Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Kwaśne i tylko kwaśne mnie dopada 😂
Jaką ja zadowolona byłam jak dostałam najkwaśniejsza lemoniadę 😂
Ja bym chciała już 2 trymestr, czas tak wolno leci. W nocy budzę się 15 razy , w dzień spać nie mogę bo mam 4 latka a zasnęła bym na stojąco. Chociaż w tej ciąży i tak mam więcej energii💔 2014 - Amelka 19 tc
❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)
-
Ja to nawet nie tyle, że mam chcicę na słodkie ale po słodkim mnie nie mdli 😂
Weekend to były pierwsze dwa dni gdzie od dawna nie wymiotowałam Pewnie dlatego, że mogłam pospać dłużej i mieć leniwy poranek a nie krzątaninę do pkola i do pracy.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
No hej dziewczyny!
U mnie już od rana wymiotowanko zaliczone i teraz mam dylemat jeść czy nie jeść, oszaleć można...
Ale ogólnie czuję się odrobinkę lepiej, zobaczymy co ten tydzień przyniesie, bo zapowiada się ciężki, bo na dwa dni muszę iść do biura i nie wiem czy dam radę.
Ja testu Nifty nie robię, w poprzednich ciążach robiłam test Pappa ale teraz chyba też nie będę robiła.
I tak jak któraś z Was pisała - też chciałabym już 2 trymestr!!! Z poprzednich ciąż pamiętam ten okres najlepiej
Życzę spokojnego tygodnia i udanych wizyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 08:42
-
Ja o dziwo w tej ciąży wogole się niczym nie stresuje za bardzo 😳 z Michaśka, chciałam szybko urodzić i wszystko bylo takie pierwsze, a teraz chce się nacieszyć ciaza najdłużej jak tylko mogę 😂🙈 zawsze chciałam mieć trójkę, ale powiem wam, ze nie wiem dlaczego strasznie się czuje zle psychicznie, boje się jak to będzie po urodzeniu, jak ja to ogarnę wszystko… zawsze jestem spokojna w takich sytuacjach, ale teraz serio, czuje ze wszystko mnie przerasta, a przecież to nie była wpadka, chcieliśmy drugie dziecko, nie wiem czy zdecydowałabym się świadomie w przyszłości na trzecie dziecko, oczywiście na tą chwile, nie wiem skad u mnie takie myśli,
Z tych dobrych rzeczy o 10:15 wizyta, zbieram się
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
A ja mam do Was dziewczyny pytanie. Jakie witaminy suplementujecie? Ja do tej pory przed ciążą brałam pregnę start. Zostało mi jeszcze kilka tabletek, więc lekarz mówił żeby na spokojnie skończyć. Próbowałam brać kilka dni temu pregnę plus. Jednak ona zawiera już te kwasy i od samego zamachu jest mi niedobrze i nie jestem w stanie przełknąć. Lekarz powiedział, że kwasy są niezbędne mniej więcej od 12 tygodnia i na razie mogę brać coś innego. Co polecacie? Pytasz też dlatego, że mam spory problem z dużymi kapsułkami. Po prostu nie jestem w stanie ich połknąć 😥
-
Majetta wrote:Ja biorę Mama DHA do tego jeszcze osobno kwas foliowy 5mg, probiotyk, żurawinę i wit. C (na obniżenie PH moczu )
Leon, Majetta lubią tę wiadomość
-
Leon wrote:A ja mam do Was dziewczyny pytanie. Jakie witaminy suplementujecie? Ja do tej pory przed ciążą brałam pregnę start. Zostało mi jeszcze kilka tabletek, więc lekarz mówił żeby na spokojnie skończyć. Próbowałam brać kilka dni temu pregnę plus. Jednak ona zawiera już te kwasy i od samego zamachu jest mi niedobrze i nie jestem w stanie przełknąć. Lekarz powiedział, że kwasy są niezbędne mniej więcej od 12 tygodnia i na razie mogę brać coś innego. Co polecacie? Pytasz też dlatego, że mam spory problem z dużymi kapsułkami. Po prostu nie jestem w stanie ich połknąć 😥
Ja biorę Mama DHA PREMIUM+ i jedną tabletkę Foliku 😊28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Dzięki dziewczyny za pomoc. Czy ja mówiłam, że nie jest mi niedobrze? To odwołuje! Wstałam rano i było wszystko super. A gdzieś godzinę temu jak mnie wzięło to masakra! Godzina 10 a ja jem zupę pieczarkową. Jak jem to jest mi super! A za minutę tak niedobrze. A później znowu trochę jem bo nie mogę się oderwać. I tak w kółko 🤦
-
Leon wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc. Czy ja mówiłam, że nie jest mi niedobrze? To odwołuje! Wstałam rano i było wszystko super. A gdzieś godzinę temu jak mnie wzięło to masakra! Godzina 10 a ja jem zupę pieczarkową. Jak jem to jest mi super! A za minutę tak niedobrze. A później znowu trochę jem bo nie mogę się oderwać. I tak w kółko 🤦
Sama nie wiem czy lepiej jeść czy nie… niby mam ochotę ale jak wezme kęsa czy coś to się okazuje ze jednak nie miałam 😂Leon lubi tę wiadomość
-
Ooo to ja nie wymiotuję, czasem mnie zamdli jak jestem głodna 😁 ale mam ciągle ochotę na kiełbasę 🙈😂 taka wiecie, na zimno, sucha swojska haha właśnie kawałek zjadłam 😁😁
A z witamin biorę Puerie Uno i dodatkowo choline
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Witajcie diewczyny
Termin na 18-05-2022 niedawno sie dowiedziałam. Zaszłam praktycznie zaraz po wyciągnięciu wkładki. W środę mam pierwsze USG troche sie stresuje bo mam 37 lat i boje się badań prenatalnych. Jest tu jeszcze jakaś starsza mamusia?
Pozdrawiam i trzymam za wszystkie Was kciuki -
Bea8407 wrote:Jest tu jeszcze jakaś starsza mamusia?
Ja jestem, mam 36 lat, pierwsza ciąża, wyczekana po czterech latach.
Ja też każdego dnia się boję, z różnych powodów. Jestem bardzo przewrażliwiona a to pewnie dlatego, że już straciłam nadzieję na dziecko. -
No to dziewczyny czekamy na wieści po waszych wizytach 😁 ja generalnie kocham mięso, obiad bez mięsa to nie obiad tak było do tej pory... teraz mięsa nienawidzę, nienawidze zapachu mięsa.
Od tygodnia zupy oczywiście bez mięsa mojemu narzeczonemu odpowiada bo uwielbia zupy także się dogadamy 😂