SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ja z wyprawki pare rzeczy juz mam tj. Lozeczko troche ubranek. Ale na zakupy bede sie wybierac pewnie jakoś w marcu :)

U nas seks jest ok. Raczej przerw nie mamy. Chociaz mialam plamienia po seksie i troche sie boje. Tzn nie czuje takiej swobody. No i to ze na brzuch trzeba uwazac zeby nie uciskać. Libido chyba trochę mniejsze niz przed ciążą. Też czekam na wzrost :)

We wtorek mam wizytę i nie mogę się już doczekać. Strasznie dluzy mi sie czas..

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:
    Jak my kupowaliśmy wózek dla pierworodnego to dużo słyszałam opinii że foteliki z wózków 3w1 nie są dobre... ze lepiej kupić 2w1 i adaptery dzięki którym wepniesz każdy fotelik w stelaż 👍

Matko jak ja mało wiem 🙈 nie pomyślałam, że są takie adaptery 😅 to zmieniam zdanie raczej będę szukała osobno fotelika i zakupimy adapter 🙂
    Wychodzi na to, że stare powiedzenie 'jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego' sprawdza się i tutaj i lepiej zakupić osobno gondolę, osobno fotelik, osobno spacerówkę 🙂
    Mam robota kuchennego wielofunkcyjnego i drugi raz też bym nie kupiła, lepiej każdy sprzęt osobno 😄

Olenkaa lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie terminy USG połówkowego? 🙂
    Zapisałam się dzisiaj na 27.12 i będzie to 19+6 tc.
    Ale jak lekarz będzie miał grafik na styczeń, to raczej przełożę wizytę tak żeby w 21/22 tc zrobić USG, bo wtedy prawdopodobnie lepiej będzie bobasa widać 😊

Wybieracie się na to USG w wersji 3/4D? Ja poczytałam trochę i tak się nastawiłam, że już nie ma opcji żebym 2D zrobiła 😅 dostanę nagranie z USG i kolorowe zdjęcia 😍 szczegolnie to dla mnie ważne, ze względu na męża, który nie może wejść na badanie. Jak również ze względów diagnostycznych, poniewaz to dokładniejszy obraz. No i jaka pamiątka 🥰
    U mnie jest to USG droższe o 100 zł w porównaniu do 2D ale w tym jest nagranie no i wizyta 2x dłuższa. W sumie będzie 280 zł. A jakie u Was ceny?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badania połówkowe 10 stycznia, będzie to dokładnie 20t+0. We Wrocławiu takie badania to ok 350-400 zł.
    Już nie mogę się doczekać kiedy maleństwo ujawni swoją płeć 😁

Malinka2021 lubi tę wiadomość

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 ja mam to usg 20 grudnia to wypada jakoś 20 tydzień, na recepcji mi tak pani wyznaczyła, że będzie najlepiej ale zakres jest do 22 tygodnia chyba 🤦 też skuszę się na 3d,razem wychodzi 330zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:17

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecajki dotyczące wózków. Idąc za przykładem olenki robię screnny i będę wracać :)

Ja jeszcze nie wiem kiedy połówkowe, dowiem się na wizycie w grudniu. :) ten czas niby się dluży, ale kurcze suwaczek wystrzelił do przodu i to tak cieszy 💛😍🧸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:33

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe jest 21 grudnia i będę wtedy w 20+3 tyg. Niestety mój ginekolog raczej nie ma sprzętu do 3D i 4D 😞 Zastanawiam się czy może do jakiegoś innego iść po zdjęcia w 3D i płytę 🤔

6056198c02.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze piszecie, w takim razie tez poszukam wózka 2w1:))

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to połówkowe robicie w 3d/4d?ja mam wizyte za tydzień i będę umawiać się na połówkowe i tez bardzo chciałabym takie lepsze😍macie kogoś do polecenia z Poznania?nie wiem czy mój dr ma takie USG

• Vende Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na połowkowe będę się umawiać dopiero na wizycie w poniedziałek, ale znając moją lekarkę pewnie umówi mnie później, niż wczesniej, strzelam, ze na 10.01 to u mnie będzie równo 21 tydzień. Ale ostatecznie dowiem się w poniedziałek. Jak zwykle przed wizytą już się boje czy wszystko w porządku z dzieckiem. Ja póki co nie czuje ruchów, moze jak zacznę to stres będzie mniejszy.

Dziewczyny, czy ktoraś miała prenatalne na nfz z pappą? Ja nawet nie wiedziałam, ze mi się 'należy', dowiedziałam sie dopiero jak mi położna chciała krew pobrać (sama z siebie nie miałam w planie robic prywatnie z krwi). Chodzi mi o to czy refundacja jest na wszystkie badania prenatalne?

Mąż na szczęście nie ma covidu, czyli to pewnie jakieś przeziębienie. Uff, bo bardzo nie chciałam przekładać tej poniedziałkowej wizyty. Ja sie czuje w sumie bez zmian, ale nie jest tez gorzej. Okropnie mnie ten katar męczy, ale tłumacze sobie że katar zawsze trwa tydzień, to już połowa za mną. Mam nadzieje w poniedziałek być w formie :).

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 04 stycznia i to będzie 21+0

• Soleil Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połówkowe 17 stycznia i to będzie jakoś połowa 21tc. Raczej nie ma szans na piękne ujęcia 3d/4d ale prawie na pewno mąż będzie mógł towarzyszyć.

Dostałam wyniki nipt, będzie zdrowy synuś 😉 oby tylko matka już przestała chorować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 13:56

Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 13 stycznia i to będzie 21+3. Później w sumie w lutym mam krzywa cukrową wyznaczona już. Nigdy nie robilam i nie wiem jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenia

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja tez przed każdą wizytą mam stresa, ruchów jeszcze nie czuje ale słyszę przelewanie w brzuchu i myślę że to młody sobie pływa;)) zeby prenatalne zrobic na nfz trzeba spełnić okreslone warunki m.in. wiek kobiety pow.35rż, wady płodu widoczne na usg itd w necie piszą o tym. Mnie mój dr skasował 500zł za pierwsze prenatalne i nie wspomniał że łapie się na nfz ze wzgl na wiek😐wkurzyłam się...tylko że pappe robi się do 14tc z tego co się orientuję-tj to prenatalne Iwszego trymestru. Dobrze ze tylko przeziębienie Cię złapało, obyś do pon poczuła się znacznie lepiej😊

Vende lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende odpoczywaj sobie, do poniedziałku jeszcze trochę czasu 💛 trzymam kciuki żeby przeszlo i bedziemy wizytować razem ✊ też się troszkę boję tymbardziej, że w moczu wyszla mi infekcja - myslalam ze po antybiotyku bede mieć spokój :/ nigdy nie miałam z tym problemów... ale chyba faktycznie u kobiet w ciąży to częste :/

Soleil bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko ok 😘

Ja jeszcze nie wiem czy bede robic w 3D - zobaczę co lekarka zaproponuje i za ile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:59

Soleil, Vende lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na połówkowe 20+2, zwykle bo na NFZ, ale w pierwszej ciąży byłam na 3d i nie żałuję. Co prawda nie zajrzałam do tego nigdy później, ale wtedy to było duże przeżycie, 2D nie robi takiego wrażenia.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na nfz ze względu na problemy z tarczycą, jestem na lekach i pod kontrolą endokrynologa. W życiu bym nie wpadła, ze z tego powodu mogę mieć na nfz, ale jednak sie udało. Motyl12- co za menda z tego lekarza, wiadomo, ze to wszystko kosztuje i fajnie jak da sie uniknąć jakiś kosztów.

Ana.ta, a u mnie za to morfologia wyszła od czapy, najgorzej do tej pory i pytanie czy to kwestia przeziębienia czy o co chodzi... O ktorej masz wizyte?

Ja bym chciala 3d ale zobaczymy jak to finansowo u mnie wygląda, bo na cenniku mam tylko wyszczególnione ile za nagranie całości... A nie wiem czy jest sens brac nagranie, chyba ze tym razem nie będą chcieli wpuścić męża...

Motyl12 lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a jesz żurawinę? Jeśli nie to nie zaszkodzi a może trochę pomoże 😊

Mi kazali dzwonić umawiać się na połówkowe w 18 tygodniu, to jakoś w przyszłym zadzwonię i umawiają po skończonym 20,wiec pewnie zaraz po nowym roku będą 😊

Muszę też mojego gina zapytać czy ma 3d to może nie musiałabym płacić przy prenatalnych 😊 bo chciałabym zobaczyć małego 🥰❤️ w ogóle w poniedziałek wizyta i już jak na szpilkach siedzę i czekam i czekam 😀

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 20+2 Robię na NFZ.

Dziewczyny, nosiłyscie dzieci w chuście? Jeśli tak, to od jakiego wieku dziecka i jaką miałyście chustę? Moja córka jest tak do mnie przywiązana, że obawiam się że będzie ciężko ogarnąć dwójkę bez wolnych rąk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:14

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ja mam połówkowe 20+2 Robię na NFZ.

Dziewczyny, nosiłyscie dzieci w chuście? Jeśli tak, to od jakiego wieku dziecka i jaką miałyście chustę? Moja córka jest tak do mnie przywiązana, że obawiam się że będzie ciężko ogarnąć dwójkę bez wolnych rąk.

Ja nosiłam, dopiero od 6 tygodnia bo jeszcze się łudziłam, że córka będzie wózkowa :) w teorii można od pierwszego dnia. Ja mam chustę kółkową i taką zwykłą a teraz poluję na bebe concept (dwie takie taśmy). Zykłą chustę motałam w kilka secund ale była gruuuuba i ja płynęłam w lato :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:10

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ