X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil Kurcze ale Cię męczą te skurcze 😔 Może są jakieś inne metody ale naturalne na łagodzenie tego bólu?

Zosiek Teraz tak naprawdę mam co tydzień ktg u ginekologa. Na dwóch ostatnich nie było skurczy. W poniedziałek będę już miala ostatnia wizytę u tego mojego ginekologa + KTG i wtedy ma mi dać skierowanie bodajże na tego 14.05 . No chyba że coś się zadzieje do tego poniedziałku ☺ Z tym że ja nawet nie wiem co to są skurcze, ani brzuch mi nie opada ani czop nie odchodzi więc hmm... szanse są nie za wysokie ale jakies są 😃🙃

A tak to korzystam z rad od MamyGinekolog
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/porod-podstawy/zrobic-aby-zaczac-rodzic/

Najbardziej podobaja mi się te metody z jedzeniem ananasa, słodyczy i ostrej pizzy 😀

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 ciepły prysznic mi pomaga i siedzenie (jak leżę to jest gorzej😅)

Aż mam ochotę na ananasa 😅

Merci92 lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi się ostatnio skurcze dosyc duże pisały na ktg stad decyzja ze nie będziemy czekać tylko dzis ta cesarka ale teraz się okazuje ze ponoc szyjka jeszcze była zamknięta i wcale chyba nie rodziłabym tak prędko😏także te skurcze okresowe to chyba jednak mogą nic nie znaczyć ale mogą też oznaczać nadchodzacy poród także jak zawsze jest to jedna wielka niewiadoma☺️
    Ja miałam ponoc podawany antybiotyk na gbs przed cc ale to było zaraz przed wiec nie wiem jaki w tym sens ale nie zastanawiam się nad tym🙂
    Mialam malutka przy sobie ale dosyc późno mi ją przywieźli. Dziewczyna obok która miała cesarkę godzinę przed to dostala córeczkę prawie od razu wiec ja już bylam załamana ze cos jest na pewno nie tak. Pytalam pań to powiedziały ze ma jeszcze jakieś badania i jest monitorowana. Potem jak mi ją przynieśli zapytalam jeszcze eaz czemu tak późno to Pani powiedziała że wszystko jest dobrze i ze monitorowali ją ale nic konkretnego nie powiedziala😐

Co jeszcze się zdziwiłam to jak przynieśli mi moja kruszynkę kolo hmm godziny 15 to chcialam od razu do piersi próbować ją dostawiać ale malutka caly czas słodko spala a jak zaczęła troszke płakać to poprosiłam zeby położna przyłożyła mi ją do piersi ale mała nie chciała jesc i okazało się że one ją już troszke dokarmily😓 i nie wiem dlaczego tak😔 i znowu malutka mi przy piersi usnęła i w końcu nic ode mnie nie pociągnęła ehh. Po godzinie 17 ją zabrali, mnie przebrali w swoją koszule i coś tam ogarnęła Pani przy mnie i narazie leżę

Merci92, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż po urodzeniu jak przewozili mnie i córeczkę przez hol to widział nas chwile i mógł zrobić zdjęcie dzieciątko. A potem w godzinach odwiedzin czyli miedzy 14 a 17 siedział już ze mną normalnie I trzymał malutką ale w rożku tylko☺️
    Ale przeszczesliwy jest, piekny widok❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 18:35

Zosiek, Merci92, Kasjanna, Motyl12, Leksa, Klara_1985, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil a magnez bierzesz dalej w dużej dawce? W sumie to możesz go ciągnąć przy cc. Współczuję tych skurczy bo to pewnie męczące. 😔

Merci mam nadzieję, że uda nam się urodzić przed przyszłym weekendem 😁 a brzuszek dalej masz tak bardzo wysoko? Nie czujesz nic niżej? U mnie trochę jest niżej, bo zdecydowanie lepiej mi się oddycha i jest śmieszne uczucie opierania go na udach jak się siedzi. 🙃 dziękuję za link! Muszę męża wysłać po ananasa, czekoladę i ciasteczka 🤣🤣🤣 ja jeszcze gdzieś czytałam, że karmi warto pić bo pobudza laktację to wieczorem po takiej mieszance na pewno będę miała ochotę na dalsze wywoływanie.🤣🤣🤣

Misiaa czekamy na wieści 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 18:35

Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, jak mogli dokarmić dziecko bez zgody rodzica. Masakra. Podobno po cc jest ważne żeby dostawić szybko, więc nalegaj tam w miarę możliwości. Dziecko nie powinno być głodne po porodzie, więc dziwne czemu to zrobiły. Malutka wróci do ciebie na noc? W ogóle jak się czujesz?

Merci, słodycze przyspieszają poród??? No to już wiem czemu urodziłam :D

Zosiek, Merci92, 5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka to poszalały, Kasjanna ma rację, teraz się zgodę jakaś podpisuje na dokarmianie. Masz laktator? Może warto nim coś pobudzać, bo na początku to jest bardzo ważne. Najważniejsze że z malutka wszystko jest ok 😘 pewnie ja sprawdzali ze względu na wagę też, mojej koleżance wsadzili na godzinkę do inkubatora na dogrzanie przy wadze 2700.
    Będzie wszystko dobrze 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 18:43

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, z tym przywiezieniem dziecka to może być przypadek, bo akurat robiły coś innego. Ja też na moją mała czekałam długo, a podobno nic się nie działo, a dziewczynie z pokoju przywieźli dosłownie bo 5 minutach, a jej corcia była sporo mniejsza od mojej, więc to nie kwestia wagi. Nie przejmuj się tym.

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słodycze przyspieszają poród to ja lada dzień powinnam rodzić bo słodkie wręcz pochłaniam🙈

Kasjanna, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka no mega dziwne,że same dokarmily. Czytałam,że nawet przychodzą i same do strzykawki odciągają siarę i to dają dziecku jako pierwsze jeśli mama nie jest w stanie jeszcze się ruszać po operacji. Mi przynieśli w 1 ciąży małego po 2h jak był pod lampami na obserwacji przez zielone wody i wtedy to przystawilam. Tylko potem na noc mi go zabrały i dostałam po 6. Jak pytałam czy nie był głodny całą noc to mi powiedziały,że dzieci są opite wodami plodowymi i nie potrzebują tyle picia na początku i że cała noc spał. A potem jedynie mówiły,że gdybym chciała to w każdej chwili mogę podejść po mała buteleczkę mleka jeśli uznam,że się nie najada. Nikt sam go nie karmił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 19:10

Soleil lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Soleil a magnez bierzesz dalej w dużej dawce? W sumie to możesz go ciągnąć przy cc. Współczuję tych skurczy bo to pewnie męczące. 😔

Merci mam nadzieję, że uda nam się urodzić przed przyszłym weekendem 😁 a brzuszek dalej masz tak bardzo wysoko? Nie czujesz nic niżej? U mnie trochę jest niżej, bo zdecydowanie lepiej mi się oddycha i jest śmieszne uczucie opierania go na udach jak się siedzi. 🙃 dziękuję za link! Muszę męża wysłać po ananasa, czekoladę i ciasteczka 🤣🤣🤣 ja jeszcze gdzieś czytałam, że karmi warto pić bo pobudza laktację to wieczorem po takiej mieszance na pewno będę miała ochotę na dalsze wywoływanie.🤣🤣🤣

Tak biorę cały czas ale staram się trochę mniej mimo wszystko. Na ostatniej wizycie lekarz też powiedział że nie widzi problemu mogę brać. Jutro wybija 37+0 o chciałam go brać do 38+0 jeśli dotrzymam 😀

Asiulka co szpital to inne praktyki słyszałam nie raz już o takim dokarmianiu bez pytania, niczym się nie przejmuj najważniejsze że jesteście całe i zdrowe ❤️ dziewczyny oczywiście dobrze Ci radzą.
    Już niedługo będziecie w domu 😍

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka gratulacje ! 😘 najważniejsze, że już miałaś malutką przy sobie i wszystko z nią dobrze. Widok męża z dzieckiem musi być cudowny😍 Pewnie jutro będziesz miała jej więcej, czy jeszcze dziś. Trzymam kciuki za karmienie i Twoje samopoczucie✊

Z tymi słodyczami jeśli to prawda to ja już dawno powinnam urodzić hihi

Soleil to faktycznie masz przeboje z tymi skurczami 🙈 u mnie też najgorzej gdy leżę, dlatego jestem na nogach cały dzień, ewentualnie w grę wchodzi siedzenie 🤷‍♀️ Wystarczy Mi nocne przewracanie, które jest katorgą 🙈

Tak się zastanawiam że chyba skurczy porodowych to nie da się przeoczyć nie? 🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 19:57

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek A jak brzuch opada to widać to gołym okiem? ☺ Bo mąż mówi że nie widzi różnicy. Brzuch mi się powiększa i troszkę na udach lezy albo to uda mi się powiększyły 🤭 Oddychać nawet dobrze oddycham ale dalej mam zgagę więc sama nie wiem 🤷‍♀️🙃

Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Asiulka gratulacje ! 😘 najważniejsze, że już miałaś malutką przy sobie i wszystko z nią dobrze. Widok męża z dzieckiem musi być cudowny😍 Pewnie jutro będziesz miała jej więcej, czy jeszcze dziś. Trzymam kciuki za karmienie i Twoje samopoczucie✊

Z tymi słodyczami jeśli to prawda to ja już dawno powinnam urodzić hihi

Soleil to faktycznie masz przeboje z tymi skurczami 🙈 u mnie też najgorzej gdy leżę, dlatego jestem na nogach cały dzień, ewentualnie w grę wchodzi siedzenie 🤷‍♀️ Wystarczy Mi nocne przewracanie, które jest katorgą 🙈

Tak się zastanawiam że chyba skurczy porodowych to nie da się przeoczyć nie? 🤔🤔🤔

Może ja i od słodyczy mam te skurcze? 😂😂
    Fakt właśnie tak się boję żeby nie przeoczyć tych najważniejszych ale różne historie słyszałam, 😀 oby u nas było bez większych niespodzianek 🙈

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil musiałabyś zaprzestać jeść słodycze, ale to byłoby ciężkie 😂

Widzę, że wszystkie mamy ciekawe „zagwostki”. Z tym brzuchem też się zastanawiam, czy już opadł, czy jeszcze nie 🙈

Dziewczyny a gdzie kupujecie gaziki jałowe? Można gdzieś kupić większą ilość w jakiejś rolce? Bo ja dostałam tylko w aptece takie pakowane po dwa :/
    Drugie- czy wArto coś kupić na gojenie kikuta pępowinowego ?
    Trzecie- kupujecie jakieś filtry spf i będziecie smarować za każdym razem, gdy będzie słońce?
    Nie jestem pewna, czy tak od razu można stosować 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 20:35

Soleil lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja mam gaziki z apteki, ale tak ze 100 w paczce.
    Na kikut mam octanisept (zresztą już odpadł jak była u nas polozna).

Na słońce na razie niczym nie smaruje, chyba takiego malucha nie daje się bezpośrednio na słońce bo skóra jest bardzo delikatna... Ale na pewno coś trzeba będzie kupić.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci trochę widać, tzn. nie musi wisieć jak to czasami gdzieś pokazują 🙃 u mnie był bardzo wysoko, miałam aż takie dołeczki pod biustem i zauważyłam, że się zmniejszyły i jeszcze gorzej mi się schyla np. do zmywarki bo mam jakiś większy opór na dole.🤣 mąż może nie zauważyć bo wiesz jak to faceci. 🙃 Mój zauważył jedynie przez ten brak dołków,bo wcześniej się śmialiśmy, że cukierki tam chowam. 😉 Mi też nie wisi jakoś bardzo ten brzuch, w poprzedniej ciąży miałam tak samo.

Ana.Ta ja też narazie spf nie będę żadnego używać, pewnie dopiero w lipcu jakoś. Chyba z babydream srokao polecała, że jest ok bo mam go na liście.🙃

Soleil hahaha 🤣 musisz odstawić słodkości, żeby to sprawdzić 😁🤣

Ana.Ta, Merci92, Motyl12, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wgl pampersów trzeba zapakować? 🙈 wiem że już kiedyś pisałyście, zawsze mąż będzie mógł podwieźć ale zastanawiam się czy pół paczki 0 i pół 1 wystarczy 🙈🤔🤔🤔

Wgl przepakowuje torbę, jakaś taka panika mi się włączyła. Żeby wszystko już włożyć w razie „w” 😂

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, a ile u ciebie ma paczka?
    Ja mam paczkę 43 sztuki to jeszcze do tej pory nie zużyłam, a mała ma 6 dni.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mnie zaskoczyło najbardziej w szpitalu? Smoczki.
    To pewnie zależy od szpitala, ale ja wyczytałam że smoczki na początku w ogóle nie dawać, że to ma wpływ na umiejętności ssania dziecka i laktacje, więc nawet smoczka nie pakowałam (tez jakąś wielka fanką smoczków nie jestem), natomiast w szpitalu co najmniej 10 razy w ciągu 2 dni usłyszałam pytanie czy jest smoczek. Dosłownie każdy kto przychodził, czy polozna czy lekarz to pytali o to. W końcu poprosiłam męża żeby przywiózł. Muszę powiedzieć że uspokajał mała momentalnie, ale w domu przestało to działać :/

Zosiek, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ