Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa chciałam kupić mężowi koszulkę z pizza bez jednego kawałka i małemu body z tym jednym kawałkiem pizzy, ale jakoś może na dzień taty mu zamowie. Dużo kupuje rzeczy z motywem i love daddy, a on nigdy nie wpadł, żeby kupić coś dla mnie. Zobaczymy jak na dzień matki się spisze.
Vende dobra jeżeli chodzi o słodycze. Tez pisałam, że w domu nie ma, a dzisiaj pogoda cudowna, po lody mi się jednak nie chciało iść, a parcie miałam takie, że skręcało.
Poszłam na drzemke liczyłam, że mi przejdzie, ale tylko wzmoglo apetyt. W akcie desperacji wrzuciłam do blendera banana, kakao i jogurt naturalny i miałam to mrozić, ale wtedy zszedł mój rycerz na białym koniu (szwagier) i powiedział, że jedzie do sklepu i jakie lody mi wziąć, bo sam ma ma coś ochotę. Wiec teraz czekam jak narkoman aż wróci 🤣🤣
Asiulka, leksa ja też usłyszałam od lekarza, że nie powinno się dotykać i masować często brzucha. Jak byłam w 21 tyg u lekarki i powiedziałam, że twardnieje i boli to zapytała, to po co pani go masuje, wywołuje tym pani skurcze. Wkurzyłam się wtedy, no bo jak to brzuszka nie masować, nie da się.
Iwona dobrze, że przeszło. Oby jeszcze tydzień wytrzymać do donoszonej 😉
Vende ja też dziwna jestem, bo rozśmieszyły mnie te spioszki laleczki Chuckie, chyba małemu na halloween kupie takie ogrodniczki body i trampki 😅Vende, Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
Klara, u siebie mam dokladnie Ekspres SIEMENS EQ.6 Plus S700. O ten pytasz? Bo wymieniałam tez inne z jakimi mialam styczność
Bardzo ładna waga Małej teraz moze fakrycznie nadrobiła. Ciekawe jak tam moja
Iwonaa, to dobrze ze sie wyciszyło. Odpocznij, pośpij
Jezu dostalam oscypka od rodziców bo wrócili z gór i chodziłam wokół niego bo taka ochote mialam. Wreszcie sie skusiłam, ale wzięłam pokroilam na cienkie plastry i prawie go spalilam na grillu elektrycznym bo trzymalam go z 15 minut. Musialam zjesc chociaz dwa plasterki. No nie moglam wytrzymać, mam nadzieję ze po takiej obróbce to juz wszystko co zle z niego usunęłam xD
Megsi, mnie tez rozbawily te śpioszki ale nie wiem czy inni zrozumieją nasze poczucie humoruWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 20:43
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
A ja nawet nie wiedziałam że oscypki mają w sobie coś złego, przecież one są wędzone na ciepło, nie? To i tak są po obróbce.
Ile to rzeczy nie wolno co nawet człowiek nie wie.
Pamiętam jak w pierwszej ciąży był u nas kolega i zrobiłam sałatkę owocowa i była w niej papaja. On w szoku, że ja to jem, a ja nie wiedziałam o co chodzi. Dopiero wygooglalam że papaja (ale głównie nasiona) mają jakieś tam właściwości poronne. W zyciu bym na to nie wpadła...29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, kwestia mleka podobno, są wykonywane głównie z mleka niepasteryzowanego. Ale zalozylam, ze jak go obrobie termicznie to będzie dobrze
. Nie wiem, tez różne rzeczy słyszałam, zarłam ananasa przez polowe ciąży, potem tez ktos mi powiedział, ze nie powinnam. Z rybami to w ogóle masakra kazdy inne opinie. O papai nawet nie slyszalam, a tez jadlam w trakcie ciąży. I to tak wlasnie jest
nick nieaktualnyDzięki Vende, muszę poczytać jaka jest różnica między S100 i kolejnymi modelami do S700, bo różnica w cenie jest spora. Według Ciebie jest wart tej ceny?
Dziewczyny, które biorą Acard, do którego tygodnia lekarz Wam zalecił brać? Mi lekarka mówiła, że mam brać do 36 tygodnia. Dzisiaj był za nią inny lekarz w zastępstwie i zalecił do do 38 tygodnia. -
nick nieaktualnyKlara ja miałam do 36 tyg brać i już odstawiłam. Z tym jedzeniem to te opinie są podzielone, ja unikałam mrożonych owoców i warzyw cala ciążę, a teraz na koniec mrożone truskawki zaczęłam blendowac do smoothie.
A jeszcze wam nie pisałam, ze wczoraj poszłam do polskiej księgarni u mnie w mieście i kupiłam kilka książeczek, żeby czytać dziecku. Bajki na dobranoc, karty kontrastowe ze zwierzętami, pucio idzie spać i będziemy się edukować od początku 😍
Kasjanna, Klara_1985, Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Klara, no kawe robi dobrą, jest bardzo intuicyjny, fakrycznie te kawy sie od siebie różnią. Pytanie jaką kawe pijesz na codzień. Mi nie do konca są potrzebne te wszystkie programy, nie skupialam sie az tak na tych opcjach mąż wybrał taki wiec kupilismy taki. Ale z tego co poki co rzucilo mi sie w oczy to wlasnie roznia sie iloscia tych programów, u mnie jest tego naprawdę sporo a uzywam dwoch czy trzech. Ale kazdy ma ten system czyszczenia rurki od mleka, ktory szanuje- czyli zawsze sam sie czyści po pracy, to jest super.
Moja lekarka jest ekstra- jest wieczór, a ona do mnie pisze jak sie czuje. I czy nie rodze, bo sie martwi, ze brzuch mialam duzo nizej niz ostatnioMalinka2021, Kasjanna, Klara_1985, Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Powiem Wam ze babeczka jest naprawdę fenomenalna. Jeszcze mnie zapewniła ze cala majowke jest w domu, jakby sie cos działo to mam dzwonić. Takich lekarzy to naprawdę ze świecą szukać...
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Klara moja malutka na jednej wizycie miala 1880g a na kolejnej za 3 tygodnie było 2660g 😯 ja wtedy przeżyłam szok heh I pytalam czy aby to nie błąd ale lekarz powiedział że jest ok. Teraz przed szpitalem tydzień temu w piątek mała po 2 tygodniach od tamtej wizyty miala 2880g czyli raz w 3 tyg przybrała 800g a potem przez 2 tyg tylko 200g wiec cos mi się tu nie podoba 🙂
Vende faktycznie masz super lekarkę, to chyba rzadkość zeby sami pisali z pytaniem o samopoczucie🙂
Ja zjadłam troche oscypka w 3 miesiacu a dopiero potem przeczytałam że w sumie się nie powinno tylko właśnie takiego grillowanego to tak🙂
W ogóle dużo jest produktów których niby się nie powinno jesc a nie tak dawno ogladalam na YouTube zaufaj poloznej i ona mówiła że nie jest tak ze nie można. Chodzi bardziej o ilości. Sporadycznie większość rzeczy można jest oprocz jakichś tam produktów jak np grzyby z niewiadomego zrodla
Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Vende wrote:Powiem Wam ze babeczka jest naprawdę fenomenalna. Jeszcze mnie zapewniła ze cala majowke jest w domu, jakby sie cos działo to mam dzwonić. Takich lekarzy to naprawdę ze świecą szukać...
Ze świecą szukać takiego lekarza! Widać, że jej się chce i nie jest obojętna to takie miłe.
Ja 3 lata temu też miałam takiego lekarza. Nagrał mi się raz na telefon gdy nie zdążyłam odebrać i powiedział, że chciał tylko zapytać jak się czuję i żeby napisać do niego emaila gdyby coś było nie tak. Niestety odszedł na emeryturę 😢
Kurcze gadałyście o tych lodach i teraz chodzą za mną, będą się śniły po nocy 😅 moja wizyta jutro jest późnym południem ale jak wrócę z niej cała to chyba od razu do sklepu polece 😜Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiulka, ja właśnie dlatego jestem sceptyczna i przeczulona na punkcie tych pomiarów. Moja pierwsza córka miała na ostatniej wizycie przed porodem ponad 2800 a urodziła się prawie 2 tygodnie później z wagą 2600. Oby się tylko urodziły bezpiecznie i zdrowe, to najważniejsze..
Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie mi mówili wczoraj na badaniu, że one nie są dokładne już, bo ciężko zmierzyć bobasa. Jak ktoś dostal dokładną wagę to tak w sumie na wyfarcie 😁
Ja już bym chciała mieć poród za sobą, żeby zapomnieć o tym bólu i przytulić ta moja małą kluskęMalinka2021, Klara_1985, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
A więc dziś był dzień lodów😂 mój wieczorem wracając z myjni przytachał 2 pudełka 🙈 ale zjadłam tylko dwie gałeczki, bo obok do filmu nakroił kabanosy, oliwki i sery. Także pewnie poszło w brzuch hihi
Vende - lekarz anioł! Mąż fenomenalny 😂👍
Dostałam wynik gbs/ na szczęście negatyw. Ciekawe czy kolejna wizyta 10.05 będzie aktualna... też przez te bóle okresowe mam wątpliwości 😬 dobrze że kończe ogarniać pokoik. W sumie tak z zaskoczenia byłoby nieźle. I szybciej poznałabym tego domownika, tymbardziej że żebra bolą od kopniaków i coraz ciężej się przekręcać w pozycji leżącej 🙈
Co do ciuszków związanych z ojcostwem 😆 planuję kupić na dzień taty 🙂 i taką zawieszkę do auta żeby jechał ostrożnie bo córeczka czeka w domu. 😇 ciekawe czy jeśli urodzę Do 26.05 też coś dla mnie będzie
Ps. Od 05.05 w lidlu mają być biustonosze do karmienia za 20 zł. Tylko ciekawe czy są fajne 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 00:06
Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Mi te Wasze lody po nocach się śniły 😂 mój też taki, że zawsze coś przyniesie, albo zadzwoni ze sklepu i mówi co do wyboru. Nie wiem czy próbowałyście loda
magnum raspberry? To mój ciążowy faworyt 😂 aż dziś po wizycie jak wszystko będzie w porządku to zahaczę po małe zakupy 😀 ale wizyta dopiero po 16, wiec jeszcze trochę czasu
Dobrego dnia dziewczyny 😘Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Asiulka, nie ma co aż tak patrzeć na tą wagę, wiadomo ze dziecka w brzuchu nie zważą, tylko to szacunkowa wartosc na podstawie kilku pomiarów. Dlatego +- to sie zgadza, ale moja lekarka mowila ze 300g roznicy np to jest calkowita norma. Teraz dziecko nabiera tluszczyku, a juz tak nie rośnie wiec coraz ciezej jest to trafnie okreslic
.
Leksa, wlasnie myslalam o tym, ze marzy mi sie taki pediatra dla Małej. Ale ta niestety leczy tylko dorosłych
Soleil, wlasnie takich lekarzy sie docenia. Nigdy nie trafiłam na innego lekarza , który by byl tak zaangazowany. Tutaj ona zna nas od kilku lat, leczy całą rodzinę, wiec tez ma trochę inne podejście pewnie niz do reszty pacjentów. Fajnie czuc sie takim zaopiekowanym.
Ana.ta, ja Wam troche zazdroszcze tych kopniakow w zebra. Ja ciagle dostaje po pęcherzu i kości łonowej... Tazke moja Mala chyba dalej sie nie obrocila
U mnie dzisiaj w nocy niby trochę lepiej, ale w nocy meczyły mnie skurcze brzucha, ale w ogole nie byly regularne, natomiast mocniejsze niz ostatnio. Jak zrobiła sie dluzsza przerwa tak usnelam, ale powiem Wam ze obudzilam sie cala mokra, łącznie z koszula nocną, wiec chyba byly dosc intensywne. Myslalam najpierw ze moze mam goraczke ale zmierzyłam od razu i nie mialam.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Od 3 dni jestem chora. Wczoraj miałam już temperaturę i dreszcze. Leczę się appapem. Dzisiaj się już pocę.
Vende czy dostałas jakieś leki bez recepty na kaszel i katar? Nie wiem czym się ratować ....Jeszcze w ciąży nie byłam tak chora...Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.