X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 27 września 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu33 wrote:
    Jestem już po.

Wewnątrz macicy uwidoczniono pojedynczy pęcherzyk ciążowy z żywym zarodkiem
    CRL 14 mm co odpowiada 7 tyg i 5 dni ciąży
    Czynność zarodka FHR około 160/min
    Jajnik prawy z torbielą prostą 54 mm, jajnik lewy prawidłowy

Dostałam nystatyne bo mam infekcje i nie dało się pobrać cytologi.

Wizyta 14 października kolejne usg bo dziś jeszcze nie widoczny za bardzo maluch i pobranie cytologii. I szereg badań do zrobienia.

Teraz pytanie? Która z Was robi badania prywatnie?

ja zawsze robiłam prywatnie, a co tam? z kartą stałego klienta diagnostyki masz 5% rabatu. Jednak czasem taniej jest zakupić voucher przez diagnostykę, to chociaż nie ściągają kasy za usługę pobrania :-D

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu33 wrote:
    Jestem już po.

Wewnątrz macicy uwidoczniono pojedynczy pęcherzyk ciążowy z żywym zarodkiem
    CRL 14 mm co odpowiada 7 tyg i 5 dni ciąży
    Czynność zarodka FHR około 160/min
    Jajnik prawy z torbielą prostą 54 mm, jajnik lewy prawidłowy

Dostałam nystatyne bo mam infekcje i nie dało się pobrać cytologi.

Wizyta 14 października kolejne usg bo dziś jeszcze nie widoczny za bardzo maluch i pobranie cytologii. I szereg badań do zrobienia.

Teraz pytanie? Która z Was robi badania prywatnie?

Ja robię niektóre prywatnie, a niektóre na NFZ.

Gratuluję wszystkik dziewczynom serduszek ❤️

Dziś jestem do tyłu ze wszystkim, później nadrobię 😊 od 10 rano dzwoniłam do przychodni, wykonałam prawie 900 telefonów, nikt nie odbierał aż w końcu się ubralam i tam pojechałam, nastalam się trochę w kolejce, bo oczywiście ,, starsze mile emerytki '' mialyby problem, że przyszła i się wepchnela, wiecie jak to jest... Byłam jeszcze z małym, to trochę się nalatalam za nim, przełożyłam wizytę do diabetologa z 14.10 na tą sobotę, już mi pani dr dziś zapowiedziała, bo byłam zapytać o termin, że będę miała insulinę... W pierwszej ciąży cukrzyca od ok 27 tyg i bez insuliny, a tu dopiero początek i już z insulina przez całą ciąże ☹️☹️

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, więc i ja się przedstawię i dopisze do majowych mamusiek 2022, ponieważ wszystkie znaki na niebie wskazują, że i u nas w maju pojawi się maluszek.
    Mam na imię Joanna, 31 lat na stanie 10cio letnia córa, mieszkamy w Holandii.
    Termin z OM wychodzi na 27 maja, pierwsza wizyta jeszcze przed nami, nie robiłam też jeszcze żadnych badań.
    Ogólnie zle samopoczucie zaczęło mi doskwierać, nudności i uczucie ścisku żołądka, do tego humor też bez szału, ciagle chce mi się płakać z byle powodu, oby to szybko minęło 🙏🏻

Pozdrawiam wszystkie majowe mamusie 💕 oby było Nas tu jak najwiecej, spokojnego wieczorku, lecę ogarniać kolacje i się szykuje bo mam nocną zmianę w tym tygodniu 🙄

Olenkaa, Kloodziaa lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzix wrote:
    ja zawsze robiłam prywatnie, a co tam? z kartą stałego klienta diagnostyki masz 5% rabatu. Jednak czasem taniej jest zakupić voucher przez diagnostykę, to chociaż nie ściągają kasy za usługę pobrania :-D
    Tak podpytuje ile muszę szykować kasy na sobotę za te pierwsze badania bo jest ich trochę. Jak liczę wychodzi ok 300 zł.

3jgxdqk3348m169c.png
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W diagnostyce mi nie pasuje bo zależy mi żeby było można w soboty. Raczej zostanie mi ta przychodnia do której chodzę.

3jgxdqk3348m169c.png
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam 31 lat, rocznikowo 32 ale jestem z samego końca roku 🙈wiec nie dodaje 😂
    To moja pierwsza ciąża, planowana i tez planuje po tej pierwszej w krótkim odstępie druga ale zobaczymy co los przyniesie 😅

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu ja robiłam w lutym podstawowe i wymazy z pochwy, hivy itp, grupa krwi, cytomegalia wyszło (nie pamiętam dokładnie) ok 450 zl

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co się da biorę skierowanie od lekarza rodzinnego i robię badania na NFZ, a co się nie da to płace 😂 teraz zrovilam polowe badań na NFZ a i tak zapłaciłam 200zl za resztę badań. Martwi mnie tylko to ze muszę zrobić krzywa cukrowa na następna wizytę 25.10 i mam nadzieje, ze nie wyjdzie mi cukrzyca ciążowa..

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • blick3 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Moja Fasolka ma 1,24cm. Serduszko bije, wszystko ok. Termin z usg na 13.05. ;) Mam zażywać luteinę zamiast duphastonu i mam też zwolnienie. Jestem bardzo szczęśliwa, że wszystko ok.. ❤️ Co do badań, to robię niestety prywatnie 😑

Olenkaa, Lulu33, Malinka2021, madzix lubią tę wiadomość

dhi443r8hw3j791d.png
    jox6io4pk40vsg83.png
  • Joaska89 Debiutantka

Wysłany: 28 września 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Js także robię badania prywatnie. Wykonuje je w Śląskim Laboratorium Analitycznym.
    Pierwsze już za mną, płaciłam 180 zł.

Beta HCG 5438.0 (37dc)
    Beta HCG 19362,0 (40dc)

svchs65gvewk1jq4.png

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory prywatnie robiłam, ale od października będę miała pakiet medyczny.
    Chodziłam do gina prywatnie, dostałam skierowanie na badania jak się staraliśmy, wyszło niecałe 1000 zł, więc chciałam choć kilka tych badań na NFZ. Poszłam do gina na NFZ to oczywiście ona nie widziała konieczności żadnych badań i 'na oko' wystawiła swoją diagnozę. Skierowania nawet na 1 badanie nie dostałam.
    Nie spotkałam jeszcze żadnego ginekologa na NFZ, który byłyby warty drugiej wizyty.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Bajaa30 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nadrobiłam czytanie. Od wczoraj dopiero czuję się w ciąży. Nie najlepiej , mdli mnie krzyż daje swoje znaki jest koszmarnie 😂
    Oby szybko było lepiej. W czwartek mam wyniki, boje się bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę , mam nadzieję że tym razem mnie to ominie. Będę czekać jak na szpilkach do 13 października bo dopiero mam wizytę.
    Ja skończyłam w maju 30 lat , zaszłam w tym samym czasie w ciążę co moja mama że mną i była w tym samym wieku 😂
    Więc liczę że będzie niebawem na usg piękna pipka 😂 bo my już z moim partnerem nie bierzemy pod uwagę chłopca. Pewnie dlatego że mój partner ma już 3 synów z poprzedniego małżeństwa a ja syna z poprzedniego małżeństwa więc do pełni szczęścia brakuje nam córki. 😁
    I obu tak było bo to moja ostatnia ciąża więcej nie planujemy. Chociaż kiedy zaczęliśmy się spotykać nie bylo mowy o żadnych dzieciach i ślubie. A tu proszę ☺️
    Ślub w marcu , poród w maju 😁

madzix, Asiulka84, jo_ana lubią tę wiadomość

💔 2014 - Amelka 19 tc
    ❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)

0d1yskjoxa6iqnv2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy ppszlyscie na pierwszą wizytę? Kurczę tak mi się wczoraj skomplikowana sprawa... otóż od listopada miałam wrócić do macierzyńskim do pracy, szef mnie pytał kilka razy czy planuję jeszcze dziecko, mówiłam że nie, A tu niespodzianka. No ale planowałam że wrócę i popracuje3 do marca. A tu wczoraj wiadomość że koleżanka się zwalnia z pracy, szef będzie wściekły że ja jestem w ciąży... chce mu powiedzieć Ale boję się że może znowu nie uda mi się z ciąża, to takie dla mnie krepujace, dziś u mnie 6t 1d i wg mnie to wcześnie żeby jeszcze to ogłaszać Ale chyba nie mam wyjścia...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• madzix Koleżanka

Wysłany: 28 września 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje @blick3 🙂 wspaniale wieści ☺

Ja niestety nie mam czasu za bardzo chodzić po lekarzach na NFZ bo są straszne utrudnienia. Do przychodni nie idzie się dodzwonić aby umówić wizytę, a i też nie znam żadnego lekarza godnego uwagi na nfz.
    Kiedyś jeden zlecił mi jedynie morfologie, mocz, glukoze i tsh. Reszta wszystko płatne. Szczególnie wirusowke i zakaźne.
    Ja płaciłam 450zl tez łącznie z wymazem z pochwy I cytologia.

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na NFZ nie chodzę bo u mnie w mieście nie am do kogo za bardzo. Jest jeden starszy lekarz, który pamiętam że odmówił mi USG kiedyś, a przy ciąży z młodszym synem poszłam do niego i najstarszym mnie że ciąża się nie rozwija. Zadzowjilam szybko do mojego lekarza prowadzącego czy ma dyżur w szpitalu bo szpital był naprzeciwko i szybko zrobił mi USG i wszystko było dobrze, nawet serce biło. Także teraz podziękuje za takie wizyty,

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadzwoniłam do swojego lekarza, do którego czasem chodzę na NFZ. To było z początkiem września a pani mi w rejestracji powiedziała, że nie ma terminów do stycznia. Więc poszłam prywatnie. I tak już byłam na 2 wizytach. Ale później podeszłam do tego pierwszego lekarza i lekarza powiedział, że na spokojnie mnie przyjmie. Cześć badań będę miała na skierowanie a część prywatnie.
    2.11 jestem już umówiona na USG prenatalne bo jestem z dużego miasta i tutaj przyjeżdżają kobiety z całego województwa więc do dobrego specjalisty są kolejki. Więc za wczasy się umówiłam na 12 tc.

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście pakiet medyczny z pracy i odkąd skończyłam studia to albo mam Medicover albo Lux Med. Obecnie EnelMed.
    Poprzednią ciążę prowadziłam w Medicover i wszystko prawie miałam w pakiecie - płaciłam 150zł bo jeszcze męża podpięłam a usg miałam co 3 tyg + badania z krwi itp już wliczone w pakiet.

W EnelMedzie na razie podobnie - konsultacja u lekarza, usg, czy badania z krwi, morfo ze skierowaniem również nieodpłatne.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 28 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    Ja zadzwoniłam do swojego lekarza, do którego czasem chodzę na NFZ. To było z początkiem września a pani mi w rejestracji powiedziała, że nie ma terminów do stycznia. Więc poszłam prywatnie. I tak już byłam na 2 wizytach. Ale później podeszłam do tego pierwszego lekarza i lekarza powiedział, że na spokojnie mnie przyjmie. Cześć badań będę miała na skierowanie a część prywatnie.
    2.11 jestem już umówiona na USG prenatalne bo jestem z dużego miasta i tutaj przyjeżdżają kobiety z całego województwa więc do dobrego specjalisty są kolejki. Więc za wczasy się umówiłam na 12 tc.

ja też już sie umówiłam na prenatalne. Mam 27 października. Tak jak mówisz do dobrego specjalisty trzeba długo czekać, a prenatalne trzeba zrobić u dobrego :) mnie w rejestracji zapisali już na pierwszej wizycie, kiedy była rozpoznana ciąża.

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro o 9 mam wizytę. Wg ostatniej miesiączki termin powinnam mieć na 18.05 jak myślicie będzie coś widać już? strasznie sie stresuje, mam jakieś złe przeczucia. Mój mąż cieszy się jak szalony, a ja nie umiem doczekać sie usg

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzix wrote:
    ja też już sie umówiłam na prenatalne. Mam 27 października. Tak jak mówisz do dobrego specjalisty trzeba długo czekać, a prenatalne trzeba zrobić u dobrego :) mnie w rejestracji zapisali już na pierwszej wizycie, kiedy była rozpoznana ciąża.

Ja też mam 27 października, przelozylam z 3.11 bo będzie po wszystkich świętych i na drogach może być różnie, a mam ponad 100 km drogi 😊

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ