Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zosia1111 wrote:Też tak myślałam, ale przyszedł dzień, że się pojawiły 😂 w pierwszej ciąży z synem nie miałam wcale. Może tym razem będzie córeczka 😊
Nam się marzy córka , i tak stawiamy od początku więc śmiejemy się że Martynka będzie i koniec. Ale w ciąży z synem cały czas piersi nie dawały mi spokoju , tym razem to zrobiły się ogromne ale nie bolą 😆💔 2014 - Amelka 19 tc
❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)
-
Odzywam się , nie wiadomo skąd plamienie wczorajsze , dzisiaj jest czysto , na usg wszystko ok i pięknie , dzidzia przez tydzień urosła z 0,87 cm na 1,5 cm i serduszko tez pięknie bije, lepiej jak tydzień temu słychać i 144 uderzeń na minutę 😊 mam się oszczędzać i do końca pierwszego trymestru brać progesteron plus jakby plamienia się powtórzyły to zapisała duphaston 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 16:17
Bajaa30 lubi tę wiadomość
Tysia -
Tysia :) wrote:Odzywam się , nie wiadomo skąd plamienie wczorajsze , dzisiaj jest czysto , na usg wszystko ok i pięknie , dzidzia przez tydzień urosła z 0,87 cm na 1,5 cm i serduszko tez pięknie bije, lepiej jak tydzień temu słychać i 144 uderzeń na minutę 😊 mam się oszczędzać i do końca pierwszego trymestru brać progesteron plus jakby plamienia się powtórzyły to zapisała duphaston 😊
Super wieści ❤️Tysia :) lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Tysia :) wrote:Odzywam się , nie wiadomo skąd plamienie wczorajsze , dzisiaj jest czysto , na usg wszystko ok i pięknie , dzidzia przez tydzień urosła z 0,87 cm na 1,5 cm i serduszko tez pięknie bije, lepiej jak tydzień temu słychać i 144 uderzeń na minutę 😊 mam się oszczędzać i do końca pierwszego trymestru brać progesteron plus jakby plamienia się powtórzyły to zapisała duphaston 😊
-
Tysia wiedziałam, ze to nic poważnego❤️
Ja w ciąży z córka, nie miałam żadnych objawów, tylko brak okresu teraz tez tak jest, No i z córa wiedziałam, ze będzie córka, byłam pewna na milion procent, teraz chciałabym druga córkę, ale gdzieś tam czuje, ze będzie chłopak 😂 wręcz jestem pewna! A dla dziewczynek tyle pięknych imion jest, a dla chłopca nie podoba mi się ani jedno, nawet Michaska mówi, Ze dzidzia na zawsze pozostanie dzidzią bez imienia 😂 - najważniejsze oczywiście, żeby było zdrowe i Żeby donosić do maja, ale fajnie czasami pomyśleć o takich mało istotnych, ale ważnych sprawachTysia :) lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:Tysia wiedziałam, ze to nic poważnego❤️
Ja w ciąży z córka, nie miałam żadnych objawów, tylko brak okresu teraz tez tak jest, No i z córa wiedziałam, ze będzie córka, byłam pewna na milion procent, teraz chciałabym druga córkę, ale gdzieś tam czuje, ze będzie chłopak 😂 wręcz jestem pewna! A dla dziewczynek tyle pięknych imion jest, a dla chłopca nie podoba mi się ani jedno, nawet Michaska mówi, Ze dzidzia na zawsze pozostanie dzidzią bez imienia 😂 - najważniejsze oczywiście, żeby było zdrowe i Żeby donosić do maja, ale fajnie czasami pomyśleć o takich mało istotnych, ale ważnych sprawach
Ja mam dwóch chłopców już i marze o dziewczynce , niestety czuje ze to kolejny chłopak 😊 no trudno , życie 😄 a jeśli chodzi o imiona to tez dla dziewczynek podoba mi się sporo a dla chłopców nic 😅Tysia -
Tysia :) wrote:A i oczywiście termin się zmienił na 6 maj bo dzisiaj z usg wychodzi ze zaczynam
9 tydzień a nie 8 😃
Cieszę się 6 maj to tak samo jak u nas ja dzieci jeszcze nie mam, ale obstawiam dziewczynkę, może dlatego, że kochaliśmy sie troche przed owulacją ponoć żeńskie plemniki mają dłuższą żywotność. Słyszałyście coś o tym? -
Dziewczyny jestem po wizycie. Jest pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym więc zapowiada się dobrze wizytę ustaliłam na 6.10 żeby już było widać konkrety a co do objawów czuje się ciągle głodna! I jak jestem głodna to mnie mdli. Jak tak ciągle będzie to ile ja przytyje 😱😱 a w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów
Majetta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Cześć dziewczyny, będzie mi bardzo milo dołączyć do was😊 mam nadzieję że wszytsko będzie ok i 22 mają zostanę mama po raz pierwszy. Jak narazie mam nie mały mętlik w głowie i co coś przeczytam to już się martwię i myślę. Oczywiście byłam już na pierwszym usg, oczywiście było za wczensie żeby cokolwiek stwierdzić więc teraz mam 2 tyg stresu czy wszytko jest ok, ale już 27 mam kolejna wizytę czytając wasze wpisy myślę że już coś powinno być widać i słychać❤️.
Olenkaa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Serengeti wrote:Słyszałyście o programie Ciąża+? Sporo leków dla kobiet w ciąży jest za darmo, tylko musi być kod C na recepcie. Za darmo jest między innymi euthyrox, leki na astmę.
Euthyrox jest chyba na ryczałt, kosztuje ok 6 zł, mi lekarz jak przepisywał to wpisał na R, a na paski do glukometru wpisał mi C i płaciłam 30% wartości pasków28.08 ⏸️ 10dpo
-
Olenkaa wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Jest pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym więc zapowiada się dobrze wizytę ustaliłam na 6.10 żeby już było widać konkrety a co do objawów czuje się ciągle głodna! I jak jestem głodna to mnie mdli. Jak tak ciągle będzie to ile ja przytyje 😱😱 a w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów
Super wiadomość! Mj ciągle burczy w brzuchu, nawet po jedzeniu, ciągle jestem głodna 😂Olenkaa lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Odnoście uprawnienia "C" na recepcie to tak, wchodzą na to heparyny, leki na tarczycę (jeśli są wskazania np niedoczynność) , luteina i 1 lek na nadciśnienie i chyba insulina. Reszta typu paski, duphaston, leki pełnopłatne nie mają tej zniżki
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kochane przeleciałam tak szybko cały wątek powiedzcie, robicie Nifty? Widziałam, że jedna z nas (przepraszam nie pamiętam nicku) pisała, że w jej klinice nifty kosztuje 1900zl, to jest cena za wersję Pro? I jeśli tak to jakie miasto? Bo ja będę robić i przyznam że cena super
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa wrote:Odnoście uprawnienia "C" na recepcie to tak, wchodzą na to heparyny, leki na tarczycę (jeśli są wskazania np niedoczynność) , luteina i 1 lek na nadciśnienie i chyba insulina. Reszta typu paski, duphaston, leki pełnopłatne nie mają tej zniżki
Teraz spojrzałam na receptę na euthyrox to mam wpisane C, ale odpłatność jest R, dlatego zapłaciłam za niego ok 6 zł, niektóre są częściowo refundowane a niektóre darmowe 😊28.08 ⏸️ 10dpo