Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonaa27 wrote:Dziewczyny, dużo zdrówka dla Was!
Ja po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że dzidzia zdrowa i na 100% dziewczyna🙂Merci92, Iwonaa27, Milkana lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Vende wrote:Macie racje z ta inhalacją, musze spróbować. Męża właśnie wysłałam na wymaz- jeśli to covid lepiej wiedzieć. Wgl jego teleporada trwala chyba minutę i na tej postawie lekarz wystawił leki, w tym antybiotyk i skierowanie. To jest fascynujące, chyba każdemu dają to samo...
Nie dziwię się jeśli ktoś miał plamienia, ze macie obawy przed seksem. Ja mam i bez plamień.ale dajemy radę.
Ktoś pisał, ze ma poduszke ciążową? Coraz częściej myśle, że by mi sie przydała. Jakieś polecenia? Widziałam, ze sa rozne kształty.
Ja mam poduszkę taka w kształcie C, i jak do leżenia w ciągu dnia jest super, tak w nocy jest okropna (ja lubię mieć nisko głowę a tu ta poduszka wymusza mieć wysoko). Może w późniejszej ciąży się sprawdzi w nocy.. Teraz kupiłabym taka prostą "I"
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Vende - oby mąż szybko wyzdrowiał
Poduszki w tej ciąży nie mam (jeszcze) ale kto wie
jakieś 2 noce temu mój mąż mnie obudził delikatnie w nocy i zatroskany się pyta czy mogę spać na brzuchu bo pół nocy tak przespałama ja mam taki bęben, że spiąc na boku, trochę przekrzywiona faktycznie wyglądało jakbym gniotła bobo
Vende lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ja śpię na brzuchu od zawsze i nawet jak usiłuje położyć się na boku to samo mi się wraca do stalej pozycji tylko nogę uginam żeby brzuch miał się gdzie wydostać, a im większy tym bardziej biodra przekrzywiam. Przypuszczam że to bardzo niezdrową pozycja, ale nie umiem inaczej. W poprzedniej ciąży spałam tak do końca.
Poduszke miałam w kształcie C, ale jakąś taka duża i było mi za pełno w lozku, zupełnie nie zdała egzaminu.29.04 - moja kochana córeczka -
Ja uwielbiam spać na brzuchu, a teraz tez śpię taka przekrzywiona, brzuszek mam taki ze trochę go widać, ale na pierwszy rzut oka nikt nie zwraca jeszcze uwagi. Mam na plusie od początku ciąży 3kg.
Mam pytanie dziewczyny. Patrzę na wózki nowe i takie co mi się podobają to koszt 1700-2300 zł, wczoraj patrzyłam na używane i koszt podobnych do tych co mi się podobają to 500 do 900 zł, zastanawiam się czy nie kupię używki, z poprzednim synem kupiłam używany i wkurzalam się bo kółko ciagle odpadało, teraz powiedziałam sobie ze kupię nowy bo nie będę się męczyć, ale z drugiej strony szkoda mi kasy, wole jednak zainwestować ja w lepszy fotelik do auta. A Wy jakie kupujecie wózki? Nowe czy używane? -
Milkana wrote:Ja uwielbiam spać na brzuchu, a teraz tez śpię taka przekrzywiona, brzuszek mam taki ze trochę go widać, ale na pierwszy rzut oka nikt nie zwraca jeszcze uwagi. Mam na plusie od początku ciąży 3kg.
Mam pytanie dziewczyny. Patrzę na wózki nowe i takie co mi się podobają to koszt 1700-2300 zł, wczoraj patrzyłam na używane i koszt podobnych do tych co mi się podobają to 500 do 900 zł, zastanawiam się czy nie kupię używki, z poprzednim synem kupiłam używany i wkurzalam się bo kółko ciagle odpadało, teraz powiedziałam sobie ze kupię nowy bo nie będę się męczyć, ale z drugiej strony szkoda mi kasy, wole jednak zainwestować ja w lepszy fotelik do auta. A Wy jakie kupujecie wózki? Nowe czy używane?
My będziemy się starali znaleźć używany 🙂 taki 2w1 czyli gondola + fotelik do samochodu. Wydaje mi się to idealne rozwiązanie na pierwsze pół roku. Macie doświadczenie z wózkami 2w1? Czy to zdaje egzamin?
Za to spacerówkę później już pewnie nową kupimy, ponieważ ten rodzaj wózka już posłuży ze 3 lata, więc pewnie ciężko też kupić używana spacerówkę w dobrym stanie.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Soleil zdrówka 😘 żeby to cholerstwo Ci minęło... Lepiej na pewno teraz zachorować na to niż w 3 trymestrze kiedy organizm bardziej obciążony.
Ja też spałam od lat na brzuchu i teraz podkładam taka długa poduszkę z ikei pod bok brzucha, ona trochę hamuje opieranie na całym brzuchu. Mi poduszkę ciążowa mama kupiła pod choinkę, więc będę po świętach testować 🤣
Jak planujecie dużo chodzić na spacery po różnych drogach to lepiej kupić nowy wózek, my mieszkamy na wsi, pełno dziur w drodze i kupujemy nowy xlander run, ten model akurat jest bardzo zjechany jako używany. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 11:30
Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Bo właśnie to zależy od firmy dużo, ale ludzie też czasami tyrają te wózki. Koleżanka tak się nadziała, amortyzator był zepsuty i sprzedawcy wsadzili recepturke żeby nie było słychać skrzypienia. 🤦 Trzeba zwracać uwagę zwłaszcza na stelaż...Nasz mały cud 15.05.22 🥰
-
My będziemy kupować nowy wózek bo to 1 dziecko, a jak przetrwam tą ciąże psychicznie to się na 2 zdecydujemy 😂 to będzie jak znalazł. Plus rodzice płacą więc 😜
Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualnyJa wózek nowy na pewno. Juz upatrzony i polecony przez przyjaciółkę. Koszt to mniej więcej 1800-2000 zł. Bierzemy opcje bez fotelika, bo ten kupujemy osobno. Wstępnie wybrałam 2 modele fotelików, 1 ma lepsze oceny bezpieczeństwa, ale jest tylko do roku i trzeba zmieniać, drugi troszkę słabsza ocena, e jest obracany co ułatwia wsadzanie i wyciąganie No i chyba jest od 0-18kg. Cenowo są podobne jakoś 1000-1200zl. Wózek nowu, bo w planie jest drugi bobas. Z tym, że my mieszkamy za granicą i to chyba wydatek łączny 700e, więc bardzo przystępna cena
-
My mamy wózek po pierwszym dziecku, ale muszę przyznać że jest mocno wytyrany. Z perspektywy czasu wydaje mi się ze nie było warto kupować nowego, ale jak mój mąż się w zakupy nie angażował, tak jak zobaczył 4 kółka poczuł zew, więc się nawet nie wtrącałam, niech ma swój wkład29.04 - moja kochana córeczka
-
Dziewczyny, jak zaczełyście temat wózków, to ja was proszę o pomoc!
w pierwszej ciązy mieliśmy nowy - również dziadkowie sponsorowali, to był adamex, teraz już wiem, że gondola piękna, ale stelaż i spacerowka była bezużyteczna, sprzedaliśmy go za bezcen i kupiliśmy spacerówkę easy go, która też dla mnie była duża. Teraz widziałam, że są spacerówki składane w walizkę i to jest dla naszego auta na czteroosobową rodzinę idealne rozwiązanie i moje pytanie jest takie. Chce kupić używaną gondolę z fotelikiem, ale wszystko jest ze spacerówką.. może macie jakiś pomysł bo może da się dostosować gondole pod jakąs małą spacerówkę? Wtedy mogę wydać kasę na nowy wózek albo znacie jakieś praktyczne rozwiązanie
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Natalia1354 X-lander ma możliwości kupienia oddzielnie spacerówki oddzielnie gondoli, musisz popatrzeć na ich modele. Jeśli chodzi o rozmiar to kiedyś rzucił mi się w oczy taki wózek https://babyhit.pl/product-pol-41214-Kinderkraft-Evolution-Wozek-Spacerowy-Cocoon.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
Mały, a ma taką jakby gondolę, jedyne co to fotelika nie wepniesz.
Ja właśnie biorę spacerówkę run i będę do niej kupować fotelik i gondole, ale on zajmuje trochę miejsca, jednak dla nas priorytetem są duże pompowane koła i możliwość jazdy w różnym terenie.Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Hej dziewczyny,
Ja wózek gondole mam po 3 dzieciach i pewnie kolejne 3 przewiezie i za nic nie wydawalabym kasy na nowyjednak rodzice chcą się jak najszybciej przerzucić na spacerówkę która jest
Wygodniejsza i zajmuje duzo mniej miejsca więc ta gondola że spacerowka 2w1 w praktyce ok 6mcy służy..
Za to spacerówka z kolei jak dla mnie nówka sztuka - my używamy tej samej przy 2 dziecku i nie wiem czy do 3 przetrwa bo to skakanie w nim, to samodzielne prowadzenie.. Ale bardzo polecam baby jogger city mini zip, składa się tak ze go prawie nie maMalinka2021 lubi tę wiadomość
-
Jak dobrze ze juz macie doświadczenie 😀 a ja tylko robię zrzuty ekranu żeby nie zgubić co polecacie a czego nie 😀😀 i wrócę jak już będę w czasie zakupów 😀
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Motyl12 wrote:Ja zastanawiam się nad wózkiem 3w1 by fotelik można było wpiąć w stelarz. Na rynku jest tyle tego że każda z nas znajdzie coś dla siebie;)
Jak my kupowaliśmy wózek dla pierworodnego to dużo słyszałam opinii że foteliki z wózków 3w1 nie są dobre... ze lepiej kupić 2w1 i adaptery dzięki którym wepniesz każdy fotelik w stelaż 👍martynkaa87, Iwonaa27, Malinka2021 lubią tę wiadomość