Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMegsi trzymamy kciuki. Może Ci się zdawało teraz tak ciepło się zrobiło. Miejmy nadzieję.
Dziewczyny dajecie jesze radę. Mi to już tak ciężko. Turlam się a nie chodzę normalnie. Ja co prawda nigdy nie używałam olejku a na początek do kompieli nic z oilatum itp bo nie potzrbne. Zawsze płyn do kompieli od pierwszego życia. A syn dostał wysypkę w 9 miesiącu już to jedyne co mu pomogło to kompiel w krochmalu takim domowej roboty. Po tym miał badania i alergie na trawe i drzewa najbardziej.Merci92, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
-
Będzie dobrze Megsi na szczęście dużo naszych zmartwień okazuje się nie groźnych 👍🙂 Dobrze ze pojechalas to sprawdzić ☺
Wiecie co dziewczyny kurcze przeczytałam dokładniej i ja to kupiłam oliwke a nie olejek z nacomi a to jest różnica ☺ No nic może się przyda ☺ W sumie to nawet ja mogę się nim smarować 🤭
Jeszcze 6 tygodni i 5 dni do porodu mi zostało ale ten czas leci ☺ 7 maj już nie długo 🙆 Jutro torbę będę pakowac to zobaczę czy coś trzeba będzie jeszcze dokupić ☺ Kolejna rzecz będzie z głowy 🙂
Miissia U mnie z kondycja fizyczna też już coraz gorzej ale za to psychicznie się lepiej czuje. Chyba mam jakis syndrom wicia gniazda tyle chęci do działania to od początku ciąży nie miałam za to fizycznie nie wyrabiam tych pomysłów realizować 😀 To chyba te hormony 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 13:04
Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Megsi, Leksa, miissia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuz wyszłam, muszę przyznać, że opieka ekspresowa. Zrobiło mi ktg, usg badanie szyjki i wód. Wszystko w normie, ale kazali dzisiaj obserwować, bo faktycznie sporo tego było, a że miałam szare babcine gacie to od razu widać 😁 ciesze się, że to sprawdziłam, bo mały tez się nie ruszał. Ogólnie zawsze mi się coś dzieje przed wizytami u lekarza. Natomiast opieka w szpitalu cudowna, super mile położne i lekarze i nie poczułam się tam, że przyjechałam zawracać im głowę
Zosiek, Soleil, Merci92, Kasjanna, Leksa, Klara_1985, Asiulka87, Malinka2021, Motyl12, miissia, 5ylwian, Majetta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Merci mamy podobny termin, bo ja 8 maj i też już myślę, żeby torbę spakować.
Wszyscy mi mówią, że to już niedługo, a mi się wydaje, że jeszcze kawał czasu bo cały kwiecień, ale zleci.
Miissia u mnie też już toczenie, mąż zaczyna mieć ze mnie polewkę.Jak kucnę nie wstanę bez podparcia... Poszłam w sobotę kwiatki obciąć w ogrodzie, kucnęłam zadowolona, poobcinałam ale już nie wstałam.
Dopiero jakieś wygibasy z czworaka odczyniłam, mam nadzieje, że nikt tego nie widział...
Sapię też jak smok. Wydaje mi się, że taki brzuch jak teraz miałam idąc w poprzedniej ciąży do porodu.
Megsi to całe szczęście, że nic poważnego :* Racja lepiej być przygotowanym z torbą. Dobrze, że od razu zareagowałaś, to przynajmniej jesteś spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 13:38
Ana.Ta, Merci92, Megsi, Leksa, Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Hejka w pierwszy dzień wiosny 🌸
Jeśli chodzi o wakacje ja w tym roku chyba będę się relaksować „ u siebie” - w tamtym roku porządnie sobie „odbiliśmy” bo byliśmy na 3 wyjazdach (spodziewając się nowego członka rodziny). Teraz będzie urządzanie ogrodu i pewnie jakieś jednodniowe wyjazdy
Ja mam spadek formy, ale nie mam możliwości siedzenia. Od jutra zaczynam sprzątać po wykończeniówce / trzymajcie kciuki żebym dała radę jeszcze przez 2 tyg na takich obrotach 🙈
Sobotnią imprezę odczuwam do dziś 😂
W kwietniu szykują mi się parapetówki, no i święta plus w maju komunia... ja nie wiem jak podołam 😂
Jejku toż to dla niektórych z Nas już tuż tuż 🙈 dziewczyny aż ciężko w to uwierzyć 🙈
Megsi ufff 😘 dobrze, że jutro masz wolne, odpoczywaj 😘Merci92, Soleil, Megsi, Leksa, Zosiek, miissia lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Z paznokciami/ goleniem też już wyczyn 😂
Wgl ja nadal nie mam wózka i fotelika ogarniętego. Mam nadzieję że do końca marca uda nam się coś kupić. 🙈
Dobrze, że pogoda coraz piękniejsza pranie będzie super schło. Ja zaczynam od kwietnia. 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 14:02
Kasjanna, miissia lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyW sumie ostatnio jeszcze sama się goliłam, ale następny raz miał już mąż to robić. Głupio mi dzisiaj było u lekarza z takim fryzem krzywym na dole 🤣🤣 a paznokcie to samo, ale stwierdziłam, że narazie wyglądają jeszcze okej, a może w czwartek po pracy skocze sobie jakiś przed porodowy pedicure walne
Ana.Ta, Merci92, Zosiek, Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj byłam na Usg 3-go trymestru. Dzidzia zdrowa, już 1,5 kg dziewuchy:)
Ja się dzisiaj czuję jak mały słonik. Po usg nie miałam siły jechać na zakupy, tylko przyjechałam do domu, musiałam odpocząć i dopiero pojechałam. A to jeszcze prawie 10 tygodni przede mną..
Megsi, dobrze że wszystko w porządku!Malinka2021, Zosiek, Ana.Ta, Leksa, Soleil, Megsi, miissia lubią tę wiadomość
-
Megsi dobrze, że ok 🙂
Za paznokcie miałam się brać na dniach, ale patrząc na to że skarpetki ledwo zakładam, to może być ciekawie 😅 depilacja też na czuja ostatnio była 😆
Zabieram się do pakowania torby jak pies do jeża. Torbę wyciągnęłam już 2 dni temu, jeszcze spakować.. 😅Soleil, Zosiek, Ana.Ta, Leksa, miissia lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Kasjanna wrote:Motyl, ja myślałam dodawać olejek do każdej kąpieli żeby później nie musieć niczym smarować skory. Jak się kąpię w samej wodzie to chyba trzeba nasmarować oliwka później ?
miissia lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Paznokcie u nóg obcinałam ostatnio i mąż lał ze mnie bo takie wygibasy robiłam nogami na boki że koniec😂
Megsi-super wszystko ok, dobrze że pojechałaś przynajmniej będziesz spokojniejsza💝🤗Leksa, Soleil, miissia lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualnyA jeszcze w szpitalu jak mnie badali to powiedzieli, ze maly jest głową w dółz położna moja jak byłam po południu to mówiła, że jest poprzecznie i teraz sama nie wiem
Buty specjalnie mam wkladane, kupilam sobie jeszcze przed ciaza trampki, teraz uwazam, ze to jedne z najlepiej wydanych pieniędzymiissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jesteście już zdecydowane na imię dla dziecka? My z mężem mamy zagwozdkę. Z pierwszą corką juz w połowie ciąży wiedziałam, że będzie Oliwia. A teraz żadne nie przemawia do mnie tak na 100%
Piszcie, jakie są Wasze wybory.miissia lubi tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Dziewczyny, jesteście już zdecydowane na imię dla dziecka? My z mężem mamy zagwozdkę. Z pierwszą corką juz w połowie ciąży wiedziałam, że będzie Oliwia. A teraz żadne nie przemawia do mnie tak na 100%
Piszcie, jakie są Wasze wybory.
Ja miałam dość duży problem w pierwszej ciąży, bo mało które imię mi się podobało dla chłopca. Ostatecznie zaczęłam przeglądać imiona męskie w internecie i syn ma na imię Dominik, a teraz dla córki mąż wybierał i będzie Olga. Jesteśmy zdecydowani i od dawna już mówimy o niej „Olga” i nawet po dłuższym czasie młody tez zaczął i bardzo często się dopytuje „ile zostało żeby Olga się urodziła”Zosiek, Megsi, miissia, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Megsi to dobrze,ze na strachu się skończyło i wszystko w porządku
ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko ok,okazało się,że byłem konował,który miesiąc temu źle zmierzył mi szyjke,małego jednak zmierzył dobrze- wyszło wczoraj,że ma już 1965g i jest w 93 centylu. Jedyne co mnie dobilo to to,że na zeszłej wizycie powiedziała,że jeśli chce mieć cc to lepiej żebym miała zaświadczenie od ortopedy o rozejściu spojenia,bo tej tokofobii szpital nie uznaje. No więc poszłam tydzień temu do ortopedy,załatwiłem zaswiadczenie A jednak żadnego skierowania od Niej nie dostałam na cc. Mówi,że mam to mieć ze sobą do szpitala i tam jak się zacznie poród to lekarz zapozna się z dokumentacją medyczną i on podejmuje decyzję czy mam rodzić normalnie czy przez cc. Pytam się czy uznają mi to zaswiadczenie A ona mówi,że może być tak,że lekarz będzie chciał sam zrobić usg i jak nie będzie rozejscia spojenia to będzie kazał rodzić normalnie. Co pewnie i tak skończy się na 95% cesarke skoro pierwsza miałam przez brak postępu porodu
ale męczyć się muszę
no chyba,że jak powiedziała mały cały czas tak będzie przybierał na wadze,że będzie miał ponad 4kg to wtedy cc. Załamałam sie
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Sylwian, brzmi to trochę dziwnie, jak masz wskazania do cc, niezależnie z jakiego powodu, ale potwierdzone przez lekarza, powinnaś dostać skierowanie i mieć cc planowane. Nie wiem czy to ortopeda czy po prostu twój gin na podstawie zaswiadczenia powinien takie skierowanie wystawić, obstawiam to drugie, ale walcz dalej, to nie powinno tak wyglądać.
93 centyl, wowMalinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka