X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ten wklad, to pasuje do kazdej gondoli? Bo nie ogarniam ;)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będzie pasować do każdej. My akurat mamy Adamex Barletta. W aukcji są chyba podane wymiary wkładu. Ta część co się naciąga na gondolę jest z gumką, więc wydaje mi się że dopasuje się do każdego wózka 🙂 już to wyprałam, nic się z materiałem nie stało, także jakość ok 🙂

Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten wkład do gondoli, jak nowa jest.
    😁
    Kurcze ja z zabawkami jeszcze się wstrzymuje, chyba póki co tylko tą wyderkę z fisher price kupię, jako taki prezent na powitanie od starszej siostry.😁 Myślę, że może coś zabawek się dostanie po urodzeniu i później będziemy dokupować co nam się jeszcze podoba.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam ale takie zwierzaczki mi się podobają ☺

https://www.fabrykawafelkow.pl/63897-little-dutch-wibrujaca-pszczolka-little-goose.html

https://www.fabrykawafelkow.pl/58678-little-dutch-zawieszka-interaktywna-ocean-roz.html

Malinka2021 lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaszalalyscie dziewczyny z wiadomościami dzisiaj😀ja dziś w pracy bylam troszke poogarniac, potem na herbatce u mamy I dopiero niedawno wrocilam padnięta totalnie🙂

Widzę że szalejemy z tymi zakupami ostatnio😀wyprawki się dopełniają powolutku🙂

A powiedzcie mi, Wy już te łóżeczka przygotowujecie tak żeby stały gotowe na dzieciątko? W sensie już prześcieradło założone itp? To się pewnie będzie kurzyło kurcze i nie wiek kiedy tak na gotowość to wszystko ogarnąć😏 wiem ze niektórzy np łóżeczko nakrywają jakimś kocem zeby się nie zakurzyło właśnie, może to jest jakaś myśl 🙂

Co do zabawek do wozka to nawet jeszcze o tym nie myslalam🙈

Nad takimi wkładami do gondoli się zastanawiałam kiedys. Doczytajcie tylko czy faktycznie to wszystkich wózków pasują bo wiem że jak czytalam to były jakieś ram wyjątki do których nie pasują ale już jie pamietam o co chodzilo🙊

Leksa ja na początku mialam 2 wizyty co tydzień u diabetolog ale jak zobaczyła że wyniki są ok to teraz mam najbliższą w piątek po 3 tygodniach. Nie nastawiaj się tak zle do wizyty, ja bylam przerażona po wyjściu od diabetolog i przygotowaniu przez nią dla mnie diety.. ale okazało się że w moim przypadku akurst te cukrzyca jest niewielka bo jem w większości to samo co zawsze tylko pilnuje bardziej godzin i trochę mniej słodkiego i w ciągu tych 3 tygodniu to może ze 4 x mialam podwyższony cukier a mierze 6 x dziennie...

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, ale popisałyście aż ciężko nadgonić wszystkie wpisy🙈gratuluję udanych wizyt i rosnących bąbelków🧸ja juz wyprawkę zamknelam, pokoik gotowy i mam na ścianie naklejki zajaczki z balonikami i chmurkami (są boskie😍) i lampke chmurke z imieniem. Wszystko w łóżeczku mam w foliach i nakryte kocem by się nie kurzylo.
    Apropo szczepienia to dzisiaj szczepiłam się boostrixem w przychodni i kosztowało 150zł (nie jest refundowane-100zł szczepionka 50zl podanie). Wyjęłam już walizke i w tym tyg pakuje ją do szpitala. Ostatnio śnił mi się poród więc chyba chcę być już przygotowana:))

Merci92, Ana.Ta, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Mamuśka90 nawet nie pomyślałam o takiej zawieszce, przydatna jest? Boże jak ja nic nie wiem o dzieciach 😱😱😱😳

U nas z synem okazała sie bardzo przydatna, na spacerach na chwilę naciagalam mu pozytywke i od razu zasypiał 😴 jak mi się zepsula to szybko zamawialam drugą bo nie wyobrażałam sobie spaceru bez pozytywki 🙈
    Siostra z bratową też miały i też chwaliły 😊

Motyl12 pokażesz lampkę lub wrzucisz linka?

Marci92 ładne te zawieszki ale one chyba są bez pozytywki. A mi właśnie głównie na niej zależy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 20:41

Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko składane, właśnie je rozłożyłam i teraz nie mogę złożyć :/
    Ja jeszcze nie planuje wszystkiego przygotowywać. Początkiem kwietnia ruszę z praniem / czyszczeniem, i generalnie chce mieć pewność że mam wszystko, ale samo rozkładanie będzie po powrocie ze szpitala, bo trochę mi szkoda miejsca póki co. Zabawek też jeszcze nie ogarniam, kilkudniowemu dziecku to bez różnicy, także odgrzebie i wyczyszczę później. Na razie staram się leżeć. Dziś mi się 2 razy brzuch spiął, a nie miałam z tym problemu już chyba od miesiąca. Lekarka mówiła że może za 2 tygodnie już będę mogła normalnie funkcjonować, dlatego nastawiam się ze wtedy wszystko porobię, mam nadzieję że to nie jakiś zły omam.
    Do tego mam wrażenie że coraz bardziej rozchodzi mi się mięsień prosty brzucha :(

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 wrote:
    U nas z synem okazała sie bardzo przydatna, na spacerach na chwilę naciagalam mu pozytywke i od razu zasypiał 😴 jak mi się zepsula to szybko zamawialam drugą bo nie wyobrażałam sobie spaceru bez pozytywki 🙈
    Siostra z bratową też miały i też chwaliły 😊

Motyl12 pokażesz lampkę lub wrzucisz linka?

Marci92 ładne te zawieszki ale one chyba są bez pozytywki. A mi właśnie głównie na niej zależy 😉
    Taką szarą mam na baterie:)
    https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-led-z-imieniem-imie-dziecka-chmurka-11119579996

Soleil, Leksa, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka21 super ten wkład. Jak będę mieć wózek bo chce kupić używany może się przyda. :)

Ja na wózek mam taką zawieszkę z lusterkiem i myszkami. Ale pozytywka fajny pomysł - może zakupię z czasem :)

Chciałabym do połowy kwietnia mieć ogarnięte łóżeczko itp. I torbę do szpitala, ale połowy rzeczy to ja jeszcze nie mam 🙉 I pewnie będę nakrywać 🤔 albo zostawię wyprane w pokrowcach
    To się tylko później założy :)

Motyl12 też planuję takie naklejki - już nie mogę się doczekać efektów końcowych. Jak wyprawka będzie gotowa i wszystko poukładane 😊

Ps. Jutro jadę podglądać malutką- już nie mogę się doczekać ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 21:01

Motyl12, Soleil, Zosiek, Leksa, Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta powodzenia na podglądaniu 💝🧸💐😍

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny nie idzie nadrobić 🙈🙈🙈 widzę, że wy juz tu o zabawkach ja póki co też o tym nie myślę jedyne co kupiłam przytulanke dla synka, śpimy z nią w łóżku już od miesiąca żeby 'nasiaknela' naszym zapachem licząc na to, że bedzie później w jakiś sposób uspokajać obok dzidzie 😀
    Ja pół dnia spędziłam dziś na oglądaniu wozkow w internecie i nie wiem czy uda mi sie na cos zdecydować. Musze zebrać siły i wybrać sie z mężem na przechadzkę do sklepu, żeby pooglądac na żywo.

Kasjanna 2 spięcia brzucha, pozazdrościć! Mam nadzieję, że juz będziesz miała tylko lepiej i na spokojnie wszystko ogarniesz. U mnie poprawy brak. Mimo brania progesteronu i kilo magnezu ale to pewnie dlatego, że na łóżku usiedzieć nie mogę i caly czas znajduje cos w domu do zrobienia.. Chyba musze jakoś przymusowo wyluzować

Ana.Ta. U mnie takie samo założenie, do polowy kwietnia muszę ogarnąć wszystko i bede spokojniejsza. A może na poczatku kwietnia spakuje siebie do szpitala 😜 czekamy na relacje z jutrzejszej wizyty!

Fajnie, że nas jest tutaj tyle, zawsze się czeka wpierw na czyjąś wizyte później na swoją jakoś łatwiej. Ja mam usg 3 trymestru 29marca, do tego czasu żyje waszymi wizytami 😀

Zosiek, Kasjanna, Leksa, Ana.Ta, Motyl12, Merci92 lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna patrzę na Twój suwaczek i już jesteś coraz bliżej. Wow, to już ostatnia prosta a i tak jesteś w miarę wyluzowana 🙂

Ja mam 24 marca III prenatalne. Ale ten czas teraz leci...
    Muszę kupić jeszcze jedna koszule do porodu i ten nieszczęsny szlafrok 😬

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Taką szarą mam na baterie:)
    https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-led-z-imieniem-imie-dziecka-chmurka-11119579996

Dziękuję, piękna jest 😍 już dodałam do koszyka. Jak ktos będzie pytał co kupić małej to już mam prezent wybrany 😊

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, lampa faktycznie sliczna. Gdybyśmy byli zdecydowani co do imienia to na bank tez juz dzis bym zamawiała, :D

Kurcze ja zrezygnowałam z tych prenatalnych ostatnich, nie wiem czy zrobiłam słusznie... Lekarka powiedziala ze nie widzi potrzeby więc maz stwierdzil ze co będziemy wydawac kase jak mozna wydac na cos innego. Ale mnie jednak to meczy.

Moze rzuce kolejny temat ktory mnie zastanawia - co myślicie o zabezpieczaniu krwi pępowinowej?

Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, na 3cim usg sprawdza się poziom wód, szacują wage dziecka na termin porodu i sprawdzaja jego ułożenie. Gdybym miala wydawać takie kwoty jak Wy Polsce na to badanie to bym sobie darowała :) a że mnie samą z automatu na to wysyłają a usg kosztuje 3 euro więc idę z wielką przyjemnością, w dodatku, że zawsze dostaje zdjęcia po badaniu, a na co miesięcznych wizytach już od 3 miesięcy dostaje zdjęcie tylko szyjki 😅

Co do krwi pępowinowej, w Belgii nie jest to popularne. Ponoć też krew pępowinowa nie jest złotym środkiem na wszystko i nie daje gwarancji że przy użyciu jej w przyszłości na 100% pomoże na te poważne choroby. Ponoć skuteczniejsza do leczenia bialaczki jest krew pepowinowa od innego dziecka niż krew własnego. Tyle wyczytałam, jak interesowałam się tematem

Zosiek, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil kurczę nie wpadłabym na to z tą maskotką aby był zapach 🙈
    Temat wózka też Mnie gnębi/ raz byłam jeden oglądać i zdecydowanie nie kupiłabym w ciemno tak ciężko się składał że odpadł.
    Ja poluję albo na Adamex (znalazłam tylko Encorex) albo na Bebetto (tu mam Holland) lub Camarelo Sirion, wszystkie 3 w 1..
    Ty masz jakieś typy do polecania? Bo u Mnie też krucho z ofertami :/ chciałabym już wkońcu coś znaleźć

Dziewczyny jak macie opinie na temat jakiegoś będę wdzięczna 🙏

Faktycznie u Nas płaci się krocie... ja płacę za trzecie najwięcej 350 zł.. idę teraz w sumie nie z obawy, że coś jest nie tak, mam nadzieje że to tylko mnie upewni. Tylko te badania mam u innego lekarza, który cudownie opowiada o małej, wizyta trwa 30 minut i mogę się na nią napatrzeć w zbliżeniach 🙈 i zawsze stara się zrobić ok 5-7 zdjęć żeby było ją widać. A ja jestem tak jej ciekawa, że nie mogę darować 🙈 u mojej usg są bardzo szybkie i to zupełnie inny klimat. A tu oglądamy powolutku każdy narząd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 00:07

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi pępowinowej ja też się raczej nie zdecyduję. Też właśnie wyczytałam że często i tak nie będzie można z niej skorzystać tzn. odanie własnej krwi pępowinowej może być przyczyną wznowy, dlatego odradza się jej użycia przez właściciela🤷‍♀️ Nie wiem ile to też teraz kosztuje ale chyba początkowe opłaty to kilka tys. Później są abonamenty roczne. Ciężki temat i dylemat.

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki.
    Czy któraś musiała iść do dentysty w ciąży I brała znieczulenie?
    Wczoraj ukruszyl mi się ząb, ale tak konkretnie, że nie ma opcji poczekania do porodu.
    Boli mnie przy zimnym i ciepłym, bo dosyć głęboko to poszło wszystko. Jak na początku ciąży byłam to nie musiałam brać znieczulenia, bo martwy ząb się ukruszyl, ale ten żyje i będzie boleć 😮‍💨 trochę mnie stresuje znieczulenie, że źle na bobasa wpłynie

• Martuska1 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Co do krwi pępowinowej ja też się raczej nie zdecyduję. Też właśnie wyczytałam że często i tak nie będzie można z niej skorzystać tzn. odanie własnej krwi pępowinowej może być przyczyną wznowy, dlatego odradza się jej użycia przez właściciela🤷‍♀️ Nie wiem ile to też teraz kosztuje ale chyba początkowe opłaty to kilka tys. Później są abonamenty roczne. Ciężki temat i dylemat.

Opłata za wariant czerwony to kwota 250 zł czyli za zestaw do pobrania tylko krwi z pępowiny. Przechowywanie jej w banku to opłata 250 zł przez 10 miesięcy, kolejne miesiące opłata 50 zł. To ceny w moim regionie za tą najtańszą wersję bez promocji, które co jakiś czas się też zdarzają. Najdroższy wariant kosztuje 450 zl za pudełko. Tu dodatkowo jest pobranie krwi też z łożyska i zabezpieczenie sznura pepowinowego. 10 płatności po 450 za przechowywanie. Kolejne miesiące opłata miesięczna 70 zł. Tanio nie jest. Czy warto ? Każdy musi sam zdecydować ;)

8599s65g7c9lln09.png
    27.09.21 3mm ❤
    18.10.21 2,33cm
    26.10.21 3,54cm
    10.11.21 6,40cm
    03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
    12.01.22 434g
    11.02.22 919g
    16.03.22 1540g
    06.04.22 2200g
    27.04.22 2600g
    11.04.22 2900g
    12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ