Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW szpitalu jak się karmi mm to chyba dają ich mleko i butelki, tak mi się wydaje, ale nie jestem pewna. Laktatora tez nie biorę, chyba, że się skończy poród cc to wtedy mąż przywiezie.
Ogolnie w sumie, wiele rzeczy na początek mąż będzie ogarniał. Nie kupujemy za dużo pampersów, mleka mm tez narazie nie. Jak będzie potrzeba więcej ciuszków, to on pojedzie i kupi.
Narazie się zastanawiam nad kwestią jedzenia. Na pewno coś ugotujemy wcześniej żeby zamrozić, trochę pozamawiamy, ale nie wiem co dalej jak mąż wroci do pracy.
Nie będzie oczekiwał ode mnie obiadów i sprzątania, ale on pracuje po 12h wiec sama tez nie mogę cały dzień glodna siedzieć i czekać, aż on wroci i ugotuje. Może szwagier nam będzie gotował, a może ja dam rade, ale może być ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 17:50
-
Hmm ogladalam dużo filmików ze jednak dobrze jest mieć swój laktator w szpitalu poza tym ja mam mieć cc wiec tym bardziej choćby zeby rozkręcić laktacyje a poza tym na pewno będę dzien dłużej niż bo naturalnym porodzie. Smoczka może nie będzie potrzeby użyć ale też slyszalam że lepiej mieć swój zeby dziecko nie przyzwyczaiło się do takiego szpitalnego🙂
To może ja tez tak zrobię ze przygotuje to wszystko mężowi a jak już będzie po to on wyparzy i mi przywiezie pozniej🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Asiulka ja mam spakowany i laktator i smoczek, wyparzyłam w domu:)
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
Asiulka87 Jak masz ochotę i masz mieć spokojną głowę to pewnie bierz co tylko chcesz i nie patrz na innych ☺ Każdy ma inna sytuację ja mam tak blisko szpital że na piechotę mogłabym tam pójść 😆 więc mój mąż może wszystko mi przynieść a niektórzy mają 150 km do szpitala wiec lepiej wtedy jak najwięcej spakować ☺
Na tych filmach na yt to nawet poduszke do karmienia każą brać ☺ A gdzie ja ja miałabym wcisnąć chyba w kolejna walizkę 😄Leksa lubi tę wiadomość
-
Ja przezornie planuję zabrać laktator, smoczek, już wyparzone.
U mnie co do zapasów jedzeniowych nie planuję szykować na zaś. Mąż jak coś ogarnie i tak zawsze robi zakupy. Mam nadzieje że będę miała czas też na inne rzeczy - przynajmniej taki jest plan w organizacji 🙈 chyba że naiwna ja- zobaczymy... 🤔
Olenkaaa dużo sił życzę, bo trochę dni przed Tobą w szpitalu, ale mąż się za Wami stęski💛 dobrze że może Was odwiedzać. 😘 ciesze się że masz tyle sił 💛
Ps. Dziewczyny ciekawe, która teraz następna hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 19:08
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja nie przygotowuje jedzenia do mrożenia. U mnie to się zwyczajnie nie sprawdzi. Dzieci lubią jeść wszystko świeże, więc będę gotować tak jak to zwykle bywa. Przecież ugotowanie obiadu to nie jest nie wiadomo jaki wyczyn, chyba że ktoś jest po CC to owszem, potrzebuje pomocy.
Planuje wziąć do szpitala laktator, będę czuć się pewniej. Butelka czy smoczek też nie zajmują dużo miejsca. Spakuje się na dwie małe walizki, jedna na poród (dla siebie), a druga po porodzie (głównie dla maluszka).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 20:24
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Dziewczyny dowiedzcie się czy szpital wypożycza laktatory, te szpitalne są dużo lepsze 😉 też mi mąż przywiózł i polecili mi zabrać do domu a tutaj korzystać z ich (dają wszystko co potrzebne)
Smoczek polecam wziąć, nie wiadomo czy będzie od razu pokarm a to bardzo uspakaja
Nikt nie miał poduszki do karmienia a było chyba z 50 kobiet na oddziale 😉Merci92, Malinka2021, Kasjanna, Megsi, Zosiek, 910608, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
I jeszcze raz Wam dziewczyny dziękuję za gratulacje 😘😘
Mały urodził się 43 cm 1860g, sam oddycha (nie potrzebował nawet cpapu) 😊 dostałam zastrzyki ze sterydem 2 doby przed
Z rad to weźcie sobie 3-4 szt majtek wielorazowych bo gwarantuje że nie będzie chciało się Wam ich prac. Podkładów mi wystarczyło 5 szt, a poporodowych paczka (no ale to indywidualna sprawa). I koniecznie coś słodkiego po porodzie w nagrodę i doładowanie energetyczne 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 22:20
Merci92, Klara_1985, Malinka2021, Leksa, Asiulka87, Megsi, Vende, 5ylwian, Zosiek, 910608, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
To ja jeszcze tylko dopowiem co do wypowiedzi Olenki i laktatorow szpitalnych to jakby ktoras chciala wypozyczyc szpitalny to zapytajcie ile ich maja do wypozyczenia bo jak ja urodzilam mala to w pierwszej kolejnosci dostalam ja (oczywiscie dopiero wtedy gdy sie zwolnil laktator szpitalny) bo pierwszenstwo do wypozyczenia mialy mamy skrajnych wczesniakow/wczesniakow a laktatory byly tylko 2...
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualnyAsiulka87 wrote:Hmm ogladalam dużo filmików ze jednak dobrze jest mieć swój laktator w szpitalu poza tym ja mam mieć cc wiec tym bardziej choćby zeby rozkręcić laktacyje a poza tym na pewno będę dzien dłużej niż bo naturalnym porodzie. Smoczka może nie będzie potrzeby użyć ale też slyszalam że lepiej mieć swój zeby dziecko nie przyzwyczaiło się do takiego szpitalnego🙂
To może ja tez tak zrobię ze przygotuje to wszystko mężowi a jak już będzie po to on wyparzy i mi przywiezie pozniej🙂
Asiulka, ja biorę butelkę, Smoczek i laktator. Wyparze teraz, a oprócz tego wezmę że sobą torebkę do sterylizacji. U mnie w szpitalu jest pokój dla matek, gdzie jest mikrofala i tam można sterylizować. Dopytaj kogoś, kto rodził, jak to wygląda w Twoim szpitalu. U mnie byly też gotowe mleczka w małych butelkach.
-
No niby ten mój szpital ma laktator ale ile to nie wiem ☺ Kurcze ale ten mój laktator różowy bella twin to taki nie malutki i przez niego tej walizki nie mogę zamknąć 😆 Muszę jeszcze raz wszystko poukładac. Te pampersy wyjmę z opakowania i do woreczków z Ikeii popakuje 🙂 Smoczek to biorę bo nawet położna kazala brać a butelkę no niby dużo miejsca nie zajmuje ale szpital też ich od groma ma podobno ☺ No nic ale jak się na te rzeczy co Asiulka wymieniła zdecyduje odrazu wziąć to w tym tygodniu wyparze A w szpitalu przed podaniem jeszcze raz ☺ A gdzie jedzenie i wodę upchac? 🤷♀️
-
Jak urodziłam syna to smoczek dla niego miałam ze sobą. On strasznie dużo płakał. Był najedzony i nadal płakał 🤦🏼♀️ (Nawiasem mówiąc był trudnym dzieckiem do roku, bo nie spał w ciągu dnia, a jak zasnal to na 15 min i od nowa koncerty dawał, miał tez kolki, ale to juz inna bajka) i smoczek w szpitalu bardzo nam się przydał
miałam tez nakładki na sutki, bo miał problem żeby złapać pierś, zwłaszcza ta prawa, bo mam bardzo duża asymetrię „taka moja uroda”
i te nakładki po każdym karmieniu trzeba było wyparzyc i nie było z tym problemu
. Teraz do szpitala tez wezme i smoczek i te nakładki
Merci92 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Malinka2021 wrote:Jak dobrze dobrać te nakładki na sutki? Nie chce kupić za małych/dużych. Sutki się jeszcze powiększą? Jakiej firmy nakładki polecacie? 🙂
Ja miałam firmy Medela, ale jaki rozmiar to nie wiem 🤷🏼♀️ Ponieważ mąż mi je kupił i przywiózł do szpitala.Merci92 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Asiulka87 wrote:Ja nie kupiłam wlansie jeszcze nakładek ale nie wiedzialam nawet ze są rozmiary🙈24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Olenka super, że mały sam oddycha i jest wszystko ok 😘
Ja miałam nakładki firmy Avent i były ok, teraz kupiłam medela bo ma właśnie dobre opinie i z tego co zauważyłam są cieńsze więc duży plus. Ja wzięłam M, bo pamiętam, że z aventu taki miałam rozmiar i wcale nie są takie małe. 🤣
Miłego dnia 😘Merci92, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰