Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o samopoczucie między wizytami mnie tak jak 5ylwian często „podbudowuje” detaktor.
Ostatnią wizytę miałam 17.11, na kolejną czekam ponad 4 tygodnie, ale uważam że jak nie mam już plamień częstsze wizyty nic by nie dały... trochę odpuściłam sobie po prenatalnych, ulżyło mi jak powiedzialam mamie, siostrze i mnie mocno wspierają kiedy marudzę. Myśle, że musimy odpędzać te myśli wierząc w te Nasze maleństwa😘
Soleil, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyJa jestem wielką fanką łóżeczka dostawnego. Córkę miałam w nocy na wyciągnięcie ręki i nie wyobrażam sobie tyle razy w nocy wstawać i schylać się po nią do łóżeczka. To była naprawdę wielka wygoda. Miałam opcje z dokręceniem kółek, ale nie korzystałam, bo trzeba by było dokręcać boczną ściankę. Po prostu korzystałam z wózka.
Laktator miałam i już w szpitalu mi się przydał, bo córka mi tak poranila sutki, że jej się potem ulewało na brązowo. Położne mi zabroniły karmić bezpośrednio z piersi, bo lekarze nie wypuścili by nas do domu, podejrzewając u młodej krwawienie z przewodu pokarmowego. Odciągałam mleko i podawałam, jak nie bylo w nim widać krwi. Laktator mi się zepsuł, więc na pewno kupię, koniecznie elektryczny, może faktycznie na dwie piersi.
Jeszcze dwa tygodnie i idę na L4. Odliczam dni, bo w pracy coraz więcej zakażeń i stresu nie brakuje. Myślę że już najwyższy czas.Ana.Ta, Malinka2021, Merci92, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
Klara ja odliczam czas do końca stycznia. Gdybym powiedziałam w pracy wcześniej też bym juz szla na l4. Ale muszę zorganizować i przeszkolić zastępstwo. 🙈 ale... już niedługo.
Będzie czas na wyprawkę itd, itp. Dlatego teraz nic nie ogarniam bo nie mam na to i czasu i chęci 🙈
Fajny czas przed Nami 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 20:17
Ja jeszcze pracuję, założyłam sobie, że jeśli wszystko będzie ok to do końca marca pociągnę. Chociaż tak naprawdę chętnie już bym odpoczęła, bo mam wrażenie, że nie mam czasu skupić się jakoś na tej ciąży i jestem w wiecznym "niedoczasie". Tylko, że u mnie w tym problem, że jestem na swojej działalności, więc jakoś mi trudniej odejść, niż w pierwszej ciąży kiedy byłam na etacie.
Co do wyprawki to wózek i łóżeczko mam, resztę powoli chcę ogarniać po jutrzejszej wizycie, jeśli poznamy już ostatecznie płeć 🙂Merci92 lubi tę wiadomość
-
Merci92 idealnie 😘
Iwonaa27 no tak na działalności jest zupełnie inaczej... mam męża, który prowadzi jdg i w życiu nie ma rocznie 26 dni urlopu, bo wiadomo jak nie pracuje- nie zarabia. Ale już nad nim pracuje. Jak zostanie tatą ma być więcej w domu 🙂On akurat nie ma pracowników, dlatego są i plusy i minusy. Ciężki temat 🙈
Trzymam kciuki za jutro ✊ w którym tygodniu Ty jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 23:15
Merci92 lubi tę wiadomość
Dziewczyny jak to u was z seksem? Ja po epizodach z plamieniem miałam dłuuugi stop.
Ale powiem Wam, że gdyby nie mąż wcale nie miałabym ochoty 🙈
Czuje się nieswojo, bo cały czas myślę, że zaszkodzę i nie mogę odpędzić myśli.
A jak jest u Was? Ponoć w ciąży to ma się taaaaaką ochotę, a u mnie poszło w 2 stronę.
Ana.Ta wrote:Dziewczyny jak to u was z seksem? Ja po epizodach z plamieniem miałam dłuuugi stop.
Ale powiem Wam, że gdyby nie mąż wcale nie miałabym ochoty 🙈
Czuje się nieswojo, bo cały czas myślę, że zaszkodzę i nie mogę odpędzić myśli.
A jak jest u Was? Ponoć w ciąży to ma się taaaaaką ochotę, a u mnie poszło w 2 stronę.
było kilka razyw II trym ale ze względu na te bakterie w moczu przystopowaliśmy chociaż już wzbiera we mnie coraz większa ochota07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Iwonaa27 wrote:Ja jeszcze pracuję, założyłam sobie, że jeśli wszystko będzie ok to do końca marca pociągnę. Chociaż tak naprawdę chętnie już bym odpoczęła, bo mam wrażenie, że nie mam czasu skupić się jakoś na tej ciąży i jestem w wiecznym "niedoczasie". Tylko, że u mnie w tym problem, że jestem na swojej działalności, więc jakoś mi trudniej odejść, niż w pierwszej ciąży kiedy byłam na etacie.
Co do wyprawki to wózek i łóżeczko mam, resztę powoli chcę ogarniać po jutrzejszej wizycie, jeśli poznamy już ostatecznie płeć 🙂
To kciuki za wizytę
Mój mąż na dg i ja bym w życiu się nie zdecydowała07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
My generalnie z wyprawki mamy wszystko , bo większość miałam na strychu popakowane po starszym synku . Kupiliśmy teraz łóżeczko , wózek , dostawkę , do kupienia mam jeszcze jakaś huśtawkę , Bujak i chyba wezmę bardzo polecana 4mom , laktator muszę kupić tylko nie wiem czy z tych lepszych kupować i czy jest seans bo poprzednio praktycznie mi się nie przydał . Zostanie kupić kosmetyki , rzeczy do szpitala , jakieś witaminki i tyle 😊 zamówiłam tez sobie 2 dni temu piękne komplety do łóżeczka , gondoli , rożki bo tego nie miałam . Ja już raczej mam praktycznie wszystko i mam z głowy . W 3 trymestrze wiem , ze nie będzie chciało mi się łazić i szukać 😂
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Tysia -
Ana.Ta ja mam pessar więc zakaz odgórny ale czuję to samo co Ty, w ogóle nie mam ochoty 😬 chyba moje myśli już są nakierowane na rozwój bobasa 😜 mam nadzieję że po porodzie mi wróci ochota bo zawsze miałam wysokie libido
Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Wow dziewczyny jak widzę ile już macie to ja się czuje baaaardzo w tyle. Mam poduszkę ciążową do spania 😅 i dostaliśmy od rodziny takie coś do spania, takie gniazdo? I leży schowane. Ale to też 1 dziecko to nie mamy po kim mieć
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
A mam jeszcze pytanie, skąd wiecie co jest polecane? Instagram czy jakiś blog? Bo też nie chce "w ciemno" kupowac, tzn zawsze czytam opinie ale tego jest tyleeee, że chyba musiałabym tylko przy tym siedzieć
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa nie jesteś sama. Ja nawet poduszki do spania nie mam 😂 Ale u Mnie mam po kim dostać spadek, więc jak już wszyscy będą wiedzieć przejrzę rzeczy, które teściowa „przetrzymuje” w spadku i będę szukać co tu jeszcze dokupić.
Ale sam fakt urządzenia pokoju, kupienia „przyborów” do kąpieli itp trochę Mnie przeraża. Chyba postAwie na zakupy internetowejuż widzę to Nasze skręcanie mebli 😂Tyle co wiem to to że przyda się zapas pieluszek tetrowych 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 09:06
Kasjanna wrote:@Ania 181 - i jak po szczepieniu?
W porządku - tylko ręka mnie boli. Poza tym żadnych dolegliwości. Teraz miałam Pfizera, przy pierwszym szczepieniu J&J, miałam "jednodniową grypę" dzień po, więc teraz dużo lepiej.Merci92, Kasjanna lubią tę wiadomość
Maj 2022 👶🏻👶🏻
3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
ciąża bliźniacza 1k2o
12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
18 + 2: 215g I 255g
20 + 3: 295g i 355g
26 + 3: 747g i 862g
28 + 3: 1020 g i 1080 g
30 + 5: 1420 g I 1470 g
32 + 3: 1790 g I 1860 g
34 + 3: 1970 g i 2099 g
36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm -
Ana.Ta u mnie też kiepsko z ochotą... A w trakcie to nie mogę się skupić, zerkam na brzuch 🤦🤣 to niby wysokie libido w ciąży to pic...
Nie martwcie się z rzeczami jest jeszcze czas, też prawie nic nie mam, po córce została mi tylko chusta i kilka ubranek, nic więcej 🤣 ja będę zamawiać wszystko przez internet, nawet wózek czy łóżeczko.
A informacje co potrzebne to nawet można na YouTube znaleźć, tylko niektóre mamy uważam, że przesadzają z ilością.Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Olenkaa wrote:A mam jeszcze pytanie, skąd wiecie co jest polecane? Instagram czy jakiś blog? Bo też nie chce "w ciemno" kupowac, tzn zawsze czytam opinie ale tego jest tyleeee, że chyba musiałabym tylko przy tym siedzieć
Myśle, że warto zaopatrzyć się w podstawowe rzeczy i dopiero zobaczyć jaki temperament ma Bobo i co by ci ułatwiło życie
Chustę kupowałam dopiero jak moje dziecko definitywnie odrzuciło wózek. Termoforek MrB kupiłam jak młoda dostala kolek i szukałam „złotego środka” 😂 jakieś kokony, gniazda które tak pięknie są reklamowane w ogóle nie miały u nas racji bytu.
Co do kosmetyków to im mniej tym lepiejAna.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
U nas na początku seksu w ogóle nie było, bo się bałam i nie miałam ochoty wcale. W ostatnich tygodniach coś się pojawiło, ale raptem kilka razy i bardziej z inicjatywy męża niż mojej.
Ja jak wspomniałam nic nie mam jeszcze dla dziecka, ale mam nadzieję, ze w tych czasach to zrobie wyprawkę online, jak bedzie trzeba to i w dwa dni.
Ja niestety dzisiaj wstałam przeziębiona, ból gardła, głowy, katar... Syropy juz zrobione, z czosnku, cebuli, miodu, herbata z imbirem wypita, mleko z masłem też... Zostałam w domu, mąż czeka na teleporade, zobaczymy co dalej.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Okej czyli nie tylko u Mnie marne libido 🙈
Z wyprawką macie racje - mamy jeszcze czas 💛 ja w sumie najpierw muszę się upewnić jakiej płci jest domownik brzuszka, choć dużo rzeczy planuje kupić neutralnychi też przez neta.
Vende zdrowka życzę😘 ja polecam bardzo inhalacje z soli fizjologicznej jak masz inhalator. 💛
U mnie póki co katar tym zastopował.
Ps. Z każdym dniem mam dość tej roboty. Jeszcze kolezanka którą przyuczam jakaś taka rozkojarzona chodzi 🙈już nie mam cierpliwości - ileż można powtarzać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 13:07
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍