Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pod czytuje was już od jakiegos dluzszego czasu. Według ostatniej miesiączki mój termin 12 maj. Czyli 7+3 tydzień. Byłam u lekarza w 6 tygodniu i serduszko biło już. Wczoraj dostałam wieczorem bólu gardła i q nocy temp 38 ponad. Zbijałam zimnymi okładami ale przez całą noc 37.7-37.9. W dzień trochę mi przeszło 37.1 czyli normalnie teraz w ciazy u mnie ale teraz znow 37.6. Strasznie się martwie, że coś może stać się dziecku. Nie biorę żadnych leków tylko płukanie gardła solą z wodą i kanapka z czosnkiem w nocy, rano mleko z miodem masłem i czosnkiem. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić?
-
Asiuleeeek wrote:Dziewczyny pod czytuje was już od jakiegos dluzszego czasu. Według ostatniej miesiączki mój termin 12 maj. Czyli 7+3 tydzień. Byłam u lekarza w 6 tygodniu i serduszko biło już. Wczoraj dostałam wieczorem bólu gardła i q nocy temp 38 ponad. Zbijałam zimnymi okładami ale przez całą noc 37.7-37.9. W dzień trochę mi przeszło 37.1 czyli normalnie teraz w ciazy u mnie ale teraz znow 37.6. Strasznie się martwie, że coś może stać się dziecku. Nie biorę żadnych leków tylko płukanie gardła solą z wodą i kanapka z czosnkiem w nocy, rano mleko z miodem masłem i czosnkiem. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić?
Może jakieś leki na przeziębienie dla kobiet w ciąży, to chyba najbezpieczniejsze po za domowymi sposobami. Jak bedziesz4 dbać o siebie i wyleżysz albo pójdziesz do lekarza jak sie pogorszył to maluszkowi nic nie będzie! zdrówka :* -
Ja mam strasznego lenia, nie chce mi się nic, mogę leżeć, spać, siedziec, byle by nic nie robić 😂 czasem mam napady że zapierdzielam cały dzień, ale to rzadkość 😂
Póki co, to chodzę cały czas głodna, pilnuje diety cukrzycowej i staram się nie obzerac, ale co zjem, to mnie tak ssie w żołądku i jestem głodna po 10 minutach. Od przyszłego miesiąca zamówię sobie dietę pudełkową dla cukrzyków, może wtedy te posiłki będą lepiej zbilansowane i nie będę chodzić głodna. Zapisałam się też do diabetologa, choć moje cukry są tylko o parę jednostek za duże na cczo, może obędzie się bez insuliny tak jak w pierwszej ciąży...
Na przeziębienie imbir+cytryna+miód, gdzieś czytałam że w skarpetki się wsadza cebulę i Czosnek na noc i idzie się spać, Podobnież pomaga ale ja nie próbowałam więc nie wiem 😊i najlepiej się wygrzać. Jest też seria leków dla kobiet w ciąży PRENALEN, są tabletki naa ból gardła, chyba jakiś syrop i spray do nosa, nie wiem co tam jeszcze...28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Zosia1111 wrote:Euthyrox jest chyba na ryczałt, kosztuje ok 6 zł, mi lekarz jak przepisywał to wpisał na R, a na paski do glukometru wpisał mi C i płaciłam 30% wartości pasków
-
Asiuleeeek wrote:Dziewczyny pod czytuje was już od jakiegos dluzszego czasu. Według ostatniej miesiączki mój termin 12 maj. Czyli 7+3 tydzień. Byłam u lekarza w 6 tygodniu i serduszko biło już. Wczoraj dostałam wieczorem bólu gardła i q nocy temp 38 ponad. Zbijałam zimnymi okładami ale przez całą noc 37.7-37.9. W dzień trochę mi przeszło 37.1 czyli normalnie teraz w ciazy u mnie ale teraz znow 37.6. Strasznie się martwie, że coś może stać się dziecku. Nie biorę żadnych leków tylko płukanie gardła solą z wodą i kanapka z czosnkiem w nocy, rano mleko z miodem masłem i czosnkiem. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić?
Ja miał tak samo. Niestety trzeba przetrwać. Ja stosowałam inhalacje i to mi pomagało ogólnie oddechowo o na nos i na gardło. Do tego cukierki mocne miętowe, psikacze do nosa. Polecam syrop z cebuli, czosnek itp -
Olenkaa wrote:Dziewczyny też macie takiego lenia? Nic mi się nie chce, tylko leżeć 🥴
Olenkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny boli mnie brzuch i kwawie… chyba będę jechac do szpitala, trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 19:28
-
Kindziukowa wrote:Dziewczyny boli mnie brzuch i kwawie… chyba będę jechac do szpitala, trzymajcie kciuki
Miałam to samo ale było wszystko ok , mam nadzieje ze u Ciebie tez to tylko jednorazowa sytuacja ! Daj znać ❤️ Trzymam mocno kciuki !!Tysia -
Jak masz gorączkę i złe się czujesz , weź paracetamol on jest bezpieczny w ciąży , ja byłam chora i normalnie go przyjmowałam , teraz mam antybiotyk bo inaczej się nie dało 😊 są syropy w aptece dla kobiet w ciąży wiec możesz podejść i coś kupisz , ewentualnie jeśli będzie się gorączka utrzymywać to idź do lekarza , ja tam wole chuchać na zimne niż żeby infekcja się rozwinęła bardziej .Tysia -
Kindziukowa wrote:Dziewczyny boli mnie brzuch i kwawie… chyba będę jechac do szpitala, trzymajcie kciuki
Jedz, nie czekaj. Powodzenia, jesteśmy z tobą ❤️ odezwij się 🤞🤞28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
No niestety, muszę Was opuścić. Bardzo mi przykro, moja ciąża się nie rozwinęła i dzis sama się zaczelam oczyszczać.
Życzę Wam pięknych bezproblemowych ciąż, pięknych porodów i zdrowych dziedziutkow kochane ❤️ -
Kindziukowa wrote:No niestety, muszę Was opuścić. Bardzo mi przykro, moja ciąża się nie rozwinęła i dzis sama się zaczelam oczyszczać.
Życzę Wam pięknych bezproblemowych ciąż, pięknych porodów i zdrowych dziedziutkow kochane ❤️
Przytulam. Trzymaj się kochana. -
Kindziukowa wrote:No niestety, muszę Was opuścić. Bardzo mi przykro, moja ciąża się nie rozwinęła i dzis sama się zaczelam oczyszczać.
Życzę Wam pięknych bezproblemowych ciąż, pięknych porodów i zdrowych dziedziutkow kochane ❤️
Kurczę przykro mi ❤️ Trzymaj się kochana mocno ! ❤️Tysia -
😢😢😢 Przytulam mocno
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kindziukowa bardzo mi przykro. Życzę powodzenia na przyszłość i wszystkiego dobrego :*
-
Ogromnie współczuję, trzymaj się.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyKindziukowa wrote:No niestety, muszę Was opuścić. Bardzo mi przykro, moja ciąża się nie rozwinęła i dzis sama się zaczelam oczyszczać.