Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna bo to jest tak, że oni tam muszą kilka parametrów wpisać, żeby program wyliczył wagę i po prostu im się nie chce. Po 30 tygodniu pasuje się o to upominać, żeby mieć informacje czy dziecko nie przyrasta za mało/ za dużo.
Olejku dosłownie kilka kropel. 😉Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyU mnie wagę chyba tak podali na oko ostatnio, za 3 tyg ide do mojej prywatnej ginekolog i ona mi pomierzy, to juz będzie moja ostatnia wizyta taka więc mam nadzieję, że mi też mniej wiecej oszacuje wielkość malucha przy porodzie.
Jutro idę na szczepienie i do położnej -
Chodzę prywatnie i też mam podawana wagę dziecka. Dostaje wydruk pomiarów, wraz z tętnem serca dziecka + 2 lub 3 sweet focie mojego synka 🙂 nie mam podawanych informacji odnośnie wód płodowych.za to na każdej wizycie mam badaną szyjkę.
Leksa lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
nick nieaktualnyJa chodzę prywatnie i zawsze sprawdza wagę. Byłam też raz na NFZ i w luxmedzie i też waga była sprawdzana. To chyba zależy od lekarza.
My mieliśmy jechać na wakacje nad morze, ale jestem z południa Polski i nie wyobrażam sobie jechać samochodem tyle drogi z trzylatką i bobasem. Myslimy o podróży samolotem, tak max do 2h lotu. Może Grecja, może Chorwacja. -
U mnie zawsze podaje wage, nie wiem na jakiej podstawie ona to tam mierzy ale zawsze mowi wartosc. Szyjke tez mam zawsze mierzona. Ilosc wod tylko czy ok.
Olejek migdalowy - doslownie 3-4 krople do wanienki wystarcza.
Ja sobie nie wyobrazam chyba z takim malym dzieckiem do samolotu. Trochę sie boje jakby sie zachowywała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 20:02
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
My na ten rok mieliśmy zaplanowane góry, a ze mieszkamy w kujawsko-pomorskim to nie wyobrażam sobie tak dalekiej podróży z takim malutkim dzieckiem, wiec nasze plany przełóżmy na za rok. W tym roku wybierzemy się nad morze.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Leksa, zazdroszcze, ja bym wolała morze, ale mam blisko gór
wydaje mi się że łatwiej spędzić czas nad wodą z takim maluszkiem, niż w górach.
Megsi, ja też jutro idę do położnej na jakieś badania, jak się okaże fajna to zapytam czy może być środowiskową, bo dalej mi ten temat wisi...Megsi lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende wrote:U mnie zawsze podaje wage, nie wiem na jakiej podstawie ona to tam mierzy ale zawsze mowi wartosc. Szyjke tez mam zawsze mierzona. Ilosc wod tylko czy ok.
Olejek migdalowy - doslownie 3-4 krople do wanienki wystarcza.
Ja sobie nie wyobrazam chyba z takim malym dzieckiem do samolotu. Trochę sie boje jakby sie zachowywała.
Z synkiem lecilismy samolotem jak mial 7 tygodni, też strasznie się bałam jak to będzie a młody przez pierwsze 15 minut się śmiał, później dostał cyca i zasnął więc nawet nie wiedzieliśmy kiedy zleciało nam te 2h lotu.
Teraz mamy podobny plan i nadzieję, że też będzie bezproblemowo.Kasjanna, Megsi, Vende lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:No to u mnie tak jak u ciebie Motyl, też luxmed i usg zawsze jest, ale tylko mówi czy ok czy nie ok, mówiąc szczerze myślałam że tego po prostu nie da się sprawdzić, że to jakies inne usg jest na tych prenatalnych.
Spróbuję się dowiedzieć w czwartek.
Takie pytanie na przyszłość, któraś z was pisała o olejku migdałowym do kąpieli, ile tego się daje? Właśnie planuje zamówić i nie wiem jakie ilosciWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 22:36
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
U mnie położna mowila, ze mozna dodawać wpokojnie do kazdej kąpieli, to prosukt naturalny, nie uczula i dzięki temu nie musimy wlasnie potem smarować maluszka. Ja tak mam w planie robic. Mam tez jakis delikatny płyn do mycia od pierwszych dni zycia ale to kupiłam bardziej na pozniej albo na wszelki wypadek, jak zobaczę ze jest potrzeba i olejek sie nie spisuje.
Mamuśka, podziwiam. Super, ze tak Wam sie udalo wtedy i obu teraz tez tak byloja wiem, ze ja sama nie jestem fanka latania (ale oczywiście latam, nie ze raz, ale wiele razy juz mialam okazje, na krotszych sle i na dluzszych lotach, uwielbiam wyjezdzac), moj mąż ma totalna chorobę lokomocyjną i w samolocie zawsze cierpi (autem jak jedziemy zawsze on musi byc kierowca albo awiomarin i spanie) , wiec moze dlatego boje sie jak zareaguje nasze dziecko
.
Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja też mam zamiar dawać kilka kropel olejku migdałowego do kąpieli i potem już jicxym nie smarować ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu🙂tez kupilam w razie w plyn do kąpieli dla odpowiedni dla noworodków ale też mam nadzieję że zostanie na później 🙂 nie kupilam tylko oliwki żadnej ale to chyba właśnie ten Olej migdałowy spełnia funkcję oliwki wiec juz nie trzeba jej kupowac🙂
-
Ja mam olejek nacomi ze slodkich migdalow w domu, 250 ml, z tyłu w składzie jest napisane, że 100% olejek z migdałów
Dziewczyny radzicie sobie z paznokciami u stóp? Ja oficjalnie stwierdzam, że sobie już nie radzę 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 10:43
Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megsi trzymam kciuki, żeby było wszystko ok ! :* Dawaj znać
Soleil przyznaję, że z paznokciami u nóg też mam problem, ostatnio na siedząco na podłodze próbowałam.
Używam teraz olejku z lullalove jest 100%, z nacomi ten podstawowy też chyba nie ma dodatków. Na początek lepiej ten 100%, bo wyciągi roślinne mogą uczulać i później nie wiemy co dokładnie uczuliło. Ale mogą równocześnie nic nie zrobić i będzie ok.😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 12:22
Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Soleil oststni raz jak obcinałam to dalam jeszcze rade ale to już było hmm jakiś czas temu ( paznokcie u nóg na szczescie tak szybko mi nie rosną 😆 )
Za to golenie idzie już na czuja🙈
Ja też mam olejek chyba z nacomi. Muszę sprawdzić jak wrócę do domu skład hmm🤔Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Megsi wrote:Ja właśnie w szpitalu... poszłam w pracy siku a tam cala bielizna mokra... jakby mi się wody sączyły. Czekam na emergency aż mnie przyjmą sprawdzić. Mam nadzieje, ze to tylko mi się tyle tak spocił ☹️
Wszystko będzie dobrze kochana 3mamy kciuki ❤️