Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiek moj brat tak mial jak Ci sie wysnilo tylko w odwrotna strone...kazde usg chlopiec a wyszla dziewczynka! Z wrazenia zapytal czy to napewno jego dziecko :p
Zosiek, Malinka2021, miissia, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Malinka2021 wrote:U mnie to ciągle raczej tylko pojedyncze ruchy. Wczoraj na USG ciągle się wiercil, a ja nawet tego nie czulam. Może u Ciebie tez Misiaa ruchy są ale ich nie czujesz 🙂
Mówili Wam lekarze, żeby liczyć ruchy? Moja wczoraj nic nie wspominała, a ja zapomniałam, dopiero jak wyszłam z gabinetu to sobie przypomniałam. No ale te 10 ruchów na dzień to na pewno jest 🙂 Teraz następna wizyta za 2 tygodnie.
Wczoraj oglądałam Joanne Mróz, poród II i III. A w nocy oczywiście rodzilam 😅 śniło mi się, że totalnie spanikowałam że mam rodzic i jak ja sobie z tym poradzę.. Potem, że już dziecko się urodziło, a porodu totalnie nie pamiętałam. Następnie, że 2 dni od pobytu w domu przpomnialam sobie że dziecka nie karmilam! I że nie sprawdzalam czy pieluszki zmienić nie trzeba 😆
No matka z piekła rodem 😅
Mi lekarz powiedział, że jak się dziecko dużo rusza to nie trzeba liczyć ale jak jest jakieś właśnie niemrawe to wtedy trzeba kontrolować i liczyć ruchy
Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Hej dziewczyny, ale mi się tu pochorowałyście 😒 mojego męża wzięło tydzień temu i czekałam aż przeniesie na mnie ale o dziwo jeszcze się trzymam jak nigdy.
Ze mna jeśli chodzi o skurcze i twardnienia brzucha tez widzę, że jest coraz gorzej.. Utrogestan mam do świąt wielkanocnych a później jestem bardzo ciekawa co się wydarzy. Po prostu nie wierzę w to, ze dotrzymam do końca maja nie ma szans. Też mam coraz więcej takich bóli jak na okres, ale po kilku godzinach mijają. Skurcze raz próbowałam mierzyć to wychodziły co około 10 minut regularnie ale nospa je uspokoiła.
Wielki czas oczekiwania nadchodzi.. Szczerze to i nie chciałabym czekać do końca maja ☺️ oby tylko wszystko skończyło się dla Nas szczęśliwie
Moje w brzuchu daje popisy, mam wrażenie że z rana domaga się śniadania😉 fakt jeszcze nie liczyłam ruchów, czasami chciałabym, żeby zwolnił tempo ale z drugiej strony jak to zrobi to chyba bardzo mnie tym wystraszyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 09:59
Zosiek, Leksa, miissia, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, z tymi snami to mi nic nie mówcie 🙈 Mi się ostatnio śniło, że urodziłam, ale to nie było dziecko tylko jakieś małe zwierzątko 🤣🙈
Na przeziębienia tez polecam napar Pana Tabletki, mi pomógł nawet przy covidzie.
Leksa, Malinka2021, Zosiek, miissia, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Misiaa, u mnie z ruchami różnie. Ostatnie dwa, trzy dni dziecko ruchliwe jak nigdy, momentami zdarza mi sie zgiąć w pół, tak akurat trafi gdzieś gdzie boli. Mam nadzieję, ze u mnie to znaczy, ze probuhe sie odwrocic
Ale zdarzaja mi sie tez te ciche dni, ze musze sie prosic o najmniejszy ruch. Najlepiej czuje jak sie poloze na prawym boku, ale to pewnie kwestia ulozenia dziecka. Mysle, ze jesli Cie cos niepokoi to sprawdź to jutro. Oczywiście o ile czujesz w ogole jakies ruchy - chociaz te słabe i tak jak dziewczyny mowia okolo 10 naliczysz to spokojnie. Dziecko moze miec taki dzien. Ale jesli nie ma tego w ogole to moze lepiej sie przejechac i sprawdzić. Nie ma co sie denerwować.
Majetta, ooo, sytuacja sie rozwija. Ja tez mam coraz częściej takie specyficzne bóle brzucha, ale poki co za kazdym razem ustępują po magnezie, ciepłej kąpieli alb lekkim masażu. Az sie boje co to będzie jak odłożymy leki - ja mam poki co luteine i ten magnez, moja lekarka mowila ze to stopuje moją szyjkę (ktora i tak jest coraz krótsza). Trzymam kciuki zebys jednsk te dwa tygodnie jeszcze dotrwala. 37tydzien to juz nie będzie wczesniak? Czy cos myle ?a nawet jesli cos to juz wszystko sie pouklada
.
Nie straszcie mnie opcja, ze z mojej corki zrobi sie syn xD. Ciężko bedzie mi ograc tę ilość różowych rzeczy. Poza tym dls chlopca nie mam imienia w razie w, wiec wolalabym w tym zakresie bez niespodzianek
Szpital w moim mieście od piątku wprowadza znieczulenie do produ dostepne dla kazdego chętnego. Tym samym chyba wybrałam juz szpital, gdzie będę rodzic. Nie nastawiam sie jakos na nie bardzo, ale chce miec możliwość podjęcia decyzji jakby bylo bardzo zle.. Wracaja tez odwiedziny - na szczęście w ramach czasowych i ograniczonych ilosciowo (mowie na szczęście bo nie chce pielgrzymek do szpitala, ale mąż na ta godzinne dziennie jak wpadnie to będę zadowolona
). U Was w szpitalach sa juz odwiedziny?
miissia, Motyl12 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende 37 tydzień+ to już dziecko donoszone 😉
U nas są wizyty w dwugodzinnym okienku pojedyncze osoby i mam nadzieję, że tak zostanie, bo źle wspominam pielgrzymki wcześniej u sąsiadki z sali🤦
Ja może nie mam aż tak dużo różowych ale kwiatuszków 😂 i psychicznie jestem nastawiona na dziewczynkę hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 10:18
miissia lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Vende ruchy na szczęście jakieś pojedyncze są, ale o wieeeeele słabsze niż wcześniej..poczekam do jutra:)
miissia lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa to myślę, ze na spokojnie do jutro
. Dobrze, ze jutro masz możliwość sprawdzenia, będziesz spokojniejsza.
Zosiek, u nas 3h okienka na ten moment i dobrze, ze to nie caly dzien, bo ja nie wiem czyje pielgrzymki by mnie bardziej przerazaly, mojej rodziny czy sąsiadki z sali.
Ja na pierwszy rozmiar mam bardzo mało ciuszków typowo dziewczęcych, ale na wieksze rozmiary juz troche zaszalałam. Kocyki, rożki, pieluchy mam w różach za to. Ale ciągle mowie do brzuszka Malutka, nawet śmialiśmy sie z mężem ze to nam lepiej pasuje niz imie
. To jak tu nagle chłopiec
miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość
A u mnie też jest różnie z tymi ruchami ☺ Teraz jest ich więcej albo po prostu bardziej czuje bo jest dzidzia wieksza a wcześniej około 31 tygodnia miałam wrażenie ze bardziej się przesuwa, rozciąga nogami, napiera główka i dupka niż kopie. Może po prostu coraz mniej mają miejsca i te ruchy też się zmieniają 🤷♀️ A ginekolog ostatnio mi mówił że nie muszę liczyć ruchów tylko bacznie obserwować jakieś odstępstwa bo według niego już trochę odchodzi się od tego liczenia i coś mówił że może ewentualnie będę liczyć od 38 ale nie pamiętam już co tam opowiadał ☺ Natomiast wiadomo co ginekolog to inne podejście ☺
Kurcze a mnie to nic nie boli. Tylko ciężko mi jest jak chodzę bo mam uczucie napierania na pęcherz i rzeczywiście wtedy brzuch moze twardniec ale to wszystko tak bez bolesne jest. Wczoraj od 11 do 15 byłam na nogach oczywiście z przystankami na odpoczynek ale w sumie chyba w dobrej formie jestem. Dlatego mi się wydaje że ta moja Laura to nie spieszy się do wyjścia co też mnie to martwi bo wolałabym o czasie urodzić 🤷♀️🙂Leksa, miissia lubią tę wiadomość
-
Vende hihi to jak rodziny to współczuję, mi to nie grozi. 🙃 moja jest daleko, a od męża tylko tato na pewno przyjedzie wnusie zobaczyć. 😉 Szkoda mi, że córka nie może, ale mają rację z dziećmi bo rzeczywiście mogą choróbska różne przynieść.
Merci moja lekarka też mówiła, żeby z tym liczeniem ruchów na spokojnie podchodzić. Po prostu czuwać czy się rusza o tych swoich porach stałych. W poprzedniej ciąży do samego końca byłam na chodzie i byłam pewna, że przenoszę, w ostatnim tygodniu więcej się nawet ruszałam, myłam okna, chodziłam po schodach, spacerki, ciepłe prysznice na krzyże i urodziłam w dzień terminu.😁Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek, ja uwielbiam moją rodzinę, mam ich wszystkich bardzo blisko i mega sobie to cenie, ale wiem, ze w szpitalu wolałabym byc sama. Później w domu, moge ogarniać pielgrzymki, jeśli nie bede sie az tak zle czuła
.
Ja sobie przenoszenia nie wróżę, ale kto wie. To podobno sie zdarza i u dziewczyn co maja problemy z szyjka. Chociaż nie wyobrazam sobie byc jeszcze dłużej w ciazy. Nastawiona jestem na ten 37 tydzien, potem zrobię wszystko zeby to przyspieszyć.
Ja też poprzednie urodziłam w dzień terminu, ale nie miałam wcześniej nic, żadnych Skurczy przepowiadających czy boli. Dlatego teraz mam wrażenie że za dużo się dzieje i zaraz urodzę.
Ruchów też mi lekarka nie kazała liczyć, czytałam gdzieś że się liczy jak ciąża jest obciążona ryzykiem. W porównaniu do 2 trymestru to czuje dużo mniej i delikatniej, najbardziej jak leże na plecach. Chyba to trochę z tego wynika że skoro ruchy są delikatne, to muszę się skupić żeby je poczuć.
Mi się ciąża ani poród w ogóle nie śnią, ale długo miałam sny ze bombardują moje miasto i uciekam z synem w bardzo różne miejsca. Przestałam czytać newsy i trochę mi te sny przeszły.
Vende, a ja myślałam że w każdym szpitalu jest znieczulenie na żądanie (jeśli nie ma przeciwwskazań), hmmmm.... Ja się nastawiam na poród bez znieczulenia, ale nigdy nie wiadomo kiedy wymięknęZosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, ja tez tak myslalam z tym znieczuleniem, ale sie okazalo ze wlasnie nie... Tez bylam zaskoczona
. Są jeszcze szpitale gdzie tego nie ma, ale u mnie na szczęście juz jest
. Tez sie nastawiam na taki bez znieczulenia, ale czuję ze moge wymięknąć i w trakcie to ja juz bede chciała wszystko
.
Wow ale dużo dziś piszecie 🙂🙂 chwilę mnie nie było a tutaj tyle nadrabiania 😉
Jak czytam posty ze juz zaczynają się skurcze to czuje ze niedługo kolejny dzidziuś się urodzi. 😁
Leksa cukier pierwsza klasa 👍
Również życzę zdrówka dziewczyna które się pochorowały. Najgorsze chyba jest to, że nie wiadomo czym sobie pomoc, bo zwykłych lekarstw nie można brać. Tylko medycyna naturalna 😁
Wy tutaj gromadzicie wyprawkę, pakujecie walizki a ja wzięłam sie za rzeczy które miałam zrobić od początku ciąży a nadal nie zrobiłam i te prace nie są związane z ciąża 🙊 wiem że po porodzie już napewno nic nie zrobię, więc pora najwyższa wziąć się do roboty.
A walizkę spakuje przed świętami wielkanocnymi 🙈 jestem zdania że to taka granicą, gdzie już powinnam tylko czekać i odpoczywać 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 11:39
Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Jestem z lubelszczyzny i na szkole rodzenia położna mówiła, że u nas w żadnym szpitalu nie dają znieczulenia do SN.
Nie wiem, czy będę potrzebowała, czy nie, ale bardzo mnie to zdenerwowało. Czy z mojego wynagrodzenia jest potrącany mniejszy procent składki zdrowotnej? Dlaczego nie mogę mieć takich samych warunków/opieki jak np. w Warszawie, gdzie znieczulenie to ponoć standard. Ach przepraszam, ale na nowo mnie to poruszyło.
Jak zapytalam tej położnej o to dlaczego u nas jest problem ze znieczuleniami, to oburzyła się że to jej zadaje takie pytanie. A potem dodała, że pewnie chodzi o pieniądze. Znieczulenie = anestezjolog = droższy poród dla szpitala.
System zdrowotny leży w Polsce, ale takie rzeczy mogłyby być bardziej sprawiedliwe na terenie całego kraju.
Wiem, że nikt mi nie zabrania jechać rodzic do Warszawy, ale wiecie o co mi chodzi..
Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, przynajmniej zastanawianie się nad wziąć czy nie wziąć znieczulenie mam z głowy 😅
Na filmikach Joanna Mróz mówiła, że znieczulenie powinno być podane po rozwarciau 4cm, natomiast też nie za późno bo po 7cm jest już nieefektywne.Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dla przeziebionych mamusiek dużo zdrówka życzę😘
Mi ostatnio też częściej twardnieje brzuch no i te bóle w pachwinie..a dzis jeszcze skurcze łydek w nocy masakra zwiekszam dawkę magnezu oby coś pomogło.
Z tymi snami to też czasami mam takie bardzo realistyczne, a i nawet poród mi się śnił i widziałam mojego synka-miał mega czarną czuprynkę włosków na głowie😍
Zaczęłam pakować walizkę do szpitala, czekam tylko na woreczki z ikei;)) nawet przekąski już mam🤪zastanawiam się czy buteleczkę brać, na liscie szpitala nie ma, ale chyba lepiej wziąć więcej niż mniej;)
No i gratuluję następnych wizyt🧸🎈🤱widzę ze powoli nasze macice zaczynają przygotowywać się do tego nie lada wysiłku👼Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 12:32
Leksa, Ana.Ta, Kasik809 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ja się jakoś bezpieczniej czuje z tą walizka. Przekąski dziś mają przyjść, ale nie wiem gdzie je zmieszczę, chyba sobie jeszcze naszykuje jakąś podręczna torebkę.
Motyl, jak tobie się mieści to bierz, co masz później żałować.Motyl12 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Hej
Długo się nie odzywałam ale regularnie podczytuję. Ja w lutym trafiłam na potologię ciąży ze skracającą się szyjką. Na szczęście udałosię ją zrelaksować po kroplówce. 3 tygodnie później wróciłam z tym samhm problemem i dodatkowymi skurczami. Wtedy już zdecydowali założyć mi pessar, a na skurcze 3xdziennie magnez forte i nospa.
W połowie marca za to dopadł mnie covid, ale byłam szczepiona więc skończyło się na objawach przeziębienia, choć przy dużym już brzuchu i tendencji do skurczy kaszel i katar dały mi się mocno we znaki. Ale na szczęscie syropki owocowe i czosnek, woda morska do nosa też dają radę.
Z innych dolegliwości to w 24 tc wyszła mi cukrzyca ciążowa, ale na szczęście dieta wystarcza, a tak właściwie to tylko wykreślenie słodyczy z menu.
W międzyczasie udało mi się skompletować wyprawkę, bo przed pierwszą wizytą w szpitalu w lutym jeszcze prawie nic nie miałam i to strasznie mnie zestresowało. W tym tygodniu pakuję już walizkę do szpitala, bo teraz to nigdy nie wiadomo.
Jestem już w 31+2, mała po usg 3 trymestru ma 1950 g i ładnie rośnie 😁 Powoli zaczyna do mnie docierać, że niedługo możemy się zobazyć 😍
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 🤞Megsi, Leksa, Malinka2021, Zosiek, Ana.Ta, Motyl12, Merci92, 5ylwian lubią tę wiadomość
36l
Wszystkie wyniki w normie
2021: 2x nieudane IUI
23.08.2021: stymulacja 💉
06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
4 dpt 1/8 Ovitrelle
8 dpt beta 41 🍀🤞
11 dpt beta 159
13 dpt beta 319
16 dpt beta 1139
25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
34 dpt 7t2d USG jest ♥️
9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
19.11 prenatalne -
Malinka, uważam ze mas 100% racji, wszędzie powinno to wygladac tak samo. Ja mieszkam w miejszej miejscowości i tutaj dopiero teraz dociera ta technologia gdzie w miescie wojewódzkim jest w kazdym szpitalu. Nie powinno tak byc i rozumiem, ze sie denerwujesz.
Motyl, mi sie ostatnio śniło ze byl 19 maja i zaczynałam rodzic (akurat byloby to chwile przed terminem), ciekawe czy to prorocze.
Kasjanna, ja sie pakuje od kilku dni i sie nie moge doprosic męża zeby mi sciagnal walizke ze strychu. Takze poki co odkladam rozne rzeczy w jedno miejsce wlasnie co moge wkladam w woreczki strunowe. Zrobilam tez zamówienie w rossmanie na te male opakowania kosmetykow zeby zaoszczędzić miejsca.
Kasik, fajnie ze do nas wrocilas.Nie zazdroszczę problemow z szyjka
. Masz juz ustalone z lekarzem kiedy sciagacie pessar? Najwazniejsze, ze Mała rośnie, jest juz duża i super!
Malinka2021, Ana.Ta, Motyl12, Kasik809 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja