X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowitamina nie strasz!😑
    Leżę caly czas, malutka jak tylko się położyłam to zaczęła się ruszać wiec się uspokoiłam i chyba jest ok narazie.
    Dziękuję dziewczyny, jak tylko jutro będzie mnie coś niepokoić to na pewno zgłoszę się do lekarza.

Prowitamina dużo dziewczyn już dawno temu poszlo z tego forum na utworzoną grupę na fb🙂
    Ja wtedy dopiero zaczynałam tu czytac forum wiec olałam fb🙂

Soleil fajna sprawa taki uro fizjoterapeuta 🙂

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też pamiętam, że jakaś grupa się utworzyła, ale w sumie sporo z nas tutaj zostało aktywnych, więc teraz nie wiem czy vos się tam dzieje czy nie

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho ale się wieczorem „wyspałam” 😂 teraz chwile internet i idę znowu spać tak padałam po wczorajszej bezsenności 🙈choć nie wiem czy moja mała mi da zasnąć bo czuje że się dopiero rozkręca 🙉

Na fb jest grupa- ale nie jestem tam - Mi jakoś wygodnie tutaj.

Soleil u Mnie z masażem stóp jest taki problem, że mam niesamowite gilgotki😂 chyba na razie nie zaryzykuje 😂
    To właśnie nie skurcz tylko taki ciągly ból jakbym „zerwała” jakieś mięśnie w środku między piętą, a palcami... przy chodzeniu czasem aż tak „szczypie”... może to od ostatniej jazdy autem.. sama nie wiem : / faktycznie ten fizjo nie byłby taki zły.

Asiulka87 to teraz na spokojnie sobie odpoczywaj😘

Jaju tak nam się wydaje że to tyle cZasu jeszcze (przynajmiej Mi) a tu faktycznie lepiej Żeby ta torba stała gotowa🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 00:21

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula a jesteś pewna że to nie był czop śluzowy? Ja bym pojechała na sor żeby sprawdzili co się dzieje.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missia no właśnie o tym czytalam i tego się przestraszyłam ale to nie było to. Noc na szczęście spokojna, dzis tez narazie ok. Idę na 11 do diabetolog a potem zobaczymy🙂 poszlabym dzis do swojego ginekologa bo wiem że przyjmuje ale czekam też na wynik biocenozy. Kiedyś wymaz z moczy mialam po 3 dniach i było ok a z pochwy robilam tydzień temu w piątek i dalej nie ma😏 a może akurat ten brązowawy śluz to właśnie z infekcji wiec chcialabym najpierw ten wynik kurcze dostać a potem isc na wizyte😏 no nic dzięki dziewczyny za troske🙂 tak czy siak musimy się chyba wszystkie zacząć powoli oszczędzać ☺️

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka całe szczęście że dziś jest już u Ciebie dobrze. A nie zaszaleliście z mężem? 😜 Bo w 3 trym szyjka jest dużo bardziej wrażliwa i może od tego? Ja np po cytologii albo wymazie z szyjki mam zawsze plamienia

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 ja ostatnio na wynik biocenozy czekałam tydzień. Dobrze, że dziś już lepiej 😘
    Tak jest- trzeba się oszczędzać póki tylko można 💛

Ja już nie pamiętam kiedy zaszalałam z mężem, jakoś oboje zgodnie odpuściliśmy 🙈

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😁

Asiulka jak ja miałam plamienia w 1 ciąży to lekarka mi mówiła, że każde trzeba od razu skonsultować w gabinecie albo sor. Dobrze, że dzisiaj ok 😘

Ja ostatnio mam uczucie braku witamin, tak jakby zwiększyło mi się zapotrzebowanie, porobiły mi się zadziory i plamki na paznokciach, jak zaczęłam brać witaminy ciążowe wszystko zniknęło, teraz wraca... Wyciągnęłam kiełkownice, do tego więcej owoców i warzyw, jakoś muszę się ratować.🤣
    Dziewczyny już coraz bliżej, jak ten czas leci, kończy się kolejny tydzień 🥰 U mnie sił coraz mniej i oddycham jak smok. Jutro pójdę coś delikatnie ogarnąć do ogródka, choćby nawet suche trawki i kwiatki poobcinać, już nie mogę się doczekać większego ruchu, tak mi tego brakuje. 🙃

Szukam jakiegoś sprawdzonego fotela na zewnątrz, macie coś sprawdzonego? Chciałam sobie usiąść wygodnie na tarasie, a później może z małą. A te ogrodowe właśnie są przeróżne.

Leksa, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😃
    Słuchajcie dziewczyny 😅
    Od przed wczoraj mój dzień kręci się wokół tego mam zjesc 😅 i póki cukry w normie to nawet mi się to podoba 🙈
    Wczoraj na czczo 77, a godz po śniadaniu miałam 141, czyli jednak za dużo. Dziś na czczo 79, a godz po śniadaniu 106. To jest odkrycie, ze nie mogę jeść papryki do śniadania 😁 jakie to niesamowite 😂
    A wczoraj godz po zjedzeniu arbuza spadł do 77. Dziwne, bo przecież arbuz słodki, ale nie narzekam, bo mieści się w normie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 09:48

Soleil, Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie pamiętam szaleństw z mężem 🙈
    Zosiek uwazaj z tymi robótkami w ogrodzie...ja do wczoraj uważałam że wszystko mogę i w ogóle ale trochę mi się zmieniło myślenie, zobaczymy co gin powie bo wybiorę się do niego dzis pod wieczór niezależnie czy będę mieć wynik biocenozy czynnie. Brzuch jakby pobolewa wiec nie zostawie tego tak na weekend🙂
    Dziewczyny a czy puchną wam palce albo nogi? No ja wczoraj i dziś wlansie mam kostki u nóg od wewnątrz delikatnie spuchniete😏
    Leksa ciesze się że wyniki w normie i oby tak dalej🙂ja lecę właśnie do diabetolog, mąż mnie zawozi bo sam się przeraził wczoraj☺️

Ana.Ta, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, trzymam kciuki za wizytę.
    Mi jeszcze nie puchną ale dobrze ze przypominasz, chyba pora zdjąć obrączkę póki się da...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja poluję na taki wiklinowy bujak. Coś jak ten:

https://jysk.pl/ogrod/meble-wypoczynkowe/krzeslo-wypoczynkowe/fotel-wiszacy-gjern-nat?gclid=Cj0KCQjw29CRBhCUARIsAOboZbINC2T8ROz1CJuno2AHkrItFfr2harC_8hct6Qz-DEztREm_2w2t7oaAqV5EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Są też dwuosobowe. Tu chyba stacjonarnie pasuje „wypróbować”. Jak coś upoluję dam znać, tylko nie wiem czy przed porodem ogarnę temat mebli ogrodowych 🙈

Macie jakieś sprawdzone podgrzewacze do butelek? Zastanawiam się, czy warto kupić i czy np. od razu ze sterylizatorem 🤔

Co do puchnięcia nóg mi jak dużo chodzę robią się takie mega ciężkie. Nie zwrócilam uwagi czy też są „większe”. U rąk na razie obrączki wchodzą na luzie. Ale kto wie co będzie dalej 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 11:47

Zosiek lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa to faktycznie dziwne z tą papryką 🙈 właśnie moja mama miała kilka takich odkryć które mnie zdziwiły że jej cukier podnoszą, ale nie pamiętam co to bylo 🤔

Mmm ale bym zjadła arbuza !

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęły teraz puchnąć dłonie stopy, nie jakos tragicznie ale dwa dno temu pożegnałam sie poki co z obrączka, bo juz miałam problem żeby lekko ściągnąć. Strasznie mi bez niej dziwnie ale nie chce ryzykowac :) Stopy poki co tak optymalnie, czuje ale mieszcze sie we wszystkie buty.

Dziewczyny, ktoras po luteinie ma pieczenia w kroczu? Nie moge sobie juz poradzic, zmieniam wkładki, używam samych tych naturalnych, plyn specjalistyczny fo higieny intymnej kupiłam, podmywam sie regularnie a meczy mnie to strasznie. Dzisiaj bylam na badaniach, zobaczymy czy cos w moczu nie wyjdzie, ale ja jakos obstawiam bardziej, ze to od luteiny...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta super ten fotel, właśnie pytanie czy wygodny, najlepiej na żywo sprawdzić. Ja jeszcze się waham nad takim drewnianym bujanym z Ikei, ale właśnie nie wiem czy wygodny.🤣

Asiulka trzymam kciuki za wizytę, dawaj znać 😘
    Mi puchną nogi i dłonie, do tego waga się ciągle waha, ewidentnie gospodarka wodna już mi szaleje.

Vende mnie piekło po jakimś czasie brania luteiny, tylko ja brałam kilka miesięcy,
    ale zobaczysz jak mocz. 😉

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta fajne te fotele , nie mam takiego ale wiem że duzo osób kupuje i sobie chwalą 😀
    Jestem poki co po wizycie u diabetolog. Za bardzo sobie pofolgowalam ostatnio. Mierze cukier od miesiąca i na początku nie zależnie co jadłam caly czas były w normie a ostatnie 2 tygodnie faktycznie zaczęły przekraczać norme na czczo albo np były 90 a moja lekarka stwierdziła że to jest za dużo i chciala mi dziś już dac insuline😳 dogadałam się z nią tak ze faktycznie przechodzę na pełna dietę czyli bez pizzy i czekolady...I jeżeli 2 x będę mieć cukier na czczo choćby 90 to wtedy zaczynam od minimalnej dawki insuliny😔
    Myslalam ze jakos mi się uda dotrwać do końca ciazy jedząc choć trochę to na co mam zachcianki ale widzę że nie poza tym ponoc im bliżej końca ciazy tym bardziej organizm zaczyna wariowac od hormonów i dlatego te cukry też skaczą. Chociaż bez ostrej diety 1 x mialam tylko 94 a tak to miewałam 90 albo 91
    No nic zobaczymy🙂

Vende ja luteiny nie brałam nigdy wiec nie wiek jak to jest🙂
    Odebrałam za to wynik biocenozy i oczywiście są infekcje...przez całą ciążę kurde mam z tym problem i widzę że końca nie widać wrrrr

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja mam Podgrzewacz od koleżanki, zaraz znajdę linka do niego i Wam prześlę. Nie wiem czy będę potrzebowac ale dostalam go wiec nie narzekam🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.ceneo.pl/56880543

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka aż mi się tak niefajnie ciepło zrobiło jak zaczęłam czytać Twój wpis odnoście cukrów. Trzymaj się tej diety żeby obeszło się bez insuliny. I koniecznie daj znać po wizycie u ginekologa.

Mój mąż mnie dziś oświecił 🤦🏼‍♀️ Jego siostra jest dietetykiem 😅 zadzwoniłam do niej i pogadalysmy troche o tej cukrzycy, jedzeniu, wymiennikach 🤦🏼‍♀️ Mówiłam, ze nie rozumiem tego z tymi wymiennikami (Wam tez to pisałam) i powiedziała, ze ułoży taka dietę specjalnie pode mnie :) przez kontakt internetowy, bo mamy za duża odległość między naszymi miejscowościami 😅 i teraz czekam za mailem od niej, bo z początku chce zadać mi kilka pytań odnośnie mojej wagi, godz jedzenia itd także jestem pełna nadziei, ze ona pomoże mi ogarnąć ta dietę :)

Soleil, Zosiek, Megsi, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze stopy i dłonie nie puchną, jedynie z rana czuje jakby były delikatnie nabrzmiałe stopy, ale myśle, ze to i tak się wkrótce zmieni 😄

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ