Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende trzymam kciuki żeby choróbsko szybko przeszło ☺️
Niestety nie mam żadnych prawdziwych sposobów na przeziębienie w ciąży, na zatkany nos ratowały mnie tylko inhalacje z amolem 🤷♀️
U nas z seksem bez zmian 😉 wprawdzie partner ma bardzo gorący okres w pracy i rzadziej ma sile w ciągu tygodnia ale nie było dłuższych przerw niż tydzień ☺️🙈
Ana. Ta ja tez czekałam aż libido w drugim trymestrze wystrzeli w górę … a tu klops 🤭 jak spadło na początku ciąży tak teraz utrzymuje się na podobnym poziomie 🤷♀️Soleil lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jutro zaczynam 17tc i ani razu nie robiliśmy mizianek🙈pomagam mężowi w inny sposób😂🙊jakoś się boimy, po krwawieniu i mocnym napięciu macicy nawet nie możemy bo lekarz zakazał...eh po tylu latach starań jakoś przemęczymy się😉Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
My też odpuściliśmy z seksem, tzn.bardziej ja, bo się boję. Od czasu do czasu zajmuje się tylko mężem 😜 hahaha
Też jeszcze nie mam nic z wyprawki, ale czuję że jeszcze za wcześnie. Jeszcze przyjdzie na to czas, może po drugich prenatalnych.
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Macie racje z ta inhalacją, musze spróbować. Męża właśnie wysłałam na wymaz- jeśli to covid lepiej wiedzieć. Wgl jego teleporada trwala chyba minutę i na tej postawie lekarz wystawił leki, w tym antybiotyk i skierowanie. To jest fascynujące, chyba każdemu dają to samo...
Nie dziwię się jeśli ktoś miał plamienia, ze macie obawy przed seksem. Ja mam i bez plamień.ale dajemy radę.
Ktoś pisał, ze ma poduszke ciążową? Coraz częściej myśle, że by mi sie przydała. Jakieś polecenia? Widziałam, ze sa rozne kształty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 13:38
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyJa wam powiem, ze wczoraj po Poznaniu płci poszliśmy na zakupy, ale w sklepach taka beznadzieja, że w styczniu po polowkowych pójdziemy, albo z zaczęciem nowego sezonu w lutym. Na pewno do końca 2 trymestru chce mieć wszystko, bo w 3 już nie dam rady. Raczej zakładam, że drobne zakupy typu kosmetyki i pieluchy na koniec kupimy.
-
Ja własnie tez bym prosila o polecajkę poduszki jak ktoś ma 😘
Ja też częściej zajmuje się tylko mężem, jeśli seks to glownie jego inicjatywa bo ja się boje jak jakaś pierdoła 😂 ostatnio mieliśmy debate jakie pozycje są bezpieczne - ja „tylko nie na ja na plecach” 😂 a ten „czemu?” (wyczytałam, że jest to nie wskazane 🤔)
Czasem czuje że Mnie nie rozumie, ale jak nastroje wytrzymuje to jeszcze trochę przetrzyma 😂😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:06
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
O ja tez bym chetnie popatrzyła na te poduszeczki, bo już w ogóle nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku.
Co do wyprawki to nie mam kompletnie nic, ani pokoju dla dziecka, ani żadnej rzeczy, będziemy jakiś kącik wyodrębniać, dopiero ogarnelismy sprawę z zakupem nowego mieszkania, tam już będzie pokoik dla nowego członka rodziny, z tym ze odbiór mieszkani dopiero na roczek Bejbika, ten rok jakoś musimy przetrwać, jak pomyśle sobie o zakupach dla dziecka to mnie to przeraża, od stycznia się tym zajmiemy już na spokojnie.
Jeśli chodzi o sex to u nas bez zmian, przed ciąża i teraz tak samo, tylko wiadomo niektóre pozycje odpadają, jedyna przerwa była jak zrobiłam test, dwa tygodnie nic bo oboje byliśmy w szoku ze się nam udalo 😎 libido mam mniejsze niż przed ciąża, ale jakaś resztka została wiec korzystam, czekam na to zwiększenie drugiego trymestru, No ale jakoś słabo to widzę 🤨 -
Ana.ta ja też się teraz boję mimo, że w poprzedniej ciąży całą się nie baliśmy. Właśnie z tą pozycją trzeba samemu zaobserwować jak się czujesz, na plecach póki mały brzuszek można, później już uciska na narządy...
Vende dużo zdrówka :* Dziewczyny z inhalacją mają rację, nawet z samej soli rewelacja.
Właśnie dużo jest ubranek uniwersalnych beżowych/szarych/żółtych, ja póki co takie kupiłam, z córką już nie mogłam patrzeć na róż bo takie głównie miałam.
Ja w 2 trymestrze na pewno będę chciała poprać i poprasować ubranka dla bobasa. W 3 trymestrze strasznie mi dokuczały plecy i nie mogłam wystać przy desce do prasowania.
Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Vende dużo Zdrówka, inhalacje solą również polecam, ja akurat mam covid i robię od kilku dni, nawet nie wiem skąd te fluki mi wypływają po bo nos zdaje się mam odetkany :p a resztę już widziałam masz przyszykowaną, jeszcze kocyk i dużo odpoczynku
Vende lubi tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Ja jestem wielką fanką łóżeczka dostawnego. Córkę miałam w nocy na wyciągnięcie ręki i nie wyobrażam sobie tyle razy w nocy wstawać i schylać się po nią do łóżeczka. To była naprawdę wielka wygoda. Miałam opcje z dokręceniem kółek, ale nie korzystałam, bo trzeba by było dokręcać boczną ściankę. Po prostu korzystałam z wózka.
A te kółka jeździły w każdą stronę? Czy tylko przód tył żeby dostawić bokiem? Polecisz konkretny model?
29.04 - moja kochana córeczka -
Dziewczyny trzymajcie się zdrowo 😘 Iwonaa27 gratulacje - super wieści 😘
Ja to mam obawy jak przetrwam marzec, bo będziemy się wprowadzać do nowego domu...
Już mówiłam mężowi, że etap sprzatania będzie trwał kilka m-cy 😂 dobrze że choć będe już na l4.🤦♀️ Tak przebiega cała ciąża.. non stop załatwienia i szukanie. Ale chyba lepiej teraz niż kilka mcy po urodzeniu 😂
Ale chyba mamusie nie mają takich rozmyślań - tak to jest jak człowiek przyzwyczajony do bycia we dwójke 🙈 ciekawe jak to będzie z tym bobasem - nieodłącznym towarzystwem 🎁😍Iwonaa27 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Iwonaa27 gratuluję u mnie też dziewczynka ☺
Dziewczyny będzie dobrze i dużo zdrowa życzę 😉 Kurcze jak łatwo teraz jest zachorować.
Jeżeli chodzi o ciążowe poduszki to ja zamówiła z firmy poofi w kształcie cyfry 9 i czekam obecnie od kilku dni na kuriera ☺ Ja jestem z tych osób, które całe życie spały na brzuchu wiec sobie pomyślcie jaka jest teraz dla mnie udręka🤪
A na sex nie narzekam aczkolwiek nie jest już tak intensywnie i na pewno nie tak samo jak wcześnie bo przecież bejbik jest w brzuszku to i nawet mężowi jest jakoś inaczej ☺ W końcu w łóżku zawsze byliśmy tylko we dwójkę 😄
Ana.Ta masz rację lepiej przeprowadzić się przed porodem niz po bo później może być dużo zawirowań i wogole nowa sytuacja a to nie pomoże w przeprowadzce 🙃Iwonaa27, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Vende wrote:Soleil, jak to przechodzisz ogólnie?
Leżę pod kocykiem i odpoczywam, także stosuje sie do zaleceń
Dziękuję, Czuje się ok(chociaż to nie moja zyciowa forma) , trochę się obawiałam, że za lekko jest i choroba jeszcze zdąży się rozwinąć. Ale już mija 6 dzień chorowania i przez te 6 dni tylko 2giego dnia miałam lekko podwyższona temperaturę 37.5 a przed tym dwa dni dreszczy, a tak ani kataru, ani bólu głowy. Bolały mnie plecy, ale już czuję poprawę. Inhalacje oczywiście zapobiegawczo. W domu funkcjonuje normalnie ale tak o tej porze już czuje się taka wykończona i też pod kocykiemherbata z cytryna i miodem oczywiście litrami.
A co do poduszki do spania to też jestem chętna na polecajkibędę musiała coś sprawić bo jakoś ciężko się zaczyna spać
-
nick nieaktualnyDziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja mam problem ze spaniem najlepiej mi się śpi na lewym boku ale to tylko pod ścianą. A że ciężko się robi schodzić z łóżka to zamieniliśmy z mężem strony i ja już automatycznie przewracam się na prawy bok a w tej pozycji ciężko mi spać.
Z sexem u nas to bywa różnie jak to w ciąży. Zdążyło się nawet raz że mały już po tak zaczął się wiercić ze zasnąć nie mogłam 😁 od tamtego czasu przystopowalismy.
Ja większość wyprawki to dostanę. Zresztą u nas w rodzinie zazwyczaj dziadkowie na start kupują albo wózek albo łòżeczko także w sumie to zostają mi podstawowe rzeczy i oczywiście zamiast husty nosidełko. U nas się sprawdziło także przy tym zostaniemy. Jedyne co po nowym roku to będę szukać takiej większej komody na ciuszki dla małego.Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasjanna wrote:A te kółka jeździły w każdą stronę? Czy tylko przód tył żeby dostawić bokiem? Polecisz konkretny model?
https://allegro.pl/oferta/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-3-materac-7519398944
Minus taki, że odsuwało się od łóżka. Mąż przymocował do stelaża na taśmach i było ok. Teraz też będziemy z niego korzystać. Jest małe, ale właśnie takie chciałam. Jak córka podrosła, to zamieniliśmy na takie zwykłe drewniane w standardowych wymiarach, które dostaliśmy od kogoś w spadku.
Jak bym nie miała większego to pewnie od razu kupiłabym większe dostawne.Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dużo zdrówka dla Was❤ciężki czas dla nas, ale musimy przetrwać ten okres chorobowy:/ mi również ciężko śpi się w nocy, jest coraz gorzej a dopiero brzuch rośnie i co będzie później🙈🙉również czaje się na poduche rogala i polecajki👌
Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualnyMi się ciężko spi, bo staram sie na lewym boku, ale budze sie bo biodro mnie zaczyna bolec
Natomiast jestem 16+2 i dalej brzuszka nie wiedz. Stres mialam spory przez ostatnie 2 tyg, al ewczoraj na usg dzidzia zdrowa i rosnie dobrze, lekarz mi mówił, ze mam sie cieszyc, ze nie widac, ale kurcze juz bym cos chciala
Soleil, Merci92, Motyl12, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość