Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też co chwilę dyszę 🤣 wczoraj byliśmy u sąsiadów i wychodząc schyliłam się zawiązać buty,potem ciężko oddychalam a mąż do mnie NIE GADAJ,ZE SIE ZMECZYLAŚ WIĄZANIEM BUTÓW 😂 przeraża mnie to,a jeszcze się 7 miesiąc nie zaczął...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dziewczyny pisałyście kiedys o fotelu do karmienia☺️ale chyba tylko 1 model tam wrzuciliście hmm macie jeszcze jakieś inne sprawdzone fotele? Myslalam ze nie zmieści mi się do pokoju ale teraz po zamontowaniu szafy okazuje się że powinien wejść beż problemu i nie będzie zle wygladal☺️
-
Leksa właśnie to mnie pociesza, że wkońcu na swoim. A córcia dodatkowa motywacja żeby się z tym uporać do końca. Także będę się uczyc obslugi dziecka i sprzętów hehe
5ylwian 😂😂😂 Ci nasi faceci jeszcze nie raz się zdziwią 😂
też się z tym dziwnie czuje, że zadyszkę można dostać przy takich czynnościach😂
Ja wczoraj byłam oglądać w kilku sklepach kanapy i oprócz kolki spuchły mi nogi 😬 a moje tempo chodzenia...
już nie umie szybko 😬
Asiulka87 nie orientowałam się jeszcze, faktycznie coś by się przydało 😇 mi się na żywo spodobał fotel bujany w jysk. Ale nie wiem, czy on by się nadał do karmienia. Trochę żałuje że go nie wzielam bo byla promocja na 450 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 18:51
5ylwian lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.ta dalej jest promocja na ten fotel z jysk no widzialam w necie. Czytalam opinie, na różnych forach tez to są różne,jedne go chwalą inne piszą że są mega niewygodne😏i bądź tu mądry jak zawsze nie dowiesz się człowieku jak sam nie sprobujesz☺️
Chwalą tego uszaka
https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-moon-z-podnozkiem-styl-skandynawski-9503493051
Albo tego
https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-styl-skandynawski-z-podnozkiem-7778014909Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Czytałam na innym wątku, ze dwie dziewczyny chwaliły fotel moss z Homli. Chcialam sie przejechac go zobaczyć, ale niestety teraz nie moge
.
Kolezanka miala z ikei uszaka i mowila, ze wygodnie, ale ciężko bylo jej sie podnieść pozniej z dzieckiem z tego fotela bo jest bardzo głęboki.Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ten uszak i moss też ciekawe opcje. 💛 ja jak wkońcu bede mieć złożoną szafę zobaczę wielkościowo jaka opcja będzie lepsza. Może jeszcze ktoś coś poleci.
Jej ale mam teraz mocne fale w brzuchu od lewej do prawej 🙉
Wgl jestem jakaś dziwna. Dziś 4 dzień kiedy na noc aplikuje globulki i dziś nie wiem jak to probowałam włożyć, że nie ruszy, ani w tą, ani w tą, czekam aż się rozpuści, ale działanie chyba będzie marne 😬 mam ochotę to iść wypłukać😤Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 22:36
Ja mam uszaka z Ikei, dla mnie jest bardzo wygodny ale mam poduszkę taką 40x60cm za krzyżami, wtedy siedzi się płycej. Dużo lepiej mi się z niego wstaje niż z sofy. 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 13:05
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Jezu wczoraj chyba trochę przesadziłam z ruchem - chciałam zabrać młodą na fajny plac zabaw (jedna stacja metrem) ale był w remoncie więc poszłyśmy do autobusu i podjechałyśmy kilka przystanków na inny plac zabaw. Tam spędziłyśmy 2h i powrót autobusem do metra i metrem do domu po drodze zahczając pizzerie. Wczoraj prócz ogólnego zmęczenia nic mi nie było a dzisiaj czuję pachwiny przy każdym kroku...a dzisiaj jeszcze wpadają panowie wymieniać uszczelki w oknach i od rana ogarniam chałupę PADAM NA TWARZ07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ja to dopiero sie zacznę toczyć jak dalej będę sobie tak dogadzać z jedzeniem. Od kiedy jestem w domu ciagle bym jadła, chyba z nudów. Dzisiaj jeszcze z okazji walentynek mąż przywiózł mi torcik toffi i zjedliśmy cały we dwójkę. Masakra.
Zwykle tak nie mam i jem mało słodyczy a dzisiaj studnia bez dna.
Ja tez nie znoszę tych globułek. Dobrze, ze w domu siedzę bo jak to zaczyna wylatywac pozniej to w pracy chyba bym zwariowała.
Udanych walentynekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 15:35
Majetta wrote:Jezu wczoraj chyba trochę przesadziłam z ruchem - chciałam zabrać młodą na fajny plac zabaw (jedna stacja metrem) ale był w remoncie więc poszłyśmy do autobusu i podjechałyśmy kilka przystanków na inny plac zabaw. Tam spędziłyśmy 2h i powrót autobusem do metra i metrem do domu po drodze zahczając pizzerie. Wczoraj prócz ogólnego zmęczenia nic mi nie było a dzisiaj czuję pachwiny przy każdym kroku...a dzisiaj jeszcze wpadają panowie wymieniać uszczelki w oknach i od rana ogarniam chałupę PADAM NA TWARZ
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja tez dziś przesadziłam. Cały czas ogarniam te ubranka dla małej i za długo stałam dziś podczas prasowania. Czułam się tak jakbym dostala skurcze, czas mierzylam czy nie są czasem regularne, ale położyłam się i przeszlo, za to boli mnie od środka szyjka macicy. Już luteinę wzięłam pod język żeby było mi lepiej. Moja mała tez się kręciła, wiec jestem spokojna, a jakby coś mam detektor tętna, wiec zawsze mogę posłuchać jej serduszka.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Vende ja przez połowę tygodnia mam takie dni, gdzie nie mogę się najeść słodyczy. 🙈 staram się ich nie jeść dużo, ale to „siedzi w głowie” 😂 na ten weekend upiekłam ciasto marchewkowe- jakaś zdrowsza opcja 😬😂
To prawda- w domu tymbardziej kusi „dogadzanie” sobie🙈
5ylwian to teraz regeneracja 😇
Dziewczyny niestety nigdy nie można przewidzieć jak dana czynność na nas wpłyniedobrze, że dzieci ruchliwe i człowiek wie że jest ok 💛
Moja mała tak mocno grasuje teraz, że aż serce rośnie, mogę nie spać, ale chce ją czuć 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 18:13
5ylwian, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
Hej 😉 U nas była ciężka noc bo młoda (starsza 🙃) wymiotowała w nocy, w ciągu dnia drugą strona leciało. 1,5 tygodnia temu miała jednodniowa biegunke, myślałam że to jelitówka, ale chyba teraz to jednak jest to... Leży cały dzień zdechlak.🤦 Ja tylko mam nadzieję, że tego nie złapie.🙃
A tak to dzień zombie, przez to, że nie spałam. 🤣
Te prace domowe jakoś trzeba rozdzielać teraz, bo niestety brzusio już daje popalić. Chciałoby się tyle zrobić, a nie można. Znam ten ból.🤦 😘
Miłego wieczorka walentynkowego 🥰Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość
Wczoraj trochę zaszalałam na walentynkach i wróciłam normalnie o 22:00 do domu a poszłam spać o 12:00 gdzie normalnie śpię od 21 jak bobas 😃🤭 Pierwszy raz od wielu miesięcy zrobiłam sobie pełny makijaż, fryzurę i ubrałam sexi sukienkę taka dopasowana dzieki czemu wyglądalam jak na kobietę w ciąży a nie że przytyłam 😄 W czasie walentynek oczywiście i brzuch mnie bolał i plecy ale wytrzymalam i nie żałuję nawet gdybym miała teraz kilka dni leżeć w łóżku ☺ Czyje że to było moje ostatnie wyjście na miasto wieczorem przed porodem 😀
Może komuś przyda się ta informacja przyszły do mnie m.in. 3 kocyki ze smyka. Cenowo chyba taka średnia polka, ale wydaje mi się ze warte są swojej ceny. Te bambusowe koce są mega mięciutkie i delikatne. A jeden jest bambusowo - bawełniany i już taki bardziej szorstki ale nie do przesady. Wiec mogę polecić ☺ Ciekawe jak po praniu się zachowaja bo te bambusowe to rzeczywiście są bardzo delikatne ale na razie jestem zadowolona ☺
A i dzisiaj idę do lekarza oby troszkę Laura nadrobiłam wagowo i wymiarowo bo ostatnio lekarz powiedział że parametry ma tak niskie jak 13% statystycznych kobiet w ciąży chociaż rozwija się prawidłowo i jest zdrowa ☺ Taki maluszek kochany się w brzuszku chowa 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 08:18
Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Zosiek przy dziecku ciąża to na pewno podwójna przeprawa 🙈 jak się dziś czujecie? Mam nadzieje, że lepiej, a ciebie nie wzięło 😘
Merci masz racje jeśli polepszyło Ci się samopoczucie to warto było wyjść i się „odstrzelić” 😘 ja zasypiam dość późno codziennie bo wstaje ok 7-8.00 i jakoś nie czuje się aż tak senna. A jak się czuje to i tak chce coś jeszcze poczytać i zasypiam ok 23-24.00- ale może to też to że mała wtedy ma swoje balangi i i tak by było ciężko 😂 ale co innego leżeć, a co innego być na obrotach także szacun 😂
Trzymam kciuki za wizytę ✊i za małą Laurę 😘
Dzięki za polecajki kocyków😊 ja właśnie szukam jakiegoś fajnego bambusowego we względnej cenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 09:10
Merci92, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
Ana.ta, z tym jedzeniem to jest masakra. Co prawda dla mnie jedzenie jest jak pasja, uwielbiam dobrze zjeść, lubię gotować a z mężem zawsze na wyjazdach szukamy miejsc gdzie mozna cos nowego zjeść
. Ale juz niestety przez ten tydzien widze ze mam kilogram więcej, a w takim tempie to do porodu nieźle sie uleje
. Takze dzisiaj chyba wysylam męża na warzywno- owocowe zakupy i chyba musze iść w te stronę bo te słodycze to nie jest najlepszy pomysł
.
Co do kocyka ja tez szukam czegoś fajnego ale nie za miliony, właściwie od paru dni składam sobie ksozyk w smyku i juz widzę ze kieszeń zaboli. Dzisiaj mam miec w paczkomacie pierwsze ubranka dla małej i jestem podekscytowana. Mam nadzieję, ze płeć sie juz nie zmieni, bo trochę różów tam wpadnie
.
Merci92, normalnie zazdroszczę. Ja tez kupilam sobie tego typu sukienke i zamierzalam odstrzelić sie i ją włożyć na moje urodziny w ten weekend. Sukienke moze założę dla samej siebie, ale impreza niestety odwołana, bo nie jestem w stanie nic przygotować skoro musze lezec. Ale ciesze sie, ze miałaś fajny wieczór. Powiem Wam ze wczoraj na szkole rodzenia (lekarz sie zgodzil abym sie przejechala jak mu obiecalam ze pojade autem i nie bede nigdzie lazic) cos mnie podkusiło zeby zapytać położnej o tą skracającą sie szyjke. No i mnie nie pocieszyła. Wartosc graniczna, leżeć znaczy leżeć, jedyne co zasugerowała to żeby jeszcze zwiększyć magnez, jesli czuje twardy brzuch. Najblizsze dwa tygodnie sa najważniejsze, pessara na infekcje zalozyc i tak nie mogą, dlatego pewnie lekarka nie zalozyla go od razu (plus taki, ze podobno moga go zalozyc w gabinecie, nie trzeba sie klasc w szpitalu). Kazdy tydzien w brzuchu jest dla dziecka na wage złota, tym mnie pozegnala co mnie najbardziej dowaliło. Ale dzisiaj juz psychicznie lepiej.
Trzymam kciuki za wizytyoby wszystko bylo ok, spokoj najwazniejszy!
A mama które juz maja dzieciaczki w domu zazdroszcze i jednoczesnie troche współczuję, bo na pewno jest to trudne do pogodzenia, wszystkie wiemy jak sie czasem czujemy. Ale szacun dla Was, jesteście silne babkiLeksa, Merci92 lubią tę wiadomość
Dzień dobry 😁
Merci trzymam kciuki za wizytę 😘 zazdroszczę wczorajszego wyjścia 🥰
Ana.Ta póki co nie zaraziliśmy się, ale jeszcze musimy uważać, bo na dobrą sprawę nie wiemy co to jest. Omikron podobno też ma takie objawy u dzieci.🤦 Córa dzisiaj na szczęście lepsza. 🙃
Tak szczerze jakby męża nie było na zdalnym byłoby mi ciężko, rano do szkoły nawet zawieść. 🙃 Ale u mnie i tak jest lepiej bo mam starszaka już, który jak nie dam rady to nawet mi kanapki zrobi czy budyń.🤣
Z ta szyjka właśnie nie ma żartów, ale znam przypadki co dziewczyny leżały, uważały i wręcz przenosiły. 😁 Będzie dobrze 😊Leksa lubi tę wiadomość
Vende, mi lekarka powiedziała że jakby bardzo twardniał mimo brania magnezu to można rozluźnić mięśnie nospa, tylko nie za często. Ale u mnie jest lepiej pod tym kątem więc jeszcze nie brałam.
Dostałam dziś ubranka od bratowej 56 do 68, ile planujecie mieć pajacykow/ śpiochów na 56-62?29.04 - moja kochana córeczka -
Wiem Zosiek, słyszałam o takich przypadkach. Przenosic to moze bym nie chciała, ale daj Boze chociaz do tego 36tyg dotrwac
.
Tak, o nospie tez słyszałam. Tylko ze mnie to tak nie boli. Czuje momentami ciągnięcie czy dyskomfort ale nie ból. I nie wiem tak naprawde czy to juz wtedy mam brac czy czekac.
Słyszałam, ze optymalnie jest miec 14 kompletów na kazdy rozmiar (w sensie wygodnie, bo mozna mniej ale wtedy trzeba sie dobrze organizowac). Ja poki co planuje tak mniej wiecej w to sie wbic bo ja nic po nikim nie dostanę niestety. Z tym, ze komplet moze byc rozny, body + pół śpiochy tez komplet.Ale ja nie mam doswiadczenia, tyle co doczytałam.
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja