MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
megimeg wrote:Skowronku a Ciebie boli żołądek? Tez bym wolała żeby mnie tam dźgał, ale żeby mnie nie rwało, ja staram się dużo lezec bo co wstanę to mi gorzej jest05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Tak boli, zaczęło się jakoś z początkiem 8 tygodnia i trzyma do tej pory. Miałam kiedyś stwierdzony refluks żołądka, potem mi przeszło, że nawet nie brałam leków. I teraz z okazji ciąży chyba wróciło bo ból jest dokładnie taki sam
-
nick nieaktualny
-
megimeg wrote:Mnie tez , ale jak coś w siebie wepchnęła to jest Ok, najgorzej właśnie z głodu a ze mam wrażenie ze ciagle jestem głodna to ciągle mi niedobrze
-
Paulala93 wrote:Dziewczyny, idę jutro na badanie glukozy na czczo. Czy mogę chociaż pić wodę przed badaniem?
-
megimeg wrote:Wodę czysta raczej tak, tez jutro mam cukier, nie wiem jak to zrobię zwłaszcza ze muszę autem jechać do punktu pobrań, a rano czuje się chyba najgorzej
-
Paulala93 wrote:Ja też niestety muszę dojechać. Na szczęście mąż może doprowadzić córeczkę do przedszkola i pojedzie ze mną na badanie.
-
megimeg wrote:Mnie tez , ale jak coś w siebie wepchnęła to jest Ok, najgorzej właśnie z głodu a ze mam wrażenie ze ciagle jestem głodna to ciągle mi niedobrze
Ja mam dokładnie tak samo. Jak jestem głodna to w kilka sekund muszę szybko zjeść. Jak jem to nie mam mdłości a kg pewnie lecą. Nie wiem nie wazę się 🤷♀️ -
Wodę przed badaniami wskazane wypić bo w innym wypadku może być problem z pobraniem bo krew jest gęsta z rana - przynajmniej ja tak miałam , z 3 razy babeczka mnie kula igła aż zmieniłam laboratorium bo się zniechęciłem po tym pobieraniu. a co do złego samopoczucia dziewczyny pijecie coś ? Metylofolian ? Prenatal uno ? Ja biore oba i od początku ciąży zero objawów nie wiem czy te tabletki maja wpływ na samopoczucie ale ja nie mam żadnych objawów .jestem w 10 tyg może u mnie akurat dopiero się zacznie ...🥴
-
Martyna155 wrote:Wodę przed badaniami wskazane wypić bo w innym wypadku może być problem z pobraniem bo krew jest gęsta z rana - przynajmniej ja tak miałam , z 3 razy babeczka mnie kula igła aż zmieniłam laboratorium bo się zniechęciłem po tym pobieraniu. a co do złego samopoczucia dziewczyny pijecie coś ? Metylofolian ? Prenatal uno ? Ja biore oba i od początku ciąży zero objawów nie wiem czy te tabletki maja wpływ na samopoczucie ale ja nie mam żadnych objawów .jestem w 10 tyg może u mnie akurat dopiero się zacznie ...🥴
-
Może zwykły kwas foliowy się u Ciebie nie przyswaja , temu sproboj metylofolian lepiej się wchłania -ja używam z solgara . Zreszta lekarz nie zalecił Ci połykania żadnych tabletek ? Albo nie zalecił zamienników ? Na mdłości podobno super imbir lub migdały ...próbowalyscie ?