Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie wczoraj cieszyłam, ze po tym upadku nic mi sie nie stalo, dopoki nie weszlam wieczorem do wanny... Normalnie tyłek i plecy to mam jakby mnie ktos pobił. W nocy niestety tez odczułam, ze mnie boli, nie szło sie przekręcić na drugi bok (zawsze jest ciezko, ale dzis to juz przesada).
Mi tez zdarza sie prosić o pomoc męża jak wlasnie jak wychodzę z wanny np. A czasem wrecz odwrotnie - zapomne sie, ze jestem taka słonica i podniose sie jak motylek, a potem cierpię.
Podziwiam Was dziewczyny z ta cukrzycą. Duzo to od Was wymaga. Dobrze, ze juz blizej niz dalej.
A ja spadlam z wagi w ostatnich dniach i o dziwo troszke mnie to zmartwiło. Słyszałam, ze waga spada przed porodem, mam nadzieję, ze moj organizm nie próbuje mi niczego sugerować. Mam nadzieję, ze to jednak tylko woda, bo roznica poki co niewielka.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dzień dobry 😉
Po tym upadku nie miałam siły pisać, stresowałam się bardzo. Dostałam się wczoraj do lekarza i jest wszystko ok, muszę się obserwować. Boli mnie tylko ręka i noga, odebrały największe uderzenie i są stłuczone. Szczęście w nieszczęściu że to była trawa i nie spadłam prosto na brzuch.
Uważajcie dziewczyny 😘
Współczuję Wam tego pilnowania i kontroli z cukrem, ale już niedługo 😘 z drugiej strony plus taki, że jest większa kontrola nad tyciem. Mi jest bardzo ciężko sobie odmawiać, będzie później spalanie tego...
Misiaa fajnie, że jesteś i trzymam mocno kciuki 😘 za dużo już przeszłaś, będzie teraz wszystko dobrze 😘
Ja dzisiaj pakuje walizkę wreszcie.
Miłego dnia 😘Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja ostatnio byłam u położnej na pobraniu wymazów i naprawdę myślałam że z fotela ginekologicznego nie wstanę. Ani się obrócić ani nic. A o pomoc głupio prosić. Gmeralam się jak żółw na plecach
Z tą cukrzyca to też podziwiam. Na szczęście już niedługo, i w sumie zdrowo, ale kurcze wyzwanie Wielkie. Także trzymajcie się dziewczyny!Leksa lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Faktycznie, co lekarz diabetolog to inaczej prowadzi swoją pacjentkę. Najważniejsze, że jesteśmy pod opieką. Dzięki temu dwa razy zastanawiam się czy warto zjeść coś "niewskazanego" 🤭
Mój mąż uciekł z pokoju gdy wstrzykiwakam sobie insulinę. Ohhh Ci mężczyźni 😜
Dziś na czczo miałam 95. Jak przekroczy znów 100 to mam dodać jedna jednostkę insuliny.
Dzisiaj mam III prenatalne. Nie mogę się doczekać 🙂 To też uświadamia mnie w tym, że już niedługo powitam na świecie swojego syna 🙂
Narazie jest bardzo aktywny w brzuchu, czuje go coraz mocniej (w porównaniu z minionymi tygodniami). Jeszcze nie jestem spakowana, bo nadal kompletuje wyprawkę 😜 jaki wymiar podkładów na łóżko kupujecie?Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Kurcze te stłuczenia to zawsze najbardziej bolą..w ciąży w ogóle można stosować coś na stłuczenia?
Vende może po prostu wody więcej z Ciebie zeszlo i stąd spadek wagi
Macie już przyszykowane foteliki? Ja wlożyłam już nawet otulacz i ppwiem Wam szczerze że nie wiedziałam,że wkładka dla noworodka ma być na otulaczu i wczoraj poprawiałam..także gdyby któraś nie wiedziała to takie dodatkowe infoSoleil, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Provitamina, trzymamy kciuki za wizyte, daj znac po
.
Misiaa, tak, pewnie to woda ale dziwnie bylo pierwszy raz od takiego czasu zobaczyc mniej niz wiecej.
Ja fotelika jeszcze nie ruszylam, wstyd przyznać. Dostaliśmy uzywanego cybexa, musze go wyprać i ogarnąć w ogole co i jak sie z nim robi, nie wiem ani jak sie go montuje, ani nic. Mam tylko wyprany kocyk. Kazdy fotelik ma taka wkladke? Nie widze takiej u siebie.
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
A odnośnie fotelika i przy okazji łóżeczka (jeśli macie nie-drewniane), pierzecie je jakoś? Czyścicie? Jak i czym?
Vende, chyba każdy powinien mieć, może wygooglaj swój model czy oryginalnie ma. Moja siostra miała jakiś fotelik który nawet z wkładką był bardzo głęboki i podkładała jakaś pieluszkę czy coś, zeby to trochę lepiej wyprofilować. Ja też mam używany i jeszcze go nie widziałam mówiąc szczerze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 08:49
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek, a wczoraj myślałam co tam u Ciebie … Cieszę się, ze wszystko jest dobrze 😘
Misiaa ja nie mam nawet fotelika 🙈 planuje kupić wózek 3w1, ale jakoś nie mogę się zabrac za to.
Provitamina i inne dziewczyny z insulina współczuje Wam tej insulinyi tak miałaś dość wysoki cukier po zażyciu insuliny. Mój na czczo wacha się pomiędzy 71-82. Dziś miałam 78. Mam nadzieje, ze do końca ciąży tak pozostanie.
A dziś czwartek ! Na 16 mam wizytę. Juz nie mogę się doczekać. Bardzo chce wiedzieć ile malutka już wazy 🥰 dziś na usg idzie ze mną mąż 😁 w końcu tak przypasowało, ze on w końcu będzie 😊Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kciuki za wizyty dziewczyny ❤️ moje usg 3 trymestru we wtorek. Mały wczoraj się tak kręcił, że chyba pierwszy raz od dłuższego czasu zmienił swoją pozycję ale nie doszłam jeszcze na jaką 😅
Tak Vende, w foteliku łupinie powinna być wkładka dla noworodzia, po kilku miesiacach ją się wyjmuje. Uważajcie z używanymi fotelikami. To trochę jak kask na rower, raz stuknięty a następne stuknięcie może sprawić że sie rozpadnie na kawałeczki. Jeśli macie zaufane źródła to jak najbardziej oczywiście 😀
Ja po swoje jadę w weekend 😀
Misiaa dobrze, że piszesz. Bo patrze na ten otulacz fotelikowy i nie miałabym pojęcia jak się zabrać 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 09:05
Leksa lubi tę wiadomość
-
Soleil, ja mam fotelik po moim kuzynie, mieszkaja obok nas, nie bylo zadnego wypadku ani nic, a z samego fotelika w ogóle korzystali tyle co na szczepienia - maly im nie chorowal, nigdzie w tym czasie nie wyjeżdżali a cala rodzina jest tak blisko, ze zawsze wozkiem a nie autem
. Takze prawie jak nówka, ale wlasnie najwazniejsze ze bezwypadkowy.
U mnie dzisiaj Mala malo aktywana. Dostalam moze kilka slabych kopniaczkow od kiedy wstalam... Az zaczynam sie martwić. No nic, zjemy zaraz cos słodkiego i zobaczymy czy zadziała - jak juz nic nie dziala to to zwykle dziala.Soleil lubi tę wiadomość
Ja musiałam dokupić taką wkładkę dla noworodka. Chyba uniwersalna, wzory do wyboru, podsyłam link, może komuś się przyda
https://allegro.pl/oferta/wkladka-materacyk-poduszka-do-fotelika-zestaw-9703342654
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Misiaa dobrze, że piszesz o tej wkładce na otulacz, nawet nie pomyślałam, żeby to wyciągnąć na zewnątrz 🤦 na stłuczenia można altacet w niedużych ilościach, ja jednak zostałam przy okładach z kompresów żelowych.
Leksa dziękuję 😘
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wizyty 😘
Kasjanna ja mam nowe materiałowe i piorę tylko pokrowiec na materac, resztę wystawie na słońce do wietrzenia.
Vende obserwuj się i jakby coś to podjedź do kontroli dla własnego spokoju. U mnie niby ruchy były normalne ale tak byłam obolała i ciągle o tym myślałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 09:54
Leksa, Kasjanna lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Jeszcze odnośnie ruchów maluszka, szczególnie tym, które nie bardzo mogą sobie pozwolić na słodycze, oddychanie przeponą pobudza do ruchów w brzuszku. Na fizjoterapii babeczka mnie uprzedziła i faktycznie podczas samego oddychania synek bardzo sie kręcił. Teraz w domu jak robię taką chwilkę relaksu, żeby się skupić na oddychaniu jest to samo, więc chyba prawda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 10:05
Leksa lubi tę wiadomość
-
Zosiek, obserwuje bacznie, ale Mała po owsiance z bananem i syropem klonowym zaczęła normalnie sie ruszać
. Takze jestem spokojniejsza, ból tam gdzie stłuczone to wiadomo, ze będzie bolało przez kilka dni. Ale z tym musimy sobie jakos poradzic
Soleil masz racje, oddychanie tez czasem pobudza do ruchu. Ale dzisiaj nie dało tyle co slodkieZosiek lubi tę wiadomość
Vende wrote:Zosiek, obserwuje bacznie, ale Mała po owsiance z bananem i syropem klonowym zaczęła normalnie sie ruszać
. Takze jestem spokojniejsza, ból tam gdzie stłuczone to wiadomo, ze będzie bolało przez kilka dni. Ale z tym musimy sobie jakos poradzic
Soleil masz racje, oddychanie tez czasem pobudza do ruchu. Ale dzisiaj nie dało tyle co slodkie
Wcale się malutkiej nie dziwie 😀😍Vende lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny któraś już się szczepiła na krztusiec? Ja miałam szczepienie w poniedziałek, bolała mnie trochę ręka, we wtorek tez, a od wczoraj doszedł bol reszty mięśni i czuje się mocno poskładana, naprawdę słaba. Ledwo chodzę, ledwo jem. Mały tez jest bardzo cichy i spokojny, ale ruszy się czasem wiec z tym nie panikuje aż tak
-
Hej Mamuśki-powodzenia na wizytach🍀✊🧸
Malinka-ja też kupiłam taką wkładkę do fotelika-uważam że fajna sprawa;))
Co do rozstępów to odziwo nie mam nowych, mam stare z lat dojrzewania i mam nadzieję że nowe sobie mnie odpuściły🙈
Uważajcie dziewczyny na te upadki, dobrze że na brzuszek nie poszła siła...
Vende a w diecie coś zmieniałaś że zeszło z wagi?ja cały czas na plusie i już 7 z przodu🙈😲Leksa, miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙