X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka współczuje właśnie czekania na czczo :( bądź dzielna i głowa do góry! 😘

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze takie czekanie. Ale właśnie Asiulka czy mąż może byc przy cc ?
    U mnie będzie mógł siedzieć obok głowy cały czas, później ma dostać maluszka na kangurowanie.

Ja serio jak na Bombie. Musiałam w nocy ratować się nospa skurcze trochę ustąpiły ale brzuch i nogi bolą mnie identyko jakbym miała okres 😢 męczę się strasznie. Równo 2 tygodnie do mojej cc, serio nie wiem czy mój organizm tyle wytrzyma

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za emocje 🤯 ciekawe jak Misia 😊 Asiulka już tylko godziny albo nawet i minuty 😍😍😍

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka trzymaj się! Obyś nie musiala długo czekać. Dla mnie bycie na czczo to też masakra.

Ciekawe jak tam Misia:)

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Wzięli mnie. Ja już po lewatywie a teraz kroplówka z płynami leci🙂1 cesarka przede mna☺️ależ to się zmienia🙂za jakąś godzinę się zacznie🙂

5ylwian, Leksa, Iwonaa27, Merci92, Soleil, Zosiek, Provitamina, Ana.Ta, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Asiulka, to już prawie! Trzymaj się :) Powodzenia!

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje dziewczyny! Misiaa już pewnie po, asiulka trzymamy kciuki za ciebie też!
    Ja serionmyslalam w nocy, że będę rodzic, bo takie skurcze, ale nie. To tylko standardowe okresowe bóle, dużo mocniejsze niż zawsze, ale ewidentnie po to, żebym nie mogła spać... już wymiękam tymi nocami.

Zosiek chyba się zdecyduje o ile pozwolą mi wybrać metodę, bo ten czopek w szyjkę mi polecała położna i lekarz, mówili, że bardzo fajnie działa, bo przyspiesza poród naturalny, redukuje ryzyko nagłej cc i podawania oksy.
    Wiem, że przy dziecku tez się nie będę wysypiać, ale przynajmniej nie będę musiała brać rozpędu, żeby wyjść z łóżka... noce są straszne

Merci92, 5ylwian, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Szkoda ze w Polsce nie ma takich metod farmakologicznych ☺ U nas nawet nie dają zastanowić się nad metodami wywołania bo tylko podstawowe stosują 😉 No ale żeby tak nie marudzić to może kiedyś też do nas dotrą ☺

Dziewczyny trzymam kciuki za porody cc! ☺✊ Jesteście dzielne ☺💪

Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Megsi Szkoda ze w Polsce nie ma takich metod farmakologicznych ☺ U nas nawet nie dają zastanowić się nad metodami wywołania bo tylko podstawowe stosują 😉 No ale żeby tak nie marudzić to może kiedyś też do nas dotrą ☺

Dziewczyny trzymam kciuki za porody cc! ☺✊ Jesteście dzielne ☺💪
    W Polsce tez się wiele rzeczy zmienia na lepsze, mam przynajmniej taka nadzieje. Na pewno to prowadzenie ciąży jest dużo lepsze niż tutaj. Mi wagę dziecka podają z kartki na ścianie 😁 wiec to takie wróżenie z fusów, ale faktycznie zanim jest oksy to są 2 opcje indukcji tylko nie wiem czy mogę wybrać czy szpital decyduje. Będę się dowiadywać na następnej wizycie

Merci92 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam od lekarza, okazuje sie ze jest czysciutko na gardle, oskrzelach i płucach i prawdopodobnie to po prostu alergia na jakies pyłki. Dostalam porządne leki na alergie na 5 dni, podobno maja na tym etapie juz nie zaszkodzić bo dziecko jest donoszone a mi dać ulge. Mam odpuścić spacery i wychodzenie jesli moge bo inaczej będzie nawracać, podobno do konca maja to najgorsze pylenie mija. Wgl przede mna byla dziewczyna w ciąży z tym samym i co zabawne jak sie dowiedzialam potem w gabinecie tez z terminem na 24 maja ;) az zaluje ze nie wiedzialam bo bym sie do niej odezwala :)
    O cesarke mam dzwonic po 12, zeby ustalili termin, dam znac :)
    Tez chyba bym sie zdecydowala na takie wywolanie jakby ode mnie zalezalo, bo w sumie najgorsze wlasnie to przenoszenie i presja ;)

Merci92, Soleil, Ana.Ta, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende w maju pylą trawy (na które z reszta tez mam alergie) i drzewa. Jakie leki dostalas ?

Ja mam największa alergie na roztocza 1 i od stycznia jadę już na kroplach do nosa, bo bez tego był dramat.

• Vende Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, dostalam w tebletkach deslodyne na 5 dni i krople flixonase. Ale nie polece, bo jest napisane ze w ciazy tylko za konsultacja z lekarzem oczywiście. Moja lekarka twierdzi ze na tym etapie nie wplynie na dziecko bo wszystko jest juz rozwinięte, a ze zaraz porod to lepiej jej zdaniem jak te pare dni pobiore żeby poczuc sie fizycznie lepiej i lepiej spać - dzis spalam 4h tak mnie zatykalo :(

• Leksa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja generalnie to mam swoje stałe leki na alergie, bo bez nich ciężko mi normalnie funkcjonować. Oczywiście w trakcie ciąży poszły w odstawke wszystkie, tylko krople do nosa dostałam od internisty, konsultacja z moim alergologiem potwierdziła, ze mogę je dalej brać do końca ciąży i podczas kamienia piersią. Jeżeli przestane karmić to mogę wrócić do swoich stałych leków.

• Vende Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie widzisz nigdy nie mialam aż takich alergii. W tym roku to jakos wyjątkowo naprawdę. Ja tej lekarce ufam, więc wezme te leki tak jak proponowała i zobaczymy. Marze o tym zeby trochę lepiej sie poczuć bo masakra...

Leksa lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy 😘

Ja po wizycie, wróciłam podłamana, bo u mnie możliwe, że będzie wywoływanie po 41 tygodniu. Szyjkę mam długa i nic się nie zapowiada, rozwarcie niezmiennie na palec. Jutro ktg w szpitalu to się dowiem, kiedy mam się dokładnie zgłosić ale prawdopodobnie 13. Niby drugi poród i spodziewałam się, że ruszy, ale podobno nie ma reguły do tego 10 lat robi swoje. No cóż...🙃 Byle wszystko dobrze się skończyło. A waga około 3600g więc tragedii nie ma.

Vende i Leksa współczuję alergii teraz, córkę też dopadło oczy ma spuchnięte i nos zawalony. 🙃W tamtym roku nie miała tak bo wiosna długo się zbierała, a teraz jakieś jest bum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 11:37

5ylwian, Leksa, Merci92, Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NasZe dziewczyny już pewnie zostały mamusiami 😀 💛

Zosiek oby jednak szybciej się to wszystko u Ciebie zaczęło. Dziewczyny kurcze musi być dobrze! 😘
    Ja dziś rano byłam robić badania. Fajnie było mieć świadomość że to już do ostatniej wizyty✊
    Ciekawe co mi w przyszłym tyg. lekarka powie. Z jednej str mam bóle okresowe, a z drugiej mała nadal wysoko. Jeszcze 17 dni... zobaczymy... póki co ogarniam sobie jeszcze ciuszki, przepakowuje torby bo nie potrzebnie wzięłam ciuszki. Mąż przywiezie tylko na powrót.

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ emocje dzisiaj😍ciekawe jak się czują nasze cesarskie Mamuśki☺️
    Dziewczyny jak to jest gdy gbs jest +? Wiem ze dostanę antybiotyk, ale czy mąż też powinien coś dostać? Czy można robić masaż krocza?podłamałam się trochę:/

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek może nie będzie tak zle :) zobacz u Kasjanny tez lekarze mówili , ze się nie zapowiada na poród, a raz dwa i urodziła, u Ciebie może będzie tak samo :) a waga małej konkretna już. Niech sobie zdrowo rośnie i wyjdzie jak będzie gotowa 😘

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje ze moja cesarka bedzie 16.05 :) Pani chciała mnie zapisac na 12, ale ja zwątpiłam i jednak ustalilysmy tego 16tego :) Mam byc na czczo i mozliwe ze od razu zrobia operacje tego dnia :) Moge przyjść z mężem jesli będzie zdrowy to będzie mogl tulac maluszka :)

5ylwian, Zosiek, Motyl12, Leksa, Soleil, Merci92, Malinka2021, Iwonaa27, Megsi, Klara_1985, Ana.Ta, Misiaa lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Dziewczyny, melduje ze moja cesarka bedzie 16.05 :) Pani chciała mnie zapisac na 12, ale ja zwątpiłam i jednak ustalilysmy tego 16tego :) Mam byc na czczo i mozliwe ze od razu zrobia operacje tego dnia :) Moge przyjść z mężem jesli będzie zdrowy to będzie mogl tulac maluszka :)
    Ale super 😍 Boże jak ja bym chciała,żeby w Poznaniu tak bylo

Ana.Ta lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ