MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mąż może siedzieć do samego końca, sprawdziło nam się. Byle potem odwiedzin nie było. Dopiero dochodzę do siebie, poznaję się z dzieckiem, a tu matka, babka, ciotka w progu. Dlatego wybiorę szpital gdzie nie ma odwiedzin i jest neonatologia. Bardzo sobie to chwaliłam przy pierwszym porodzie. Co innego jak ma się też sale pojedynczą, a nie dwuosobową.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 12:59
-
Wczoraj myślałam, że mi już odpuszcza. Cały dzień czułam się o niebo lepiej, ale na noc miałam znowu wymioty Dzisiaj tak sobie. Chyba ciut lepiej. Wymioty się trzymają, bo śniadanie pooszłoo... Zaraz się przekonam jak po obiedzie. W ogóle to wstawiłam i rozwiesiłam pranie, starłam kurze, zrobiłam obiad i padam na pysk. Także jeśli chodzi o poziom energii to jakieś szaleństwo36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Wczoraj myślałam, że mi już odpuszcza. Cały dzień czułam się o niebo lepiej, ale na noc miałam znowu wymioty Dzisiaj tak sobie. Chyba ciut lepiej. Wymioty się trzymają, bo śniadanie pooszłoo... Zaraz się przekonam jak po obiedzie. W ogóle to wstawiłam i rozwiesiłam pranie, starłam kurze, zrobiłam obiad i padam na pysk. Także jeśli chodzi o poziom energii to jakieś szaleństwo
I tak jesteś multitaskin ja to leze całe dnie uwalona i czekam czy mnie będzie rwać czy nie -
Jem mniejsze porcje. Po śniadaniu długo odpoczywałam bo nie miałam siły się ruszyć. Dopiero jak ze mnie wyszło to się ogarnęłam i trochę zajęłam domem. Zauważyłam, że 🤮 mam od 1,5-2h po jedzeniu. Nie tak od razu.
Z tego co mówisz, to wyobrażam sobie, że prawie nic nie jesz. Zrozumiałe, że nie masz sił. Zresztą ten I trymestr jest chyba pod tym względem ciężki. Cała energia idzie na rozwój groszka.
Zjadłam właśnie trochę soczewicy w pomidorach, surówkę z białej kapusty i dwa paseczki kurczaka. Wiem, że warzywa mogą teraz gorzej wchodzić, ale nie poradzę. Strasznie mi się chce Teraz sobie odpocznę36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Jem mniejsze porcje. Po śniadaniu długo odpoczywałam bo nie miałam siły się ruszyć. Dopiero jak ze mnie wyszło to się ogarnęłam i trochę zajęłam domem. Zauważyłam, że 🤮 mam od 1,5-2h po jedzeniu. Nie tak od razu.
Z tego co mówisz, to wyobrażam sobie, że prawie nic nie jesz. Zrozumiałe, że nie masz sił. Zresztą ten I trymestr jest chyba pod tym względem ciężki. Cała energia idzie na rozwój groszka.
Zjadłam właśnie trochę soczewicy w pomidorach, surówkę z białej kapusty i dwa paseczki kurczaka. Wiem, że warzywa mogą teraz gorzej wchodzić, ale nie poradzę. Strasznie mi się chce Teraz sobie odpocznę
Ja jem mało bo się boje wymiotów jedzeniem. Wczoraj odpukac miałam tez lepszy dzień, ciagle coś gryzłam po troszku, dziś delikatnie gorzej, pewnie znów wieczorem 21-22 zacznie mi jezdIc, dziwne uczucie jak motylki w brzuchu -
Hej dziewczyny ja zrobiłam morfologię mocz cukier i TSH na NFZ tylko musiałam przeciwciała zrobić prywatnie które kosztowały mnie 55zl nastawiałam się na kilka stówek:) może się pomylili hehe albo kolejne badania będą droższe heheDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Mi się znowu pojawił lekko brązowy śluz oszaleje a tak już dobrze było 😐😐
Mi ogólnie przykro bo to pierwsza ciąża mąż ze mną na wizyty nie może chodzić to chociaż chciałabym żeby przy porodzie był.. ale poczekamy do maja i zobaczymy jak to będzieMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
liwi wrote:Mnie też najmocniej zgina wieczorem. Dzis mam wizyte o 18 i sie boje jak ja tam wytrzymam. W ogóle się boje tej wizyty.
-
Kaśka28 wrote:Hej dziewczyny ja zrobiłam morfologię mocz cukier i TSH na NFZ tylko musiałam przeciwciała zrobić prywatnie które kosztowały mnie 55zl nastawiałam się na kilka stówek:) może się pomylili hehe albo kolejne badania będą droższe hehe
Może jakiś mniejszy zakres badań lekarz Ci zlecił na razie. Bo z przeciwciał to ja mam toxo, różyczkę, HCV, do tego jeszcze HIV, WR, antygen HBs, test coombsa. No i te podstawowe badania czyli morfologia, mocz, glukoza, TSH. Chyba tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 15:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Angelaaaa wrote:Ide zaraz odebrać wyniki 😁 po 24latach dowiem się jaką mam grupe krwi 🙈 i jestem ciekawa jak glukoza mi wyszła bo od strony mamy dużo osób ma cukrzyce 😛
Ja jadłam herbatniki a i tak cukier mi wyszedł w normie -
Angelaaaa wrote:3 wyniki źle mi wyszły WBC-krwinki białe 11.9 norma jest do 10. LYMPH% 16.9% norma jest od 18 i NEUTH% 75.9% a morma do 71. I w sumie tak nic z tego nie wiem 🤣🤣
-
malami.91 wrote:Może jakiś mniejszy zakres badań lekarz Ci zlecił na razie. Bo z przeciwciał to ja mam toxo, różyczkę, HCV, do tego jeszcze HIV, WR, antygen HBs, test coombsa. No i te podstawowe badania czyli morfologia, mocz, glukoza, TSH. Chyba tyle.Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Ja na rozyczke Toxo HIV antygeny itp miałam robione przy okazji in vitro. Coś mi się kojarzy że jak na rozyczke były robione raz to więcej nie trzeba nie wiem jak z pozostałymi...