Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa nie zazdroszczę, nie cierpię dentysty!🙈 ale masz racje z zębami nie ma zartow I nie ma co z tym zwlekać no lepiej nie bedzie🙂
Dziewczyny z cukrzyca, ciekawostka - pierwszy raz od 10 dni mialam dzis cukier na czczo 90😏ale od razu zmierzyłam z ciekawości na innym palcu u innej ręki i był 85 😳 ja wiem ze te glukometry mają jakieś ryzyko błędu ale az tak?🤔🤔🤔Martuska1, miissia lubią tę wiadomość
-
Soleil ja mam bardzo zle doświadczenie z dentysta i dlatego panicznie się boje 😬 ale nie mogę dopuścić do tego, ze przez strach stracę zeby 😅 czeka mnie długie leczenie ząbków, bo ciąża i cukrzyca ciążowa nie sprzyjają. Te dwa co dziury się w nich zrobiły to nadają się do kanałowego leczenia już. Do tego te zastrzyki z heparyny 🤦🏼♀️ Nic nie idzie dobrze, ale to nic. Kolejna wizyta u stomatologa 11 kwietnia, także będę leczyć moje zabki. Musza jeszcze wiele lat mi posłużyć 😅
A co do Twojego wpisu o forum to tak miło się czyta 🥰 ja tez bardzo późno do Was dołączyłam, ale nie żałujekażda z nas jest inna, każda ma inne doświadczenia lub ich brak, ale za to każda ma swoje zdanie i można poczytać co kto myśli, planuje i jak będzie postępować z dzieckiem, bynajmniej w teorii 😄 i to jest naprawdę super sprawa, bo człowiek całe życie się uczy i można się wiele dowiedzieć 😗 i co najważniejsze ciąży nie przeżywa się samemu i ZAWSZE otrzyma się wsparcie 💜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 09:22
Merci92, Soleil, Megsi, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kasjanna wrote:Soleil, a kto powiedział że po porodzie nie możemy pisać dalej? Myślę że pytań nie będzie mniej
Też bardzo polubiłam to forum, zawsze można liczyć na wsparcie, wspolna dola i niedola łączy
Masz rację, oby tylko nasze noworodzie nam na to pozwoliły 😀 -
nick nieaktualnyLeksa nie zazdroszczę wizyty, ale zazdroszczę podejścia twojego.
Ja niestety przez traumy z dzieciństwa bardzo zaniedbałam zęby, a mam ładne proste. Niestety sypia się, co chwile coś pęka, albo się kruszy 🙁 sama poszłam ostatnio z bólem i bez znieczulenia mi naprawiła zęba, bo był czyściutki w środku, więc tylko wypełnienie musiała dać i wydmuchać go i to właśnie bolało, ale chwilkę.
Najgorsze jest to, że zęba obok mam w tragicznym stanie, ale robienie go grozi kanałówka wiec juz kazała mi czekać do porodu, a zaraz po przyjść, ale nie wiem czy wytrzymam, bo zaczął boleć ostatnio.
A forum jest naprawdę super, przyjemnie jest przechodzić przez to razem, te same terminy, porady, nawet jak się nie pytamy o coś to case ktoś napisze o czymś, co nagle dodajemy do listy zakupów, albo rzeczy do zrobienia 😉
Ja też dostaje porady od koleżanek, ale te stąd jakoś tak lepiej przyswajalne. Po porodzie na początku będziemy pisać, później trochę ucichnie, bo bobas to dużo roboty, a później znowu może być aktywnie. To jest fajne źródło wsparcia 🥰Leksa, Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja sie tez bardzo cieszę, ze Was poznałam. To forum daje mi wytchnienie w trudnych chwilach, rozterkach, wiele sie od Was dowiaduje
. Mam nadzieje, ze po porodzie dalej będziemy utrzymywać kontakt na tyle, na ile nam dzieciaki pozwolą
.
Co do dentysty- w pierwszym trymestrze niby uslyszalam ze nie mozna, a teraz wszystko mi przeszlo. Bylam na kontroli przed ciążą to nie mialam ubytków, natomiast ja mam problem z zatrzymanymi ósemkami. Jedna zdążyłam usunąć przed, niestety reszta dokucza i promieniuje na inne zęby ale takiego usunięcia podobno nie zaleca sie w ciąży jesli nie ma stanu zapalnego, wiec czekam.Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Asiulka a jak zmierzysz cukier na drugiej dloni to bedziesz miala jeszcze inny cukier :p ja akurat uzywam sensora ale jak moalam chwile glukometr to diabetolog mowila zebym mierzyla cukier zawsze z tego samego palca...wiec patrzylam na ktorym paluchu mam najlepszy cukier i pozniej z niego mierzylam24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Hej 😁
Ja mam 2 ósemki też do usunięcia, zapisze się od razu po porodzie bo kurcze czasami jedną czuję.🤦 Ja trochę ogarnęłam zęby przed porodem, ale ciąża robi swoje...
Dziewczyny ale miło się czyta takie posty 🥰 przyznam się, że 10 lat temu też byłam na forum w ciąży jako totalnie zielony człowiek, wówczas moje koleżanki imprezowały na studiach, a ja nie miałam z kim pogadać o sprawach ciążowo dzieciowych. Od tamtej pory zyskałam wspaniałą przyjaciółkę, z którą do tej pory mamy super kontakt i widujemy się co jakiś czas mimo odległości. 😉
Co jak co ale teraz rozumiemy się najlepiej. 🤣😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 11:10
Soleil, Merci92, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Glukometry nie są aż tak dokładne, może być małe odchylenie. Zależy też od samego glukometru, bo są lepsze i gorsze. Ja mam ten najzwyklejszy z Diagnostica.
Wcześniej dopytywałam o grupę FB, bo tam nie byłybyśmy anonimowe i można by było pogadać bardziej otwarcie. Poza tym miło było by was zobaczyć, łatwiej wtedy kojarzy się osoby 🙂Tutaj nie wszystko można napisać, bo kazdy to czyta. Poza tym widzę że dziewczyny nawet po porodzie przez długi czas utrzymują kontakt, no później pojawiają się inne problemy, więc nadal się wspierają 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 11:27
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Provitamina, ogólnie mi na chwilę obecną wszystko jedno gdzie piszemy, ale nie miałabym nic przeciwko gdybyśmy z czasem zrobiły jakąś swoją grupę na fb, byśmy dzieliły się chociażby zdjęciami naszych dzidzionków bo tutaj faktycznie miałabym małe opory przed wstawianiem zdjęć. A no i nie miałabym nic przeciwko żeby Was bliżej poznać 😉
-
Dziewczyny a mogę prosić o linka do fejsa?Do naszej grupy? Wcześniej nie przystąpiłam,bo dopiero 2 tygodnie temu przyznalam się publicznie na fejsie do ciąży, wcześniej był strach,więc nie chciałam żeby widziano przynależność do grupy
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Chociaż nie mam zdjęć na fb to wydaje mi się że grupa na fb to dobry pomysł ☺ Tutaj każda osoba z zewnątrz moze zobaczyć zdjęcie urodzonej dzidzi a wiadomo w necie nic nie gine ☺ I to prawda że mniej anonimowo by się zrobiło 🙂
Taki fajny naukowy dokument teraz oglądam na Netflixie "Niemowleta" ☺ Jak ktoś ma ochotę coś o bejbikach pooglądać ale z punktu widzenia nauki to polecam 😉
-
nick nieaktualnyDziewczyny mi również miło i przyjemnie. Zaglądam zawsze kiedy mogę. 😉
Niestety ale dziś to kiepski dzień. Syn jest alergikiem i tak mu dowaliło że niestety z operacji nic z tego narazie a miałam nadzieję że będzie już po wszystkim zanim maluszek się urodzi. 😔 Ma taki mocny katar że nie pamiętam kiedy aż tak mu z nosa się lało 😩 już dzwoniłam do Warszawy i niestety oni nie wiedzą teraz na kiedy znowu. Wyjdzie w końcu tak że ja na jeden szpital a mąż z synem na drugi. I tak mi się brzuch z tych nerwów spina ze nie mam siły nawet do ubikacji iść... Już nie wiem co robic -
Miissia może lepiej jak ogarniecie tą operację po porodzie na spokojnie? Chyba, że tak jesteście uzależnieni od terminu i jak dają to musicie jechać i już. Będzie dobrze, spokojnie 😘
Co do facebooka to możemy sobie założyć jakąś prywatną małą grupkę dla obecnego składu za jakiś czas. Ja jestem z tych co cenią sobie prywatność i mam opory dołączać do tej grupy obecnej, gdzie już jest bardzo dużo osób. U mnie o ciąży dalej wiedzą tylko najbliżsi 🤣 nawet w szkole u córki od miesięcy się nie pokazuje 🤣 tak długo pragnęliśmy tego dziecka, że dalej nie mogę uwierzyć i jakoś dzielić się tym. 🤦 Mąż chyba też dopiero zaczął się tym cieszyć bardziej od kilku tygodni, od kiedy brzuch skacze jak szalony. 🤣Soleil, Kasjanna, Merci92, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyTez myślę, że po porodzie, albo blisko terminu możemy sobie założyć prywatna grupę. Łatwiej będzie pisać i faktycznie jakieś zdjęcie wrzucić czy coś 😉
Misia przykro mi, że tak wyszło z operacja, ale może faktycznie po porodzie się uda. Chociaż jak syn jest takim alergikiem to coraz ciężej będzie trafić w termin 🙁
Ja dzwoniłam przekładać wizytę i z jutro mnie przerzucili na 4 kwietnia. Wtedy to ja chciałam prywatnie iść, ale No trudno.
Zazwyczaj te wizyty są ranne, a teraz na popołudnie mnie wrzucili, to sobie myślę, że super, po czym jak się rozłączyłam to się okazuje, że mam szkole rodzenia w tym samym czasie... nie mogę przeboleć tego covida, 2 lata spokoju, żeby na sam koniec ciąży złapaćSoleil, Merci92 lubią tę wiadomość
-
miissia wrote:Dziewczyny mi również miło i przyjemnie. Zaglądam zawsze kiedy mogę. 😉
Niestety ale dziś to kiepski dzień. Syn jest alergikiem i tak mu dowaliło że niestety z operacji nic z tego narazie a miałam nadzieję że będzie już po wszystkim zanim maluszek się urodzi. 😔 Ma taki mocny katar że nie pamiętam kiedy aż tak mu z nosa się lało 😩 już dzwoniłam do Warszawy i niestety oni nie wiedzą teraz na kiedy znowu. Wyjdzie w końcu tak że ja na jeden szpital a mąż z synem na drugi. I tak mi się brzuch z tych nerwów spina ze nie mam siły nawet do ubikacji iść... Już nie wiem co robic
Wiem, że łatwo pisać ale staraj się nie denerwować bo nie mogłaś nic wiecej zrobić. Może się odezwą na dniach i zaproponują nowy termin? A może trzeba ich terroryzować telefonami, jeśli chciałabyś zdążyć przed porodem.
Zosiek mój fb też nie wie o ciąży 🙈 mam to samo, boję się pochwalić, kto ma wiedzieć ten wie, chociaż co raz korci wrzucić jakieś ładne zdjęcie
Też jestem za tym, żeby stworzyć jak coś nową grupę z tymi, które tutaj się udzielają, bo jak dołączyłam na forum, dosyć późno, to już chyba była jakaś grupa na fb utworzona bo widzę na 1 stronie dużo osób, które już się nie odzywały, więc wolałabym się trzymać ze swoimi 😁Merci92, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może w takim razie spróbuję stworzyć prywatna, tylko taka dla nas majowych mam grupe? Nie przeglądałam naszego wątki w poszukiwaniu linku do tej grupy (jeśli wg ktoś taka grupę zakładał). Oczywiście tutaj nadal możemy być aktywne 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 13:33
Merci92, 5ylwian lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.