Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiek gratulacje ja już też spakowałam się tylko muszę parę rzeczy dokupić ale z serii mini szampon czy żel pod prysznic z Rossmana no i jeszcze zastanawiam się nad kreacjami dla Laury tyle tych ciuchów z vinted nakupowalam że głowa mała 😀🙆
Ana.Ta, Leksa, Zosiek, miissia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEh Megsi teraz już za późno z jego zarażeniem. Jak miał się zarazić to złapał. Normalnie trzeba żyć.
Ja po wizycie. Mały 2600 i jest pięknie ułożony główka w dół ale jak zapytałam dr czy będziemy mieli cięcie powiedział odrazu że tak po 38. Mówię mu ze się boję porodu a on jak zwykle że swoim żartem a ja się boję Panią ciąć. 😉 (Miałam endometrioze w bliźnie). Ale teraz już wizyty co dwa tyg. Szyjka długa i reszta też Oki. Przepisał mi jedyny lek na u spokojnie w ciazy możliwy na szczęście. Będzie potrzebny to wezmę jak coś.
Odniosę się do KP. Córka urodziła się jako wczesniak 36 i przez cc. Leżała w inkubatorze takze trud był wielki. Ściągałam ale to była męczarnia a że ona jeszcze chora to rozłąka była dłuższą. Potem wogole nie chciała zlapac dobrze brodowki i jak już się rozkręciło po dwóch tygodniach to w sumie że dwa miesiące karmiłam potem mleko mm. Syn wogole nie mógł zlapac piersi i wogole w sumie więcej było stresu i przemęczenia. Jak i u mnie tak i u syna a że nie chciałam żeby spadl z wagi bo wtedy do domu nie wypuszcza to już poprosiłam o mm po dwóch dobach. Szczerze powiem dzieci nie odróżniają się niczym od tych karmionych piersią 😁 a teraz mam zamiar próbować a jezli nie będą odciągać i karmić z butelki swoim mlekiem jeżeli będą jakieś problemy.
Przy cc jest trudniej rozdmuchać KP.
Ana.Ta, Megsi, Zosiek, Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już kupiłam mini szampony i odżywki, czekam ciągle na paczkę z Polski zanim się spakuję.
Zaczynam się bać, ze się zgubiła. Kupiłam sobie też świetną butelkę na wodę z rurka idealna będzie do szpitala, bo nawet teraz jak chora jestem to sprawdza się super.
Zosiek a co do męża to też mu to powtarzam, zwłaszcza, że w środę wieczorem już się kiepsko czułam, siedzieliśmy razem, spaliśmy, masował brzuszek i standardowe buziaki też szły, więc okazji sporo, poza tym nie wiem tak naprawdę kiedy ja się zaraziłam ani od kogo, mogłam to mieć już kilka dni wczesniej, a poprostu szczepienie wzmożyło objawy, ale ciężko stwierdzić.
Jak się boi to już trudno, ja mu dogryzam przez to on mi, ale zajmuje się mną dobrze mimo utrzymywania dystansuco pół godziny zagląda, robi soki naturalne i smoothie przynosi jedzonko i herbatki.
Misia, własnie robił test i wyszedł mu negatywny więc nie chce żeby to się zmieniło.
Jaki duży chłopak już, ale kurcze ty juz prawie ciąża donoszonaależ to szybko leci, coś czuje, że w kwietniu juz będziemy miały tutaj duże emocje, bo się pierwsze bobasy zaczną pojawiać
W sumie zastanawiam sie ile czasu pozytywny wynik się utrzymuje.
Merci ja też mam problem z wyborem kreacjia ostatnio jak prałam te najmniejsze ciuszki to takie mega rozczulenie miałam, to jest takie słodkie i malutkie, nie moge się doczekać mojej kruszynki.
Oby do maja wysiedział w środku, termin mam na 23, ale wolałabym zeby się urodził przed 27 maja, bo jakos tak nie chcę z nim dzielić urodzinWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 14:36
Ana.Ta, Zosiek, Merci92, Leksa, miissia lubią tę wiadomość
-
Podczytuje Was miedzy porządkowaniem domu. Wiedzę że im bliżej porodu tym w każdej z nas pełno obaw.
Mam nadzieje, że będę tak zajęta do samego porodu i siły mi pozwolą, bo wtedy nie myślę o obawach 🙈
Tylko że coś za coś- czuje się nie przygotowana do porodu, ale czy można się przygotować 🤷♀️ rozmów z mężem też za wiele nie odbyłam, bo teraz głównie gadamy co jeszcze kupić i kiedy skręcamy meble😂 ale myślę że to wszystko przyjedzie naturalnie.
Megsi będzie dobrze- wytrwałości życzę 😘
miisiaa gratuluje wizyty - jaka piękna waga 😘
Ostatnio od 3 dni nie wstaję w nocy na sikanie- jestem w szoku. Ale za to malutka urządza skakanie w brzuszku i na jedno wychodzi. U was też czytam że dzieciaczki pięknie się gimnastykują- to dobrze, byle Nas zawsze to uspokajało 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 14:34
Zosiek, Megsi, Leksa, miissia lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Misia ale piekna waga maluszka! ❤24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja ostatnio kupiłam w rossmann mini szampon, mini odżywkę i mini pudełeczko patyczków do uszu 😁 jeszcze muszę poszukać jakiejś pasty do zębów i żelu pod prysznic, a poza tym to nadal wiele mamy do kupienia i dla małej i dla mnie
Misia ale waga już ładna maluszkadobrze, ze lekarz znalazł takie leki na uspokojenie, które możesz brać, bo teraz stres niewskazany
miissia, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
A wiecie ze ja nie wiedzialam ze sa w rossku jakies mini szampony? 🙈 musze isc obczaic i kupic bo te duze zabieraja mi tylko niepotrzebnie miejsce...
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualnyTe wersję mini to są takie w sumie do samolotu, ale właśnie idealne do szpitala. Mało miejsca zajmują i nie ważą tyle co normalne. Ja zanim się zacznę pakować to muszę listę uzupełnić, bo dopiero dzisiaj jak rozmawiamy o kosmetykach uświadomiłam sobie, że ręcznik tez by wypadało wziąć do szpitala 🤪 a ja mądra pomyślałam o mini balsamie, ale o ręczniku już nie
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ja od dawna mam z Rossmana takie pojemniczki małe i do nich przelewamy nasze kosmetyki jak gdzieś jedziemy, nawet są na kremy mini słoiczki, taniej to wychodzi niż kupowanie mini produktów, a wszystko ładnie wchodzi do kosmetyczki. 😉
Miissia ale duży chłopak. 🥰
Ana.Ta to jest plus, że masz zajęcie i myśli biegają gdzie indziej, a nie wokół stresu porodowego itd. Zazdroszczę tego momentu urządzania domku, mnie to bardzo cieszyło. 🥰
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Provitamina dopiero zobaczyłam zdjęcie- zazdroszczę że masz aż takie odzwierciedlenie. Ja najpierw miałam jeden profil z pępowiną na oczach. A teraz drugi profil z rączką na czole i twarzą przyciśniętą do macicy. Także moja Oliwka będzie jak jajko niespodzianka 😂 ale mam choć podgląd na usteczka hehe
Kasjanna współczuję tego leżenia, tak patrzę na Twoj suwaczek i jesteś już bliziutko. Życzę dużo sił i aby wszystko było dobrze 😘
Zosiek wszystko cieszy ale trochę wkurza mnie to że nie mogę tak „skakać” po oknach itp jak bym chciała 🙈 ale... jeszcze kiedyś „doszlifuje”. Jeszcze troszkę i będę mogła prać i spakować torbę do szpitala 😄 To jest najlepsze w tym wszystkim- wtedy się uspokoję 😂
Tak sobie myślę że ten maj to taki super miesiąc na poród. Zdążymy przed upałami, będzie po świętach - spokojnie sobie dojdziemy do siebie na jakieś odwiedziny. Damy radę 💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 18:54
Kasjanna, Megsi, Provitamina, Soleil lubią tę wiadomość
Megsi ja to muszę wziąc 2xmały i 2x duży ręcznik...tskie wymagania szpitala..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Hej dziewczyny, ja tak na szybko, ostatnio nie miałam czasu.
4 dni temu urodziłam zdrowego synka. 31+4, jest duży i silny. Teraz będziemy rosnąć sobie dalej poza brzuszkiem.
Powodzenia dla Was wszystkich! Cieszcie się ciąża bo to jest cudowne czuć maluszka w brzuchu 🥰Asiulka87, Ana.Ta, Megsi, Merci92, Malinka2021, Klara_1985, Soleil, Misiaa, 5ylwian, Leksa, Zosiek, Majetta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa wrote:Hej dziewczyny, ja tak na szybko, ostatnio nie miałam czasu.
4 dni temu urodziłam zdrowego synka. 31+4, jest duży i silny. Teraz będziemy rosnąć sobie dalej poza brzuszkiem.
Powodzenia dla Was wszystkich! Cieszcie się ciąża bo to jest cudowne czuć maluszka w brzuchu 🥰
Oleńka dużo Zdrówka dla Ciebie i synka ❤️❤️❤️❤️ -
Olenka, oczywiście gratulacje! Mam nadzieję, ze wszystko sie ładnie poukłada i Maluszek wszystko nadrobi
. Duzo zdrówka!
Jak będziesz miala chwilkę i ochotę napisz jak to sie stało, ze tak wcześnie, bo naprawdę nie pamietam żebyś pisala ze cos sie pogorszyło w ostatnich dniach. Jak sie czujesz po?
Okej, jutro juz na pewno pakuje torbe do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 23:22
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Olenkaa wielkie gratulacje 😘 jak będziesz miała chwilę możesz podzielić się z Nami swoją historią 💛
Faktycznie to już już nie przelewki, od razu popatrzyłam na swój paseczek i kurcze ja dziś mam 31+5, niesamowite że mała mogłaby już być ze Mną 🙈
Vende też mam nadzieje, że zdążę się spakować 😬
Kurcze ostatnią noc aplikuje tabletkę dopochwową i aż mi głupio bo obudziłam tym swoją małą. Automatycznie zaczęła czkać. No dziwne to strasznie, wgl mam wrażenie, że jakoś mam tam szerzej. Dziwne uczucie, dobrze że wizyta we wtorek 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 23:31
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlenka gratulacje mam nadzieję,zewszystko dobrze i długo w szpitalu nie będziecie! Jak będziesz miała czas i ochotę to napisz co się stało, że tak szybko.
No cóż dziewczyny, wraz z maluchem olenki oficjalnie rozpakowaliśmy majowy worek, chyba bardziej realnie juz być nie może! Oby wszystko dobrze się konczylo 😀Ana.Ta lubi tę wiadomość