X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja chciałam kupić te lozeczko 4w1 od chicco ale jednak kupuje ten co Asiulka bo kupiłam łóżeczko drewniane które ma kilka poziomów głębokości w zależności od wieku bejbika i z którego można pozniej tapczanik zrobić. A ten mniejszy jest taki poreczniejszy i wszędzie się zmieści no i jest tańszy ☺

Dzisiaj zrobiłam pierwsze zakupy pielegnacyjno-kosmetyczne dla Laury za 350 zł w Rossmanie. Nawet zniżka na rosnę za wiele nie pomogła 😆 A jeszcze i tak muszę parę rzeczy kupić w aptece 😟

Ja niestety musiałam 4 lata nosić aparat na zeby chociaż strasznej wady nie miałam tylko trafiłam na jakiś dziwny gabinet no ale bylo minęło. Z tym że niestety ja dzielilam jedzenie n twarde i miękkie 🙂 Wiadomo miękkie zawsze było lepsze 😀 Dużo dłużej musiałam jeść posilki a sałaty to nie nawidzilam bo jakość zle mi się gryzlo 😆 No i hamburger to wiadomo jak Pańcia jadłam nożem i widelcem 😆 Orzechów to przez 4 lata nie jadłam 😆 Teraz tylko na noc noszę taki aparat wyjmowany i mam drut założony od wewnątrz na dolnych zębach ☺ Przez 3 lata muszę nosić to dziadostwo 😀 No ale ząbki są równe ☺

Celulit i rozstępy to ja mam wszędzie już przed ciąża tak było, pomimo że całe życie około 45 kg wazyłam więc wiecie takie geny ☺ Teraz mi się żaden rozstęp nie zrobił bo może już miejsca nie ma 😆 Dobrze chociaz że brzuch mam bez skazy jak narazie ☺

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a leci już Wam siara z piersi ? Wczoraj jadłam śniadanie w piżamie i wtedy zauważyłam, ze u mnie już leci. Zdziwiłam sie, ze tak szybko. Pamietam, ze w ciąży z synem było to później.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Dziewczyny, a leci już Wam siara z piersi ? Wczoraj jadłam śniadanie w piżamie i wtedy zauważyłam, ze u mnie już leci. Zdziwiłam sie, ze tak szybko. Pamietam, ze w ciąży z synem było to później.
    Ja w pierwszej ciąży miałam jakoś w 8 miesiącu dopiero,a teraz od 2 tygodni co jakiś czas pojawia mi się przezroczysta kropla raz na jednej raz na drugiej

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki,Ale musiałam Was nadgonić:) mi jeszcze z piersi nic nie leci, nawet nie widzę żeby jakiś otworek tam był🙈kreska na brzuchu jakby już się pojawiała, ale za to pępka nie widać już:) tez przystopowałam z wyprawką, zostały mi ciuszki i kosmetyki ale to mama moja chce kupić. No i wyprawke dla siebie muszę ogarnąć. Dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia-jestem ciekawa jak to będzie online;) jutro usg-ciagnięcia w brzuchu nadal męczą więc pewnie przez całą ciążę będę musiała aplikować utrogestan. Miłego popołudnia, pozdrowionka😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednorazowo była kropla, na koszuli nocnej zauważyłam, a tak to później nic 🤣

Kurcze ja z cellulitem nie miałam problemu nigdy a teraz nagle bum.😁 Gospodarka wodno hormonalną robi swoje, brakuje mi też roweru. 🤣🤦

Ja też zrobiłam zakupy, rzeczy niezbędne do szpitala. Kupa kasy 🤦 Łóżeczko ciągle wielka niewiadoma 🤣 Zostało mi tak na prawdę jeszcze sporo rzeczy do kupienia, ale łudzę się, że jak się to rozłoży do kwietnia to nie odczujemy.🤣

Masakra ciągle mi się chce spać, mam nadzieję że mała też będzie śpioch. 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 16:37

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta gdzies na jakichs grupach jak szukalam wózka to widzialam że duzo dziewczyn poleca ten Bebetto ale już nie pamiętam czemu mi jakoś nie podszedl😋ja kupilam mutsy evo - 2 koleżanki mają i polecają. Fajne tez są mutsy nio czy jakoś tak i muvoo quick 2.0 lub 3.0. To wszystko są droższe wózki ale używane można i za 1000 zł lub mniej kupic🙂
    Ja szukalam lekkiego wózka przede wszystkim🙂

A co do siary to u mnie zero, nic nie ma jeszcze😋

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już coś powoli zaczyna lecieć z piersi i pieką mnie tak czasami, jak pieką gdy zbliża się czas karmienia.
    Linii negra nie mam i w pierwszej ciąży też nie miałam, albo bardzo bladą.

W nocy, jak się zagrzebię w poduchę ciążową, to kilka razy kalkuluję, czy mi się opłaca przewracać na drugi bok, bo wiem, że będzie to niezły wyczyn. Moja poducha to ostatnio najbardziej pożądana rzecz w domu. W nocy nawiedza nas córka i wpycha się pomiędzy mój brzuch a poduszkę. Rano, jak wstanę, to podkrada ją mój mąż, a później nasze psy tylko czekają, żeby się pod moją nieuwagę zakraść się do sypialni i w niej zagrzebać.

Merci92, spore te Twoje zakupy w Rossmannie, aż się boję swoich. Co konkretnie kupowałaś?

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was mówiła o wózku Kinderkraft Cocoon, czy kupiłyście go? Próbowałam go zobaczyć na żywo, ale na razie nie udało mi się spotkać. Mój wózek po córce jest dosyć duży i zastanawiam się czy nie wymienić na coś mniejszego, zwłaszcza, że we wrześniu planujemy lot samolotem.

• Vende Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie. Niestety od jutra L4. Leżymy. Szyjka skróciła sie prawie o połowe przez miesiąc, dostałam leki, mam leżeć w łóżku, nie chodzić, nie sprzatac, nie pracowac... Za 3 tygodnie podejmiemy decyzje czy to wystarczy, czy trzeba będzie iść na szew. Trochę sie załamałam, chociaż mialam dziwne wrażenie, ze czuje te kopniaki coraz niżej. A cukier mam za niski (nie wiedzialam, ze to możliwe).
    Plus taki ze z Malutką wszystko ok, ma juz 800g.
    Nadrobiłam Was i miałam sie odnieść dzisiaj do kilku rzeczy, ale tak mnie to wybiło, ze juz zapomnialam co i do kogo. :/

Merci92 lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende póki co nie martw się na zapas tylko stosuj się do zaleceń lekarza i zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze. Mi w pierwszej ciąży tez szyjka się skaracala do tego mały bardzo slabo przybierał na wadze, wiec stres był podwójny. Brałam leki, leżałam, odpoczywałam i dotrwałam do porodu. Nawet przechodziłam termin :D także głowa do góry i myśl pozytywnie, będzie dobrze 😊

Vende lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Vende czyli jednak odpoczynek przed Tobą, pomysl ze będziesz mieć za to wiecej czasu na kompletowanie wyprawki bo wcześniej wspominałaś że przez nawał pracy nie masz na czasu i siły. Będzie dobrze!

A czy któraś z Was prała już wózek? Muszę zacząć szukać gdzie to wyprac ale nie wiem czy każda pralnia mi to wypierze i nie zepsuje czy kogoś innego do tego sprzętu się szuka😋

Vende lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, poki co nie panikuje. Musze to wytrwac i tyle. Najważniejsze jest dziecko.
    Taaak, koniecznie musze ruszyć z wyprawką, dobrze ze teraz wszystko mozna zamowic orzez internet ;).

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende trzymam kciuki za zdrówko i wierzę że będzie dobrze ✊🙂 Grunt że z dzidzia jest dobrze i ładnie przybiera na wadze ☺ Ciężko jest leżeć ale może to tylko etap chwilowy i wszystko pójdzie w dobra stronę☺
    A jak masz za niski cukier to też musisz miec ta dietę dla cukrzykow? 🙂

Klara kupiłam prawie 20 produktów a to płyn do prania, a to pampersy różnego rodzaju, chusteczki, waciki takie duże, maść przeciwko odparzeniom, puder itp. A i mleko modyfikowane (mleko z 60 zł kosztowało) i butelkę bo może nie będę karmić piersią no i wiele innych ☺ Wszystko od początku kupuje więc pewnie dlatego taki koszt. A kupuje z poleceń różnych vlogerek bo niestety doświadczenia nie mam i trochę w ciemno kupuje mam nadzieję że większość rzeczy się przyda chociaz i tak kupuje podstawowe rzeczy i staram się oszczędzać ☺ Moze z tym mlekiem za szybko trochę ale nie chce później panikować że czegoś nie mam. Wiadomo tak to już jest przy pierwszym bejbiku 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 19:12

6056198c02.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dokupiłam w Pepco kocyk z orgnanicznej bawełny za .... 17zł :) Będzie albo do auta albo no nie wiem jako zapasowy do wózka czy do domu :)

Mleka nie kupuję na razie, zobaczę po rozmowie z położną w 35tyg i wybadam jak to jest w szpitalu w którym chcę rodzić. Za pierwszym razem do szpitala nie wzięłam nawet butelki (nie było na liście szpitalnej a ja nie sama nie pomyślałam). Przypomniało mi się chwilę po porodzie ale połozna powiedziała, że bardzo dobrze, że jest to szpital bardzo pro kp i wszyscy mi pomogą jak będzie trzeba a butelka to w wyjątkowej sytuacji ale, że niby u nich to rzadko się zdarza itp itd i mają jak coś i butelki i mm. Teraz chciałabym wziąć butlę (lubię być przygotowana) ale możliwe, że szpital ma mm :)

@Vende to taki klops z tym leżeniem no ale jak trzeba to sama wiesz :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Vende Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92, nie musze mieć diety, tylko mam pilnowac regularnych posiłków i nosić ze sobą zawsze coś słodkiego na wypadek nagłego spadku, bo może sie zdarzać.
    Majetta, jasne, ze wiem. Chociaż juz jedno popoludnie na kanapie działa na mnie frustrująco ;).
    Jutro mam w planie zacząć robic w ogole listę czego potrzebuje i moze tez zaczne zamawiać powoli wyprawkę. Póki co ogladalam tylko lozeczka i przewijaki, liczylam co moze mi sie zmiescic w sypialni ;). Chcialam stojacy niezależny przewijak ale wtedy nie zmieszcze fotela... A na tym tez mi zalezy. Takze chyba kupię taka nakładkę na komode lub ns lozeczko, a Wy jak robicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende trzymam kciuki za Was!

Merci92 zmotywowałaś mnie, żeby chociaż zrobić listę, cały czas myślę, że to jeszcze sporo czasu.

Ja małą butelkę wezmę do szpitala na wszelki wypadek. Lubię mieć spokojną głowę, że nam wszystko, co może się przydać. U nas w szpitalu były małe buteleczki z mm. Wiem, że później weszła jakaś dyrektywa, w której był duży nacisk na karmienie piersią, więc nie wiem, j a k to aktualnie wygląda. Może kupię zestaw takich buteleczek z gotowym mm na wszelki wypadek.

Asiulka87 mi wózek prał znajomy, który pierze nam od czasu do czasu kanapę, jak młoda ją pobrudzi. On się zajmuje wszelkiego rodzaju tapicerką. Może warto takiej osoby poszukać.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, współczuję... Ja pierwszy dzień leżenia jeszcze potraktowałam jak zasłużony odpoczynek, ale kolejne dwa przeryczalam, teraz już uspokoiłam głowę i jest ok, jutro idę mam nadzieję po dobre wieści. A jakiej długości masz teraz szyjkę?

Co do karmienia to jak rodziłam (ale to też dawno) to byly te buteleczki i to była super wygoda, bo musiałam na początku dokarmiać, nie brałam swojej. Teraz też nie planuje, bo jakby nie było, nawet jeśli szpital wspiera karmienie piersią, to muszą też zapewnić maluszkom mleko jeśli matka nie może karmić, a są jednak różne sytuacje. Leżałam na sali z dziewczyną która od nadmiaru pokarmu dostała okropnego zapalenia piersi, były dosłownie sine i nie była w stanie karmić.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzis ok 2.8cm, na ostatniej wizycie w styczniu byla jeszcze 4,2cm. Podobni ta wartosc nie jest tragiczna ale nie moze nam sie tak szybko skracać. Przypomnij mi co dostałaś, jakie leki? Ja mam globułki (antybiotyk) dopochwowo i poki co luteinę pod jezyk, a po skonczeniu globułek tez dopochwowo. I daj znac koniecznie jutro po wizycie, mam nadzieje ze lezenie pomogło.

Edit. Jak dobrze doczytałam to nic nie dostalas, a wiesz jaka mialas dlugosc? Podobno poniżej 2.5cm szew albo pessar, tak mi powiedziala lekarka ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 21:21

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende trzymaj się, mam nadzieję, że kilka tygodni leżenia pomoże i będziesz mogła normalnie funkcjonować.😘

Ja do szpitala wezmę swój laktator i małą butelkę, będę czuć się psychicznie lepiej, poprzednio byłam 5 dni w szpitalu bo miałam gbs+ i córka to też złapała... Dokarmili ją w 1 dobie taką butelką jednorazowa z gotowym mlekiem, można coś takiego kupić z bebilonu, ale ja miałam całą noc przetaczaną krew i nie byłam w stanie karmić na początku.

Kasjanna trzymam kciuki 😘

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 ooo to dużo rzeczy masz już z głowy 👍- będziesz spokojniejsza. Ja mam taki kuferek kosmetyków, bo o dziwo mój mąż zamówił zestaw dla córci - ale jeszcze muszę sobie o wszystkim poczytać i na pewno dużo rzeczy dokupić. A i mam już płyn do płukania ale jeszcze pozostaje proszek do prania - zapomniałam naZwę ale też myślałam o polecanym z rossmana 🙈może gdzieś odszukam:)

Leksa ja jeszcze nie mam. Ale moje sutki są bardzo sterczące i mają takie małe białe kropeczki... 🙈

Motyl12 właśnie mi przypomnialas ze powinnam zadzwonić do poloznej 🙉 ps. Ja też jutro wizytuje ✊

Asiulka87 dzięki za polecajki wózka. Muszę przestudiować temat. Zerknę jeszcze na ten Twoj 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 22:30

Zosiek, Merci92 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ