X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ja pytałam mojej ginekolog , ona jest jedna z lepszych w Irlandii i mówiła ze to nie ma wpływu na dziecko , dlatego mi pokazała ale nie na długo bo ciężko było uchwycić 😊 pewnie co lekarz to inaczej mówi 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    A wiecie ja pytałam mojej ginekolog , ona jest jedna z lepszych w Irlandii i mówiła ze to nie ma wpływu na dziecko , dlatego mi pokazała ale nie na długo bo ciężko było uchwycić 😊 pewnie co lekarz to inaczej mówi 😊
    Pokazała czy włączyła dźwięk? :) ja czytałam u mamyginekolog, że kilka lat temu słuchanie serduszka na bardzo wczesnym etapie było norma, potem zrobiono jakieś badania z których w sumie nic wielkiego nie wyniknęło ale lekarze z przezorności teraz patrzą na akcje serca ale jej nie słuchają (dopiero potem).

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Pod koniec 3 trymestru będziesz już na porodówce 😂
    No tak miało być 1 trymestru😆

3jgxdqk3348m169c.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska89 wrote:
    Cześć!
    My już po wizycie. Maluszek ma 1cm i jest to 7 tydzień +2.
    Serduszko bije, ale nie słuchaliśmy.
    Póki co czuję się dobrze.
    U nas z racji poronień jeszcze nikt nie wie...
    Cieszę się że jest wszystko ok, ale już raz też się cieszyłam i teraz jakoś nie mam ochoty o tym nikomu mówić. Wie tylko mąż.
    Następna wizytę mam 4 października.
    Dziś bylam zrobić szereg badań - wyszły dobrze.
    Pozdrawiam Was ♥️

Super wiadomość! ❤️

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    U mnie już wiedzą i rodzina i w pracy. Mam zwolnienie lekarskie że względu na ciążę zagrożona, więc musieli się dowiedzieć.

Jestem po wizycie, okazało się że plemienia są przez krwiaka, więc się uspokoiłam że chociaż przyczyna jest znana. Ponoć krwiaki są częste, mam nadzieję że nie będzie komplikacji przez niego.

Lekarz rodzinny przepisał Pan cetraxal plus na ból ucha.

Dobrze że już wiesz od czego są plamienia, dobrze że to krwiak, a nic poważniejszego, będzie dobrze, musi być! ❤️

Malinka2021 lubi tę wiadomość

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Pokazała czy włączyła dźwięk? :) ja czytałam u mamyginekolog, że kilka lat temu słuchanie serduszka na bardzo wczesnym etapie było norma, potem zrobiono jakieś badania z których w sumie nic wielkiego nie wyniknęło ale lekarze z przezorności teraz patrzą na akcje serca ale jej nie słuchają (dopiero potem).

Włączyła dźwięk , nawet mam nagrane na telefonie , nie jakoś super wyraźnie bo dzidzia jest za mała i ciężko wychwycić ale słychać 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a jak wasze brzuszki? Wiem, że to jest dopiero sam początek i u wielu kobiet przez kilkanaście tyg nic nie widać, ale to moja 3 ciąża (1 poród SN w 40tc, 1 poronienie w 6t2d i obecna) a ja mam brzuch jak conajmniej w 4 mcu... ogólnie jestem szczupła wiec ten brzuch się rzuca w oczy 🙈

https://naforum.zapodaj.net/958f1ecf32c4.jpg.html

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ej a jak wasze brzuszki? Wiem, że to jest dopiero sam początek i u wielu kobiet przez kilkanaście tyg nic nie widać, ale to moja 3 ciąża (1 poród SN w 40tc, 1 poronienie w 6t2d i obecna) a ja mam brzuch jak conajmniej w 4 mcu... ogólnie jestem szczupła wiec ten brzuch się rzuca w oczy 🙈

Ooo, jaki brzuszek ❤️
    U mnie chyba jeszcze nic nie widać, bo ogólnie mam dość spory brzuch, w pierwszej ciąży było widsc dopiero ok 12-13 tygodnia, ale wtedy ważyłam też mniej 😂

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

Ja już bym chciała mnie ciało brzuszek. 😄 u mnie na razie płasko, ale jest jeszcze wcześnie bo to dopiero 6 tydzień 😊
    Joaska89 super wieści 👍😄

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

Faktycznie 😁 u mnie kompletnie nic nie widać 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Serengeti Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakiś czas temu patrzyłam, czy jest wątek majowy (nie było), a tu już tyle postów 😳 Mogę dołączyć? Mam 36 lat i jestem w tygodniu 7+2. To moja pierwsza ciąża. Wczoraj miałam drugą wizytę, gdzie widać już było serduszko, ale nie wiem jak szybko biło.Lekarz napisał tylko w papierach akcja serca +. Nawet zdjęcia nie dostałam, tylko kazał cyknąć telefonem, bo zdjęcie idzie do dokumentacji. Pewnie dlatego, że chodzę na NFZ. Miałam zlecone od razu badania krwi, moczu i dostałam skierowanie do poradni genetycznej z racji wieku (36 lat). 8 października mam teleporadę i wtedy genetyk powie co dalej. Wczoraj były już wyniki badań krwi i zaniepokoiło mnie, że TSH wyszło 3,070, a norma w 1 trymestrze jest do 2,5. Dzisiaj poszłam powtórzyć TSH u siebie w szpitalu, bo mają najbardziej wiarygodne wyniki i do tego zrobiłam jeszcze ft3, ft4, antyTPO i antyTG. Chyba przejdę się do endokrynologa, bo kolejną wizytę u gina mam dopiero 19.10. Miała któraś z Was problemy z tarczycą w ciąży?

Tysia :) lubi tę wiadomość

• Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serengeti wrote:
    Jeszcze jakiś czas temu patrzyłam, czy jest wątek majowy (nie było), a tu już tyle postów 😳 Mogę dołączyć? Mam 36 lat i jestem w tygodniu 7+2. To moja pierwsza ciąża. Wczoraj miałam drugą wizytę, gdzie widać już było serduszko, ale nie wiem jak szybko biło.Lekarz napisał tylko w papierach akcja serca +. Nawet zdjęcia nie dostałam, tylko kazał cyknąć telefonem, bo zdjęcie idzie do dokumentacji. Pewnie dlatego, że chodzę na NFZ. Miałam zlecone od razu badania krwi, moczu i dostałam skierowanie do poradni genetycznej z racji wieku (36 lat). 8 października mam teleporadę i wtedy genetyk powie co dalej. Wczoraj były już wyniki badań krwi i zaniepokoiło mnie, że TSH wyszło 3,070, a norma w 1 trymestrze jest do 2,5. Dzisiaj poszłam powtórzyć TSH u siebie w szpitalu, bo mają najbardziej wiarygodne wyniki i do tego zrobiłam jeszcze ft3, ft4, antyTPO i antyTG. Chyba przejdę się do endokrynologa, bo kolejną wizytę u gina mam dopiero 19.10. Miała któraś z Was problemy z tarczycą w ciąży?

Hej, zapraszamy ☺️

Tak, ja mam problemy z tarczyca w ciąży, mam niedoczynność tarczycy, przed ciąża nigdy nie miałam z tym problemu. TSH miałam grubo ponad 4.5, biorę Euthyrox 75

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serengeti wrote:

Cześć Serengeti :)
    Gratuluję udanej wizyty!

Dlatego ja nie chodzię na NFZ, zdjęcia dostaję z dokładnym opisem i mogę iść z całą dokumentacją do innego lekarza...

Co do tarczycy to się nie wypowiem bo zawsze miałam w normie.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Cześć Serengeti :)
    Gratuluję udanej wizyty!

Dlatego ja nie chodzię na NFZ, zdjęcia dostaję z dokładnym opisem i mogę iść z całą dokumentacją do innego lekarza...

Co do tarczycy to się nie wypowiem bo zawsze miałam w normie.

Ja byłam na NFZ wczoraj i lekarz wpiął mi zdjęcie maluszka do karty ciąży ☺️ 28 października idę prywatnie, a 3 listopada jadę do Warszawy na prenatalne ☺️

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Serengeti Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może da mi zdjęcie później. Teraz mówił, że to jeszcze sam początek i jak spytałam, czy mogę przyjść z mężem, to powiedział, że nie. NNie wiem, czy o pandemię chodzi czy o co. Na razie odpoczywam na zwolnieniu, które dostałam już na pierwszej wizycie zaraz po odebraniu bety 35,6, ze względu na specyfikę pracy i narażenie na wiele czynników ryzyka, np. RTG. Znalazłam już endokrynologa prywatnie i jak tylko będą wyniki, to zapisuje się na jutro, bo widziałam, że ma dwa terminy wolne.

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta, mam taki sam brzuszek 😳 jak w 20 tyg w pierwszej ciąży haha ludzie się mnie pytają czy jestem w ciąży i nie wierze po prostu, ze tak mnie wysadziło 😂

Ja oprócz męża powiedziałam jego siostrze i teściowej bo to takie dwie osoby które mnie wspierają, No i mojemu tacie powiedzieliśmy, Misia wiedziała i miała zakaz mówienia, ale powiedziała wujkowi, wujek cioci, ciocia komuś i wychodzi na to ze wszyscy wiedzą 😂 ale nie przeszkadza nam to :)

Ja tez już po badaniach krwi i moczu i oczywiście delikatna bakteria w moczu, spodziewałam się jej w sumie :) jutro idę jeszcze na toxoplazmoze, HIV, różyczka i już bede mieć cały komplet na poniedziałek.

We wtorek razem z córka jedziemy do męża za granice, nie widzieliśmy się od miesiąca, No i jedziemy na cały miesiąc :) będzie miał okazje poczuć ciąże razem ze mną. Tyle mam roboty przed wyjazdem, a razem z córka leżymy chore w łóżku od piątku 😂

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Majetta, mam taki sam brzuszek 😳 jak w 20 tyg w pierwszej ciąży haha ludzie się mnie pytają czy jestem w ciąży i nie wierze po prostu, ze tak mnie wysadziło 😂

Ja oprócz męża powiedziałam jego siostrze i teściowej bo to takie dwie osoby które mnie wspierają, No i mojemu tacie powiedzieliśmy, Misia wiedziała i miała zakaz mówienia, ale powiedziała wujkowi, wujek cioci, ciocia komuś i wychodzi na to ze wszyscy wiedzą 😂 ale nie przeszkadza nam to :)

Ja tez już po badaniach krwi i moczu i oczywiście delikatna bakteria w moczu, spodziewałam się jej w sumie :) jutro idę jeszcze na toxoplazmoze, HIV, różyczka i już bede mieć cały komplet na poniedziałek.

We wtorek razem z córka jedziemy do męża za granice, nie widzieliśmy się od miesiąca, No i jedziemy na cały miesiąc :) będzie miał okazje poczuć ciąże razem ze mną. Tyle mam roboty przed wyjazdem, a razem z córka leżymy chore w łóżku od piątku 😂

U mnie Misia jeszcze nie wie :P bo ostatnio się pośpiewszyliśmy i trzeba było odkręcać i boje się powtórki z rozrywki więc nic nie mówię ale wczoraj patrzyła się na brzuch i się pyta czy aby na pewno nie mam Bobo w środku :P I już swierdziła, że jak będzie brat to będzie Antek a jak siostra to Amelka 🙈
    Nabieram na razie wodę w usta 😂

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Serengeti Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik TSH, 3,214, więc już opłaciłam wizytę u endokrynologa i jutro idę. Witaminą D też poniżej normy, 24,8 a norma jest od 30 u dorosłych.

• Agaka Nowa

Wysłany: 22 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!!!
    Termin 11.05 trzecia ciąża🤗 mam nadzieję, że się uda, bo jestem po stratach. Drugie USG w piątek, wcześniej 6+1 nie było jeszcze serducha, ale był zarodek ciałko żółte i wszystko wyglądalo ok. Cieszę się, że mogę być tu z wami 😍

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się znowu witam z łóżka, niestety z laptopem, bo nadal pracuję, ale mam już dość... Ledwo żyję przez te mdłości, nie chce mi się w ogóle jeść, co najwyżej chleb z masłem...

Byłam dzisiaj na badaniach, ledwo wystałam :(

Brzuch mam taki średni, taki jak zawsze bym powiedziała, ale w pierwszych tygodniach to normalne, że jest wzdęty brzuch i już się od razu wygląda jak w ciąży :)

I właśnie, miałam Was się pytać, czy Wy też odczuwacie w ciąży bardziej zapachy? Ja czuję zapachy ze zdwojoną siłą i nie powiem, żeby to było przyjemne, zwłaszcza jak do tego dodamy mdłości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 11:17

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ