X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka gratulacje!

Vende, u mnie na ostatniej wizycie mała była poprzecznie ułożona, teraz już główkowo. Próbowałam jakieś ćwiczenia robić, żeby małej było łatwiej się obrócić, ale ostatecznie nie wiem czy to pomogło, czy samo by tak się stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja po wizycie. Mały waży 3kg, ale to taki niedokładny pomiar, jest już nisko w dole, ponoc ładnie wpasowany główka. Poziom wód jest dobry, lekarz mówił, że mały już dużo nie urośnie od teraz, ze max 3.5kg dobije, ale ja nie wiem czy mu wierzyć 😅 wszystko wygląda dobrze i zdrowo, mówi, że faktycznie widać, że ciało się szykuje do porodu, ale jeszcze chwilę to potrwa. Za 2 tyg wizyta, powiedział, że oceni szyjkę i będziemy rozmawiać o indukcji ewentualnej. Natomiast czekałam 3h w poczekalni, bo tyle ludzi dzisiaj umówili.

Widzisz kasjanna 2 tyg temu słyszałam, że ja zaraz urodzę, a tu dalej nic, wręcz mówią, że po terminie będzie, więc u ciebie może być odwrotnie 😉

Leksa, Iwonaa27, Soleil, Klara_1985, Zosiek, Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja mam! Od kilku dni tak, raczej na infekcje zawsze miałam inne uczucie a teraz takie właśnie nie wiem, ciężko nazwać trochę kłucie troche szczypie into tylko przy chodzeniu 🤔

Ja robiłam ćwiczenia na obrót dzieciątka od 27tc ale olałam już jak moja ginekolog powiedziała, że marne szanse, czyli półtora tygodnia temu.

Megsi super wieści 😀 zazdroszcze Wam dziewczyny chociaż jestem tylko krok za Wami 😀
    Ja nieśmiało się przyznam, że dopiero wyszłam z pizamy i na całą ciążę miałam takich dni tyle, że na palcach jednej ręki mogłabym zliczyć. Nawet chwile miałam plany coś posprzątać ale jednak już mi przeszło 😀

Zosiek, Merci92 lubią tę wiadomość

• Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkaa
    Gratulacje!

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka gratulacje! Super, ze mały już z tobą.
    Kasjanna mi lekarz mówił, że teraz dzieci już malo przybierają na koniec. Mój w 2 tyg pol kilo mniej więcej przytył i lekarz dzisiaj mówił, że teraz zwolni.

Soleil my mamy te same objawy i mi dzisiaj lekarz mówił, że to dobrze, że tak się dzieje. Macica cwiczy do porodu.
    Chociaz ja przyznam, że liczyłam na to, że sprawdzą te moje dzisiejsze skurcze.
    Powiem wam, że jeszcze jest wcześnie, ale naprawdę zaczyna mi siadać na głowę to oczekiwanie. Już bym chciała być po, bo ta niewiadoma mnie dobija.
    Ciśnienie mi mierzyli 4x na 3 różnych aparatach, bo tak skakało.
    Czasem naprawdę wolałabym mieć ustalona cesarkę i wiedzieć co mnie czeka, a taka niewiadoma mnie przeraża

Soleil lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu dzieci zwalniają ze wzrostem wagi? ☺ Trochę mnie to uspokoiło bo myślałam że one tak do końca rosną z waga ☺

Martynka Gratuluję! 🥰

Też mam kłucia od czasu do czasu chyba tam w szyjce 🙂 I nie mam infekcji ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 17:02

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil to może szyjka nam coś reaguje, właśnie nie miałam infekcji w ciąży i nie wiem za bardzo jak to się czuje.🤦
    Takie dni leniwe zwłaszcza teraz nam się należą a co😂😘

Megsi ale to dobrze, że nie będzie taki duży bo łatwiej urodzić. Pocieszyłaś mnie z tym zwolnionym przyrostem, mam nadzieję, że u mnie też zwolni moja kluska. 😂
    I jak tu wierzyć lekarzom 😂

Merci92, Leksa, Soleil, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja te bóle i kłucia tez mam od pewnego czasu, to już chyba normalne przy koncu🙂
    Wczoraj dziewczynę z mojej sali wzięli na porodówkę rano. Mieli jej dać balonik ale okazało że się ze nie dostala balonika tylko jakiś żel który miał przyspieszyć poród ale jednak nic się nie działo i wróciła do nas z powrotem. To znowu potem jej dali jakiś zastrzyk w dupke i potem mowila ze miala jakies skurcze już ale na ktg nic nie wychodziło. Dzis ją rano znowu wzięli na kolejną próbę i już nie wróciła z powrotem także pewnie jest już mamą🙂

Merci92, Leksa, Zosiek, Megsi, Ana.Ta, Klara_1985, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr mówił tydzień temu że teraz maluszki przybierają 20-30dkg...zaczęłam pić już napar z liści malin i ćwiczyć, bo mój juz 3300miał-niech już powoli wychodzi😆
    Czuję brzuch już bardzo nisko, wschodząc po schodach obijam go nogami i mąż pomaga w założeniu butów🙈
    Zapinke do smoczka kupiłam w sinsay, ale to będzie na później bo zauważyłam, żete malutkie smoczki co kupiłam nie mają tej zaczepki🤭

Martynka ogromne gratulacje🧸💝jak się czujecie?

Merci92, Soleil, Zosiek, Megsi, Ana.Ta, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona super, że obrót się udał 😊

Martynka gratulacje 🥰 jak się czujecie? Dobrą macie opiekę? Jak wspominasz poród?

Ana.Ta, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja mam tylko nadzieję, że lekarz mi prawdę mówił, a nie tylko takie gadanie, żeby mnie uspokoić.
    Najpierw się pomylił i powiedział, że mały waży 3800 i przysięgam, że wstałam z tego łóżka jak na filmach i wykrzyczałam jakieś 3800?!!!
    A on mówi o Boże przepraszam przepraszam 3kg źle spojrzałem. Skomentowałam, że 3kg to i tak sporo to wtedy powiedział, że teraz już dużo nie przybierze i szacuje, że na 3.5 się zatrzyma, narazie dla swojego dobra mu wierzę 🤣

Merci92, Soleil, Kasjanna, Malinka2021, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja mam takie odczucia z pieczeniem co jakiś czas. I nie przypuszczam że to infekcja tylko właśnie takie dziwne pulsowanie. Ale to nie jest cały czas, przy infekcji ja miałam dodatkowo więcej upławów. Teraz jak więcej odpoczywam od kilku dni (wkońcu mogłam zawolnić ☺️) jest tego mniej.

Martynka gratuję urodzin ! Kolejna rozpakowana- super. To pampersy 0 pewnie używacie? :)
    Iwonka super, że był odwrót !

Leksa życzę żeby się uspokoiło jeszcze na trochę 😘 musi być dobrze😘

Vende dobrze że jutro masz wizytę, ale beznadziejnie że kobiety w ciąży nie mogli wcisnąć na dziś... echm. Jesteśmy prawie w tym samym momencie ciąży kaszel na pewno cię już dodatkowo męczy - życzę zdrowia 😘

Megsi wcale Ci się nie dziwie, że masz takie odczucia 🙈

Kasjanna może jutro Ty nam napiszesz że jesteś rozpakowana czego Ci życzę 😘

Ps. Ja jakoś też przyspieszyłam układanie małej ciuszków - jakoś wole mieć wszystko na swoim miejscu bo jak już „pyknął” miesiąc do i w sumie już miną tydzień wszystko może się zdazyc

Dobrze że w końcówce tak nie rosną ! Uff u mnie tydz temu było 2600, więc może będzie mniej niż 4000g (co jest moją zmorą 😂). Zaczęłam się obawiać jak to dziecko „wyjdzie” 🤦‍♀️😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 18:35

Leksa, Zosiek, Soleil, Merci92, Kasjanna, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) co tam śpicie czy się rozpakowujecie? ;D

Soleil, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Dzień dobry :) co tam śpicie czy się rozpakowujecie? ;D
    To samo pomyslalam :D

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja melduje się w dwupaku ☺️
    Ale To już trzeci dzień z rzędu kiedy z rana budzi mnie dosyć mocny ból brzucha jak na okres plus ból pleców. Na szczęście bez leków mijało i mam nadzieję, że dziś też tak będzie. Tylko czy tak już zostanie do końca 🤔 nie oszczędza mnie ta ciąża.
    Dzisiaj biorę się za małe sprzątanie.

A i nie pamietam już, która z was pisala o ekspresie de longhi dedica, ale jak do soboty nie urodzę to pojawi się w domu 😀 trochę jako część wyprawki 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 09:54

Kasjanna, Zosiek, Leksa, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂

Soleil to mam nadzieję, że Ci się spodoba.🙂

Ja też melduje się w dwupaku. Jedynie noc miałam ciężką usnęłam dopiero koło 4 i spałam z 2 godziny. 🤦 Duszno, mdłości, pić, siku, pojedyncze skurcze. Teraz poza tym, że jestem zombie czuje się ok.🤣

Wy też jesteście takie opuchnięte? 🤦

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bez zmian, mały dalej na pokładzie.
    Zosiek mi o dziwo ostatnio zaczęła schodzić opuchlizna za radą położnej pije sok żurawinowy i chyba pomógł. Mówiła, że jest moczopędny i woda się nie będzie przez to tak zatrzymywać.

Soleil u mnie to samo z bólami okresowymi, aż zaczęłam się smucić, że ciąża się skończy i wroci ten nieszczęsny okres, za którym w ogóle nie tęsknię.
    Ja już nie wiem co myśleć, jeden lekarz mowi, że te bóle to nic, drugi mowi, że to też tylko przygotowanie, a 3 mowi, że lada dzień urodzę.
    Juz żadnemu nie wierzę, nie myślę o tym, jak urodzę to urodzę.
    Dzisiaj zabieram męża na zakupy, bo nie ma nic na sesję sobotnią. Dokupię małemu jakiś sweterek 56 na wyjście. Popatrze na jakieś pościele. Nie planuje, żeby tam były jak mały śpi, ale tak bardziej dekoracyjnie 😉
    Prześcieradła mam niebieskie w pandy astronautów, więc ciężko będzie znaleźć coś pasującego 🤣

Soleil, Zosiek, Leksa, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi lekarzami to różnie bywa, każdy co innego...
    A ja się właśnie skapnęłam ze nie mam linea Negra, dziwne...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi dziękuję, spróbuję z tym sokiem. 😉 No właśnie lekarze mają różne zdania i gadki, trzeba to brać przez palce. 🙃

Kasjanna w poprzedniej ciąży też nie miałam tej linii, a teraz i linia i siny pępek.🤦 Jednak każda ciąża inna...😉

Kasjanna, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w dwupaku 😁

Ale wczoraj się przeraziłam. Dostałam biegunkę 🤦🏼‍♀️ A tak zaczal mi się pierwszy poród plus wymioty do tego byly. Ale na szczęście tym razem to chyba był zbieg okoliczności ? Rano byłam na pobraniu krwi i ok. 5 tak już mi się siusiu chciało, ze myslalm, ze pęknę, ale jakoś zacisnęłam i wytrzymałam do budziku do 6:30. Po powrocie do domu wymioty 🤦🏼‍♀️ Meczy ta końców ciąży. Wczoraj wieczorem zaczęłam ubierać łóżeczko i jakoś lepiej mi z tym faktem 😊

W ogóle to śmiałam się do męża, ze nasz syn urodził się w urodziny mojej chrześnicy, żeby tylko jutro nie przyszło na myśl się rodzic córci, bo to będą urodziny mojego chrześniaka 😂
    Ah z dziecmi roznie bywa 😂

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ