Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć.
Ja z wyprawki pare rzeczy juz mam tj. Lozeczko troche ubranek. Ale na zakupy bede sie wybierac pewnie jakoś w marcu
U nas seks jest ok. Raczej przerw nie mamy. Chociaz mialam plamienia po seksie i troche sie boje. Tzn nie czuje takiej swobody. No i to ze na brzuch trzeba uwazac zeby nie uciskać. Libido chyba trochę mniejsze niz przed ciążą. Też czekam na wzrost
We wtorek mam wizytę i nie mogę się już doczekać. Strasznie dluzy mi sie czas..
-
MamaRo wrote:Jak my kupowaliśmy wózek dla pierworodnego to dużo słyszałam opinii że foteliki z wózków 3w1 nie są dobre... ze lepiej kupić 2w1 i adaptery dzięki którym wepniesz każdy fotelik w stelaż 👍
Matko jak ja mało wiem 🙈 nie pomyślałam, że są takie adaptery 😅 to zmieniam zdanie raczej będę szukała osobno fotelika i zakupimy adapter 🙂
Wychodzi na to, że stare powiedzenie 'jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego' sprawdza się i tutaj i lepiej zakupić osobno gondolę, osobno fotelik, osobno spacerówkę 🙂
Mam robota kuchennego wielofunkcyjnego i drugi raz też bym nie kupiła, lepiej każdy sprzęt osobno 😄Olenkaa lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dziewczyny, jakie macie terminy USG połówkowego? 🙂
Zapisałam się dzisiaj na 27.12 i będzie to 19+6 tc.
Ale jak lekarz będzie miał grafik na styczeń, to raczej przełożę wizytę tak żeby w 21/22 tc zrobić USG, bo wtedy prawdopodobnie lepiej będzie bobasa widać 😊
Wybieracie się na to USG w wersji 3/4D? Ja poczytałam trochę i tak się nastawiłam, że już nie ma opcji żebym 2D zrobiła 😅 dostanę nagranie z USG i kolorowe zdjęcia 😍 szczegolnie to dla mnie ważne, ze względu na męża, który nie może wejść na badanie. Jak również ze względów diagnostycznych, poniewaz to dokładniejszy obraz. No i jaka pamiątka 🥰
U mnie jest to USG droższe o 100 zł w porównaniu do 2D ale w tym jest nagranie no i wizyta 2x dłuższa. W sumie będzie 280 zł. A jakie u Was ceny?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Ja mam badania połówkowe 10 stycznia, będzie to dokładnie 20t+0. We Wrocławiu takie badania to ok 350-400 zł.
Już nie mogę się doczekać kiedy maleństwo ujawni swoją płeć 😁Malinka2021 lubi tę wiadomość
36l
Wszystkie wyniki w normie
2021: 2x nieudane IUI
23.08.2021: stymulacja 💉
06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
4 dpt 1/8 Ovitrelle
8 dpt beta 41 🍀🤞
11 dpt beta 159
13 dpt beta 319
16 dpt beta 1139
25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
34 dpt 7t2d USG jest ♥️
9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
19.11 prenatalne -
Malinka2021 ja mam to usg 20 grudnia to wypada jakoś 20 tydzień, na recepcji mi tak pani wyznaczyła, że będzie najlepiej ale zakres jest do 22 tygodnia chyba 🤦 też skuszę się na 3d,razem wychodzi 330zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:17
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dzięki za polecajki dotyczące wózków. Idąc za przykładem olenki robię screnny i będę wracać
Ja jeszcze nie wiem kiedy połówkowe, dowiem się na wizycie w grudniu.ten czas niby się dluży, ale kurcze suwaczek wystrzelił do przodu i to tak cieszy 💛😍🧸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:33
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny to połówkowe robicie w 3d/4d?ja mam wizyte za tydzień i będę umawiać się na połówkowe i tez bardzo chciałabym takie lepsze😍macie kogoś do polecenia z Poznania?nie wiem czy mój dr ma takie USGUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ja też na połowkowe będę się umawiać dopiero na wizycie w poniedziałek, ale znając moją lekarkę pewnie umówi mnie później, niż wczesniej, strzelam, ze na 10.01 to u mnie będzie równo 21 tydzień. Ale ostatecznie dowiem się w poniedziałek. Jak zwykle przed wizytą już się boje czy wszystko w porządku z dzieckiem. Ja póki co nie czuje ruchów, moze jak zacznę to stres będzie mniejszy.
Dziewczyny, czy ktoraś miała prenatalne na nfz z pappą? Ja nawet nie wiedziałam, ze mi się 'należy', dowiedziałam sie dopiero jak mi położna chciała krew pobrać (sama z siebie nie miałam w planie robic prywatnie z krwi). Chodzi mi o to czy refundacja jest na wszystkie badania prenatalne?
Mąż na szczęście nie ma covidu, czyli to pewnie jakieś przeziębienie. Uff, bo bardzo nie chciałam przekładać tej poniedziałkowej wizyty. Ja sie czuje w sumie bez zmian, ale nie jest tez gorzej. Okropnie mnie ten katar męczy, ale tłumacze sobie że katar zawsze trwa tydzień, to już połowa za mną. Mam nadzieje w poniedziałek być w formie.
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U mnie połówkowe 17 stycznia i to będzie jakoś połowa 21tc. Raczej nie ma szans na piękne ujęcia 3d/4d ale prawie na pewno mąż będzie mógł towarzyszyć.
Dostałam wyniki nipt, będzie zdrowy synuś 😉 oby tylko matka już przestała chorować..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 13:56
Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vende, ja tez przed każdą wizytą mam stresa, ruchów jeszcze nie czuje ale słyszę przelewanie w brzuchu i myślę że to młody sobie pływa;)) zeby prenatalne zrobic na nfz trzeba spełnić okreslone warunki m.in. wiek kobiety pow.35rż, wady płodu widoczne na usg itd w necie piszą o tym. Mnie mój dr skasował 500zł za pierwsze prenatalne i nie wspomniał że łapie się na nfz ze wzgl na wiek😐wkurzyłam się...tylko że pappe robi się do 14tc z tego co się orientuję-tj to prenatalne Iwszego trymestru. Dobrze ze tylko przeziębienie Cię złapało, obyś do pon poczuła się znacznie lepiej😊
Vende lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Vende odpoczywaj sobie, do poniedziałku jeszcze trochę czasu 💛 trzymam kciuki żeby przeszlo i bedziemy wizytować razem ✊ też się troszkę boję tymbardziej, że w moczu wyszla mi infekcja - myslalam ze po antybiotyku bede mieć spokój
nigdy nie miałam z tym problemów... ale chyba faktycznie u kobiet w ciąży to częste
Soleil bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko ok 😘
Ja jeszcze nie wiem czy bede robic w 3D - zobaczę co lekarka zaproponuje i za ileWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:59
Soleil, Vende lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja idę na połówkowe 20+2, zwykle bo na NFZ, ale w pierwszej ciąży byłam na 3d i nie żałuję. Co prawda nie zajrzałam do tego nigdy później, ale wtedy to było duże przeżycie, 2D nie robi takiego wrażenia.
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja miałam na nfz ze względu na problemy z tarczycą, jestem na lekach i pod kontrolą endokrynologa. W życiu bym nie wpadła, ze z tego powodu mogę mieć na nfz, ale jednak sie udało. Motyl12- co za menda z tego lekarza, wiadomo, ze to wszystko kosztuje i fajnie jak da sie uniknąć jakiś kosztów.
Ana.ta, a u mnie za to morfologia wyszła od czapy, najgorzej do tej pory i pytanie czy to kwestia przeziębienia czy o co chodzi... O ktorej masz wizyte?
Ja bym chciala 3d ale zobaczymy jak to finansowo u mnie wygląda, bo na cenniku mam tylko wyszczególnione ile za nagranie całości... A nie wiem czy jest sens brac nagranie, chyba ze tym razem nie będą chcieli wpuścić męża...Motyl12 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ana a jesz żurawinę? Jeśli nie to nie zaszkodzi a może trochę pomoże 😊
Mi kazali dzwonić umawiać się na połówkowe w 18 tygodniu, to jakoś w przyszłym zadzwonię i umawiają po skończonym 20,wiec pewnie zaraz po nowym roku będą 😊
Muszę też mojego gina zapytać czy ma 3d to może nie musiałabym płacić przy prenatalnych 😊 bo chciałabym zobaczyć małego 🥰❤️ w ogóle w poniedziałek wizyta i już jak na szpilkach siedzę i czekam i czekam 😀
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualnyJa mam połówkowe 20+2 Robię na NFZ.
Dziewczyny, nosiłyscie dzieci w chuście? Jeśli tak, to od jakiego wieku dziecka i jaką miałyście chustę? Moja córka jest tak do mnie przywiązana, że obawiam się że będzie ciężko ogarnąć dwójkę bez wolnych rąk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:14
-
Klara_1985 wrote:Ja mam połówkowe 20+2 Robię na NFZ.
Dziewczyny, nosiłyscie dzieci w chuście? Jeśli tak, to od jakiego wieku dziecka i jaką miałyście chustę? Moja córka jest tak do mnie przywiązana, że obawiam się że będzie ciężko ogarnąć dwójkę bez wolnych rąk.
Ja nosiłam, dopiero od 6 tygodnia bo jeszcze się łudziłam, że córka będzie wózkowaw teorii można od pierwszego dnia. Ja mam chustę kółkową i taką zwykłą a teraz poluję na bebe concept (dwie takie taśmy). Zykłą chustę motałam w kilka secund ale była gruuuuba i ja płynęłam w lato
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:10
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈