Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nie ma takiej możliwości aby mąż wziął od razu dwa tygodnie z dnia na dzień. Chciałabym aby byl trochę w domu jak wrócimy z Mała ze szpitala ale nie wiem jak to zorganizujemy...
Duzo pracuje, a dzisiaj jak ma wolne to mnie zostawił samą na całe popołudnie.Niby rozumiem, bo ja nie moge sie ruszac jeszcze za bardzo a on pojechał ze swoim bratem i jego dziećmi na rowery (dzieciaki go uwielbiają) ale tym samym ja całe popołudnie siedze sama...
No dobra, moze nie sama. Moja Mała ma dzisiaj jakis szczyt formy, chyba w ogole nie śpi, caly czas czuje jak mnie boksuje i to od 4 rano. A ostatnie dni byly bardzo spokojne.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Leksa to dobrze, że wszystko ok. 😘 Racja warto sprawdzać i mieć spokojna głowe.
My opieki raczej nie będziemy brać, bo mąż pracuje zdalnie i nie ma to sensu. 😉 A ten 2 tygodniowy urlop ojcowski chcemy wykorzystać później, jak starsza będzie na wakacjach. 😉
Pępkowe no ja też średnio rozumiem. 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 16:03
Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyLeksa super, że sprawdziłaś wszystko i z dzidzia jest okej.
Motyl faktycznie kluseczka jest, ale ja też zakładam, że mój będzie pyza, mimo że cała ciążę twierdziłam, że będzie maluszkiem.
Wspolokatorki to ja nie wiem jak u mnie będzie.ja się dostosowuje do sytuacji, wole na telefonie posiedzieć, ale też jestem gaduła, więc jak ktoś by miał ochotę gadać to na pewno nie będę ignorować. Natomiast mimo, że językiem angielskim posługuje się już trochę lepiej niż polskim czasem, to jednak przyjemniej by mi było mieć polska dziewczynę na sali, ale wątpię w taki zbieg okoliczności.
Nie wiem czy cesarkę będę mieć czy nie, ale specjalnie kupiłam sobie takie fajne luźne cienkie dresy na przyjście i wyjście ze szpitala. Do tego luźniejsza koszulkę.
Pępkowego u nas na pewno nie będzie, bo mój mąż nie pije. Pewnie na wakacje jak będziemy w Polsce to z rodziną opija 😉
Asiulka może na pizze ochoty mi nie zrobiłaś, ale na wychodne do restauracji jak najbardziej. Chyba zabiorę męża na chińczyka w przyszly weekend. "Opijemy" ciążę donoszona 😀
Kasjanna u nas tacierzynski jest dużo mniej płatny niż mąż zarabia, więc on wybiera około miesiąca urlopu. Ewentualnie myśli też o 1-2 tyg l4, a że nigdy nie był to nawet źle się z tym nie czuje.
Tylko my też sami jesteśmy 0 pomocy, więc musimy sobie wypracować system na początku z gotowaniem, praniem i zakupami.
Leksa, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
U nas to nie wiem jak to ostatecznie wyjdzie, mężowi wiecznie robią problemy z urlopem. Ale mam nadzieję, że jakoś dobrze dla nas to się ułoży 🙂
Mieszkamy sami, też jesteśmy zdani na siebie a jeszcze pieska mamy, więc też trzeba będzie oswoić ją z Maluszkiem. Totalnie nie wiem czego się spodziewać, ale mam nadzieję że będą się dogadywać 😄 ktoś jeszcze będzie poznawał pieska z dzidzią? 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 16:35
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka, u mnie też problem z psem... Mamy rocznego golden retrivera, który mysli ze nadal jest malutki a wazy juz 40kg. Lubi dzieci, ale az takiego malucha to nawet jeszcze nie widzial, troche sie obawiam jak to będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 16:58
Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja się nad tym tacierzynskim zastanawiam trochę pod tym kątem że ma wejść nowe prawo unijne w sierpniu i nie wiem czy się będzie tyczyło też dzieci już urodzonych czy nie. Bo tam tacierzynski jest dłuższy (aczkolwiek nie wiem czy i ile płatny) i może właśnie fajnie będzie wziąć później. Sama nie wiem...
U mnie mąż na razie powiedział w pracy że jakieś wolne weźmie, ale ile dokładnie da znać, może po prostu kilka dni urlopu, zobaczymy.
Malinka, a jaki to piesek? Fajnie tak jak się dziecko będzie z psiakiem wychowywać29.04 - moja kochana córeczka -
Mamy kundelka 2,5 roku, waży około 10 kg więc duża nie jest 🙂 jest niesamowicie przyjacielska, przytulaśna i kochana 🥰 agresji zero, prawie nie szczeka, jak jakieś 2 psy mają konflikt ze sobą to wkracza między nich, żeby przestali. No ideał, prawie 😄 posluszność niekoniecznie jej wychodzi.
Ponoć psy nie są zazdrosne, a to co ludzie biorą za psią zazdrość to nie to. Ale mnie to nie przekonuje, wierzę że pieski kochają i są zazdrosne, nasza suczka nie raz to okazała 😍 no i tej zazdrości się obawiam 🙍♀️
Vende piękny psiak 😍 hmm roczny to taki nastolatek 😄 odczuliście już okres buntu? 😄 u nas po 2 latach już się trochę ułożyła, ale dalej jest bardzo energiczna a bez smyczy na świeżym powietrzu to dalej głupieje od wolności 😆 sama jest wtedy sobie panią 😅 cały czas nad tym pracujemy, trochę się poprawiło, ale daleko jeszcze do perfekcji 🙂Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka jak mam buldożka francuskiego który jest naszym synusiem🙈wszędzie z nami jeździ, śpi w łóżku, przytula się i uwielbia dzieci. Jest zazdrosny gdy ktoś się do mnie tuli lub ja do kogoś-wtedy chce na ręce żeby zwrócić na siebie uwagę-no jak Male dziecko🤭ta jego zazdrość jest śmieszna. Na pewno zabawki bedzie kradł maluszkowi i pewnie będzie cały czas blisko nas;)
Zosiek, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Malinka, taa, zdecydowanie przeżywa on okres buntu
. Ale jest bardzo kochany, nie martwie sie ze moze cos Malej zrobic specjalnie, mysle ze bedzie zachwycony kolejnym człowiekiem w domu
Nastomiast obawiam sie czy po prostu swoimi gabarytami nie zaszkodzi w jakis sposob Małej. Będzie oczywiście pilnowany i bedziemy sie starac zeby nie czuł sie zaniedbany jak pojawi sie dziecko, ale to tez jeszcze jest dziecko...
Wczesniej mielismy tez goldena, tylko suczkę, przy niej w ogóle bym sie nie obawiała, al&!e ona juz byla bardzo ułożona, a ten to jest łobuz jeszcze
Mocno wierze jednak ze to będzie mega duet jak Młoda podrośnie
. Obawiam sie tylko tego samego początku.
Malinka2021, Zosiek, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
My mamy 3 letniego owczarka niemieckiego i jaki był głupi taki dalej jest. 🤦 Skacze na wszystkich bo chce zalizać z miłości, ale do domu wstępu nie ma, bo to pies niszczyciel. 😁 Obawiam się trochę o wózek jak będzie stał na ogrodzie, zobaczymy.
Większy problem będziemy mieć chyba z kotem, bo on ma swój charakter, jak przytulamy się z mężem to się wpycha między nas i śpi z nami w nocy. Trochę się obawiam, żeby do łóżeczka małej nie wchodził i czegoś nie narozrabiał, będzie do obserwacji. Zwierzaki są cudowne, ale racja jeśli chodzi o nasze małe istotki nie można im ufać. 🙃Leksa, Vende, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość
Vende też właśnie początku się obawiam, bo potem to na pewno będą przyjaciele 😄🥰
Motyl u nas to samo 😄
Leksa a pekińczyk dogaduje się że starszym synem?
Zosiek nasza też skacze i zalizuje z miłości 😄
Super, że też macie zwierzaki. I w tej kwestii znajdziemy w sobie wsparcie 🥰
Szkoda, że nie będziemy wszystkie rodzić w jednym szpitalu i nie spotkamy się na wspólnej sali, na pewno byśmy się dogadały 😇Merci92, Zosiek, Leksa, Kasjanna, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Ja niestety nie mam psa i nie doradzę ale za to mam 3 letniego królika 😃 Biedny też już odczuł na własnej skórze że Laura przyjdzie na świat ☺ Czasami kilka dobrych godzin kicał sobie po salonie a teraz że względu na mój brzuch niestety tylko w klatce siedzi ☺ Nie dałabym go rady złapać i wsadzić z powrotem do klatki 🤣
Zosiek, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam dwa dziesięcioletnie buldożki francuskie. Jak się córka urodziła, to biedaczki popadly w depresję. Nie mogły sobie miejsca znaleźć jak płakała. Bałam się jak to będzie, bo lubiły skakać na ludzi na powitanie, ale się oduczyły.
Jak byłam w szpitalu po porodzie, to mąż przywoził do domu śpioszki córki, żeby się zaznajomiły. Czytałam wtedy, że warto też żeby to dziecko było w domu i przywitało psa, a nie na odwrót. Jak wróciliśmy że szpitala poczekałam z córką w samochodzie, mąż wziął psy na spacer i ja w tym czasie weszłam do domu.
Teraz się razem bawią, córka potajemnie je dokarmia. Wczoraj miały zabawę, ona biegała z kabanosem, a one za niąLeksa, Zosiek, Malinka2021, Motyl12, Megsi lubią tę wiadomość
-
Malinka ja nieraz żałuję, że właśnie nie wzięliśmy kundelka, ale mąż chciał psa stróżującego, wcześniej mieliśmy też owczarka i szczekał jak ktoś przyjechał. Niestety ten tak wyrósł, że jest po prostu wielki i nieraz leżałam przez tą jego miłość🤦 na smyczy go utrzymać to wyczyn, myślałam jakiegoś trenera nawet opłacić, ale mąż się nie poddaje i dalej próbuje.🙃 Gości straszy rozmiarem bo wyraz pyska ma wesoły i głupkowaty, do tego ciamajda potyka się o własne nogi 🤣 A szczeka tylko na zwierzęta 🙃 myślę, że to też kwestia tego, że od małego z córką latał.
Merci a jak to jest z królikiem, poleży chwilę na Tobie? Świnki rozetki słyszałam, że pieszczochy są. Córka mnie czasami męczy, ale nie wiem jak nasz 🐱.
Jeszcze a pro po zwierząt, u nas na tarasie pod dachem kos zrobił sobie gniazdko i chyba wysiaduje jajka. Córa przez okno codziennie obserwuje i rozkminia kto będzie pierwszy...🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 19:28
Leksa, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość
Malinka to jest nasz drugi pekińczyk. Pierwszy był zupełnie inny i jakoś łatwiej było z nim, ale niestey wpadł pod samochod i po psiaku było. Bardzo to razem z synem przeżyliśmy i dlatego mąż kupił nam drugiego. Każdy mówi, ze ten drugi wizualnie ładniejszy, ale początki były naprawę ciężkie. Był bardzo zazdrosny o młodego i go gryzł. W domu robił okropne szkody i dużo pracy wymagał i naszej uwagi. A teraz młody z psiakiem dobrze się dogadują i świetnie bawią
zobaczymy jak to będzie jak malutka sie urodzi
Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Klara cenne informacje 🙂 też już czytałam trochę na temat jak przygotować psiaka i zamierzamy zrobić właśnie jak piszesz, pierw pieluszke tetrową mąż przywiezie, a potem wprowadzenie odpowiednio maluszka do domu. Mam nadzieję, że długo nie będzie smutna, bo mi chyba serce pęknie 😔
Leksa, dobrze że się dogadali 🙂 ze szczeniaczkami często są problemy zanim'dorosną'. Pamiętam te pierwsze miesiące, zanim Larcia opanowała siusianie na zewnątrz, strasznie się dłużyły 😆
Zosiek każdy gabaryt psa ma swoje plusy i minusy 😄 a ciamajdy są najkochańsze 😄 mieliśmy kiedyś rozetka, ale zdecydowanie nie umiałam się z nią dogadać. I głaskałam i rozmawiałam i dawałam smakołyki, ale ona jakaś taka strasznie płochliwa była. Ostatecznie oddaliśmy ją do rodziny, która już jedną miała, my niestety nie mogliśmy wziąć drugiej świnki dla towarzystwa, a to zwierzątka stadne i ponoć dobrze mieć chociaż dwie, żeby miały towarzystwo.
Zosiek, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka właśnie to mnie trochę odstrasza od rozetek, że podobno trzeba 2 wziąć bo popadają w depresję z samotności.
Z ciamajdami racja, są pocieszne. 🤣
Myślę, że mimo wszystko trzeba być dobrej myśli, bo nieraz widzi się, że psiaki przyzwyczajają się do nowych członków rodziny i wręcz je nawet chronią. 😉Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰