Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia :) wrote:A wiecie ja pytałam mojej ginekolog , ona jest jedna z lepszych w Irlandii i mówiła ze to nie ma wpływu na dziecko , dlatego mi pokazała ale nie na długo bo ciężko było uchwycić 😊 pewnie co lekarz to inaczej mówi 😊
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Joaska89 wrote:Cześć!
My już po wizycie. Maluszek ma 1cm i jest to 7 tydzień +2.
Serduszko bije, ale nie słuchaliśmy.
Póki co czuję się dobrze.
U nas z racji poronień jeszcze nikt nie wie...
Cieszę się że jest wszystko ok, ale już raz też się cieszyłam i teraz jakoś nie mam ochoty o tym nikomu mówić. Wie tylko mąż.
Następna wizytę mam 4 października.
Dziś bylam zrobić szereg badań - wyszły dobrze.
Pozdrawiam Was ♥️
Super wiadomość! ❤️28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Malinka2021 wrote:U mnie już wiedzą i rodzina i w pracy. Mam zwolnienie lekarskie że względu na ciążę zagrożona, więc musieli się dowiedzieć.
Jestem po wizycie, okazało się że plemienia są przez krwiaka, więc się uspokoiłam że chociaż przyczyna jest znana. Ponoć krwiaki są częste, mam nadzieję że nie będzie komplikacji przez niego.
Lekarz rodzinny przepisał Pan cetraxal plus na ból ucha.
Dobrze że już wiesz od czego są plamienia, dobrze że to krwiak, a nic poważniejszego, będzie dobrze, musi być! ❤️Malinka2021 lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Majetta wrote:Pokazała czy włączyła dźwięk? ja czytałam u mamyginekolog, że kilka lat temu słuchanie serduszka na bardzo wczesnym etapie było norma, potem zrobiono jakieś badania z których w sumie nic wielkiego nie wyniknęło ale lekarze z przezorności teraz patrzą na akcje serca ale jej nie słuchają (dopiero potem).
Włączyła dźwięk , nawet mam nagrane na telefonie , nie jakoś super wyraźnie bo dzidzia jest za mała i ciężko wychwycić ale słychać 😊Tysia -
Ej a jak wasze brzuszki? Wiem, że to jest dopiero sam początek i u wielu kobiet przez kilkanaście tyg nic nie widać, ale to moja 3 ciąża (1 poród SN w 40tc, 1 poronienie w 6t2d i obecna) a ja mam brzuch jak conajmniej w 4 mcu... ogólnie jestem szczupła wiec ten brzuch się rzuca w oczy 🙈
https://naforum.zapodaj.net/958f1ecf32c4.jpg.htmlMalinka2021 lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Ej a jak wasze brzuszki? Wiem, że to jest dopiero sam początek i u wielu kobiet przez kilkanaście tyg nic nie widać, ale to moja 3 ciąża (1 poród SN w 40tc, 1 poronienie w 6t2d i obecna) a ja mam brzuch jak conajmniej w 4 mcu... ogólnie jestem szczupła wiec ten brzuch się rzuca w oczy 🙈
https://naforum.zapodaj.net/958f1ecf32c4.jpg.html
Ooo, jaki brzuszek ❤️
U mnie chyba jeszcze nic nie widać, bo ogólnie mam dość spory brzuch, w pierwszej ciąży było widsc dopiero ok 12-13 tygodnia, ale wtedy ważyłam też mniej 😂28.08 ⏸️ 10dpo
-
Majetta wrote:Ej a jak wasze brzuszki? Wiem, że to jest dopiero sam początek i u wielu kobiet przez kilkanaście tyg nic nie widać, ale to moja 3 ciąża (1 poród SN w 40tc, 1 poronienie w 6t2d i obecna) a ja mam brzuch jak conajmniej w 4 mcu... ogólnie jestem szczupła wiec ten brzuch się rzuca w oczy 🙈
Joaska89 super wieści 👍😄 -
Faktycznie 😁 u mnie kompletnie nic nie widać 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Jeszcze jakiś czas temu patrzyłam, czy jest wątek majowy (nie było), a tu już tyle postów 😳 Mogę dołączyć? Mam 36 lat i jestem w tygodniu 7+2. To moja pierwsza ciąża. Wczoraj miałam drugą wizytę, gdzie widać już było serduszko, ale nie wiem jak szybko biło.Lekarz napisał tylko w papierach akcja serca +. Nawet zdjęcia nie dostałam, tylko kazał cyknąć telefonem, bo zdjęcie idzie do dokumentacji. Pewnie dlatego, że chodzę na NFZ. Miałam zlecone od razu badania krwi, moczu i dostałam skierowanie do poradni genetycznej z racji wieku (36 lat). 8 października mam teleporadę i wtedy genetyk powie co dalej. Wczoraj były już wyniki badań krwi i zaniepokoiło mnie, że TSH wyszło 3,070, a norma w 1 trymestrze jest do 2,5. Dzisiaj poszłam powtórzyć TSH u siebie w szpitalu, bo mają najbardziej wiarygodne wyniki i do tego zrobiłam jeszcze ft3, ft4, antyTPO i antyTG. Chyba przejdę się do endokrynologa, bo kolejną wizytę u gina mam dopiero 19.10. Miała któraś z Was problemy z tarczycą w ciąży?
Tysia :) lubi tę wiadomość
-
Serengeti wrote:Jeszcze jakiś czas temu patrzyłam, czy jest wątek majowy (nie było), a tu już tyle postów 😳 Mogę dołączyć? Mam 36 lat i jestem w tygodniu 7+2. To moja pierwsza ciąża. Wczoraj miałam drugą wizytę, gdzie widać już było serduszko, ale nie wiem jak szybko biło.Lekarz napisał tylko w papierach akcja serca +. Nawet zdjęcia nie dostałam, tylko kazał cyknąć telefonem, bo zdjęcie idzie do dokumentacji. Pewnie dlatego, że chodzę na NFZ. Miałam zlecone od razu badania krwi, moczu i dostałam skierowanie do poradni genetycznej z racji wieku (36 lat). 8 października mam teleporadę i wtedy genetyk powie co dalej. Wczoraj były już wyniki badań krwi i zaniepokoiło mnie, że TSH wyszło 3,070, a norma w 1 trymestrze jest do 2,5. Dzisiaj poszłam powtórzyć TSH u siebie w szpitalu, bo mają najbardziej wiarygodne wyniki i do tego zrobiłam jeszcze ft3, ft4, antyTPO i antyTG. Chyba przejdę się do endokrynologa, bo kolejną wizytę u gina mam dopiero 19.10. Miała któraś z Was problemy z tarczycą w ciąży?
Hej, zapraszamy ☺️
Tak, ja mam problemy z tarczyca w ciąży, mam niedoczynność tarczycy, przed ciąża nigdy nie miałam z tym problemu. TSH miałam grubo ponad 4.5, biorę Euthyrox 75
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Serengeti wrote:Jeszcze jakiś czas temu patrzyłam, czy jest wątek majowy (nie było), a tu już tyle postów 😳 Mogę dołączyć? Mam 36 lat i jestem w tygodniu 7+2. To moja pierwsza ciąża. Wczoraj miałam drugą wizytę, gdzie widać już było serduszko, ale nie wiem jak szybko biło.Lekarz napisał tylko w papierach akcja serca +. Nawet zdjęcia nie dostałam, tylko kazał cyknąć telefonem, bo zdjęcie idzie do dokumentacji. Pewnie dlatego, że chodzę na NFZ. Miałam zlecone od razu badania krwi, moczu i dostałam skierowanie do poradni genetycznej z racji wieku (36 lat). 8 października mam teleporadę i wtedy genetyk powie co dalej. Wczoraj były już wyniki badań krwi i zaniepokoiło mnie, że TSH wyszło 3,070, a norma w 1 trymestrze jest do 2,5. Dzisiaj poszłam powtórzyć TSH u siebie w szpitalu, bo mają najbardziej wiarygodne wyniki i do tego zrobiłam jeszcze ft3, ft4, antyTPO i antyTG. Chyba przejdę się do endokrynologa, bo kolejną wizytę u gina mam dopiero 19.10. Miała któraś z Was problemy z tarczycą w ciąży?
Cześć Serengeti
Gratuluję udanej wizyty!
Dlatego ja nie chodzię na NFZ, zdjęcia dostaję z dokładnym opisem i mogę iść z całą dokumentacją do innego lekarza...
Co do tarczycy to się nie wypowiem bo zawsze miałam w normie.
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Cześć Serengeti
Gratuluję udanej wizyty!
Dlatego ja nie chodzię na NFZ, zdjęcia dostaję z dokładnym opisem i mogę iść z całą dokumentacją do innego lekarza...
Co do tarczycy to się nie wypowiem bo zawsze miałam w normie.
Ja byłam na NFZ wczoraj i lekarz wpiął mi zdjęcie maluszka do karty ciąży ☺️ 28 października idę prywatnie, a 3 listopada jadę do Warszawy na prenatalne ☺️28.08 ⏸️ 10dpo
-
Może da mi zdjęcie później. Teraz mówił, że to jeszcze sam początek i jak spytałam, czy mogę przyjść z mężem, to powiedział, że nie. NNie wiem, czy o pandemię chodzi czy o co. Na razie odpoczywam na zwolnieniu, które dostałam już na pierwszej wizycie zaraz po odebraniu bety 35,6, ze względu na specyfikę pracy i narażenie na wiele czynników ryzyka, np. RTG. Znalazłam już endokrynologa prywatnie i jak tylko będą wyniki, to zapisuje się na jutro, bo widziałam, że ma dwa terminy wolne.
-
Majetta, mam taki sam brzuszek 😳 jak w 20 tyg w pierwszej ciąży haha ludzie się mnie pytają czy jestem w ciąży i nie wierze po prostu, ze tak mnie wysadziło 😂
Ja oprócz męża powiedziałam jego siostrze i teściowej bo to takie dwie osoby które mnie wspierają, No i mojemu tacie powiedzieliśmy, Misia wiedziała i miała zakaz mówienia, ale powiedziała wujkowi, wujek cioci, ciocia komuś i wychodzi na to ze wszyscy wiedzą 😂 ale nie przeszkadza nam to
Ja tez już po badaniach krwi i moczu i oczywiście delikatna bakteria w moczu, spodziewałam się jej w sumie jutro idę jeszcze na toxoplazmoze, HIV, różyczka i już bede mieć cały komplet na poniedziałek.
We wtorek razem z córka jedziemy do męża za granice, nie widzieliśmy się od miesiąca, No i jedziemy na cały miesiąc będzie miał okazje poczuć ciąże razem ze mną. Tyle mam roboty przed wyjazdem, a razem z córka leżymy chore w łóżku od piątku 😂
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:Majetta, mam taki sam brzuszek 😳 jak w 20 tyg w pierwszej ciąży haha ludzie się mnie pytają czy jestem w ciąży i nie wierze po prostu, ze tak mnie wysadziło 😂
Ja oprócz męża powiedziałam jego siostrze i teściowej bo to takie dwie osoby które mnie wspierają, No i mojemu tacie powiedzieliśmy, Misia wiedziała i miała zakaz mówienia, ale powiedziała wujkowi, wujek cioci, ciocia komuś i wychodzi na to ze wszyscy wiedzą 😂 ale nie przeszkadza nam to
Ja tez już po badaniach krwi i moczu i oczywiście delikatna bakteria w moczu, spodziewałam się jej w sumie jutro idę jeszcze na toxoplazmoze, HIV, różyczka i już bede mieć cały komplet na poniedziałek.
We wtorek razem z córka jedziemy do męża za granice, nie widzieliśmy się od miesiąca, No i jedziemy na cały miesiąc będzie miał okazje poczuć ciąże razem ze mną. Tyle mam roboty przed wyjazdem, a razem z córka leżymy chore w łóżku od piątku 😂
U mnie Misia jeszcze nie wie bo ostatnio się pośpiewszyliśmy i trzeba było odkręcać i boje się powtórki z rozrywki więc nic nie mówię ale wczoraj patrzyła się na brzuch i się pyta czy aby na pewno nie mam Bobo w środku I już swierdziła, że jak będzie brat to będzie Antek a jak siostra to Amelka 🙈
Nabieram na razie wodę w usta 😂07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Witam dziewczyny!!!
Termin 11.05 trzecia ciąża🤗 mam nadzieję, że się uda, bo jestem po stratach. Drugie USG w piątek, wcześniej 6+1 nie było jeszcze serducha, ale był zarodek ciałko żółte i wszystko wyglądalo ok. Cieszę się, że mogę być tu z wami 😍Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
ja się znowu witam z łóżka, niestety z laptopem, bo nadal pracuję, ale mam już dość... Ledwo żyję przez te mdłości, nie chce mi się w ogóle jeść, co najwyżej chleb z masłem...
Byłam dzisiaj na badaniach, ledwo wystałam
Brzuch mam taki średni, taki jak zawsze bym powiedziała, ale w pierwszych tygodniach to normalne, że jest wzdęty brzuch i już się od razu wygląda jak w ciąży
I właśnie, miałam Was się pytać, czy Wy też odczuwacie w ciąży bardziej zapachy? Ja czuję zapachy ze zdwojoną siłą i nie powiem, żeby to było przyjemne, zwłaszcza jak do tego dodamy mdłości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 11:17