X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Skowronku a Ciebie boli żołądek? Tez bym wolała żeby mnie tam dźgał, ale żeby mnie nie rwało, ja staram się dużo lezec bo co wstanę to mi gorzej jest
    Tak boli, zaczęło się jakoś z początkiem 8 tygodnia i trzyma do tej pory. Miałam kiedyś stwierdzony refluks żołądka, potem mi przeszło, że nawet nie brałam leków. I teraz z okazji ciąży chyba wróciło bo ból jest dokładnie taki sam

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Tak boli, zaczęło się jakoś z początkiem 8 tygodnia i trzyma do tej pory. Miałam kiedyś stwierdzony refluks żołądka, potem mi przeszło, że nawet nie brałam leków. I teraz z okazji ciąży chyba wróciło bo ból jest dokładnie taki sam
    A to mogłabym z czyms takim żyć gdyby to nie doprowadzało do wymiotów. Ehhh ja tutaj chyba najbardziej się skarżę na te mdłości, ale jestem strasznie załamana tym wszystkim :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg glowa do góry u mnie tez do kitu ale zauwazylam poprawe jak sie tego zaczęłam stosować ;)

megimeg lubi tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Megimeg glowa do góry u mnie tez do kitu ale zauwazylam poprawe jak sie tego zaczęłam stosować ;)
    Ja nie wiem jak na priv napisać :)
    Ja teraz tez coś dziabie ciagle żeby w buzi mieć i mielić, bo inaczej guła w gardle i codka

oar83e3k7nkpecth.png
  • Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idę jutro na badanie glukozy na czczo. Czy mogę chociaż pić wodę przed badaniem?

• Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Mnie tez , ale jak coś w siebie wepchnęła to jest Ok, najgorzej właśnie z głodu a ze mam wrażenie ze ciagle jestem głodna to ciągle mi niedobrze
    Megimeg Mam to samo 😳 okropne uczucie. Wiesz ze musisz coś zjeść żeby nie było nie dobrze ale nie możesz nic zjeść bo na widok jedzenia jest jeszcze gorzej..

• megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Dziewczyny, idę jutro na badanie glukozy na czczo. Czy mogę chociaż pić wodę przed badaniem?
    Wodę czysta raczej tak, tez jutro mam cukier, nie wiem jak to zrobię zwłaszcza ze muszę autem jechać do punktu pobrań, a rano czuje się chyba najgorzej

oar83e3k7nkpecth.png
  • Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Wodę czysta raczej tak, tez jutro mam cukier, nie wiem jak to zrobię zwłaszcza ze muszę autem jechać do punktu pobrań, a rano czuje się chyba najgorzej
    Ja też niestety muszę dojechać. Na szczęście mąż może doprowadzić córeczkę do przedszkola i pojedzie ze mną na badanie.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Ja też niestety muszę dojechać. Na szczęście mąż może doprowadzić córeczkę do przedszkola i pojedzie ze mną na badanie.
    Ja tez z partnerem. Pierwsza ciąże wszędzie sama jeździłam, mimo ze mdłości miałam tez okrutne ale bez rwania na wymioty teraz mam to rwanie i jak kaleka wszędzie się boje isc

oar83e3k7nkpecth.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Mnie tez , ale jak coś w siebie wepchnęła to jest Ok, najgorzej właśnie z głodu a ze mam wrażenie ze ciagle jestem głodna to ciągle mi niedobrze

Ja mam dokładnie tak samo. Jak jestem głodna to w kilka sekund muszę szybko zjeść. Jak jem to nie mam mdłości a kg pewnie lecą. Nie wiem nie wazę się 🤷‍♀️

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jutro robię badania:)

Paulala93, Biotech lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naciskam na sutki i wylatują kropelki mleka, szybko ta prolaktyna działa ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:

Ooo, wcześnie. Pamiętam, że u mnie coś się zaczęło pojawiać koło 25tc.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:

Faktycznie szybko! Ja w 1 ciąży, jakoś w 5 miesiącu w nocy zalewałam się mlekiem aż musiałam się przebierać 🙄

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Martyna155 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodę przed badaniami wskazane wypić bo w innym wypadku może być problem z pobraniem bo krew jest gęsta z rana - przynajmniej ja tak miałam , z 3 razy babeczka mnie kula igła aż zmieniłam laboratorium bo się zniechęciłem po tym pobieraniu.;) a co do złego samopoczucia dziewczyny pijecie coś ? Metylofolian ? Prenatal uno ? Ja biore oba i od początku ciąży zero objawów nie wiem czy te tabletki maja wpływ na samopoczucie ale ja nie mam żadnych objawów .jestem w 10 tyg może u mnie akurat dopiero się zacznie ...🥴

• megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza miałam skoki prolaktyny w stresie i takie kropelki się pojawiały czasem, a ze teraz jestem w ciągłym stresie to może dlatego już produkuje, No ale tak jak mówię dopiero po naciśnięciu

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna155 wrote:
    Wodę przed badaniami wskazane wypić bo w innym wypadku może być problem z pobraniem bo krew jest gęsta z rana - przynajmniej ja tak miałam , z 3 razy babeczka mnie kula igła aż zmieniłam laboratorium bo się zniechęciłem po tym pobieraniu.;) a co do złego samopoczucia dziewczyny pijecie coś ? Metylofolian ? Prenatal uno ? Ja biore oba i od początku ciąży zero objawów nie wiem czy te tabletki maja wpływ na samopoczucie ale ja nie mam żadnych objawów .jestem w 10 tyg może u mnie akurat dopiero się zacznie ...🥴
    Ja właśnie się boje tych wszystkich witamin w combo, czytałam ze często one są powodem mdłości, nawet mam wrażenie ze jak wezmę b6 to się później gorzej czyje, nie wspominając o kwasie foliowym. Ja myśle ze jesteś szczęściara i już Cię nic nie dopadnie :)

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary mi kupił opaski ja nadgarstek ale chyba nie pomagaja 😁

oar83e3k7nkpecth.png

Wysłany: 6 października 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zwykły kwas foliowy się u Ciebie nie przyswaja , temu sproboj metylofolian lepiej się wchłania -ja używam z solgara . Zreszta lekarz nie zalecił Ci połykania żadnych tabletek ? Albo nie zalecił zamienników ? Na mdłości podobno super imbir lub migdały ...próbowalyscie ?

Wysłany: 6 października 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynym moim objawem jest częste kochanie mimo braku przeziębienia , jak zacznę to potrafię pod rząd z 15 razy 🤧🤧

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ