Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też podziwiam Was dziewczyny przy tych remontach i przeprowadzkach. Ja mam problem zeby obiad ugotowac ostatnio bo brzuch zaraz sie stawia i plecy tez wtedy bolą
. Takze jestescie mega dzielne
Tipa z ręcznikiem papierowym zapisuję, jak najbardziej myślę, ze jest to super pomysł, bo faktycznie recznik normalny moze sie średnio spisac.
Nie nastawiam sie na to znieczulenie i nie wiem jak to bedzie wyglądac, ale fajnie ze będzie taka możliwość, chociazby teorytycznie.
Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Też planowałam brać ręcznik papierowy, bo gdzieś o tym przeczytałam 🙂
Kurcze, ale nie pomyślałam ze na salę porodową torbę trzeba zabierać. Co na sali porodowej będzie potrzebne?Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Leksa wrote:Rozumiem
tez mieszkam w kuj-pom 😁
Leksa, miissia lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Malinka2021 wrote:Też planowałam brać ręcznik papierowy, bo gdzieś o tym przeczytałam 🙂
Kurcze, ale nie pomyślałam ze na salę porodową torbę trzeba zabierać. Co na sali porodowej będzie potrzebne?
W mojej rozpisce ze szpitala na sale porodowa mam spakowac: dokumenty, pizama, klapki, skarpetki, butelka wody/bidon, przekąski i doslownie 'materialy na dobre samopoczucie' takie jak muzyka, termofor, lampka nocna, pileczka antystresowa itp 😀🤣 dla dziecka: 1body, 1pizama, 1 czapeczka, para skarpetek na nozki i rączki, lekkie przykrycie. Dla taty: picie i przekaski. Na porodowke spakowalam sie w plecak ale nie spakowalam nic dla swojego komfortu, przemysle ten termofor 😀 może macie inne pomysły 😀🤓Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 19:22
Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta to już tuż tuż i będziecie na swoim, szybko to ogarneliście😁 ale też podziwiam, ja nie mogę się zabrać za przepranie firanek 🤣
Jak nie będziecie mieć miejsca na ręcznik papierowy, (ja nie mam🤣) to chusteczki higieniczne też dadzą radę.😉
Malinka ja na podstawie swojego poprzedniego porodu mam: klapki pod prysznic, taki mniejszy ręcznik sportowy, koszula do porodu, skarpetki, przekąski, woda, ładowarka, słuchawki, pomadka ochronna, chusteczki, jakiś mini krem uniwersalny, gumka do włosów, jedne majtki siateczkowe i podpaska poporodowa. Dla małej mam w woreczku ubranko i pampers. Każda musi myślę siąść i pomyśleć co będzie jej potrzebne pod ręką przez tyle godzin, bo to sprawa często indywidualna. Mnie pamiętam wsadzili pod prysznic żeby przyspieszyć a klapki i ręcznik były głęboko w torbie. 🙃Soleil, Kasik809, Malinka2021, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Oj tak Zosiek fajnie, że napisałaś. Nie raz słyszałam o pomadce, że usta mocno wysychają. Na głodnego też ponoć źle się rodzi, trzeba zjeść przed wyjściem 😀 to dzis z yt mama i sport usłyszałam, ale i w książce wyczytałam
mój to najchętniej by sobie pizze do szpitala zamówił, ale mam nadzieję, że znajdzie lepsze przekąski
Zosiek, Motyl12, miissia lubią tę wiadomość
-
Soleil hihi już sobie wyobraziłam panów wcinających pizzę podczas porodu 🤣🤣🤣
Tak z ustami to częste bo buzią się oddycha, a w szpitalu suche powietrze🙃 mi też pamiętam bardzo dłonie wysuszyło. Ja niby mam coś do jedzenia dla siebie też spakowane, ale pamiętam że nie myślałam nawet o jedzeniu wtedy, nie byłam głodna.🤣🤣 Różnie to może być.😁Soleil, Leksa, Motyl12, miissia lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja też nic nie jadłam jak rodzilam, nie pamiętam czy coś miałam, ale rodziłam w nocy więc taka niejedzeniowa pora, zdążyłam do późnego śniadania
, ale teraz profilaktycznie wzięłam. Myślę że to zależy ile będzie trwał poród.
U mnie na porodówkę idzie się z całą torba, bo wtedy nie ma jeszcze sali i nie ma gdzie zostawić rzeczy. Ale pakuję rzeczy na porodówkę do osobnej reklamówki żeby od razu wyjąć, mniej więcej to samo co Zosiek, ale jakbym o czymś zapomniała to torba będzie pod ręką. I ubranie dla maluszka też.Soleil, Zosiek, miissia lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil wrote:Ja brałam tardyferon przez miesiąc, hemoglobina podskoczyła ale jest na dolnej granicy i lekarz nie przepisał więcej 🤔 biorę jak sobię przypomnę laktoferynę i widze ze hemoglobina się jakoś trzyma ale wolałabym mieć ją wyżej, będę musiała wypytać czy taki poziom na pewno jest wystarczający.
U mnie na liście ze szpitala mam fajnje rozpisane co mam mieć na porodówkę a co mam mieć na pobyt w szpitalu, dwa oddzielne 'bagaże' na liście Również znajduję się poduszka do karmienia, a z takich higienicznych rzeczy wszystko zapewniają sami.
No i też miewam porodowe sny chociaż jeszcze w nich nie urodziłam, cały czas się wybudzam przerażona 😂 ostatnio śniło mi się, że wyszedł mi chyba czop śluzowy i było trochę krwi, a później pół dnia rozkminiałam, czy na pewno to był sen czy może faktycznie w nocy wstawałam i coś wyleciało
Motyl12 odpalam yt 😀. Na dniach muszę odświeżyć i Asię mróz bo oglądałam 3 miesiące temu 😅
Iwonaa27 nasze dzieciaczki idą łeb w łeb nawet z położeniem 🤣💪 a co do anemii to chyba większość z nas, w którymś momencie ciąży ją zaliczaMotyl12, miissia lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Kurcze, nie wiedziałam że na porodówke trzeba z oddzielną torbą..to nie rodzi się w tej samej sali co przyjmują?🙈chyba zadzwonię do szpitala i dopytam bo zgłupiałam😆
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl przyjmują najpierw raczej na patologię i stamtąd zabierają Cię na porodówkę :p
Motyl12, miissia lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa, ale dlaczego na patologię? W sensie jeśli ktoś leży wcześniej to może tak, ale jak się jedzie bezpośrednio do porodu to przecież chyba nie ma na to czasu nawet. Ja jak jechałam zrobili mi ktg na izbie przyjęć i zabrali od razu ze wszystkim na porodówkę. Myślałam że tak jest wszędzie.29.04 - moja kochana córeczka
-
Kasjanna no jak już jedziesz i masz rozkręconą akcję to wiadomo że wezmą na porodówkę ale jak zobaczą że jest jeszcze "chwila" to najpierw patologia
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja pojechałam z 5 cm rozwarciem do szpitala to wzięli mnie najpierw na patologie ciąży. Tam wszystkie formalności typu badania, usg, grupa krwi, waga i przebranie się. Zrobili jeszcze lewatywę i po tym wszystkim zabrali na porodówkę z dwiema walizkami (jedna moja, druga dla dziecka). Pech chciał ze sale do porodów rodzinnych były zajęte, ale mąż i tak ze mną był. Dopiero na porodówce podpięli mnie do ktg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 22:25
Ana.Ta, Kasik809, miissia lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja pojechałam w zasadzie bez rozwarcia i na początku chcieli mnie jeszcze do domu odesłać. Okazało się że źle liczyłam skurcze - może któraś nie wie, więc napiszę, że liczy się od początku skurczu do początku nastepnego, ja liczyłam od końca do początku kolejnego, więc tak naprawdę pojechałam za wcześnie. Ale na izbie odeszły mi wody i wtedy zdecydowali ze zostaje i tak pojechałam na porodówkę a nie patologie. Nie wiedziałam że można inaczej
co szpital to obyczaj
Ana.Ta, Zosiek, Kasik809, miissia, Motyl12 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Wiecie jaki dla mnie jest plus z cc ? Taki że nie będę się bała że nie zdąrzę dojechać, zawsze się tego panicznie bałam :p
Kasjanna, Ana.Ta, miissia, 5ylwian, Motyl12 lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja też się tego boję najbardziej, jak już będę w szpitalu to sam poród mi nie straszny
mimo że mam dosc blisko to i tak się tym martwie.
Biorąc pod uwagę ile trwa poród to pewnie ryzyko jest niewielkie, ale i tak...
Leksa, a jak daleko masz?29.04 - moja kochana córeczka -
Dziewczyny może i przeprowadzkę ogarnę, ale jak pomyślę o porodzie, o tym właśnie, czy zdążę dojechać, czy wgl jak ja urodzę to już inna sprawa 😬
Także jest Nas więcej z tymi obawami 🙈
Ale jak czytam Wasze rady od razu mi lepiej! No nigdy bym nie wpadła na to, żeby mieć przekąski na sale porodową, czy drugą torbę z zanadrzu 💛 Z Wami nie zginę 😘Leksa, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍