MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie również na pierwszej wizycie pani doktor pobrała cytologię, zleciła masę badań, usg przez pochwę. wtedy było widać jedynie ciałko żółte (?) w jajniku i w macicy coś co może być w późniejszym okresie zarodkiem. Był zbyt mały żeby mieć 100% pewność. Sprawdziła jajniki. Szyjkę macicy. Po półtora tyg zleciła mi kolejne usg na którym już widziałam zarodek i serce.
Rio lubi tę wiadomość
-
A mój lekarz z kolei jest z tych, co nie lubią za dużo gmerać w środku na początku ciąży (mówię o badaniu ginekologicznym). Nawet USG w pierwszej ciąży miałam od razu robione przez brzuch i wszystko było widać, teraz niestety musiało być sondą przezpochwową (zostało mi co nieco po ciąży). Także u mnie na pierwszej wizycie był wywiad, USG, zlecenie badań.
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie na wizycie badanie. Cytologia na kolejnej 20.10. Usg dopochwowe. Ale nie mam karty ciąży i daty porodu. O termin OM lekarz pytał. Zostało mi zlecone dużo nadań jednak jeszcze się nie wybrałam bo rano jak wstaje od razu robi mi się słabo i muszę zjeść. Ogólnie cały dzień mam mdłości ale ani razu jeszcze nie biegłam do łazienki.
-
Mam jeszcze do Was pytanie. Bo jestem całkowicie zielona w tym temacie. Wiele z Was planuje badanie NIMFY. Powiedzcie mi o zaletach badania. Czy w ciąży można coś leczyć jak odpukać wyjdzie coś zle. Czy chcecie po prostu wiedzieć co i jak a wynik nic nie zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 17:27
-
NIFTY pro Trzeba zwracać uwagę, żeby na pewno było pro, bo podobno można trafić też na podróbki tego badania.
Przypuszczam, że część rzeczy można leczyć. Chociaż raczej nie w samej ciąży tylko zaraz po porodzie. Wiadomo czego się spodziewać dzięki temu badaniu. Ja chcę zrobić, żeby wykluczyć te najgorsze śmiertelne choroby. W takim wypadku chciałabym zakończyć ciążę jak najszybciej, a nie czekać na poród ze świadomością, że chwilę później dziecko i tak umrze.Emimo, AJrin lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:NIFTY pro Trzeba zwracać uwagę, żeby na pewno było pro, bo podobno można trafić też na podróbki tego badania.
Przypuszczam, że część rzeczy można leczyć. Chociaż raczej nie w samej ciąży tylko zaraz po porodzie. Wiadomo czego się spodziewać dzięki temu badaniu. Ja chcę zrobić, żeby wykluczyć te najgorsze śmiertelne choroby. W takim wypadku chciałabym zakończyć ciążę jak najszybciej, a nie czekać na poród ze świadomością, że chwilę później dziecko i tak umrze.
Przepraszam źle wpisałam nazwę badania. Oczywiście chodziło mi o Pro. Ja mam 36 lat i myśle nad tym. znam dużo przypadków, że dzieci miałby być chore a rodziły się zdrowe, wiec u mnie wynik nie ma wpływu na wcześniejsze zakończenie ciąży. -
Znasz dużo przypadków po NIFTY czy chodzi Ci raczej ogólnie o stwierdzanie przez lekarzy podczas usg i badanie Pappa? Oczywiście przy zły wyniku NIFTY zostaje jeszcze potwierdzanie diagnozy amniopunkcją itp.
Oczywiście liczę, że NIFTY pokaże niskie ryzyko i wszystko będzie dobrzeEmimo lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Długo się naczekalam ale naszczescie już po wizycie. Dzidzius ma prawie 4cm. Z usg 10+5 więc dużo starszy. Termin wg usg na 28 kwietnia sie przesunął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 18:47
Karenira, Emimo, malami.91, megimeg, wisienka94, mała_ruda, Kaśka28, AJrin, jusella, Kamsza lubią tę wiadomość
Starania od marca 2018
-
Karenira wrote:Znasz dużo przypadków po NIFTY czy chodzi Ci raczej ogólnie o stwierdzanie przez lekarzy podczas usg i badanie Pappa? Oczywiście przy zły wyniku NIFTY zostaje jeszcze potwierdzanie diagnozy amniopunkcją itp.
Oczywiście liczę, że NIFTY pokaże niskie ryzyko i wszystko będzie dobrze
Ogólnie znam takie przypadki. No właśnie po dobrym wyniku ciąża taka spokojniejsza 😀Sama już nie wiem. Zawsze robiłam przezierność karkowa i już byłam spokojna.
Karenira lubi tę wiadomość
-
Goldlemon wrote:
Gratuluje 😘 Jakie piękne zdjęcie. Ale dużo się zmieniło od mojej ostatniej ciąży. Wcześniej to na takim zdjęciu nic nie było widać. A teraz cała postura Człowieczka -
Ja mam niedoczynnosc i biorę rano euthyrox, najgorsze w tym to, ze przez pol h nie można jesc, wiec najczęściej staram się wziąć jak się budzę koło 5 i usnąć ponownie.
Koleżanka mi napisała, zs w 14 tc odeszły jej wymioty i mdłości, kyrie elejson jeszcze tyle czasu 🙈 ja czytałam swoje stare wpisy na belly i tez chyba do 14tc się meczylam, ale wtedy to tylko mdłości miałam bez rwania (jeden epizod), jak żyć.