X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😁
    Dajecie radę tyle robić na nogach? Ja zrobię obiad, coś poogarniam i muszę usiąść, tak mnie brzuch ciągnie. Wczoraj byłam na polu, zrobiłam dosłownie 4 kółka wokół domu i miałam dość.🤦 A jak kucnełam przy jednym kwiatku nie mogłam wstać 🤣🤣🤣 ja już się czuje jak tydzień przed porodem a tu jeszcze 6 tygodni minimum.🙃

Kasjanna dobrze, że byłaś z tym czujna bo rzeczywiście to nie przelewki.

Ana.Ta rożek normalnie wypralam w pralce z wirowaniem i wysechł ładnie. Kokonu jeszcze nie mam ale pewnie w słoneczny dzień go wypiorę😉 co do imion dla dziecka, moja mama bardzo negatywnie komentowała imię co teraz wybrałam, wręcz narzucała inne. Powiedziałam twardo, że to my wybieramy imię bo my jesteśmy rodzicami i po jakimś czasie już mniej marudzi ale przeżywa dalej to imię... Nie pojmuje tego trochę ale cóż będzie musiała babcia się przyzwyczaić.🤣

Merci mamy plan jechać nad morze w sierpniu, ale wszystko zależy od tego czy mała będzie z tych dzieci śpiących w samochodzie.😁

Merci92, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci my też z mężem do tej pory przynajmniej raz w roku lecieliśmy na wakacje gdzies za granicę. Mąż jest takim podróżnikiem od gówniarskich lat heh I dzięki niemu Ja również zakochałam się w podróżach i tylko czekałam od urlopu do urlopu 😉
    A teraz hmm właśnie nie wiem jak to będzie. Kiedyś mi się marzyło z dzieciatkiem też podróżować ale po pierwsze to już nie będą takie same wycieczki 😉 a po drugie nie wiem czy nie będę się bała hmm. Niedawno nasi znajomi byli na wyspach kanaryjskim z kilkumiesięczną Córeczka hmm dało się hehe ale jest to jednak duże ryzyko 🙂
    Zobaczymy jak bedzie jak już będzie dzieciatko☺️

Merci92, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci właśnie wczoraj się nad tym zastanawiałam 😄 chętnie bym gdzieś pojechała, ale zobaczymy jak będzie, jak się odnajdziemy w nowej roli 🙂
    Zosiek a jakie imię wybraliście? 🙂

Merci92 lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja też już czuje się bardzo ograniczona w tych swoich ruchach i pracach domowych hehe ale staram się mobilizować bo wiem że jeszcze trochę nam zostało wiec jak wszystko odpuszczę juz teraz to wiadome ze do porodu lepiej już nie bedzie😄
    Po urodzeniu dzieciątka no tak my będziemy czuć się lżejsze i w ogóle ale czy będziemy mieć więcej siły? Hmm zyjac w tym chronicznym niewyspaniu o którym mówią haha czy w stresie od ciagle płaczącego niemowlaka?😄mam nadzieję że damy radę hehe

Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy daleką podróż do Polski, jeśli wszystko będzie w porządku, z dwumiesięczną dzidzią, naewet jeśli podróż wydłuży się o 2 razy przez postoje.
    zawsze jedziemy na 5 tygodni nie wyobrażam sobie, żeby się nie udało. A w głowie mam już wycieczki samolotowe ale jak się lepiej poznamy, może pod koniec roku 😀

Mi też jest ciężej, ale ostatnio brzuch się mniej napina i staram się być bardziej aktywniejsza (co i tak się kończy upadkiem po 18:00 na kanapę 😂) , strach przed wcześniejszym porodem już mija, troszkę na więcej sobie pozwalam :)

Dobrej niedzieli 💕

Zosiek, Merci92, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta, o matko... Ale udało się nad tym rozejście zapanować?
    Merci, ja na wakacje za granicą raczej się nie pisze, mam za to nadzieję na góry w sierpniu, ale nie nastawiam się bo zobaczymy jak nam pójdzie z małą. Jak mam jechać i się męczyć to odpuszczę, ale jak będzie dobrze znosić wyjazdy to pojedziemy. Wolalabym bardziej jesienią, ale mlody idzie do 1 klasy, więc raczej na początku nie chce go odrywać od szkoły.

Co do zakupów to ja się przerzuciłam częściowo na online. Bardzo żałuję że nie ma już Tesco, tam było wszystko i w miarę tanio, teraz nie mogę na nic fajnego trafić. Może macie jakieś spozywczaki z dostawą do polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 09:32

Merci92 lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wybraliśmy Maria, do brzucha już od 2 miesięcy mówimy Marysiu, Maniu i nie zamierzamy zmieniać 🤣

Kasjanna mi też szkoda Tesco, ubrania były tam też fajne. 😔

Malinka2021, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, zastanowie sie nad tym fizjoterapeuta, ale nie wiem czy u mnie w mieście znajdę kogos wartego odwiedzenia. :( Moze polozna mi kogos poleci. Ty juz 34 tydzień! Jeszcze chwila i naprawdę rodzisz! :) U mnie w miescie jest Leclerc i on dowozi zakupy online, pare razy zamawialam i bylam zadowolona.

Szokuje mnie, ze to juz tak blisko te terminy. Ja termin mam na 21.05- czyli od jutra rowne dwa miesiące. Byle jeszcze ten miesiac nogi zaciskać, a później jakos to będzie :D. Zaczęłam juz na powaznie ogarnianie rzeczy dla Malej, prawie wszystko poprane, zaczelam juz prasowanie. Chyba za tydzien spakuje torbe dla spokojnej glowy. W tygodniu ma byc cieplo to moze namowie meza zeby w ogrodzie wyprac fotelik (jestem rozczarowana ze nie szlo ściągnąć materialu i wrzucic do pralki, tak zrecznie jak to poszlo z wozkiem ;)). Kiedy myslicie o rozstawianiu lozeczka itp? Nie chce sie pospieszyc a jednoczesnie musze to zrobic sama bo nie wyobrazam sobie wrócić ze szpitala i nie wiedziec co gdzie jest.

Mi robota ogolnie idzie nieźle jak juz sie za cos zabiorę, ale wiadomo ze po godzinie czy dwoch to juz trace sily co by to nie bylo. Dzisiaj funduje sobie lezenie i jutro tak samo. Tesciowa sie ze mnie smieje, ze jak zwykle przed wizyta udaje, ze odpoczywam ;). Cos w tym jest. Mam problem zeby usiedziec w miejscu...

Marza mi sie wakacje. Wczoraj wyrzucalam mężowi ze w zeszłym roku odpuściliśmy wczasy zagraniczne, a mowilam mu, ze czuje ze to bylyby nasze ostatnie samotne (w ostatni dzien urlopu wyszedl mi pozytywny test ;)). W tym roku chciałabym gdzieś jechac ale nie wiem jak będzie z Małą... Jak bedzie grzeczna to moze jesienią w gory pojedziemy, mamy dość blisko. Ale na dalsze podróże sie nie nastawiam w tym roku, moze w przyszlym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 09:43

Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci ten czas. W czwartek mam wizytę i nastawiałam się ze będę mogła wstawac normalnie, ale mam coraz więcej twardnien brzucha, więc zobaczymy, ale już niezależnie co powie lekarz czekam do końca miesiąca i biorę się za pranie i przygotowanie wyprawki. I solidne porządki.

Niestety nie ma u nas Leclerc :(

Leksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zeszłym roku polecieliśmy na wakacje tak na siłę, bo bez szczepienia na covid ciężko było dla nas z dostępnością, ale ciesze się, bo przed wylotem powiedziałam mężowi, że to nasze ostatnie wakacje tylko we 2 wiec lećmy i faktycznie po wakacjach dostalam okres, a później już ciąża 😀

My na pewno przylatujemy z małym do Polski na wakacje, żeby rodzina go poznała, a później planujemy lecieć na duże wakacje w grudniu. Ogólnie mój brat nie miał nigdy wsparcia jeżeli chodzi o opiekę nad dziećmi na dłużej, więc od małego na wakacje zabierali i ja teraz też tak chce robić.
    My 2x do roku latamy gdzieś, więc bobek musi być małym podróżnikiem.
    Ja to już nie mogę się doczekać jak będzie duży i będę go mogła zabierać na nurkowanie, mój mąż boi się wody i nie umie pływać, więc ja na wakacje zawsze sama musze chodzić, a tak będę mieć małego towarzysza jak się uda.

Zosiek imię jest super i wam ma się podobać, a nie innym. U mnie w rodzinie tak było z synem brata, komentarze, że brzydkie, że wymysly, a teraz nikt sobie nie wyobraża inaczej.
    Ja się boję poruszać tematu chrzcin z mama, bi ona jest mega religijna, a my nie mamy zamiaru chrzcić dzieci i coś czuję, że będzie awantura

Merci92, Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek imię super 🙂 już myślałam, że mamie się nie podoba bo może jakieś zagraniczne 😄 przejdzie jej 🙂

Zosiek lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja wczoraj szalałam na parkiecie, sama jestem w szoku ze nic mnie nie boli, nawet nogi. Ludzie myśleli, że ja już lada moment rodzę, a jeszcze potrafię tak się ruszać 😜 na kanapie czuje się jak mops, ale widocznie jeszcze mam dużo pokładów ukrytej energii.

Co to wakacji, w tym roku zostaje podwórko 😉

Kasjanna, Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, piękne imię :)
    Ja o chrzcinach na razie nie myślę, tzn będziemy chrzcić i pewnie fajnie byłoby póki ciepło, ale zobaczymy jak wyjdzie.

Ja na wakacjach mocno podejrzewalam że jestem w ciąży, ale test zrobiłam po powrocie. U nas wspólne rodzinne wakacje nie wypalają niestety, jeżdżę z synem i jest super, ale z dwójką chyba bym się bała póki co. Muszę się tej kruszyny najpierw nauczyć. Jeszcze jak pomyślę że w dobie pandemii wylądowałabym np z jednym dzieckiem w szpitalu, a drugie nie mogłoby być ze mna - masakra. Dlatego poza Polskę póki co nie ma opcji...

Zosiek, Merci92, Leksa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja łóżeczko już mam rozstawione. Materac jest dalej w folii w torbie, żeby się nie kurzył no i nie mam prześcieradeł, to dopiero na sam koniec, ale wszystko na małego jest gotowe.
    Teraz miałam 4 dni wolnego bo długi weekend u mnie i cały piątek i sobotę w łożku byłam, bo cos nie najlepiej się czułam, więc u mnie to był mus, żeby wszystko poskładać.
    Mam nadzieję, że w tym tyg przyjdzie moja ostatnia paczka i będę mogła wyprać i wyprasować rzeczy małego, żeby mieć juz gotowe.

Jezu Kasjanna to już 34 tydzien! Robi się bardzo blisko :D

Mój mały dzisiaj strasznie nisko mnie atakuje. Czasami mam obawy, że on tymi swoimi mocnymi ruchami worek przebije i mi wody odejda

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 u nas marudzi bo "staromodne". Nie dogodzi się i tyle...

Megsi co do chrztu to jest wasza decyzja, nie ma co robić dla kogoś. Ja z imieniem zaczęłam mówić, że jak będzie poruszać ten temat to się rozłączam.🤣
    A jak małego będziecie wozić od początku to się przyzwyczai, z moją tak było. Jedynie boje się teraz bo straszą, że nie każde dziecko lubi wózek, kiedyś nawet o tym nie myślałam🤣

No to ja zaszłam w ciążę w moich ukochanych górach na ostatnich wakacjach 🤣
    Leci czas okropnie, za tydzień chyba zniosę walizkę i coś zacznę pakować. Niby wszystko do szpitala mam kupione, ale w szufladzie i wymieszane. 😉

Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😘
    U nas intensywny cały weekend. W piątek szykowanie jedzenia, na sobotnia imprezę urodzinowa męża. W sobotę, czyli wczoraj goście. Siedzieli do pozna, mimo to byłam bardzo zadowolona :) tylko nie mogłam się oprzeć jedzeniu, a przecież dieta … a później już byłam tak zmęczona, do tego syn był bardzo bardzo marudny, ze niw mogłam wytrzymac na ból brzucha. Moja mama z bratem i partnerem zostali na noc, wiec dziś dalszy ciąg gości był. Na szczęście moja mama jest taka, ze bardzo dużo mi pomoże, wiec nie mogę narzekać, przed chwila pojechali, a my za chwile wybieramy sie na rodzinny spacer, bo pogoda piękna :)

W czwartek tez mam wizytę, bo jestem ciekawa ile nasza Olga w brzuchu już wazy. Boje sie, ze będzie „za duża” przez ta cukrzyce.

Soleil, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na takiej zwykłej wizycie lekarz podaje wam wagę? Bo mi nigdy, wiem tylko z tego prenatalnego, nie wiedziałam że na zwykłym usg to da się sprawdzić...

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę ciążę w luxmedzie i również dr nie podaje mi wagi. Tylko raz sprawdzil wage jak wystawil mi skierowanie na usg 28-32tc a na zwykłej wizycie sprawdza szyjke i robi szybkie usg. Średnio jestem zadowolona bo wolałabym na każdej wizycie znać wage ilość wód płodowych itp no ale cóż...skoro wszystko ok a maluszek i tak jest większy o tydzień to chyba nie mam się co stresować

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna jak ide prywatnie do mojej pani dr to zawsze robi dokładnie usg i mówi mi wagę malutkiej :) i mam taki wydruk z dokładnymi danymi mojego bąbelka.
    Z reszta musi to zrobić, bo pani diabetolog chce znać wagę dziecka na następna wizytę

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie tak jak u ciebie Motyl, też luxmed i usg zawsze jest, ale tylko mówi czy ok czy nie ok, mówiąc szczerze myślałam że tego po prostu nie da się sprawdzić, że to jakies inne usg jest na tych prenatalnych.
    Spróbuję się dowiedzieć w czwartek.

Takie pytanie na przyszłość, któraś z was pisała o olejku migdałowym do kąpieli, ile tego się daje? Właśnie planuje zamówić i nie wiem jakie ilosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 19:13

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ