X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ból nie minął. Już nawet sprawdziłam w necie i boli mnie kość łonowa. Tylko od czego? Od chodzenia? Czy mały może tak naciskać?I czy to groźne? Nic mi nie jest,w zeszłym tygodniu na wizycie szyjka 4,4cm, teraz żadnych skurczy,stwardnienia,ruchy solidne. Tylko ten dziwny ból

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Dzień dobry 😁

Merci trzymam kciuki za wizytę 😘 zazdroszczę wczorajszego wyjścia 🥰

Ana.Ta póki co nie zaraziliśmy się, ale jeszcze musimy uważać, bo na dobrą sprawę nie wiemy co to jest. Omikron podobno też ma takie objawy u dzieci.🤦 Córa dzisiaj na szczęście lepsza. 🙃
    Tak szczerze jakby męża nie było na zdalnym byłoby mi ciężko, rano do szkoły nawet zawieść. 🙃 Ale u mnie i tak jest lepiej bo mam starszaka już, który jak nie dam rady to nawet mi kanapki zrobi czy budyń.🤣

Z ta szyjka właśnie nie ma żartów, ale znam przypadki co dziewczyny leżały, uważały i wręcz przenosiły. 😁 Będzie dobrze 😊

Co do szyjki to ja jestem takim przypadkiem 😅

Zosiek lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende u Mnie też jak mam ochotę na słodkie w zamian wjeżdzają owoce. Tymbardziej, że moja córka uwielbia pomarańcze, bo jak zjem to tańcuje🤣 a tak ogólnie robie swoje ciasteczka owsiane - zawsze to jakiś kompromis... Grunt to nie przesadzać, ale kurcze jak mam ochotę to zjem trochę czekolady, czasem mam takie zjazdy, że muszę🙈

Jeśli chodzi o nospę to chyba raczej wtedy gdy ból długo nie mija mimo pozycji leżącej.
    Mam nadzieje, że jak najdłużej uda się donosić bobasa, uważasz na siebie więc będzie dobrze😘 A w sobotę baw się dobrze/ choćby na leżąco - koniecznie musi wjechać dobre jedzonko (będzie pretekst) :D

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna właśnie też mam dużo ciuszków w spadku, ale jakoś na razie skupiam się żeby mieć każdy rodzaj. Bo co prawda bodziaków mam dużo, ale brakuje mi rampersów, spodenek, dlugich legginsów na chlodniejsze dni, czy jakichś sweterków.
    Nie mówiàc nic np o jakiejś wiatrówce. Nie mam pojęcia jakie ciuchy najwięcej się przydadzą, bo z pogodą może być różnieee, a dwa nie wiadomo jaki będzie rozmiar.

Ja zaś natrafiłam na wpisy że powinno się po 8szt z każdego rozmiaru 🤔 znając życie jak wszystko wyjdzie w praktyce....

Wiadomo że bluz, takich rzeczy „na wierzch” można mieć mniej.. ale śpiochy, body lepiej mieć więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:18

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A u mnie ból nie minął. Już nawet sprawdziłam w necie i boli mnie kość łonowa. Tylko od czego? Od chodzenia? Czy mały może tak naciskać?I czy to groźne? Nic mi nie jest,w zeszłym tygodniu na wizycie szyjka 4,4cm, teraz żadnych skurczy,stwardnienia,ruchy solidne. Tylko ten dziwny ból

Bardzo możliwe że to ułożenie dziecka. Mnie ostatnio kilka dni bolało mocno lewe żebro :/ a dlugo masz jeszcze do wizyty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:20

5ylwian lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna my np. mamy około 12 zestawów właśnie typu albo pajac, albo body długi rękaw + półśpiochy/spodenki. Kojarzę, że przy córce mi podobnie wystarczyło. Dodatkowo kilka body krótki rękaw, dres jakiś, sweterek, pajac jeden polarowy, bo z tą pogodą jest przeróżnie. 56 mam mniej ubranek, ale spodziewam się większego stwora. 🤣 Jakoś tak mi wychodzi, że jeden rozmiar ubranek mieści się w jednej szufladzie komody.
    Nie wiem czy widziałyście ale z h&m były dostępne komplety co rosną z dzieckiem, podwija się i mają 2 rzędy napów w body. Świetne rozwiązanie.😁

Ze słodyczami u mnie też ciężko... Też macie smaki na pączki? 🤣🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:28

Wiosanna888 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja widziałam 😅 ale gdy zamówiłam pajacyki z hm 56 i 62 cm to one wypadają na dużo dużo wieksze. Body na długi rękaw 62 z pięciopaku z hm wypadają dobrze :). Ze smyka pajacyk 62 tez wypada dużo większy. Teraz pójdę sobie stacjonarnie do sklepu i kupie pajacyki, bo brakuje mi tych mniejszych.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa racja h&m ma dużą rozmiarówke 🤦 a co do smyka, to czasami po 1 praniu mogą troszkę się zmniejszyć. Masakra z tą rozmiarowką.🤣

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie wchodziłam ponad tydzień bo dopadł mnie dół z racji tej mojej cukrzycy 😔 ale już się pozbierałam, pierś do przodu 😊

Nie wiem czy uda mi się nadrobić wszystkie wpisy, mam nadzieję, że u Was i maluchów wszystko dobrze 😘😘😘

My byliśmy w piątek na wizycie i synek miał już 1kg 😀

Merci92, Leksa, Ana.Ta, Zosiek, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pisałyście o zakupach w smyku. Ja czekam na paczkę od 05.01.... Już napisałam tam odstąpienie od umowy to mi odpisali po wielu e-mailach i telefonach że oddadzą kasę. Tak się wkurzyłam, że już raczej tam nie zamówię, a miałam pajace, body itp i teraz muszę gdzieś indziej zamawiać

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny akurat wczoraj była też moja rocznica znajomości dlatego tak troszkę zaszalałam z mężem bo wiecie jak to jest w ciąży nigdy nie wiadomo czy za tydzień będę na chodzie i np nie będę musiała leżeć ☺🙆

A tak to melduje sie po wizycie mała Laura dalej jest kruszynka ale lekarz mówi że jest zdrowa i jej pomiary są prawidłowe. Tendencja wzrostu jest zachowana ☺👍 Waży 1095 g czyli już ponad kilogram szczęścia 🥰☺ I już jest w pozycji główka w dół ale lekarz powiedział że to jest tak zmienne na tym etapie że za godzinę lub dzień może już inaczej się ułożyć 🤷‍♀️ Chociaż wolałabym żeby już tak zostało ☺
    Mam dalej uważać na dietę i jesc produkty z niskim IG ale już się przyzwyczaiłam więc luzik.

No i czekają mnie za tydzień dwie szczepionki na krztusiec i na konflikt serologiczny sporo pieniążków na to pójdzie no ale cóż jeżeli ma pomóc to warto ☺

Miłego wieczoru wszystkim życzę 🙃

Leksa, Ana.Ta, Zosiek, Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Widzę, że pisałyście o zakupach w smyku. Ja czekam na paczkę od 05.01.... Już napisałam tam odstąpienie od umowy to mi odpisali po wielu e-mailach i telefonach że oddadzą kasę. Tak się wkurzyłam, że już raczej tam nie zamówię, a miałam pajace, body itp i teraz muszę gdzieś indziej zamawiać

Polecam zakupy w 5 10 15 :) bardzo dużo ubrań dla małej zamówiłam przez aplikacje. Mieli bardzo dużo promocji i naprawę można było skorzystać (był czas ze było -80%) Jak brałam dla niej to i dla mojego prawie 6-latka tez zamawiałam koszulki na krótki rękaw, nawet za 10 zł się trafiały ładne i dobre gatunkowo :) ogolnie uważam, ze maja bardzo ładne ubranka dla dzieciaczków :)

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci najważniejsze, ze malutka zdrowa 🥰 a tak z ciekawości zapytam, który masz teraz tydzień ?

Merci92 lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Bardzo możliwe że to ułożenie dziecka. Mnie ostatnio kilka dni bolało mocno lewe żebro :/ a dlugo masz jeszcze do wizyty?
    2.03.mam,bo miałam w zeszły poniedziałek. Było wszystko ok. Ale też leżał poprzecznie wtedy. W ogóle jakiegoś doła zalapalam. Mam takie dziwne myśli,że urodzi się dużo za szybko. Gdyby chociaż mąż mnie pocieszyl, A on za to liczy tylko kase ze wszystkim

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, też lubię 5-10-15, za to do smyka mam awersję właśnie za to ich kombinowanie.
    Bodziakow z długim mam z 13, ale z krótkim nic i pajace 3,tez nie wiem co na powrót że szpitala powinnam mieć. W maju może być i 10 i 20 stopni... Na co się nastawiacie?

Jesli chodzi o ubrania rosnące z dzieckiem, to do Bodziakow można dokupić taka "przedłużkę", która się wpina między nogi w to zapięcie. Korzystałam przy pierwszym dziecku i bardzo przedłużało życie ubrań, szczególnie tych z krótkim rękawem.

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa ale mały ładnie rośnie- to najważniejsze😘 współczuje tej cukrzycy :( silna babka z Ciebie!
    Ja byłam na wizycie w czwartek oprócz kolejnej infekcji wszystko ok. Mała waży 880g :)

Merci92 zazdroszczę zaszAlenia😂 ja też mialam w planach ale z uwagi na infekcje... nici 😂 też mi się wydaje, że to ostatnie nasze możliwości, ale chyba później to już się nawet nie chce🙈
    Ps. ja chyba w ciąży miałam więcej erotycznych snów niż baraszkowania 😂 Super że Laura rośnie i już pięknie ułożona 💛

Jejku dziewczyny temperatura w maju właśnie to jest cała „zagwostka” -ja mam termin raczej w drugiej połowie, ale kto wie czy faktycznie tak zostanie, na ten pierwszy rozmiar mam duzo body z dlugim rekawem- najwyZej bd podwijac. Ponoc dziecku zimno w pierwszych tygodniach. Ale kolejne od 58-62 staram sie juz mieszać. Przecież w cZerwcu mogą byc pierwsze „upaly”.

Myśle że do szpitala na wyjscie w razie w mozna wziąć jakiś ciepły pajacyk, albo cieply kocyk i otulić w drodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 18:05

Leksa, Merci92, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci super, że wszystko ok. Malutka ma piękną już wagę.🥰

Właśnie z majem jest wielka niewiadoma, myślę że warto mieć i coś na ciepłe i chłodne dni. 😉

5-10-15 racja fajne jakościowo ma ubrania, a promocje mają spore, ja też coś od nich zamówiłam i brałam starszej. 🤣

5ylwian nie stresuj się na zas, staraj się odganiać te myśli.😘 Bóle różne towarzyszą nam i będą nam towarzyszyć do końca ciąży. Jak coś niepokoi to warto zapytać lekarza, myślę że już tyle różnych pytań mają codziennie, że na każde cierpliwie odpowiedzą i sprawdza. Ja mam strachy, żeby mała była zdrowa, przez ciągle udostępnianie zbiórek itd... chyba to nie jest czas na wchodzenie na takie strony, bo niepotrzebny nam stres. 🤦

Olenka synuś już kawał chłopca. 🥰 A ze smykiem to miałaś niezłego pecha, u nas póki co zawsze wysyłają paczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 18:10

Leksa, Merci92, Ana.Ta, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    2.03.mam,bo miałam w zeszły poniedziałek. Było wszystko ok. Ale też leżał poprzecznie wtedy. W ogóle jakiegoś doła zalapalam. Mam takie dziwne myśli,że urodzi się dużo za szybko. Gdyby chociaż mąż mnie pocieszyl, A on za to liczy tylko kase ze wszystkim

Ja mam takie same myśli. A co do bóli to nie podpowiem :/ jestem prawie pewna że to przejściowe. Też mi się zdarzają jakieś dziwne ukłucia i od razu czarne myśli w głowie co z szyjka itd.

Chyba łatwiej jest wymienić co w ciąży nas nie boli... 😂 Mnie chyba tylko głowa😀

Olenkaa super ze napisałaś!! Już miałam Cie wywoływać do tablicy 😝

Ana.Ta, Merci92, Zosiek, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:

Wiesz takie bóle teraz mogą się zdarzać, ja też mam chwilami dziwne kłócia, ale one z czAsem, racZej po leżeniu mijają. A ty masz taki ciągły ból? Jak robiłaś coś fizycznie to może przeciążenie.

Oj ci faceci. Mój też po każdej wizycie liczy ileż to znowu poszło. Ale już tym się nie przejmuje, dla mnie teraz zdrowie dziecka jest najważniejsze. Wiem że dla niego też, ale tak już lubi pomarudzić. Jeszcze nie wiedzą co ich z dziećmi czeka 😂 mniej już nie będzie 😂

Musisz być silna 😘 będzie dobrze. A jak szybciej urodzimy sZybciej poznamy Nasze dzieciątka. Ważne , aby to było dla nich już bezpieczne. (co tez dla mnie byłoby nie na rękę)

Merci92, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa 28 tydz. i 3 dni ☺ Lekarz mówił mi dzisiaj że są dzieci które rodzą się powyżej 4kg i są takie które poniżej 3kg a że ja sama ważyłam poniżej 3kg to potwierdzaja się te mniejsze gabaryty u Laury ☺ Więc wiecie ja te ubranka kupie też te mniejsze ale nie w dużej ilości ☺

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ