MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi91, współczuję. Mój ściąga mnie z łóżka o 7, a dla mnie to i tak za wcześnie.
Przyjdzie czas, że to my będziemy ich budzić 🙂. Może jak zaczną chodzić do szkoły 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 08:39
Lusi91 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja się sama budzę jsk nie o 5.30 to o 7, dłużej to nie pospie niestety. Dziś kolejny dzień walki, ja mam już dość, wczoraj 3 razy mną szarpało bez finału, dziś już tez czuje ze zaraz się zacznie. Byleby gorzej nie było, nie chciałabym wymiotować po każdym posiłku bo chyba nie miałabym siły żyć
-
Cześć! co do płci to wiadomo chciałabym dziewczynkę, mąż chłopca. Po mojej stronie jakoś to w rodzinie układa się porówno. Ale u mojego męża same baby Na 7 dzieci od 3 sióstr jest tylko jeden chłopak. Także chyba jesteśmy skazani na babiniec
żołądek chyba już mi troche odpuszcza. Mam przynajmniej taką nadzieje.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
liwi wrote:Kolejna mamusia z dużą rodzinką. Witamy. Ale będziesz miała super pomoc przy maluszku.
Okaże się 😂Póki co najmłodsza córka chętna nawet w nocy wstawać.
jusella lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Proszę o dopisanie i mnie. Termin na 07.05.malami.91, jusella, AJrin, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć!
Ja jestem w 6 tyg. W temacie płci dziecka. Ja podświadomie jak myślę o nim (jako dziecku), czy wypowiadam się o nim, to zwracam się do niego jak do chłopca. Nie wiem dlaczego. Tak po prostu. Chociaż to dla dziewczynki mam wybrane imiona 😅
Z dolegliwości to chodzę po domu bez stanika, bolą mnie piersi. Mam mdłości bez wymiotów. I od około trzech dni czuję ciągniecie w pachwinach. Nie wiedziałam że zaczyna się to tak wcześnie. Nie spotkałam się w literaturze że rozciaganie macicy objawia się w ten sposób. Stad moje zaskoczenie. A jak u Was w tym temacie?
. Cały czas muszę mieć pod ręką wodę, bo czuję ciągle pragnienie.
-
Z greckiego Zoe wrote:Cześć!
Ja jestem w 6 tyg. W temacie płci dziecka. Ja podświadomie jak myślę o nim (jako dziecku), czy wypowiadam się o nim, to zwracam się do niego jak do chłopca. Nie wiem dlaczego. Tak po prostu. Chociaż to dla dziewczynki mam wybrane imiona 😅
Z dolegliwości to chodzę po domu bez stanika, bolą mnie piersi. Mam mdłości bez wymiotów. I od około trzech dni czuję ciągniecie w pachwinach. Nie wiedziałam że zaczyna się to tak wcześnie. Nie spotkałam się w literaturze że rozciaganie macicy objawia się w ten sposób. Stad moje zaskoczenie. A jak u Was w tym temacie?
. Cały czas muszę mieć pod ręką wodę, bo czuję ciągle pragnienie.
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Mnie ból piersi minął w 8 tygodniu za to rozkręciły się mdłości i rwie mnie kilka razy dziennie póki co bez wymiotów tylko odruch wymiotny ale już mam dość bo co wstanę z łóżka to rwanie zupełnie inny rodzaj mdłości niż miałam wczesniej.
Jak to będzie syn to się zdziwię.
Na razie martwi mnie to jak pobuorę krew naczczo i jak w czwartek odbędę wizytę u lekarza skoro mnie tak ciągle rwie, -
Skowronek wrote:Cześć! co do płci to wiadomo chciałabym dziewczynkę, mąż chłopca. Po mojej stronie jakoś to w rodzinie układa się porówno. Ale u mojego męża same baby Na 7 dzieci od 3 sióstr jest tylko jeden chłopak. Także chyba jesteśmy skazani na babiniec
żołądek chyba już mi troche odpuszcza. Mam przynajmniej taką nadzieje.
Masz już synka, że chciałabyś córeczkę? 🙂
U mnie mdłości jakby zelżały. Za to robię się senna w ciągu dnia, chodzę na drzemkę razem z synkiem 🙂. No i mam taki ból brodawek przy kp, że szok. Na szczęście karmię już tylko w nocy.
Edit. Odwołuję to, co napisałam o mdłościach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jestem po wizycie. Ciąża rozwija się prawidłowo
Groszek ma CRL 22mm, pięknie bijące serduszko z prawidłowym tętnem (lekarz nie podał mi dokładnej wartości). Macica się powiększyła i ma właściwy rozmiar jak na ten etap ciąży. Maleństwo machało rączkami i nóżkami Cudowny widok. Chociaż trochę surrealistyczny Czasem ciężko uwierzyć, że naprawdę rośnie tam takie maleństwo.
Moje badania lekarz skomentował jako dobre, także nie mam się czym przejmować. Dostałam zwolnienie przez te wymioty na 2 tygodnie. Proponował wypisanie na miesiąc, ale nie chciałam.
Po wszystkim zadzwoniłam do swojego przełożonego i powiedziałam mu o ciąży. Skoro mam ciążowe zwolnienie to i tak by się mogli w kadrach połapać. Jego reakcja była bardzo ciepła i miła. Pogratulował mi, powiedział że rozumie, bo jego żona przechodziła przez to dwa razy i ogólnie kazał mi się niczym nie martwić tylko sobie spokojnie odpoczywać Bardzo się z tego cieszę.
Uff, ten poranek tam mnie zmęczył, że zaraz się chyba położę. Jeśli chodzi o ciągnięcie na wymioty to nawet podczas wizyty w gabinecie ze 3 razy szłam do łazienki. Na szczęście tylko na sucho były.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:04
malami.91, Paulala93, Skowronek, Kamsza, AJrin, megimeg, jusella, Malinka33, Emimo lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
malami.91 wrote:Masz już synka, że chciałabyś córeczkę? 🙂
U mnie mdłości jakby zelżały. Za to robię się senna w ciągu dnia, chodzę na drzemkę razem z synkiem 🙂. No i mam taki ból brodawek przy kp, że szok. Na szczęście karmię już tylko w nocy.
Edit. Odwołuję to, co napisałam o mdłościach...05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:nieee, nie mamy dzieci po prostu bym chciała dziewczynke, wiesz kiteczki, sukieneczki te sprawy
A, rozumiem 🙂. To "wiadomo" mnie zmyliło 😁. Bo bywa, ze tata chce córeczkę, a mama synka😉.
megimeg wrote:Karenira super wieści. No ja się spodziewam ze tez będę wychodzic podczas wizyty a raczej wybiegać 😞 najgorzej się obawiam ze z gola dupa z samolotu będę biegła
Załóż sukienkę/tunikę🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 13:25
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Załóż sukienkę/tunikę🙂.
malami.91 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Witajcie, ja dopiero dzisiaj byłam na pierwszej wizycie, jest zarodek, który odpowiada wiekowi ciąży z ostatniej miesiączki 6+6, serducho bije. Nic więcej się nie dowiedziałam, tzn. było badanie na leżance przez brzuch, żadnego sprawdzenia szyjki, narządów, nic poprostu. Czy wasze pierwsze wizyty też tak wyglądały? To moja trzecia ciąża i chciałam zmienić lekarza bo mój poprzedni, z którego byłam bardzo zadowolona przyjmuje 40km ode mnie więc przy dwójce dzieci w domu chciałam kogoś na miejscu lecz jestem bardzo niezadowolona z tej wizyty i myślę czy jednak nie wrócić do mojego dotychczasowego lekarza. Jak wasze wizyty wyglądały?
jusella, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
U mnie na pierwszym badaniu lekarz pobrał cytologię, poza tym sprawdził czy wszystko jest ok i zrobił usg dopochwowo. Poza zarodkiem z sercem (wtedy 6+0) zwracał uwagę też na macicę i oba jajniki.
Na dzisiejszej wizycie tak samo. Najpierw mnie zbadał, a potem robił usg, wciąż dopochwowo, a nie przez brzuch. Sprawdzał wielkość, tętno, dokładnie mi pokazywał, pozwolił oglądać dłuższą chwilę jak maluch się rusza. Potem ocenił jeszcze oba jajniki. Także był bardzo dokładny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 14:33
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm