X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    U mnie zaczęły teraz puchnąć dłonie stopy, nie jakos tragicznie ale dwa dno temu pożegnałam sie poki co z obrączka, bo juz miałam problem żeby lekko ściągnąć. Strasznie mi bez niej dziwnie ale nie chce ryzykowac :) Stopy poki co tak optymalnie, czuje ale mieszcze sie we wszystkie buty.

Dziewczyny, ktoras po luteinie ma pieczenia w kroczu? Nie moge sobie juz poradzic, zmieniam wkładki, używam samych tych naturalnych, plyn specjalistyczny fo higieny intymnej kupiłam, podmywam sie regularnie a meczy mnie to strasznie. Dzisiaj bylam na badaniach, zobaczymy czy cos w moczu nie wyjdzie, ale ja jakos obstawiam bardziej, ze to od luteiny...
    Ja tez mam od czasu do czasu takie pieczenie. Tez biore progesteron.do tej pory mocz miałam ok i posiewy z pochwy tez. Ale nam wrazenie, ze teraz jakby częściej mam te dolegliwosci. W poniedzialek badam mocz- zobaczymy czy cos wyjdzie.

Marmis
  • Vende Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, ja zaraz lece po wyniki tego moczu to moze cos bede wiedziała. W sumie biore ta luteine ponad miesiac ale wczesniej bylo znosnie... Infekcje w ciazy mialam raz, moze znowu sie cos przyplątało.

Dziewczyny powodzenia z tymi dietami, współczuję Wam bardzo, domyślam sie jakie to upierdliwe... :(

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam u siebie puchnięcia, ale w pracy usłyszałam komentarz, że mam spuchnięte kostki. W ogóle to u mnie średnia wieku w pracy to 50+ I ci ludzie tak żyją moja ciąża, że ja już mam dosyć komentarzy. Może nie są jakieś obraźliwe, ale codziennie coś... Teraz jak przeczytałam, że zdjęłaś obrączkę Vende to spróbowałam moja No i dupa, nie mogę. Czyli faktycznie spuchły paluchy, ale jakoś nie rzuciło mi się to w oczy.

Ja znowu intensywny weekend kupiliśmy dzisiaj wanienkę, łóżeczko, kubeł na pampersy, babcine gacie sobie wzielam do szpitala 😁 został fotelik, ale mąż czeka, aż auto naprawią, żeby mógł posprzątać i wtedy włożyć.

Poza tym u mnie cudowna pogoda, wiosna pełna para. Nie mogę się doczekać spacerów z bobasem 🥰

Ana.Ta, Soleil, Leksa, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też mam takie uczucie ciepła i pieczenie od cZasu do czasu, więc może to taka przypadłość w ciąży, bo mocz mi wychodzi dobry... ale mam sporadyczniej z tym problem jak łykam furoxin (żurawine) 2 x dziennie.
    Vende faktycznie być może u ciebie to luteina.

Asiulka87 też od początku ciąży mam złe wyniki biocenozy. Chyba tylko raz mi wyszła dobra i miałam „odpoczynek”. 🙈 Przez swe 30 lat nigdy nie brałam tyle globulek co teraz przez 7 mcy.

Co do tego fotelu strasznie podobny ma moja koleżanka i jest mega wygodny, tylko ona ma go z Niemiec, ale w sumie myśle że w każdym będzie komfort. Poduchy zrobią swoje :)

Ale mam zjazdy formy 😴😴😴 chyba że to przez spacer 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 16:05

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi to faktycznie masz ciekawie w tej pracy 😂 Powiem Wam że ludzie różnie reagują na ciąże. U Mnie bratowa do tej pory nie zapytała ani razu jak się czuje i nie powiedziała ani słowa na temat mojej ciąży 🤷‍♀️ (Ma już 3 dzieci).
    Tak jakbym w niej nie była 😂

O to świetne zakupy! Przypomniałaś Mi o kuble na pampersy - dzięki 😂

Wgl zastanawiam się czy kupować przewijak ... wszystkie są takie małe. Może by jakaś przenośna podkładka wystarczyła🤔..

Ja często ściągam w domu obrączkę - do spania czy kąpieli, więc mam kontrolę 😂

Soleil, Leksa, Megsi lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Megsi to faktycznie masz ciekawie w tej pracy 😂 Powiem Wam że ludzie różnie reagują na ciąże. U Mnie bratowa do tej pory nie zapytała ani razu jak się czuje i nie powiedziała ani słowa na temat mojej ciąży 🤷‍♀️ (Ma już 3 dzieci).
    Tak jakbym w niej nie była 😂

O to świetne zakupy! Przypomniałaś Mi o kuble na pampersy - dzięki 😂

Wgl zastanawiam się czy kupować przewijak ... wszystkie są takie małe. Może by jakaś przenośna podkładka wystarczyła🤔..

Ja często ściągam w domu obrączkę - do spania czy kąpieli, więc mam kontrolę 😂

Bratowa.... Moja starsza siostra (4 dzieci) też ani razu nie zapytała jak się czuje a doskonale wie ile lat nam zeszło, żeby się udało. Troche mi przykro ale mam druga siostrę, która na szczęście to bardzo nadrabia :)

My jutro lecimy podotykać wózki 😀 i planuje też kupić kosz na brudne pieluchy i może jeszcze jakies pierdółki 🙈

Vende, ja x lat temu brałam luteine i zawsze po dłuższym czasie powodowała u mnie lekka grzybice. U koleżanki to samo. Bałam sie brać utrogestan w ciąży bo go biore nadal od samego początku i o dziwo zero infekcji.

Co do puchnięcia to u mnie bez zmian, obrączka lata 😅
    A co do Waszych tarasów, dziewczyny nie dołujcie mnieeee 🙈🤣 ja nie mam nawet balkonu 😜

Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny planujecie kupować chusty do noszenia czy raczej nie? Mi się właśnie podobają, ale w sumie drogie są i boję się, że to pieniądze w błoto wyrzucone. Z drugiej strony może by mi pomogła w domu coś zrobić jak mąż w pracy będzie

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam podobną sytuację a pro po jakiegoś zainteresowania/wsparcia. Mąż ma jedną siostrę, którą wspierałam jak była w ciąży, dzwoniłam itd, a teraz ona całą ciążę nie zadzwoniła, nie przyjechała, zero zainteresowania... Dla męża to będzie pierwsze dzieciątko biologiczne i też wyczekane od lat u nas... Przykre to jest, ale co zrobić. Obcy ludzie są często dużo bliżsi. Ja się staram tym nie przejmować bo mam ogromne wsparcie od przyjaciółek, ale męża widzę, że to dręczy. 😔

Megsi mam z córki zwykłą elastyczna, do której dziecko można leżące wsadzać. Nie używałam jej często ale kilka razy uratowała mnie, mogłam spokojnie obiad ugotować albo pranie rozwiesić jak były gorsze dni.🙃

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Wszystko na szczesie ok! Szyjka długa, łożysko ok, wody płodowe tez. Biocenozy wyszła zle. Wiec ta ciemna wydzielina to od infekcji byla😐najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze!
    Ana.ta ja tak samo!a juz mam prawie 35 lat i nigdy nie mialam tylu infekcji co teraz🙈 ale nie mam wpływu na to, więcej w tym temacie zrobic już nie moge🙂
    Megsi ja raczej z chust nie będę korzystać, chyba że mi się coś odmieni jak malutka się urodzi🙂

Soleil, Zosiek, Leksa, Olenkaa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to będę myśleć jeszcze o tej chustę, najwyżej zamowie jak będę widziała, że jest potrzeba.

Co do zainteresowania ze strony rodziny to ja nie narzekam, wręcz moja mama sama zaczęła do mnie dzwonić pytać o samopoczucie, gdzie wcześniej tylko ja dzwoniłam.
    Żona brata tez bardzo zaangażowana i ucieszona, brat tez pyta. Siostra się do mnie nie odezwała, ale to raczej przed ciąża tez słaby kontakt miałyśmy, bo ona wiecznie zmienia numery telefonu i ja już nie nadążam za tym. Tyle co wiem od mamy, że siostra się cieszy, że jestem w ciąży.
    Teściowa tez często dzwoni albo pisze, czasem mnie irytuje jakimiś tekstami, ale raczej to nic złego i nie za często.
    Przykre jest to, że nie macie wsparcia zwłaszcza, że same je dawałyście

Asiulka super, że wszystko okej! Lepiej sprawdzić niż sobie w brodę pluć później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 17:43

Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek dokładnie! Obcy ludzie są często bliżsi :) ja też staram się nie brać do głowy, ale nawet nie napisze jej wiadomości, jak się urodzi. Pewnie dowie się od mamy 😬😜

Ja boję się, że z chustą nie dam sobie rady, myślałam o nosidełku jakimś np z Kinderkraft bo wiem, że są takie odpowiednie i dla noworodzia, ale to myślę kupić online jak najdzie nagła potrzeba, a prędzej czy później najdzie 😀

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki moczu sa dobre, więc nie mam pojecia skad te objawy, musze poczekac do wtorkowej wizyty i zobaczymy.

Co do chusty - ja mam za tydzien warsztaty z chustonoszenia wiec zobaczymy czy mi sie to spodoba, jeśli tak to kupie chustę :). Ciesze sie z tego spotkania, mamy je w ramach szkoły rodzenia.

Co do kontaktów to u mnie roznie. Tak raczej odwrotnie niz sie spodziewałam jesli chodzi o najbliższych. Rodzice i tesciowie bardzo zaangażowani, natomiast moje przyjaciółki w ogóle, rodzeństwo tez tylko na zasadzie jak juz sie widzimy to zapyta. Jedynym wyjatkiem jest siostra mojego brata, ona bardzo pyta i jest zainteresowana, nigdy nie mialam z nia takiego kontaktu jaki mam teraz :).

Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie wsparcie rodziny jest duże, szczególnie teraz jak leże. Chyba nie dałabym bez nich rady. Ale wiem po sobie ze jest z tym różnie, ludzie mają różne przejścia zwiazene z ciążami, a z kolei jak ktoś ma już dużo dzieci to nie traktuje ciąży jak czegoś wyjątkowego.

Co do chusty to mnie się chustonoszenie bardzo podobało od zawsze, ale mojemu synowi nie. Także chusta głównie przeleżała, tylko na basen nosiłam młodego bo tam nie miałam gdzie wózka zostawic. Ale nie żałuję kupna, będę próbować z córa, może tym razem zaskoczy :)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil mam zamiar zrobić tak samo i żadnych zdjęć też wysyłać nie będę. 🤣 trudne to jest ale musimy mieć dystans i cieszyć się z bliskich, którym na nas zależy 🥰

Vende ten czas bardzo weryfikuje... Moja jedna przyjaciółka jak się dowiedziała to przestała się do mnie odzywać, od lutego znowu zaczęła pisać i dzwonić jak się mamy. Musiała to przegryźć, ale ja to rozumiałam bo wiem, że też chciałaby bardzo dzieciątko i dałam jej czas. Staram się też, żeby nasze rozmowy były w większości na inne tematy. 😉 A czasami jest tak, że po prostu drogi się rozchodzą bo są inne tematy i priorytety, tak miałam w 1 ciąży, wykruszyło mi się trochę znajomych.

Asiulka super, że wszystko ok 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 19:06

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka super, ze wszystko jest dobrze 😊

Vende już kiedyś pisałam o tym, ze mnie uczulała luteina dopochwowa, dlatego brałam podjęzykowa, a moja przyjaciółka, która bardzo długo brała ta dopochwowa tez poprosiła o zmianę o ta podjęzykowa, bo ja bardzo piekło już tam na dole po długim stosowaniu.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka nie chce zmienic na podjęzykowa bo ta podobno lepiej dziala :( no nic, podobno mamy ja ciągnąć do 35 tygodnia, to juz jakos moze dotrwam. Uczulenie to chyba nie jest bo na początku bylo ok...

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie faktycznie jest lekkie rozejście mięśnia prostego, sprawdzacie sobie? Ćwiczyć nie mogę póki co, więc jestem tylko obklejona taśmami. Mam nadzieję że nie będzie postępować...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna a co się u Ciebie przyczyniło do rozejścia tego mięśnia?
    Czytałam, że na to wpływa sposób podnoszenia się z pozycji leżącej. Czy jest coś jeszcze co warto wiedzieć?

Co do grupy na FB... Czy ktoś ma namiar? Nie wiem czy ktoś już zakładał prywatna grupę dla mam majowych. Tutaj czasami nie idzie wszystkiego napisać... Każdy może przeczytać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 01:42

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 ufff 💛to pewnie jakieś globulki masz na infekcje nie? Ja dostałam tym razem invag i później przez 3 dni symbactin.

Ja chusty raczej nie będę, Vende nie wiedziałam, że są takie zajęcia- może akurat Ci się spodoba. :) z gotowaniem jak mała złapie rytm będę starała się podczas drzemek, albo jak będzie sobie leżeć na macie, czy później bujaczku. Mam nadzieje, że coś się sprawdzi🙈

U mnie oprócz bratowej jedna z przyjaciółek, która długo się stara też rzadziej się odzywa. Częściej jak się czuje pytają dalsze osoby, czy teściowie. To taka nowa sytuacja dla mnie, ale widzę, że nie tylko u Mnie tak jest. Acha i ogólnie to siostra, która miała cesarkę ciągle straszy Mnie porodem naturalnym, że to duże ryzyko itd To takie demotywujące i zastraszające. Nie wiem jak moje losy się potoczą, ale skupiam się narazie na tym, że dam radę.
    I pare dni temu zaczepiła mnie na ulicy jakaś kobieta życząc Mi żeby moje dziecko nie umarło po porodzie. Stasznie Mnie to skołowało....

Dziewczynki ja już zaczynam nowy dzień, a skończyłam go o 2:00 w nocy, bo moja mała bije mnie jeszcze wyżej po żebrach. Aż ciężko chwilami odetchnąć tak się wypycha 🙈 ale biorąc pod uwagę ostatnie akcje niech przez 2 miesiące rozrabia bardziej tak chce ją czuć. Jak to się mówi? Kto jak kto ale my damy radę 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 06:35

Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wczoraj oglądalam Joannę Mróz gdzie była o tym mowa. Przy podnoszeniu rąk można sprawdzić czy nie robi się taka fałda- tak to sprawdzałaś? Czy miałaś jakieś szczególne objawy 🤔

Vende Profilaktycznie w czI pokazuje, aby zapobiegawczo mniej więcej na środku brzucha robić jednocześnie masaż dwoma rękami po dwóch stronach w kierunku środka pępka. Np. Przy balsamowaniu go.
    No i właśnie wstawanie boczne. Ale to też nieraz pewnie genetyka 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 06:43

Merci92 lubi tę wiadomość

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ