Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tydzień temu +14kg więc gonię Cię Vende hihi😆oczywiście znalazłam zająca wielkanocnego i już po nim🤭
Leksa-ja jutro zdejmuję folię z materaca i kokonu-zakryję wszystko kocem by się nie kurzyło i czekaaamy🧸Leksa, Ana.Ta, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl12 wrote:Czy Wy też codziennie jecie słodkie?właśnie jestem po obiedzie i już mnie trzęsie żeby coś zjeść słodkiego ale nic nie mam buuuu🤪
A nic nie mów! Nie pamiętam kiedy ostatnio mialam niesłodki dzień 😬
Najlepiej nic w domu nie mieć, wcześniej nie miałam problemu przejść obojętniew sklepie... A teraz mam 😀Ana.Ta, Leksa, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
U mnie +15kg. Tez ciągnie do słodkiego 🥺
Mam chyba uczulenie na kakao. Zawsze mnie wypryszczało po zjedzeniu choćby 1 cukierka czekoladowego. I powiem Wam, że to najlepszy motywator, żeby się powstrzymywać 😆
W ciąży jakoś mi to przeszło i wcinałam czekoladę bez takich konsekwencji. Ale niestety chyba łaskawość losu minęła, bo w tym tygodniu nieprzyjaciele wrócili po zjedzeniu czekoladek. Więc już się pożegnaliśmy.
Za to dzisiaj mąż mi kupił kruche ciasteczka z marmoladą i już się do nich przystawiam 😅Ana.Ta, Leksa, Soleil, Asiulka87, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Hejka!
u mnie noc też ciężka - co chwile się wybudzałam przez bóle okresowe. Spałam chyba w każdej pozycji ale w każdej bolało 😂
Dobrze, że w dzień jestem nadal produktywna. Poprasowałam prawie całość ciuszków, „strojniejsze”’ i kurtki, bluzy, pozawieszałam na stojak który wkońcu do nas dotarł- to mega słodki widok 🙈
Popołudniu wyszło piękne słońce co mnie skłoniło na zamiatanie kostki i mycie ram w oknach - sama niedowierzam po ciężkim początku i wegatacji do grudnia, że ja mogę tak aktywnie żyć w ciąży 🙈
Tymbardziej szkoda mi każdej z dziewczyn które muszą leżeć do końca, ale mam nadzieje że słodki bobas będzie tylko zwieńczeniem i wszystko wynagrodzi 😘
A ja w majówkę mam jeszcze Komunie, ale zapowiedziałam męzowi że w poniedziałek musi być grill!
Naoglądaliśmy się dzisiaj starych zdjęć z naszych wojaży i ależ zatęskniłam za tą błogością i naszymi wycieczkami🙈Malinka2021, Leksa, Soleil, Asiulka87, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja codziennie jem słodycze. Zawsze uwielbiałam, ale w ciąży to już wgl 😂
Dziś mieliśmy naleśniki z serem, owocami i bitą śmietaną- obłęd 😂
U mnie jest plus 17kg, ale kto mnie widzi mówi że przytył tylko brzuch. I serio jak na siebie patrzę widzę tylko „bęben”.
Może trochę uda... ale np. na plecach dalej żebra, czy ręce jak były. Oprócz oczywiście opuchnietych palców u stóp. Ale to już chyba taki urok 8go mca ... 😬🙂
Ps. Mąż mi kupił sucharki i czekoladę „do porodu”. Ciekawe czy się przydadzą😂
Po Waszych odp zamówiłam zawieszkę do smoczka w Sinsay. Mam nadzieje ze bedzie dobra
Vende zdrówka życzę😘 dobrze, że masz leki- szybciej przejdzie. Mam nadzieje ze nie meczy Cię już tak kaszel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 17:09
Soleil, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Iwonaa27 wrote:A mnie teraz wziął taki ból okresowy, że zdwojoną siłą, brzuch cały twardy. Aż się zastanawiam co się dzieje. Do tej pory te bóle okresowe były o wiele lżejsze.
Dopiero pisałam z kolezanką, która opowiadała że tak zaczął się u niej poród 😄 od rana bóle okresowe,coraz mocniejsze a w nocy pojechała na porodówkę 🙂 Iwona może teraz Twoja kolej 😊 który masz tydzień?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dzisiaj 35+6, więc nie baralam pod uwagę żeby cos tak szybko się zaczęło. No ale w sumie, nigdy nie wiadomo.
Ja te bóle okresowe mam może z tydzień i już już przyzwyczaiłam, że są, ale Kurcze, nie takie mocne.
Nie wiem czy coś się szykuje czy przesadziłam z porządkami dzis i gotowaniem... -
nick nieaktualnyJa też zabroniłam kupować słodyczy, bo jem jak głupia. Ostatnio szwagier był na zakupach i wziął przysmaki dla mnie. Pojemnik z mini muffinkami, czekoladowe bułeczki w 2 dni poszło wszystko. Teraz w domu mam tylko kisiel, jak mnie przyciśnie to robię, a tak muszę się obejść bez słodkiego.
Na wadze mam +17kg, ale już mnie to nie rusza. W sumie nie wyglądam źle, głównie w brzuch poszło i dużo zebranej wody w organizmie tez.
Bede się martwić po ciąży. Teraz się ograniczam nie ze względu na swoją wagę, ale dziecka. Samolubnie nie chce żeby był za duży, żeby mnie nie zniszczył tam na dole. Chociaż na to też nie ma reguły, znam dziewczyny co urodziły 4.2kg dziecko bez nacięcia i pęknięcia, a znam taka co 2400 rodziła i dużo szkód na dole dzidziuch zrobil.
Iwonaa ja wczoraj miałam takie skurcze od rana, takie jak przy endometriozie kiedyś, gdzie zdychałam i bez tabletek nie dało się żyć. Miałam wizytę w szpitalu i powiedzieli, że to normalne i się nie przejmować...ale tutaj dla nich wszystko jest normalne.
Obserwuj jak się zrobi gorzej to może Jedz na IP o ile ma cie to uspokoić 😉
Łóżeczko jednak zostawiam do przyszłego tygodnia. Kupiłam małemu dzisiaj body w wieloryby, jak mamusia 🤣🤣
U mnie pogoda cudowna, byłam na balkonie teraz godzinkę, bo kolezanka dzwoniła na ploty i się smażyłam w tym słońcu. Może zaraz się na spacer przejdę, mąż akurat idzie na grila i steki do kumpli, to ja dla odmiany spacer I lody 😁Iwonaa27, Soleil, Leksa, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Odnośnie naszej rozmowy o słodyczach, cieszylam sie ze w domu naprawdę zostala mi tylko gorzka czekolada i pistacje. Na co wszedl moj mąż... Z dwoma paczkami lodów. Nie wiedzialam czy sie cieszę czy chce go zabic haha
.
Ana.ta, dziękujęteraz w ciągu dnia jest lepiej, leki fajnie działają, ze ten kaszel trochę mniej meczy. Boje sie nocy ale zobaczymy
Mowilam Wam ze moj mąż jest troche dziwny? Dzisiaj oprocz tych lodow przyniosl do domu dumny pierwsze śpioszki ktore sam kupil Malej... Oglądałyście laleczke Chucky? Dokladnie takie śpioszki... On jest nienormalny xDLeksa, Soleil, Motyl12, Klara_1985, Malinka2021, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U mnie też ciężko ze słodkościami 🤦 waga a co, pobije Was 18+ 💪🤣 ale u mnie nie tylko w brzuchu, też uda, plecki ramiona, zrobiłam się klucha.🤦🤣
Vende oby Ci szybko przeszło 😘
Jakiś przypływ energii dzisiaj miałam mimo zombie i poszłam na spacer, aż chce się żyć. 🤣 Teraz patrzę w lustro i chyba brzuch zaczyna opadać, dobrze by było bo oddychanie i nerwobóle w żebrach to dla mnie największa zmora 🤦
Cały czas nie mogę uwierzyć, że niedługo będzie ten bąbelek... 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 18:49
Kasjanna, Motyl12, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Asiulka87 wrote:Dziewczyny a kupowałyście moze takie zestawy koszulka dla taty z jakimś napisem i body dla córki czy syna?🙂
Patrzylam na allegro ale nie widzę za dużo tego a fajna sprawa by to tez byla☺️
Ja miałam dla męża i syna. Mąż miał napis „ojcostwo to tez praca, tylko szefa trzeba nosic na rekach” , a syn miał body z napisem „szef” 😁
Teraz nic takiego nie robie, bo będzie córcia i miło by było gdyby mąż wpadł na jakiś taki pomysł dla mnie i malutkiej, ale pomarzyć dobra rzecz 😅Asiulka87 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Mój mąż na pewno na to nie wpadnie ale chyba mu zrobie taką niespodziankę 🙂
Jeszcze jedno mi się przypomniało. Dzis po tych skurczach które mi się pojawiły to i lekarz i położna robiąc ktg powiedziala ze nie można masować brzucha bo wtedy wzmagają się skurcze I można sobie zaszkodzic😳 najpierw myslalam ze Mój lekarz jak to powiedzial to sobie jaja robil ale jak położna to powiedziala to jednak uwierzyłam. Wytłumaczyła mi ze to wzmaga skurcze I jak chce dłużej jeszcze pochodzić z brzuszkiem to żebym go teraz nie ruszała 🙂 a ja dziś z godzinę siedzialam i masowałam brzuszek🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 18:56
-
nick nieaktualnyJa też miałam dzisiaj takie okresowe bóle.
Może to też syndrom szpitala, bo zaczęły się akurat na ktg przed wizytą, wysokie na 50, ale krótkie. Jechałam zresztą z walizką ze względu na ostatnią niską masę niuni, jakby cos miałam zostać na obserwacji. Niunia dzisiaj 2620 g, trochę nie ufam tym pomiarom, bo wychodzi, że przez 2 tygodnie przybrała 650 g. Chyba że
tak faktycznie nadrobiła. Zobaczymy przy porodzie.
U mnie 16 kg na plusie, czyli tyle ile w ostatniej ciąży mialam na plusie przy porodzie. Trochę też wodę zatrzymuje. Pisałyście o soku z żurawiny. Ostatnio piję i trochę faktycznie pomaga moczopędnie.
Mi przywieszkę do smoczka chce kupić siostra, taką z imieniem, ale ze dalej się nie zdecydowaliśmy na imię, to jeszcze nie kupiła:)
Na ekspresy też patrzyłam, wasza sprawka:) Vende możesz mi podać dokładny model Twojego? bo widzialam, że jest kilka z tej serii i rozpiętość w cenie między nimi kilkaset złotych.
Soleil, Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość