X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek gratulacje ja już też spakowałam się tylko muszę parę rzeczy dokupić ale z serii mini szampon czy żel pod prysznic z Rossmana no i jeszcze zastanawiam się nad kreacjami dla Laury tyle tych ciuchów z vinted nakupowalam że głowa mała 😀🙆

Ana.Ta, Leksa, Zosiek, miissia lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Megsi teraz już za późno z jego zarażeniem. Jak miał się zarazić to złapał. Normalnie trzeba żyć.

Ja po wizycie. Mały 2600 i jest pięknie ułożony główka w dół ale jak zapytałam dr czy będziemy mieli cięcie powiedział odrazu że tak po 38. Mówię mu ze się boję porodu a on jak zwykle że swoim żartem a ja się boję Panią ciąć. 😉 (Miałam endometrioze w bliźnie). Ale teraz już wizyty co dwa tyg. Szyjka długa i reszta też Oki. Przepisał mi jedyny lek na u spokojnie w ciazy możliwy na szczęście. Będzie potrzebny to wezmę jak coś.

Odniosę się do KP. Córka urodziła się jako wczesniak 36 i przez cc. Leżała w inkubatorze takze trud był wielki. Ściągałam ale to była męczarnia a że ona jeszcze chora to rozłąka była dłuższą. Potem wogole nie chciała zlapac dobrze brodowki i jak już się rozkręciło po dwóch tygodniach to w sumie że dwa miesiące karmiłam potem mleko mm. Syn wogole nie mógł zlapac piersi i wogole w sumie więcej było stresu i przemęczenia. Jak i u mnie tak i u syna a że nie chciałam żeby spadl z wagi bo wtedy do domu nie wypuszcza to już poprosiłam o mm po dwóch dobach. Szczerze powiem dzieci nie odróżniają się niczym od tych karmionych piersią 😁 a teraz mam zamiar próbować a jezli nie będą odciągać i karmić z butelki swoim mlekiem jeżeli będą jakieś problemy.
    Przy cc jest trudniej rozdmuchać KP.

Ana.Ta, Megsi, Zosiek, Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam mini szampony i odżywki, czekam ciągle na paczkę z Polski zanim się spakuję.
    Zaczynam się bać, ze się zgubiła. Kupiłam sobie też świetną butelkę na wodę z rurka idealna będzie do szpitala, bo nawet teraz jak chora jestem to sprawdza się super.
    Zosiek a co do męża to też mu to powtarzam, zwłaszcza, że w środę wieczorem już się kiepsko czułam, siedzieliśmy razem, spaliśmy, masował brzuszek i standardowe buziaki też szły, więc okazji sporo, poza tym nie wiem tak naprawdę kiedy ja się zaraziłam ani od kogo, mogłam to mieć już kilka dni wczesniej, a poprostu szczepienie wzmożyło objawy, ale ciężko stwierdzić.
    Jak się boi to już trudno, ja mu dogryzam przez to on mi, ale zajmuje się mną dobrze mimo utrzymywania dystansu ;) co pół godziny zagląda, robi soki naturalne i smoothie przynosi jedzonko i herbatki.

Misia, własnie robił test i wyszedł mu negatywny więc nie chce żeby to się zmieniło.
    Jaki duży chłopak już, ale kurcze ty juz prawie ciąża donoszona :D ależ to szybko leci, coś czuje, że w kwietniu juz będziemy miały tutaj duże emocje, bo się pierwsze bobasy zaczną pojawiać :D

W sumie zastanawiam sie ile czasu pozytywny wynik się utrzymuje.

Merci ja też mam problem z wyborem kreacji :D a ostatnio jak prałam te najmniejsze ciuszki to takie mega rozczulenie miałam, to jest takie słodkie i malutkie, nie moge się doczekać mojej kruszynki.
    Oby do maja wysiedział w środku, termin mam na 23, ale wolałabym zeby się urodził przed 27 maja, bo jakos tak nie chcę z nim dzielić urodzin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 14:36

Ana.Ta, Zosiek, Merci92, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was miedzy porządkowaniem domu. Wiedzę że im bliżej porodu tym w każdej z nas pełno obaw.
    Mam nadzieje, że będę tak zajęta do samego porodu i siły mi pozwolą, bo wtedy nie myślę o obawach 🙈
    Tylko że coś za coś- czuje się nie przygotowana do porodu, ale czy można się przygotować 🤷‍♀️ rozmów z mężem też za wiele nie odbyłam, bo teraz głównie gadamy co jeszcze kupić i kiedy skręcamy meble😂 ale myślę że to wszystko przyjedzie naturalnie.

Megsi będzie dobrze- wytrwałości życzę 😘

miisiaa gratuluje wizyty - jaka piękna waga 😘

Ostatnio od 3 dni nie wstaję w nocy na sikanie- jestem w szoku. Ale za to malutka urządza skakanie w brzuszku i na jedno wychodzi. U was też czytam że dzieciaczki pięknie się gimnastykują- to dobrze, byle Nas zawsze to uspokajało 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 14:34

Zosiek, Megsi, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobry pomysl z tymi mini kosmetykami. Dopisalam do rossmanowskiej listy 😎

miissia, Merci92 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale piekna waga maluszka! ❤

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam w rossmann mini szampon, mini odżywkę i mini pudełeczko patyczków do uszu 😁 jeszcze muszę poszukać jakiejś pasty do zębów i żelu pod prysznic, a poza tym to nadal wiele mamy do kupienia i dla małej i dla mnie :)

Misia ale waga już ładna maluszka :) dobrze, ze lekarz znalazł takie leki na uspokojenie, które możesz brać, bo teraz stres niewskazany :)

miissia, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja nie wiedzialam ze sa w rossku jakies mini szampony? 🙈 musze isc obczaic i kupic bo te duze zabieraja mi tylko niepotrzebnie miejsce...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wersję mini to są takie w sumie do samolotu, ale właśnie idealne do szpitala. Mało miejsca zajmują i nie ważą tyle co normalne. Ja zanim się zacznę pakować to muszę listę uzupełnić, bo dopiero dzisiaj jak rozmawiamy o kosmetykach uświadomiłam sobie, że ręcznik tez by wypadało wziąć do szpitala 🤪 a ja mądra pomyślałam o mini balsamie, ale o ręczniku już nie

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna mam z Rossmana takie pojemniczki małe i do nich przelewamy nasze kosmetyki jak gdzieś jedziemy, nawet są na kremy mini słoiczki, taniej to wychodzi niż kupowanie mini produktów, a wszystko ładnie wchodzi do kosmetyczki. 😉

Miissia ale duży chłopak. 🥰

Ana.Ta to jest plus, że masz zajęcie i myśli biegają gdzie indziej, a nie wokół stresu porodowego itd. Zazdroszczę tego momentu urządzania domku, mnie to bardzo cieszyło. 🥰

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina dopiero zobaczyłam zdjęcie- zazdroszczę że masz aż takie odzwierciedlenie. Ja najpierw miałam jeden profil z pępowiną na oczach. A teraz drugi profil z rączką na czole i twarzą przyciśniętą do macicy. Także moja Oliwka będzie jak jajko niespodzianka 😂 ale mam choć podgląd na usteczka hehe

Kasjanna współczuję tego leżenia, tak patrzę na Twoj suwaczek i jesteś już bliziutko. Życzę dużo sił i aby wszystko było dobrze 😘

Zosiek wszystko cieszy ale trochę wkurza mnie to że nie mogę tak „skakać” po oknach itp jak bym chciała 🙈 ale... jeszcze kiedyś „doszlifuje”. Jeszcze troszkę i będę mogła prać i spakować torbę do szpitala 😄 To jest najlepsze w tym wszystkim- wtedy się uspokoję 😂

Tak sobie myślę że ten maj to taki super miesiąc na poród. Zdążymy przed upałami, będzie po świętach - spokojnie sobie dojdziemy do siebie na jakieś odwiedziny. Damy radę 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 18:54

Kasjanna, Megsi, Provitamina, Soleil lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi ja to muszę wziąc 2xmały i 2x duży ręcznik...tskie wymagania szpitala..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tak na szybko, ostatnio nie miałam czasu.
    4 dni temu urodziłam zdrowego synka. 31+4, jest duży i silny. Teraz będziemy rosnąć sobie dalej poza brzuszkiem.

Powodzenia dla Was wszystkich! Cieszcie się ciąża bo to jest cudowne czuć maluszka w brzuchu 🥰

Asiulka87, Ana.Ta, Megsi, Merci92, Malinka2021, Klara_1985, Soleil, Misiaa, 5ylwian, Leksa, Zosiek, Majetta lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa, wielkie gratulacje :D
    Ciesze się że wszystko dobrze. Jesteście już w domu?

Czyli powoli się zaczyna, kto następny? ;)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Hej dziewczyny, ja tak na szybko, ostatnio nie miałam czasu.
    4 dni temu urodziłam zdrowego synka. 31+4, jest duży i silny. Teraz będziemy rosnąć sobie dalej poza brzuszkiem.

Powodzenia dla Was wszystkich! Cieszcie się ciąża bo to jest cudowne czuć maluszka w brzuchu 🥰

Oleńka dużo Zdrówka dla Ciebie i synka ❤️❤️❤️❤️

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Oleńka gratulacje i dużo dużo zdrówka dla Was!🥰

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, oczywiście gratulacje! Mam nadzieję, ze wszystko sie ładnie poukłada i Maluszek wszystko nadrobi :). Duzo zdrówka!
    Jak będziesz miala chwilkę i ochotę napisz jak to sie stało, ze tak wcześnie, bo naprawdę nie pamietam żebyś pisala ze cos sie pogorszyło w ostatnich dniach. Jak sie czujesz po?

Okej, jutro juz na pewno pakuje torbe do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 23:22

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wielkie gratulacje 😘 jak będziesz miała chwilę możesz podzielić się z Nami swoją historią 💛

Faktycznie to już już nie przelewki, od razu popatrzyłam na swój paseczek i kurcze ja dziś mam 31+5, niesamowite że mała mogłaby już być ze Mną 🙈

Vende też mam nadzieje, że zdążę się spakować 😬

Kurcze ostatnią noc aplikuje tabletkę dopochwową i aż mi głupio bo obudziłam tym swoją małą. Automatycznie zaczęła czkać. No dziwne to strasznie, wgl mam wrażenie, że jakoś mam tam szerzej. Dziwne uczucie, dobrze że wizyta we wtorek 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 23:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka gratulacje. Szybkiego powrotu dla Ciebie i niech zdrowo rośnie maluszek 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2022, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka gratulacje mam nadzieję,zewszystko dobrze i długo w szpitalu nie będziecie! Jak będziesz miała czas i ochotę to napisz co się stało, że tak szybko.

No cóż dziewczyny, wraz z maluchem olenki oficjalnie rozpakowaliśmy majowy worek, chyba bardziej realnie juz być nie może! Oby wszystko dobrze się konczylo 😀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ