X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś wizytę na NFZ. Cała wizyta trwała może 15 min. 🤦‍♀️ Usg dopiero w przyszłym tygodniu 🙈 dał mi skierowanie na badania, cytologię i potwierdził ze to na pewno ciąża 🤣
    No wiec dalej czekam 🤷‍♀️

• madzix Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia1111 my z poprzedniej ciąży kupiliśmy szampana i zrobiłam kartkę z napisem "kochani rodzice... zostaniecie dziadkami" i dołączyłam do tego skan usg. Z racji tego, że był to dzień sylwestra, to szampan nie zrobić na moich rodzicach żadnego wrażenia. A jak zobaczyli koperte, to myśleli, że pewnie to jakiś prezent noworoczny (jakich voucher czy cos) :-D Także totalnie ich zaskoczyliśmy :-)

Ale my tą ciąże straciliśmy i teraz już nie pospiesze się tak szybko z nowiną. Później wszyscy na nas patrzeli z litością. I w pracy i w szkole. Nie pomagali zapomnieć.
    Oczywiście to jest raczej sprawa indywidulana, ale te "bardziej doświadczone" kobiety nie będą sie spieszyć z tą wiadomością. U mnie wie tylko mąż i przyjaciółka. Dopiero po nifty i prenatalnym jak bedzie wszystko ok, to powiemy rodzinie.

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • blick3 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊 Czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 7 tygodniu ciąży, a termin porodu wg ostatniej miesiączki to 15.05. Nie byłam jeszcze u lekarza, na wizytę wybieram się 27.09. Mam już córeczkę, a w pierwszą ciążę zaszłam dzięki inseminacji. W tym miesiącu mieliśmy postarać się o rodzeństwo dla niej, ale los tak chciał, że w sierpniu udało się naturalnie. Biorę Duphaston (dostałam w sierpniu od lekarza, kiedy byłam na monitoringu owulacji). Z objawów ciążowych mam mdłości, czasem wymiotuję, ogólnie jestem zmęczona, senna i niestety nerwowa 😑 Pobolewa mnie też brzuch i ogólnie mam nastrój trochę depresyjny… Dodatkowo nadwrażliwość na zapachy i wzdęty, zaokrąglony brzuszek, zwłaszcza wieczorem. W pierwszej ciąży brzuszek zaczął być widoczny około 12 tygodnia… Bardzo się cieszę, że jestem w ciąży, a jednocześnie strasznie się boję, jak dam sobie radę z dwójką takich maluszków. Między dziećmi będzie niecałe 2 lata różnicy… Teraz czekam jak na szpilkach na wizytę u lekarza, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok ;) pozdrawiam Was serdecznie ;)

Tysia :), Malinka2021 lubią tę wiadomość

dhi443r8hw3j791d.png
    jox6io4pk40vsg83.png
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o brzuch to u mnie też nic nie widac, ale mi sie wydaje, że już sie troche zaokrąglił. Staram się na razie chodzić w ulubionych jeansach, bo później to już tylko dresy wjadą :D

Witaj @Serengeti :)
    Ja problemów z tarczycą raczej nigdy nie miałam. Ale też jestem po szeregu badań i u mnie właśnie tsh wyszło poniżej normy, bo 0,27. Ja ogolnie nigdy nie miałam tsh wyzszego niż 1,2. Jutro jadę powtórzyć wynik i dodatkowo robie ft3 i ft4. Mam nadzieję, że wyjdzie ok, bo słyszałam, że na początku ciąży tsh spada, ale czy aż tak mocno?

Witaj @Agaka :) nie jesteś sama, sporo kobiet jest po stratach i ma nadzieje, że tym razem bedzie inaczej :-*

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aswariatka ja odczuwam bardzo zapachy. Te przyjemne i te nieprzyjemne ze zdwojoną siłłą. Pod prysznicem to wącham wszystkie zapachy, bo mi ładnie pachną jak nigdy :D
    Za to do kuchnii czasem nie wchodzę, a najgorszy jest zapach gotowanego mięsa...
    od razu przyprawia o mdłości. Ja od kilku tygodni praktycznie nie gotuje, bo wszystko mi śmierdzi w kuchni. Problem też co zjeść, czesto konczy sie na chlebie z masłem, tak jak pisała poprzednio któraś kobietka :)

aswariatka, Tysia :) lubią tę wiadomość

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊 Czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 7 tygodniu ciąży, a termin porodu wg ostatniej miesiączki to 15.05. Nie byłam jeszcze u lekarza, na wizytę wybieram się 27.09. Mam już córeczkę, a w pierwszą ciążę zaszłam dzięki inseminacji. W tym miesiącu mieliśmy postarać się o rodzeństwo dla niej, ale los tak chciał, że w sierpniu udało się naturalnie. Biorę Duphaston (dostałam w sierpniu od lekarza, kiedy byłam na monitoringu owulacji). Z objawów ciążowych mam mdłości, czasem wymiotuję, ogólnie jestem zmęczona, senna i niestety nerwowa 😑 Pobolewa mnie też brzuch i ogólnie mam nastrój trochę depresyjny… Dodatkowo nadwrażliwość na zapachy i wzdęty, zaokrąglony brzuszek, zwłaszcza wieczorem. W pierwszej ciąży brzuszek zaczął być widoczny około 12 tygodnia… Bardzo się cieszę, że jestem w ciąży, a jednocześnie strasznie się boję, jak dam sobie radę z dwójką takich maluszków. Między dziećmi będzie niecałe 2 lata różnicy… Teraz czekam jak na szpilkach na wizytę u lekarza, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok ;) pozdrawiam Was serdecznie ;)

Witamy Witamy! Im nas więcej tym lepiej! Z objawów przybijam Ci piątkę! wszystko mam to samo i ledwo już żyję, a to dopiero początek, ale jak mi tak najgorzej to wspominam z wczorajszej wizyty bicie serduszka i tą małą fasolkę na ekranie i trochę mi lepiej <3 <3 <3

Dasz sobie z dwójką radę, chwila i będą się razem bawić, ja czekam na trzecie i też staram się tak siebie samą pocieszać :D

blick3 lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pracując z domu postanowiłam wstawić zmywarkę tylko chciałam dorzucić jedną rzecz i jak mi buchnął zapaszek tak ledwo dobiegłam do toalety i zwróciłam obiad

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkie nowe panie ☺️

Ja dziś czuje się okropnie, rano mnie mdliło, pierwszy raz wymiotowałam. Głowa mi pęka. Czasem wystarczy że otworze lodówkę i od razu mnie mdli, dużo zapachów mi przeszkadza. Też bywam nerwowa i nie do zniesienia 😂

Właśnie się zastanawiam czy powiedzieć rodzicom w październiku czy poczekać do listopada na prenatalne. Chyba powiemy wcześniej niż w listopadzie, chociażby z tego względu że trzeba będzie z kimś zostawić małego jak będziemy jechsc do Warszawy, a badania mam o 8 rano to zaraz będzie a po co jedziesz, a to to a to tamto, milion pytań i podejrzeń. Ostatnio wystarczyło że się zapytałam o jakies 12 tys na drugie dziecko o co z tym chodzi, bo ja nie oglądam telewizji bo nie mam na to czasu, to już było że w ciąży jestem bo zapytać nie wolno 🤦‍♀️

W październiku mamy też roczek mojej chrześnicy, to też zaraz będzie że nie pije alkoholu bo w ciąży jestem ( już tak było na jej chrzcinach kiedy to staraliśmy się o dziecko i nie piłam alkoholu, podczas imprezy milion pytań czemu nie pije, że chyba w ciąży jestem, no masakra). Poza tym tortu też nie zjem bo mam cukrzycę ciążowa... A jak nagle zacznie mnie mdlić i będzie chciało mi się wymiotować to już w ogóle będzie. Więc rodzicom chyba powiemy na początku października, a reszcie rodziny na roczku.

Ja też będę miała dwóch brzdąców, różnica wiekowa to 3 lata. Też myślę jak damy radę, ale musimy 🙂 na pewno będziemy musieli zmienić samochód na większy, mieszkanie mamy malutkie, bo 2 pokoje, my śpimy w salonie, a mały przejął sypialnie, którą przerobiliśmy na jego pokój, ale maleństwo będzie początkowo chyba spało z nami w salonie w jakimś małym przenośnym łóżeczku. A później we dwoje będą spać w drugim pokoju 🙂

@ Tysia, jesli możesz, to zmień mi PTP na 11 maja i dopisz nowe dziewczyny, bo kilka doszło ❤️

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja teraz pracując z domu postanowiłam wstawić zmywarkę tylko chciałam dorzucić jedną rzecz i jak mi buchnął zapaszek tak ledwo dobiegłam do toalety i zwróciłam obiad

Oo tak, zapach ze zmywarki jest najlepszy 🤮🤮🤮
    Ja jeszcze czuje smród jak się ,, pierze '' i stoję obok 😂😂

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Oo tak, zapach ze zmywarki jest najlepszy 🤮🤮🤮
    Ja jeszcze czuje smród jak się ,, pierze '' i stoję obok 😂😂

Ostatnio mąż wstawił zmywarę na noc i potem wstawał jak się kończyło prać (pika) i poczułam ten zapach rozpuszczonej kapsułki koło 2 w nocy bleee

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka to czuje ze ciut większy ale u mnie ogólnie po dwóch ciążach niestety została oponka.

3jgxdqk3348m169c.png
  • blick3 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zapach ze zmywarki to masakra… Ja ogólnie ciągle jestem głodna, ale nie mogę jeść, bo jak poczuję jakiś zapach, to… 🤢 W pierwszej ciąży bardziej o siebie dbałam, lepiej jadłam, więcej odpoczywałam… Teraz na stanie 15-miesięczne dziecko, dodatkowo aktualnie chore, więc nie mam na nic czasu, więc może stąd ta frustracja i poddenerwowanie u mnie. Teraz mam zaległy urlop wypoczynkowy, a od 4.10. powinnam wrócić do pracy, ale mam nadzieję, że nie będę musiała…

Tysia :) lubi tę wiadomość

dhi443r8hw3j791d.png
    jox6io4pk40vsg83.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ostatnio mąż wstawił zmywarę na noc i potem wstawał jak się kończyło prać (pika) i poczułam ten zapach rozpuszczonej kapsułki koło 2 w nocy bleee

A nie daj Boże jak szklanka przesiąknie tą kapsułka 💊 🤮🤮

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:
    Tak, zapach ze zmywarki to masakra… Ja ogólnie ciągle jestem głodna, ale nie mogę jeść, bo jak poczuję jakiś zapach, to… 🤢 W pierwszej ciąży bardziej o siebie dbałam, lepiej jadłam, więcej odpoczywałam… Teraz na stanie 15-miesięczne dziecko, dodatkowo aktualnie chore, więc nie mam na nic czasu, więc może stąd ta frustracja i poddenerwowanie u mnie. Teraz mam zaległy urlop wypoczynkowy, a od 4.10. powinnam wrócić do pracy, ale mam nadzieję, że nie będę musiała…

Ja też jestem zdenerwowana, bo czuje się w tym wszystkim sama. Mąż jak wyszedł do pracy o 7 to jeszcze nie wrócił, a dziś się źle czuje, mój 2.5 latek daje mi popalić, jestem wykonczona na maksa, do tego w nocy kiepsko śpię, budzę się co chwilę, albo nie mogę usnąć. Mieliśmy jechać dziś na zakupy, ale po nocach nie będę jeździć, poza tym chyba nie czuje się na siłach ☹️

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Witamy wszystkie nowe panie ☺️

Ja dziś czuje się okropnie, rano mnie mdliło, pierwszy raz wymiotowałam. Głowa mi pęka. Czasem wystarczy że otworze lodówkę i od razu mnie mdli, dużo zapachów mi przeszkadza. Też bywam nerwowa i nie do zniesienia 😂

Właśnie się zastanawiam czy powiedzieć rodzicom w październiku czy poczekać do listopada na prenatalne. Chyba powiemy wcześniej niż w listopadzie, chociażby z tego względu że trzeba będzie z kimś zostawić małego jak będziemy jechsc do Warszawy, a badania mam o 8 rano to zaraz będzie a po co jedziesz, a to to a to tamto, milion pytań i podejrzeń. Ostatnio wystarczyło że się zapytałam o jakies 12 tys na drugie dziecko o co z tym chodzi, bo ja nie oglądam telewizji bo nie mam na to czasu, to już było że w ciąży jestem bo zapytać nie wolno 🤦‍♀️

W październiku mamy też roczek mojej chrześnicy, to też zaraz będzie że nie pije alkoholu bo w ciąży jestem ( już tak było na jej chrzcinach kiedy to staraliśmy się o dziecko i nie piłam alkoholu, podczas imprezy milion pytań czemu nie pije, że chyba w ciąży jestem, no masakra). Poza tym tortu też nie zjem bo mam cukrzycę ciążowa... A jak nagle zacznie mnie mdlić i będzie chciało mi się wymiotować to już w ogóle będzie. Więc rodzicom chyba powiemy na początku października, a reszcie rodziny na roczku.

Ja też będę miała dwóch brzdąców, różnica wiekowa to 3 lata. Też myślę jak damy radę, ale musimy 🙂 na pewno będziemy musieli zmienić samochód na większy, mieszkanie mamy malutkie, bo 2 pokoje, my śpimy w salonie, a mały przejął sypialnie, którą przerobiliśmy na jego pokój, ale maleństwo będzie początkowo chyba spało z nami w salonie w jakimś małym przenośnym łóżeczku. A później we dwoje będą spać w drugim pokoju 🙂

@ Tysia, jesli możesz, to zmień mi PTP na 11 maja i dopisz nowe dziewczyny, bo kilka doszło ❤️

Zaraz zmienię , nie nadążam za forum niestety bo jestem chora i ledwo żyje , a jak wieczorem sprawdzam to już 2 kolejne strony są zapelnione :D
    Jak mnie dłużej nie ma albo kogoś mijam to musicie się przypominać bo mi to znika :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blick3 wrote:

Mam to samo , w brzuchu mi burczy , głodna jestem max a schodzę na dół i to mi nie pasuje to tez nie , to śmierdzi i wychodzi na to ze nie mam co jeść bo wszystko jest ohydne . Jak w końcu coś zjem to później mnie mdli pół dnia , do momentu aż znowu nie zgłodnieje . Nienawidzę tego uczucia , niestety ja gotować muszę bo dzieci ale tyle ile razy leciałam do kosza bo myślałam ze do kibelka nie zdążę to chyba nie zliczę na wszystkich palcach u rak 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Zaraz zmienię , nie nadążam za forum niestety bo jestem chora i ledwo żyje , a jak wieczorem sprawdzam to już 2 kolejne strony są zapelnione :D
    Jak mnie dłużej nie ma albo kogoś mijam to musicie się przypominać bo mi to znika :)
    Tysia i mnie proszę dopisz 13 maj😊

Tysia :) lubi tę wiadomość

3jgxdqk3348m169c.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz taki czas, u nas tez cała rodzina chora, najgorzej jak dziecko zakatarzone, kaszle i nie może spać… chodze jak zombie, a do trgo sama mam zawalone zatoki i łeb mi pęka. Mały od 3 dni nie ma drzemki w ciągu dnia a to od zawsze był mój taki jedyny czas dla siebie. Jestem sfrustrowana czy w ogóle ogarnę dwójkę jak tak czasem ciężko mi i z jednym. Boje się…
    W ogóle zupełnie ta kolejna ciąża wyglada niż pierwsza. W pierwszej człowiek jest nastawiony sam na siebie, celebruje każda chwile a jak już się ma małego brzdąca w Donu to nie ma się nawet czasu pomyśleć o tym ze jest się w ciąży.
    Dlatego dziewczyny w 1 ciąży korzystajcie!!!! Skupcie się na sobie bo ta 1 ciąża to zdecydowanie najpiękniejszy czas 🤍🤍🤍

Tysia :), madzix lubią tę wiadomość

preg.png

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawów póki co większych brak. W pierwszej ciąży tak też miałam, w drugiej mdłości pojawily się później Ale nie było źle. Za to mam totalny brak energii. Wkurzam się sama na siebie, bo mój mąż wczoraj wyjechał na 3 miesiące do pracy, a ją zostałam sama z dwoma synkami i powiem szczerze że łatwo nie jest, starszy niby ma 4,5 roku a boi się ostatnia wszystkiego i nawet siku muszę z nim chodzic poza tym lubi się bawić tylko z kimś... Młodszy ma roczek, potrafi się pobawić sam, nawet pójść do pokoju brata i tam bawić się samlchodami, na to.iast pół dnia wisi na mnie, nie daje mi czasami nawet spokojnie ugotować, tylko trzyma się kurczowo łydek. O drzemce mogę pomarzyć... Młodszy zapisany jest do żłobka Ale od września był raptem 3 dni bo ma ciągle katar. Na szczescie3 powoli katar przechodzi i mam nadzieję że od poniedziałku już pójdzie.
    Ja3 ogólnie mam duży dylemat. Na początku września skończył misie macierzyński, teraz jestem na urlopie. Do pracy miałam wrócić 2 listopada i powiem szczerze że chciałabym wrócić bo jestem w.domu od 4 stycznia 2020 r. Bo poszłam na zwolnienie zaraz po zajęciu w ciążę z młodszym synem. Nie wiem co powie mój szef... najlepsze jest to że dwa dni przed zrobieniem testy byłam na imieninach w pracy i jeszcze rozmawiałam z szefem że nie planuje dzieci więcej:P

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. W poprzednich ciążach też była tragedia na zapachy a teraz tak dziwnie bo te objawy ciąży naprawdę tak jakby zanikały. Aż się boję i jutro idę do lekarza bo dłużej nie wytrzymam. Mam takiego stracha ze spać nawet nie mogę.

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ