Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende ja moją rodzinę też uwielbiam i bardzo mi jej brakuje, żeby nie było.😁 Mam po prostu zdanie, że ten czas w szpitalu i później 2-3 tygodnie po porodzie powinny być dla mamy i jej oswojenia z maluszkiem. 😉
Z tym znieczuleniem na żądanie to jest tylko umownie... Zależy od szpitala i podejścia personelu. Czasami znieczulenie spowalnia akcje i dla nich lepiej go nie dawać. Ja na dzień dzisiejszy chce bez, ale możliwe, że tam będę błagać. 🤣🤣🤣
Ja też z tą walizka spakowaną czuje się bezpieczniej, w głowie mi lepiej. 🤣 Wzięłam dodatkowo torbę małą sportowa taką na poród i tam upchnęłam to co nie zmieściłam do walizki. U nas trzeba wszystko mieć swoje, ciuszki dziecięce też. Na liście ze szpitala jest poduszka do karmienia lub jakiś jasiek, ale nie mam zamiaru brać, najwyżej mąż coś dowiezie. 🙃
Kasik fajnie, że wróciłaś i wszystko jest unormowane.😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 13:45
Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Mi też jakiś czas temu śniło się ze bylam już w domu kilka dni z Córeczka i nagle dotarło do mnie ze ja jej jeszcze ani razu nie karmilam😅ale ze nie płakała to zapomnialam a potem jak wyciągnęłam pierś, zaczęła ssać a mi z obu piersi tak Mleko wypryskiwała ze cala bylam z mleka😂😂😂
Ja jeszcze dalej nie spakowana tylko rzeczy mam mniej więcej przygotowane😏
Dzwonilam właśnie do mojego szpitala jak tam wyglądają odwiedziny to Pani powiedziała że są między godziną 14 a 17 i na 15 minut😳 ja też nie lubię pielgrzymek w szpitalu ale skoro mam tam spędzić ok 3 tygodni przed porodem to trochę ciężko mi będzie samej siedziec całe dnie😒mam nadzieję że jednak zrobią jakiś wyjątek jak mąż przyjedzie ( jest zaszczepiony 3 dawkami) I będzie mógł dłużej ze mną posiedziec😏
Z tym znieczuleniem to faktycznie kiepska sprawa i nie jest to w porządku ze jie wszędzie jest ono mozliwe😒
Jeszcze co do obracania się dziecka hmm widze ze u mnie to malutka caly czas krąży jeszcze po brzuchu🙂wczoraj czulam jej czkawke prawie w pachwinach a teraz właśnie czkawka jest pod biustem😆 wychodzi na to że miejsca jej jeszcze nie brakuje na fikolki☺️Motyl12, Ana.Ta, Leksa, Soleil, miissia lubią tę wiadomość
-
Provitamina mam tak samo jak Ty 🤷♀️ Mnóstwo innych spraw + przeprowadzka, ale już bliżej niż dalej. Jak zdąrzę ze wszystkim będzie takie Ufff😎 i w planach też pakowanie siebie i małej do świąt.
Ja nawet nie wiem jak rodzić. Muszę właśnie obejrzeć te o porodzie z Joanną Mróz. 😬 tymbardziej, że w kwietniu co tydzień u mnie parapetówki + święta, także róznie z tych wrażeń może być.
Mam nadzieje, że ta Moja malutka nie będzie aż tak ciężka 😂
Kasik809 dużo przeszłaś, oby teraz było tylko lepiej.
Ja mam zapisywać o której będzie 10 ruchów od 33 tygodnia - takie zadanie dostałam 🤷♀️
A skurcze mam takie sekundowe „ciepłe” w pochwie- nie wiem co to jest. Ale w ciągu dnia nie ma ich tak dużo.
Krzyże doskwierają ale to chyba bardziej przez sprzątanke teraz.
Z odwiedzinami w szpitalu nie mam pojęcia jak jest, ale ja akurat tam życzę sobie tylko męża. Mama, czy rodzeństwo myślę zrozumie, a teściowie mieszkają daleko więc pewnie też przyjadą do domu.
Soleil, miissia, Provitamina, Kasik809 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny, dla pierworódek Polecam na YT kanał mama i sport jest poradnik przetrwania porodu😊😁właśnie oglądam i fajne ciekawe informacje tam można znaleźć💪
Z tym znieczuleniem to macie rację w 100%!
Ja będę rodziła na polnej w pniu, jestem ciekawa jak tam wygląda kwestia odwiedzin i pobytu męża w trakcie całego porodu🤔
Ana.Ta, Merci92, Soleil, miissia lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Zosiek U mnie w mieście też do szpitala trzeba wszystko wziąć chyba tylko papieru toaletowego nie wymagają 😆 I racja z ta torba na porodowke po co później targać cała walizkę jak tylko kilka rzeczy jest potrzebnych na sali ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 14:05
Zosiek, Ana.Ta, Motyl12, miissia lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie 31ti5d, mała ma 2 kg i leży poprzecznie. Mam jadzieje, że się obróci w porę 🙈
Mi za to wyszła anemia i muszę brać żelazo dodatkowo.Zosiek, Misiaa, Merci92, Leksa, Soleil, Ana.Ta, Motyl12, miissia, Malinka2021, Kasik809, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta to kiedy planujecie przeprowadzkę? Intensywny kwiecień się zapowiada, ale ogarniesz wszystko 😘
Merci hihi też mam takie uczucie, że u mnie tylko papier toaletowy dają, a też duże miasto.🤣
Iwonaa super, że wszystko ok.😉 Trochę naszych dzieciaczków jeszcze jest do obrócenia.😁
Ogarnęłam dzisiaj trochę obiadów do mrożenia, w połogu będzie lżej jakby coś. Jak będę w szpitalu mąż też nie będzie musiał myśleć co zjeść i dać córce.🤣Merci92, Iwonaa27, Ana.Ta, miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja brałam tardyferon przez miesiąc, hemoglobina podskoczyła ale jest na dolnej granicy i lekarz nie przepisał więcej 🤔 biorę jak sobię przypomnę laktoferynę i widze ze hemoglobina się jakoś trzyma ale wolałabym mieć ją wyżej, będę musiała wypytać czy taki poziom na pewno jest wystarczający.
U mnie na liście ze szpitala mam fajnje rozpisane co mam mieć na porodówkę a co mam mieć na pobyt w szpitalu, dwa oddzielne 'bagaże' na liście Również znajduję się poduszka do karmienia, a z takich higienicznych rzeczy wszystko zapewniają sami.
No i też miewam porodowe sny chociaż jeszcze w nich nie urodziłam, cały czas się wybudzam przerażona 😂 ostatnio śniło mi się, że wyszedł mi chyba czop śluzowy i było trochę krwi, a później pół dnia rozkminiałam, czy na pewno to był sen czy może faktycznie w nocy wstawałam i coś wyleciało
Motyl12 odpalam yt 😀. Na dniach muszę odświeżyć i Asię mróz bo oglądałam 3 miesiące temu 😅
Iwonaa27 nasze dzieciaczki idą łeb w łeb nawet z położeniem 🤣💪 a co do anemii to chyba większość z nas, w którymś momencie ciąży ją zaliczaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 15:17
Merci92, Ana.Ta, Iwonaa27, Motyl12, Zosiek, miissia, Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Iwona27 super bobas się ma ! 💛 to dziś możesz świętować 🥳 nie wiem jak Wy, ale ja jak szłam na L4 czułam niesamowitą ulgę 😇
A z przeprowadzką teraz jest etap sprzątania, skręcania mebli codziennie po trochu coś robimy. Przenosić wszystko chcemy w ten weekend i na przyszły zostanie rozpakowanie się 😬 później znowu porządki bo na pewno z tych kartonów pełno będzie paprochów. Mam nadzieję, że później wkońcu odpalę pranie i wyprawkę do szpitala 🙈
No i również odpalę YT i filmiki o porodzie itd 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 15:41
Iwonaa27, Merci92, Motyl12, Zosiek, miissia, Kasik809 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyDziewczyny super, że po wizytach okej. Trzymam kciuki, żeby bobasy się obróciły.
Przykro mi, że was coś łapie, ja już dobrze się czuje, więc współczuję tych początków choroby, faktycznie kaszel z brzuchem to nic przyjemnego.
U mnie znieczulenie jak najbardziej dostępne, mam 3 różne opcje, jedyne co zalecają to żeby się nie spieszyć z podaniem, bo spowolni poród, żeby poczekać do rozwarcia 6cm i wtedy można. Położna na szkole rodzenia opowiadała co i jak.
Mi w końcu przyszla paczka z polski, w piątek wstawię pranie w sobotę prasuje i pakuje torbę. Chcę w 100% wyzdrowieć, żeby nie rozprzestrzeniać zarazków na bobasowe rzeczy.
Co do ruchów dziecka u mnie też są takie dni, że jest spokojniej, delikatniej. To może być kwestia tego, że więcej się ruszam i bujanie go usypia. Generalnie jak czuje ruchy to nie panikuje aż tak, chyba że utrzymuje się też następnego dnia.
Mi bardzo ciężko spać teraz, biodra mnie okropnie bola, co chwile się budzę, żeby się przerzucić na drugą stronę, a to już nie jest łatwy ani przyjemny proces. Na szczęście coraz bliżej końca.
Co do snów to ja lepiej nie będę mówić co mi się ostatnio śniło, bo wstyd 😅😅 ale takich głupot to u mnie jeszcze nie graliSoleil, Iwonaa27, Motyl12, Zosiek, miissia, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja również mało się udzielam bo dwójka dzieciaków chyba czuje że zaraz będzie musiała się dzielić mamą i nie daje żyć ale czytam was regularnie i dokładam do torby szpitalnej co przypomnicie
Od siebie dodam że warto zabrać ręcznik papierowy - do wycierania po prysznicu krocza żeby ręcznika nie brudzićja na to nie wpadłam, ktoś kiedyś mi podsunął pomysł i rewelacja.
U mnie dziś 35+3, całą noc miałam skurcze jak bóle okresowe, nieregularne ale tyle godzin i na tyle mocne że mnie wybudzaly więc rano byłam prawie pewna że pojadę rodzić, na szczęście po nospie się wyciszyły. O tyle to dla mnie dziwne że w poprzednich ciążach nie miałam tych skurczy przepowiadających tylko tak mi się zaczynały porody.
My jesteśmy w trakcie generalnego remontu mieszkania i jeszcze z tydzień robót został więc mam nadzieję że młody się dostosuje i poczeka na odpowiedni moment
Ale walizkę dziś do końca dopakowalam na wszelki wypadek..
Jeszcze co do znieczulenia- ja mieszkam w Warszawie, przy pierwszym porodzie znieczulenie dostałam od razu po wejściu na porodówkę, a przy drugim w tym samym szpitalu nie zdążyli mi podać chociaż dobę spędziłam na patologii. Czasami zdarza się też tak że anestezjolog jest zajęty i nie zdąży więc nie ma co się też nastawiać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 16:43
Asiulka87, miissia, Zosiek, Merci92, Malinka2021, Kasik809, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Właśnie zamówiłam wózek ten 3w1, prześcieradło na gumkę (koniecznie chciałam białe, żeby mi pasowało do wystroju łóżeczka 😅) i dwie butelki do karmienia małej także znowu ciut ruszyłam z wyprawka i jestem mega zadowolona, a będę jeszcze bardziej jak już te rzeczy do nas przyjdą 😅
Soleil, Asiulka87, miissia, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Martynka o widzisz dobry pomysł z tym ręcznikiem!🙂
Widzisz niby dwójkę dzieci już masz to teraz powinno być już latwiec ocenić czy zbliża się poród czy nie a to jednak jie do konca🙂kazda ciaza I każdy poród moga być chyba inne☺️
Leksa to już możesz być spokojniejsza bo kolejne rzeczy zalatwione☺️miissia, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U nas w szpitalu są takie rarytasy jak ręcznik papierowy i generalnie na stronie szpitala też niewiele rzeczy jest podanych jako potrzebne, ale to że coś nie pisze nie znaczy że się nie przyda.
Podziwiam was dziewczyny które macie teraz przeprowadzkę czy remont. Niełatwa sprawa na tym etapie...
Co do obostrzeń, to luzują wszystko, więc do maja też się trochę może zmienić. Ja się na jakieś wielkie odwiedziny nie nastawiam, ale fajnie jakby była opcja na wszelki wypadek. Nie wiem jak to wygląda u nas w szpitalu, ale na razie się nie dowiaduje, do maja może się dużo zdarzyć.miissia lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
W szpitalu w ktorym bede rodzila sa juz dowiedziny od 16-18.. z rodzina sie nie martwie bo nikt nie bedzie jechal do mnie 300km wiec bede miala spokoj
maz ma kilka dni wynajac hotel takze w najgorszym mi pomoze i wystarczy..
Co do wyprawki to u mnie tez jest napisane zeby zabrac poduszke do spania itp ale ja tego nie biore bo po prostu nie mam jak..
A co do przeprowadzki? No szczerze Was podziwiam! Ja to sie czuje juz taka nieporadna ze az wstyd 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 18:03
miissia, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Leksa wrote:Misiaa wybacz za ciekawość, ale gdzie będziesz rodzic, ze tak daleko od domu?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."