Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o samopoczucie między wizytami mnie tak jak 5ylwian często „podbudowuje” detaktor.
    Ostatnią wizytę miałam 17.11, na kolejną czekam ponad 4 tygodnie, ale uważam że jak nie mam już plamień częstsze wizyty nic by nie dały... trochę odpuściłam sobie po prenatalnych, ulżyło mi jak powiedzialam mamie, siostrze i mnie mocno wspierają kiedy marudzę. Myśle, że musimy odpędzać te myśli wierząc w te Nasze maleństwa😘

Soleil, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wielką fanką łóżeczka dostawnego. Córkę miałam w nocy na wyciągnięcie ręki i nie wyobrażam sobie tyle razy w nocy wstawać i schylać się po nią do łóżeczka. To była naprawdę wielka wygoda. Miałam opcje z dokręceniem kółek, ale nie korzystałam, bo trzeba by było dokręcać boczną ściankę. Po prostu korzystałam z wózka.

Laktator miałam i już w szpitalu mi się przydał, bo córka mi tak poranila sutki, że jej się potem ulewało na brązowo. Położne mi zabroniły karmić bezpośrednio z piersi, bo lekarze nie wypuścili by nas do domu, podejrzewając u młodej krwawienie z przewodu pokarmowego. Odciągałam mleko i podawałam, jak nie bylo w nim widać krwi. Laktator mi się zepsuł, więc na pewno kupię, koniecznie elektryczny, może faktycznie na dwie piersi.

Jeszcze dwa tygodnie i idę na L4. Odliczam dni, bo w pracy coraz więcej zakażeń i stresu nie brakuje. Myślę że już najwyższy czas.

Ana.Ta, Malinka2021, Merci92, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara ja odliczam czas do końca stycznia. Gdybym powiedziałam w pracy wcześniej też bym juz szla na l4. Ale muszę zorganizować i przeszkolić zastępstwo. 🙈 ale... już niedługo.
    Będzie czas na wyprawkę itd, itp. Dlatego teraz nic nie ogarniam bo nie mam na to i czasu i chęci 🙈
    Fajny czas przed Nami 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 20:17

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też się udało wcześniej odejść na L4 i 21.12 równo na moja wizytę u lekarza otwieram szampana piccolo i świętuje wyczekiwany spokój 😄 Oby tylko z dzidzia było dobrze 😔

Soleil, Ana.Ta, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze pracuję, założyłam sobie, że jeśli wszystko będzie ok to do końca marca pociągnę. Chociaż tak naprawdę chętnie już bym odpoczęła, bo mam wrażenie, że nie mam czasu skupić się jakoś na tej ciąży i jestem w wiecznym "niedoczasie". Tylko, że u mnie w tym problem, że jestem na swojej działalności, więc jakoś mi trudniej odejść, niż w pierwszej ciąży kiedy byłam na etacie.

Co do wyprawki to wózek i łóżeczko mam, resztę powoli chcę ogarniać po jutrzejszej wizycie, jeśli poznamy już ostatecznie płeć 🙂

Merci92 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 idealnie 😘

Iwonaa27 no tak na działalności jest zupełnie inaczej... mam męża, który prowadzi jdg i w życiu nie ma rocznie 26 dni urlopu, bo wiadomo jak nie pracuje- nie zarabia. Ale już nad nim pracuje. Jak zostanie tatą ma być więcej w domu 🙂On akurat nie ma pracowników, dlatego są i plusy i minusy. Ciężki temat 🙈

Trzymam kciuki za jutro ✊ w którym tygodniu Ty jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 23:15

Merci92 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to u was z seksem? Ja po epizodach z plamieniem miałam dłuuugi stop.
    Ale powiem Wam, że gdyby nie mąż wcale nie miałabym ochoty 🙈
    Czuje się nieswojo, bo cały czas myślę, że zaszkodzę i nie mogę odpędzić myśli.
    A jak jest u Was? Ponoć w ciąży to ma się taaaaaką ochotę, a u mnie poszło w 2 stronę. :/

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2021, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta u mniej dzisiaj 15t+5d.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczyny jak to u was z seksem? Ja po epizodach z plamieniem miałam dłuuugi stop.
    Ale powiem Wam, że gdyby nie mąż wcale nie miałabym ochoty 🙈
    Czuje się nieswojo, bo cały czas myślę, że zaszkodzę i nie mogę odpędzić myśli.
    A jak jest u Was? Ponoć w ciąży to ma się taaaaaką ochotę, a u mnie poszło w 2 stronę. :/

było kilka razyw II trym ale ze względu na te bakterie w moczu przystopowaliśmy chociaż już wzbiera we mnie coraz większa ochota :D

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa27 wrote:
    Ja jeszcze pracuję, założyłam sobie, że jeśli wszystko będzie ok to do końca marca pociągnę. Chociaż tak naprawdę chętnie już bym odpoczęła, bo mam wrażenie, że nie mam czasu skupić się jakoś na tej ciąży i jestem w wiecznym "niedoczasie". Tylko, że u mnie w tym problem, że jestem na swojej działalności, więc jakoś mi trudniej odejść, niż w pierwszej ciąży kiedy byłam na etacie.

Co do wyprawki to wózek i łóżeczko mam, resztę powoli chcę ogarniać po jutrzejszej wizycie, jeśli poznamy już ostatecznie płeć 🙂

To kciuki za wizytę :)
    Mój mąż na dg i ja bym w życiu się nie zdecydowała :P

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My generalnie z wyprawki mamy wszystko , bo większość miałam na strychu popakowane po starszym synku . Kupiliśmy teraz łóżeczko , wózek , dostawkę , do kupienia mam jeszcze jakaś huśtawkę , Bujak i chyba wezmę bardzo polecana 4mom , laktator muszę kupić tylko nie wiem czy z tych lepszych kupować i czy jest seans bo poprzednio praktycznie mi się nie przydał . Zostanie kupić kosmetyki , rzeczy do szpitala , jakieś witaminki i tyle 😊 zamówiłam tez sobie 2 dni temu piękne komplety do łóżeczka , gondoli , rożki bo tego nie miałam . Ja już raczej mam praktycznie wszystko i mam z głowy . W 3 trymestrze wiem , ze nie będzie chciało mi się łazić i szukać 😂

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja mam pessar więc zakaz odgórny ale czuję to samo co Ty, w ogóle nie mam ochoty 😬 chyba moje myśli już są nakierowane na rozwój bobasa 😜 mam nadzieję że po porodzie mi wróci ochota bo zawsze miałam wysokie libido

Ana.Ta lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny jak widzę ile już macie to ja się czuje baaaardzo w tyle. Mam poduszkę ciążową do spania 😅 i dostaliśmy od rodziny takie coś do spania, takie gniazdo? I leży schowane. Ale to też 1 dziecko to nie mamy po kim mieć :)

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie, skąd wiecie co jest polecane? Instagram czy jakiś blog? Bo też nie chce "w ciemno" kupowac, tzn zawsze czytam opinie ale tego jest tyleeee, że chyba musiałabym tylko przy tym siedzieć

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa nie jesteś sama. Ja nawet poduszki do spania nie mam 😂 Ale u Mnie mam po kim dostać spadek, więc jak już wszyscy będą wiedzieć przejrzę rzeczy, które teściowa „przetrzymuje” w spadku i będę szukać co tu jeszcze dokupić.

Ale sam fakt urządzenia pokoju, kupienia „przyborów” do kąpieli itp trochę Mnie przeraża. Chyba postAwie na zakupy internetowe ;) już widzę to Nasze skręcanie mebli 😂Tyle co wiem to to że przyda się zapas pieluszek tetrowych 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 09:06

• Ania 181 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    @Ania 181 - i jak po szczepieniu?

W porządku - tylko ręka mnie boli. Poza tym żadnych dolegliwości. Teraz miałam Pfizera, przy pierwszym szczepieniu J&J, miałam "jednodniową grypę" dzień po, więc teraz dużo lepiej.

Merci92, Kasjanna lubią tę wiadomość

Maj 2022 👶🏻👶🏻
    3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
    ciąża bliźniacza 1k2o
    12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
    16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
    18 + 2: 215g I 255g
    20 + 3: 295g i 355g
    26 + 3: 747g i 862g
    28 + 3: 1020 g i 1080 g
    30 + 5: 1420 g I 1470 g
    32 + 3: 1790 g I 1860 g
    34 + 3: 1970 g i 2099 g
    36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta u mnie też kiepsko z ochotą... A w trakcie to nie mogę się skupić, zerkam na brzuch 🤦🤣 to niby wysokie libido w ciąży to pic...
    Nie martwcie się z rzeczami jest jeszcze czas, też prawie nic nie mam, po córce została mi tylko chusta i kilka ubranek, nic więcej 🤣 ja będę zamawiać wszystko przez internet, nawet wózek czy łóżeczko.
    A informacje co potrzebne to nawet można na YouTube znaleźć, tylko niektóre mamy uważam, że przesadzają z ilością.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    A mam jeszcze pytanie, skąd wiecie co jest polecane? Instagram czy jakiś blog? Bo też nie chce "w ciemno" kupowac, tzn zawsze czytam opinie ale tego jest tyleeee, że chyba musiałabym tylko przy tym siedzieć

Myśle, że warto zaopatrzyć się w podstawowe rzeczy i dopiero zobaczyć jaki temperament ma Bobo i co by ci ułatwiło życie :)
    Chustę kupowałam dopiero jak moje dziecko definitywnie odrzuciło wózek. Termoforek MrB kupiłam jak młoda dostala kolek i szukałam „złotego środka” 😂 jakieś kokony, gniazda które tak pięknie są reklamowane w ogóle nie miały u nas racji bytu.
    Co do kosmetyków to im mniej tym lepiej :)

Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Vende Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku seksu w ogóle nie było, bo się bałam i nie miałam ochoty wcale. W ostatnich tygodniach coś się pojawiło, ale raptem kilka razy i bardziej z inicjatywy męża niż mojej.

Ja jak wspomniałam nic nie mam jeszcze dla dziecka, ale mam nadzieję, ze w tych czasach to zrobie wyprawkę online, jak bedzie trzeba to i w dwa dni ;).

Ja niestety dzisiaj wstałam przeziębiona, ból gardła, głowy, katar... Syropy juz zrobione, z czosnku, cebuli, miodu, herbata z imbirem wypita, mleko z masłem też... Zostałam w domu, mąż czeka na teleporade, zobaczymy co dalej.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej czyli nie tylko u Mnie marne libido 🙈

Z wyprawką macie racje - mamy jeszcze czas 💛 ja w sumie najpierw muszę się upewnić jakiej płci jest domownik brzuszka, choć dużo rzeczy planuje kupić neutralnych ;-) i też przez neta.

Vende zdrowka życzę😘 ja polecam bardzo inhalacje z soli fizjologicznej jak masz inhalator. 💛
    U mnie póki co katar tym zastopował.

Ps. Z każdym dniem mam dość tej roboty. Jeszcze kolezanka którą przyuczam jakaś taka rozkojarzona chodzi 🙈już nie mam cierpliwości - ileż można powtarzać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 13:07

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ