X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wg to dzień dobry :) Starsza córka ostatnio robi mi pobudki punkt 5. Także przed nami długi dzień

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91, współczuję. Mój ściąga mnie z łóżka o 7, a dla mnie to i tak za wcześnie.
    Przyjdzie czas, że to my będziemy ich budzić 🙂. Może jak zaczną chodzić do szkoły 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 08:39

Lusi91 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się sama budzę jsk nie o 5.30 to o 7, dłużej to nie pospie niestety. Dziś kolejny dzień walki, ja mam już dość, wczoraj 3 razy mną szarpało bez finału, dziś już tez czuje ze zaraz się zacznie. Byleby gorzej nie było, nie chciałabym wymiotować po każdym posiłku bo chyba nie miałabym siły żyć

oar83e3k7nkpecth.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! co do płci to wiadomo chciałabym dziewczynkę, mąż chłopca. Po mojej stronie jakoś to w rodzinie układa się porówno. Ale u mojego męża same baby :P Na 7 dzieci od 3 sióstr jest tylko jeden chłopak. Także chyba jesteśmy skazani na babiniec :P
    żołądek chyba już mi troche odpuszcza. Mam przynajmniej taką nadzieje.

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Kolejna mamusia z dużą rodzinką. Witamy. Ale będziesz miała super pomoc przy maluszku.

Okaże się 😂Póki co najmłodsza córka chętna nawet w nocy wstawać.

jusella lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Rozgość się u nas :)

Dziękuje 😘

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • kava86 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie!

Proszę o dopisanie i mnie. Termin na 07.05. ;)

malami.91, jusella, AJrin, wisienka94 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2016
    2 IUI - :(
    I IVF-10.2018[*] 6t.
    II IVF-05.2019 Beta <1.
    III IVF-06.2020, 08/2020 kriotransfer 3AA i mamy ❤️

p19uxzkr7ibyhw0u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja jestem w 6 tyg. W temacie płci dziecka. Ja podświadomie jak myślę o nim (jako dziecku), czy wypowiadam się o nim, to zwracam się do niego jak do chłopca. Nie wiem dlaczego. Tak po prostu. Chociaż to dla dziewczynki mam wybrane imiona 😅

Z dolegliwości to chodzę po domu bez stanika, bolą mnie piersi. Mam mdłości bez wymiotów. I od około trzech dni czuję ciągniecie w pachwinach. Nie wiedziałam że zaczyna się to tak wcześnie. Nie spotkałam się w literaturze że rozciaganie macicy objawia się w ten sposób. Stad moje zaskoczenie. A jak u Was w tym temacie?
    . Cały czas muszę mieć pod ręką wodę, bo czuję ciągle pragnienie.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z greckiego Zoe wrote:
    Cześć!
    Ja jestem w 6 tyg. W temacie płci dziecka. Ja podświadomie jak myślę o nim (jako dziecku), czy wypowiadam się o nim, to zwracam się do niego jak do chłopca. Nie wiem dlaczego. Tak po prostu. Chociaż to dla dziewczynki mam wybrane imiona 😅

Z dolegliwości to chodzę po domu bez stanika, bolą mnie piersi. Mam mdłości bez wymiotów. I od około trzech dni czuję ciągniecie w pachwinach. Nie wiedziałam że zaczyna się to tak wcześnie. Nie spotkałam się w literaturze że rozciaganie macicy objawia się w ten sposób. Stad moje zaskoczenie. A jak u Was w tym temacie?
    . Cały czas muszę mieć pod ręką wodę, bo czuję ciągle pragnienie.
    ja mam bardzo podobnie:) też ciągle mi się pić chce :)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ból piersi minął w 8 tygodniu za to rozkręciły się mdłości i rwie mnie kilka razy dziennie póki co bez wymiotów tylko odruch wymiotny ale już mam dość bo co wstanę z łóżka to rwanie :/ zupełnie inny rodzaj mdłości niż miałam wczesniej.
    Jak to będzie syn to się zdziwię.
    Na razie martwi mnie to jak pobuorę krew naczczo i jak w czwartek odbędę wizytę u lekarza skoro mnie tak ciągle rwie,

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Cześć! co do płci to wiadomo chciałabym dziewczynkę, mąż chłopca. Po mojej stronie jakoś to w rodzinie układa się porówno. Ale u mojego męża same baby :P Na 7 dzieci od 3 sióstr jest tylko jeden chłopak. Także chyba jesteśmy skazani na babiniec :P
    żołądek chyba już mi troche odpuszcza. Mam przynajmniej taką nadzieje.

Masz już synka, że chciałabyś córeczkę? 🙂

U mnie mdłości jakby zelżały. Za to robię się senna w ciągu dnia, chodzę na drzemkę razem z synkiem 🙂. No i mam taki ból brodawek przy kp, że szok. Na szczęście karmię już tylko w nocy.

Edit. Odwołuję to, co napisałam o mdłościach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno 9 /10 tc jest najgorszy jeżeli chodzi o mdłości i wymioty, wtedy chyba największe stężenie hcg :(
    Dziś wyczytałam, ze można umówić się na wizytę domowa z Nifty pro, super opcja

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ciąża rozwija się prawidłowo :)
    Groszek ma CRL 22mm, pięknie bijące serduszko z prawidłowym tętnem (lekarz nie podał mi dokładnej wartości). Macica się powiększyła i ma właściwy rozmiar jak na ten etap ciąży. Maleństwo machało rączkami i nóżkami :) Cudowny widok. Chociaż trochę surrealistyczny :P Czasem ciężko uwierzyć, że naprawdę rośnie tam takie maleństwo.
    Moje badania lekarz skomentował jako dobre, także nie mam się czym przejmować. Dostałam zwolnienie przez te wymioty na 2 tygodnie. Proponował wypisanie na miesiąc, ale nie chciałam.
    Po wszystkim zadzwoniłam do swojego przełożonego i powiedziałam mu o ciąży. Skoro mam ciążowe zwolnienie to i tak by się mogli w kadrach połapać. Jego reakcja była bardzo ciepła i miła. Pogratulował mi, powiedział że rozumie, bo jego żona przechodziła przez to dwa razy i ogólnie kazał mi się niczym nie martwić tylko sobie spokojnie odpoczywać :) Bardzo się z tego cieszę.

Uff, ten poranek tam mnie zmęczył, że zaraz się chyba położę. Jeśli chodzi o ciągnięcie na wymioty to nawet podczas wizyty w gabinecie ze 3 razy szłam do łazienki. Na szczęście tylko na sucho były.

b478be89dfd3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:04

malami.91, Paulala93, Skowronek, Kamsza, AJrin, megimeg, jusella, Malinka33, Emimo lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira, super wieści. 22mm to już bardziej fasolka niż groszek 😁

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Masz już synka, że chciałabyś córeczkę? 🙂

U mnie mdłości jakby zelżały. Za to robię się senna w ciągu dnia, chodzę na drzemkę razem z synkiem 🙂. No i mam taki ból brodawek przy kp, że szok. Na szczęście karmię już tylko w nocy.

Edit. Odwołuję to, co napisałam o mdłościach...
    nieee, nie mamy dzieci :) po prostu bym chciała dziewczynke, wiesz kiteczki, sukieneczki te sprawy :P

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira super wieści. No ja się spodziewam ze tez będę wychodzic podczas wizyty a raczej wybiegać 😞 najgorzej się obawiam ze z gola dupa z samolotu będę biegła ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    nieee, nie mamy dzieci :) po prostu bym chciała dziewczynke, wiesz kiteczki, sukieneczki te sprawy :P

A, rozumiem 🙂. To "wiadomo" mnie zmyliło 😁. Bo bywa, ze tata chce córeczkę, a mama synka😉.
    megimeg wrote:
    Karenira super wieści. No ja się spodziewam ze tez będę wychodzic podczas wizyty a raczej wybiegać 😞 najgorzej się obawiam ze z gola dupa z samolotu będę biegła ;)

Załóż sukienkę/tunikę🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 13:25

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Załóż sukienkę/tunikę🙂.
    Faktycznie, mogło zmylić :) Na ten moment chciałabym dziewczynkę, ale jak będzie chłopak to też super bo za dużo tych dziewczynek w rodzinie :P

malami.91 lubi tę wiadomość

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • ewka8430 Znajoma

Wysłany: 5 października 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dopiero dzisiaj byłam na pierwszej wizycie, jest zarodek, który odpowiada wiekowi ciąży z ostatniej miesiączki 6+6, serducho bije. Nic więcej się nie dowiedziałam, tzn. było badanie na leżance przez brzuch, żadnego sprawdzenia szyjki, narządów, nic poprostu. Czy wasze pierwsze wizyty też tak wyglądały? To moja trzecia ciąża i chciałam zmienić lekarza bo mój poprzedni, z którego byłam bardzo zadowolona przyjmuje 40km ode mnie więc przy dwójce dzieci w domu chciałam kogoś na miejscu lecz jestem bardzo niezadowolona z tej wizyty i myślę czy jednak nie wrócić do mojego dotychczasowego lekarza. Jak wasze wizyty wyglądały?

jusella, wisienka94 lubią tę wiadomość

• Karenira Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszym badaniu lekarz pobrał cytologię, poza tym sprawdził czy wszystko jest ok i zrobił usg dopochwowo. Poza zarodkiem z sercem (wtedy 6+0) zwracał uwagę też na macicę i oba jajniki.
    Na dzisiejszej wizycie tak samo. Najpierw mnie zbadał, a potem robił usg, wciąż dopochwowo, a nie przez brzuch. Sprawdzał wielkość, tętno, dokładnie mi pokazywał, pozwolił oglądać dłuższą chwilę jak maluch się rusza. Potem ocenił jeszcze oba jajniki. Także był bardzo dokładny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 14:33

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ