Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil wrote:Może ja nie Zosiek ale też żyje na magnezie
biore 3 razy dziennie po 2tab asmag forte.
Chyba maks dawka to 400mg dziennie.
Napinania mam od 20tc 2 razy byłam na pogotowiu nic sie nie działo, taka uroda ponoć. Jak biore regularnie i się oszczędzam to czuje, że lepiej
Chociaż ten weekend to mam katorge24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja biorę 4x2 tabletki asmag forte i podobno to maksymalna dawka.
Spakowałam się. Jeszcze kilka rzeczy muszę dorzucić, ale większość jest. Muszę powiedzieć że torba wypakowana na maxa...Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Mi takie kłucia również się zdarzały ale minęło, za to wczoraj miałam dosyć mocne kłucia spojenia, wydaje mi się, że pojawiły się po dłuższym chodzeniu, dzisiaj na szczęście sie uspokoiło. O szyjkę raczej się nie martwię bo od początku ciąży biore utrogestan
Zazdroszcze Wam, że już jesteście spakowane ja czytając wasze 'wyprawki' uświadomiłam sobie jak głęboko jestem jeszcze w d***Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 19:06
Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Misiaa zwiększyłam do dawki maksymalnej 4x magne B6 forte, lekarka już wcześniej mówiła, że mogę ale ja jestem bardzo antylekowa i ciągle się wahałam. Widzę duża różnicę, bo od kilku dni mogę więcej zrobić, a wcześniej tak mnie spinało i ciągnęło w dół, że nie mogłam czasami ujść kilka kroków popołudniu czy wieczorem. 😉
Soleil nie martw się, nadrobisz spokojnie z tymi rzeczami 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 19:09
Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek ja codziennie bralam tak profilaktycznie 1 tabletke magne b6, czasami 2 dziennie ale od jutra bede brala 3 bo dzisiaj naprawde sie zaniepokoilam...
niechze ten maluch wytrzyma jeszcze ten miesiąc..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 19:22
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja też jeszcze w clubie niespakowanych. Ale ja jeszcze tydzień muszę skupić się na przeprowadzce. 😬
Damy radę- mam nadzieje że zdążymy 💪
U mnie +12kg, ale każdy Mi mówi że wcale tego po mnie nie widać. Sama jak patrze w lustro myślę że wszystko skupiło się wokół brzucha. No nie wiem - okaże się po porodzie. Teraz najważniejsze żebyśmy miały wszystko co potrzeba w organiźmie.
Mi się już czasami śmiać chce z takich „napadów” gdzie zjadłabym konia z kopytami😂
Olenka cieszę się że malutki tak sobie świetnie poradził! Dzięki za rady. Najbardziej spodobała mi się rada, aby spakować zasłużone słodycze. ! O tym nie pomyślałam hihiZosiek, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
To ja zaczynałam od 2x1 magne b6 zwykły i co miesiąc zwiększać musiałam, ale ja mam od lat problemy z niedoborami magnezu i potasu, brałam je nieraz przed ciążą. 😉
Misiaa śmiało możesz zwiększyć i zobaczysz czy to pomoże. 😉Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyJa w sumie magnez mam w sprayu i używam na lydke, bo mam straszne skurcze. Ze spinaniem brzucha nic nie robię, bo mi lekarka mówiła, że na tym etapie to normalne i nie zwracać na to uwagi, ale profilaktycznie suplementuje.
Mojej wagi tez aż tak nie widać, głównie to brzuch I piersi i faktycznie woda w organizmie już się powoli zatrzymuje, zaczęłam więcej pić i to trochę pomaga, ale No to już końcówka ciąży, więc lżej nam nie będzie.
Boże kasjanna to już 35 tydzień, zosiek 34 😳😱
Mi jutro 32 wskakuje i ruchy dziecka są dużo mocniejsze. Czuje, że wagowo podskoczył. Zaczyna mu być ciasno i się wierciAna.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:A jakie słodycze czy cokolwiek do jedzenia planujecie wziąć?
Ja na wszelki wypadek jakby mi było mało jedzenia jakieś chrupie pieczywo, ze słodyczy na pewno czekoladęKasjanna lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Megsi ta "34" już mnie trochę zaczęła stresować, że to tuż tuż 🤣🤦
Kasjanna ja biorę musy na pewno owocowe, byle były z jabłkiem i śliwki suszone wiadomo dlaczego. 🤣 Mam złe wspomnienia po poprzednim porodzie więc z czekolady muszę zrezygnować.🙃 Słodkie to biorę batonik z dobrej kalorii bo one mają daktyle i nie zatwardzają tak. Myślę jeszcze nad mieszanką studencką. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 20:26
Kasjanna, Merci92 lubią tę wiadomość
Zosiek świetny pomysł z tymi musami, zapisuje i też jutro kupię bo po cc ostatnio też miałam problemy a tak może to mi troche pomoże :p a sama bym na to nie wpadla 🙈
Ana.Ta lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Soleil Nie martw się masz jeszcze sporo czasu zobacz ja dopiero teraz spakowałam się a jestem w 34 tygodniu 😉 I jeszcze pare rzeczy muszę dokupić w sumie 🙂
Wszystko co lubię 😄 Knopersa, czekolade, snickersa 🤭 Taki suchy prowiant jak wafle ryżowe, może jakieś suszone owoce ☺ Takie przekąski pakowane bo różnie z tymi posiłkami jest w szpitalu ☺ A jak wieczorem będzie poród po kolacji to później dopiero rano się zje więc coś tam trzeba przekąsić ☺Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
-
Misiaa po poprzednim porodzie miałam dziewczynę na sali, której mama przywiozła kompot z jabłek i śliwki suszone. Ja nie miałam pojęcia, że tak się może przydać coś takiego... Miałam wtedy tylko suche rzeczy typu biszkopty czy czekoladę. A po porodzie wszystko tam boli i to zatwardzenie jest koszmarne. Niby dają czopek glicerynowy, ale to jest tylko łagodzenie skutków. 🤦
Merci będziemy się ścigać z podobnym terminem. 😁Merci92 lubi tę wiadomość
Ojj tak o zaparciach mało kto mówi bo pewnie większość uznaje to za krępujący temat a to moim zdajiem normalne i warto o tym wspomnieć bo jak sobie przypomnę pierwsze wypróżnianie po cc to mam łzy w oczach... toć to wnet dla mnie było jak kolejny poród 🙈
Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."