X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende trzymam kciuki żeby choróbsko szybko przeszło ☺️
    Niestety nie mam żadnych prawdziwych sposobów na przeziębienie w ciąży, na zatkany nos ratowały mnie tylko inhalacje z amolem 🤷‍♀️

U nas z seksem bez zmian 😉 wprawdzie partner ma bardzo gorący okres w pracy i rzadziej ma sile w ciągu tygodnia ale nie było dłuższych przerw niż tydzień ☺️🙈

Ana. Ta ja tez czekałam aż libido w drugim trymestrze wystrzeli w górę … a tu klops 🤭 jak spadło na początku ciąży tak teraz utrzymuje się na podobnym poziomie 🤷‍♀️

Soleil lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro zaczynam 17tc i ani razu nie robiliśmy mizianek🙈pomagam mężowi w inny sposób😂🙊jakoś się boimy, po krwawieniu i mocnym napięciu macicy nawet nie możemy bo lekarz zakazał...eh po tylu latach starań jakoś przemęczymy się😉

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też odpuściliśmy z seksem, tzn.bardziej ja, bo się boję. Od czasu do czasu zajmuje się tylko mężem 😜 hahaha
    Też jeszcze nie mam nic z wyprawki, ale czuję że jeszcze za wcześnie. Jeszcze przyjdzie na to czas, może po drugich prenatalnych.

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje z ta inhalacją, musze spróbować. Męża właśnie wysłałam na wymaz- jeśli to covid lepiej wiedzieć. Wgl jego teleporada trwala chyba minutę i na tej postawie lekarz wystawił leki, w tym antybiotyk i skierowanie. To jest fascynujące, chyba każdemu dają to samo...

Nie dziwię się jeśli ktoś miał plamienia, ze macie obawy przed seksem. Ja mam i bez plamień. ;) ale dajemy radę.

Ktoś pisał, ze ma poduszke ciążową? Coraz częściej myśle, że by mi sie przydała. Jakieś polecenia? Widziałam, ze sa rozne kształty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 13:38

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, ze wczoraj po Poznaniu płci poszliśmy na zakupy, ale w sklepach taka beznadzieja, że w styczniu po polowkowych pójdziemy, albo z zaczęciem nowego sezonu w lutym. Na pewno do końca 2 trymestru chce mieć wszystko, bo w 3 już nie dam rady. Raczej zakładam, że drobne zakupy typu kosmetyki i pieluchy na koniec kupimy.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie tez bym prosila o polecajkę poduszki jak ktoś ma 😘

Ja też częściej zajmuje się tylko mężem, jeśli seks to glownie jego inicjatywa bo ja się boje jak jakaś pierdoła 😂 ostatnio mieliśmy debate jakie pozycje są bezpieczne - ja „tylko nie na ja na plecach” 😂 a ten „czemu?” (wyczytałam, że jest to nie wskazane 🤔)
    Czasem czuje że Mnie nie rozumie, ale jak nastroje wytrzymuje to jeszcze trochę przetrzyma 😂😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:06

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez bym chetnie popatrzyła na te poduszeczki, bo już w ogóle nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku.

Co do wyprawki to nie mam kompletnie nic, ani pokoju dla dziecka, ani żadnej rzeczy, będziemy jakiś kącik wyodrębniać, dopiero ogarnelismy sprawę z zakupem nowego mieszkania, tam już będzie pokoik dla nowego członka rodziny, z tym ze odbiór mieszkani dopiero na roczek Bejbika, ten rok jakoś musimy przetrwać, jak pomyśle sobie o zakupach dla dziecka to mnie to przeraża, od stycznia się tym zajmiemy już na spokojnie.

Jeśli chodzi o sex to u nas bez zmian, przed ciąża i teraz tak samo, tylko wiadomo niektóre pozycje odpadają, jedyna przerwa była jak zrobiłam test, dwa tygodnie nic bo oboje byliśmy w szoku ze się nam udalo 😎 libido mam mniejsze niż przed ciąża, ale jakaś resztka została wiec korzystam, czekam na to zwiększenie drugiego trymestru, No ale jakoś słabo to widzę 🤨

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja też się teraz boję mimo, że w poprzedniej ciąży całą się nie baliśmy. Właśnie z tą pozycją trzeba samemu zaobserwować jak się czujesz, na plecach póki mały brzuszek można, później już uciska na narządy...

Vende dużo zdrówka :* Dziewczyny z inhalacją mają rację, nawet z samej soli rewelacja.

Właśnie dużo jest ubranek uniwersalnych beżowych/szarych/żółtych, ja póki co takie kupiłam, z córką już nie mogłam patrzeć na róż bo takie głównie miałam. :D

Ja w 2 trymestrze na pewno będę chciała poprać i poprasować ubranka dla bobasa. W 3 trymestrze strasznie mi dokuczały plecy i nie mogłam wystać przy desce do prasowania.

Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende dużo Zdrówka, inhalacje solą również polecam, ja akurat mam covid i robię od kilku dni, nawet nie wiem skąd te fluki mi wypływają po bo nos zdaje się mam odetkany :p a resztę już widziałam masz przyszykowaną, jeszcze kocyk i dużo odpoczynku

Vende lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, jak to przechodzisz ogólnie?
    Leżę pod kocykiem i odpoczywam, także stosuje sie do zaleceń :)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ja jestem wielką fanką łóżeczka dostawnego. Córkę miałam w nocy na wyciągnięcie ręki i nie wyobrażam sobie tyle razy w nocy wstawać i schylać się po nią do łóżeczka. To była naprawdę wielka wygoda. Miałam opcje z dokręceniem kółek, ale nie korzystałam, bo trzeba by było dokręcać boczną ściankę. Po prostu korzystałam z wózka.

A te kółka jeździły w każdą stronę? Czy tylko przód tył żeby dostawić bokiem? Polecisz konkretny model?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo zdrówka dla Was!

Ja po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że dzidzia zdrowa i na 100% dziewczyna🙂

Majetta, Ana.Ta, Merci92, Soleil, Megsi, Motyl12, 5ylwian, Olenkaa, Malinka2021, Milkana lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się zdrowo 😘 Iwonaa27 gratulacje - super wieści 😘

Ja to mam obawy jak przetrwam marzec, bo będziemy się wprowadzać do nowego domu...
    Już mówiłam mężowi, że etap sprzatania będzie trwał kilka m-cy 😂 dobrze że choć będe już na l4.🤦‍♀️ Tak przebiega cała ciąża.. non stop załatwienia i szukanie. Ale chyba lepiej teraz niż kilka mcy po urodzeniu 😂

Ale chyba mamusie nie mają takich rozmyślań - tak to jest jak człowiek przyzwyczajony do bycia we dwójke 🙈 ciekawe jak to będzie z tym bobasem - nieodłącznym towarzystwem 🎁😍

Iwonaa27 lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa27 gratuluję u mnie też dziewczynka ☺

Dziewczyny będzie dobrze i dużo zdrowa życzę 😉 Kurcze jak łatwo teraz jest zachorować.

Jeżeli chodzi o ciążowe poduszki to ja zamówiła z firmy poofi w kształcie cyfry 9 i czekam obecnie od kilku dni na kuriera ☺ Ja jestem z tych osób, które całe życie spały na brzuchu wiec sobie pomyślcie jaka jest teraz dla mnie udręka🤪

A na sex nie narzekam aczkolwiek nie jest już tak intensywnie i na pewno nie tak samo jak wcześnie bo przecież bejbik jest w brzuszku to i nawet mężowi jest jakoś inaczej ☺ W końcu w łóżku zawsze byliśmy tylko we dwójkę 😄

Ana.Ta masz rację lepiej przeprowadzić się przed porodem niz po bo później może być dużo zawirowań i wogole nowa sytuacja a to nie pomoże w przeprowadzce 🙃

Iwonaa27, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Soleil, jak to przechodzisz ogólnie?
    Leżę pod kocykiem i odpoczywam, także stosuje sie do zaleceń :)

Dziękuję, Czuje się ok(chociaż to nie moja zyciowa forma) , trochę się obawiałam, że za lekko jest i choroba jeszcze zdąży się rozwinąć. Ale już mija 6 dzień chorowania i przez te 6 dni tylko 2giego dnia miałam lekko podwyższona temperaturę 37.5 a przed tym dwa dni dreszczy, a tak ani kataru, ani bólu głowy. Bolały mnie plecy, ale już czuję poprawę. Inhalacje oczywiście zapobiegawczo. W domu funkcjonuje normalnie ale tak o tej porze już czuje się taka wykończona i też pod kocykiem :) herbata z cytryna i miodem oczywiście litrami.
    A co do poduszki do spania to też jestem chętna na polecajki :) będę musiała coś sprawić bo jakoś ciężko się zaczyna spać

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja mam problem ze spaniem najlepiej mi się śpi na lewym boku ale to tylko pod ścianą. A że ciężko się robi schodzić z łóżka to zamieniliśmy z mężem strony i ja już automatycznie przewracam się na prawy bok a w tej pozycji ciężko mi spać.
    Z sexem u nas to bywa różnie jak to w ciąży. Zdążyło się nawet raz że mały już po tak zaczął się wiercić ze zasnąć nie mogłam 😁 od tamtego czasu przystopowalismy.

Ja większość wyprawki to dostanę. Zresztą u nas w rodzinie zazwyczaj dziadkowie na start kupują albo wózek albo łòżeczko także w sumie to zostają mi podstawowe rzeczy i oczywiście zamiast husty nosidełko. U nas się sprawdziło także przy tym zostaniemy. Jedyne co po nowym roku to będę szukać takiej większej komody na ciuszki dla małego.

Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    A te kółka jeździły w każdą stronę? Czy tylko przód tył żeby dostawić bokiem? Polecisz konkretny model?
    Jeździły w każdą stronę. Ja miałam takie:
    https://allegro.pl/oferta/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-3-materac-7519398944

Minus taki, że odsuwało się od łóżka. Mąż przymocował do stelaża na taśmach i było ok. Teraz też będziemy z niego korzystać. Jest małe, ale właśnie takie chciałam. Jak córka podrosła, to zamieniliśmy na takie zwykłe drewniane w standardowych wymiarach, które dostaliśmy od kogoś w spadku.
    Jak bym nie miała większego to pewnie od razu kupiłabym większe dostawne.

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo zdrówka dla Was❤ciężki czas dla nas, ale musimy przetrwać ten okres chorobowy:/ mi również ciężko śpi się w nocy, jest coraz gorzej a dopiero brzuch rośnie i co będzie później🙈🙉również czaje się na poduche rogala i polecajki👌

Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ciężko spi, bo staram sie na lewym boku, ale budze sie bo biodro mnie zaczyna bolec :( Natomiast jestem 16+2 i dalej brzuszka nie wiedz. Stres mialam spory przez ostatnie 2 tyg, al ewczoraj na usg dzidzia zdrowa i rosnie dobrze, lekarz mi mówił, ze mam sie cieszyc, ze nie widac, ale kurcze juz bym cos chciala

Soleil, Merci92, Motyl12, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi mam to samo. Za bardzo nie widać brzuszka, aż zastanawiam się czy w ogóle będzie coś widać. U mojej bliskiej koleżanki brzuszek wychodził w 7 miesiącu :| mam nadzieję, że my nie będziemy tyle czekać

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ