X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, ja wlasnie czekam na wizyte i akcja ta sama, ide do poloznej, tam najpierw waga, potem cisnienie - wynik z kosmosu, w sumie i jeden i drugi xD Wyszlo na ich wadze ze przez 3 tygodnie przytylam 3kg, to co oni sie dziwią ze cisnienie potem mi skacze :P
    Zobacze co mi powie zaraz ginekolog. Powiem jej o tym ze czuje sie ciagle nie najlepiej i zobaczymy :)

Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek ja jutro bede 36+2 z tym ze mialam podane sterydy na rozwoj pluc malego takze mam nadzieje ze nic mnie nie zaskoczy i Bartek bedzie oddychal sam..

Vende kurcze oby mama szybko doszla do zdrowia i zapalenie pluc szybko minelo!

Dzisiaj badali mi malego to ma ok 2700g takze mam nadzieje ze wyjdziemy ze szpitala jak najszybciej bo juz mam dosc;)

Asiulka87, 5ylwian, Klara_1985, Soleil, Megsi, Malinka2021 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa będzie dobrze!!!☺️
    Ja tez juz mam dość tego szpitala a biodra tak mnie bolą od tego twardego łóżka ze masakra😏

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, Misia rozumie Wasze obawy, trzymam kciuki ✊i cieszę się że jutro ujrzycie swoje kochane dzieciątka! 😘 Nawet jak nie będzie na początku idealnie dla Naszych dzieci będziemy całym światem 😘

Megsi bobaskowi musi być za dobrze w brzuszku hehe mam nadzieje, że nie będziesz długo czekać i już niedlugo się poznacie:*

Mam pytanie apropo pielęgnacji maluszka. Jakie waciki kupujecie do przemywania oczek? Możecie coś polecić ? 🙏
    gdzieś się naoglądałam że ponoć najlepiej jałowymi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 15:46

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Mala falej ulozona miednicowo wiec dostałam skierowanie na cc, termin mam ustalac jutro rano bo tylko do 15 jest babeczka ktora zapisuję. Prawdopodobnie to bedzie 17-18 maja. Poki co nic nie wskazuje na jakis wcześniejszy termin, szyjka wyglada tak jak ostatnio, jeszcze ma ok 2cm, nie wiem dokladnie bo na tym etapie juz nie mierzymy. Mala ma 2800g :) Co do przeziębienia proponowala zeby jednak udac sie do lekarza jutro rodzinnego i osluchac dla pewności. Tak zrobie :)

Dziewczyny, ja nie mam pojecia o cc. Będziecie dla mnie skarbnica wiedzy co i jak :) Misiaa waga super, będzie jutro pięknie :) Asiulka u Ciebie tak samo! :)

5ylwian, Zosiek, Merci92, Klara_1985, Misiaa, Soleil, Leksa, Megsi, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, to przynajmniej wiadomo na co czekasz, a nie taka niepewność.

Ana.Ta ja przemywam gazikami jalowymi.

U nas dobrze, malutka jest dosyć spokojna i śpi dużo. Wygląda na to że pokarm mam bo była dziś polozna i ważyła mała. Powoli przybiera na wadze. Byliśmy też na pierwszym spacerze.
    Ja się ogólnie czuje super, jedyne co to te piersi po pierwsze jeszcze nie wyregulowały pokarmu i czasem bolą, a po drugie mała zgryzla mi jeden sutek. Niby przysysa się dobrze i je prawidłowo, ale skoro już jest podrażniony to nie tak łatwo to zaleczyć jak się ciągle karmi. A mam wrażenie że nic innego nie robię ;)

Zosiek, Merci92, Klara_1985, Soleil, Megsi, Asiulka87, Leksa, 5ylwian, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende malutka ma super wagę😘 jejku jutro i Ty będziesz mogła zacząć odliczanie 😍

Kasjanna cieszę się, że u Was wszystko ok, dzięki za Twoje cenne rady. Kurcze dobrze, że się tu mamy na tym forum 😘

Ja jeszcze dziś wygrzewam się na słoneczku i wyobrażam sobie jak to będzie z malutką. Pojeździłabym już gondolką 😎 Mam nadzieje, że w wakacje uda się przy małej zrobić prace ogrodowe :)

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj również odświeżałam wiedzę o cc bo wcześniej nie przykładałam na to za dużo uwagi i obejrzałam dziś drugi raz na yt joanne mróz połóg cz V (dotyczy pologu po cc) także Vende polecam. A i sama chętnie przyjmę wskazówki co i jak 🙂
    U nas też piękna pogoda z tym że ja uwięziona w bloku, jedyna atrakcja to wyjście do najbliższego sklepu a potem powrót na 3 piętro 🥵 mam nadzieję że w weekend mąż mnie 'wyprowadzi' 😀

Ana.ta też przygotowałam gaziki jałowe do oczek :)

Aa juz doczytałam że Kasjanna u was pierwszy spacer zaliczony ❤️ już niedługo i my dołączymy 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 17:37

Merci92, Asiulka87, Leksa, Kasjanna, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle dostalam telefon ze szpitala, że oferują mi udział w "eksperymencie" wywołania porodu w 39 tyg I odesłania do domu.
    Wracam dopiero jak już faktycznie akcja się dzieje, sprawdzają jak indukcja wpływa na kobiety kiedy przechodzą ją w domu, a nie w szpitalu. Ponoc jest lepszy niż wywoływanie po terminie, mniej bolesne i tam inne rzeczy. Termin do wyboru mam 16, 17, 19 majz czyli kilka dni przed terminem. Narazie się waham, bo zawsze mówiłam, że wolałabym urodzić przed czasem/ w terminie i nie przenosić ciąży, ale teraz tak myślę, że przecież tyle wytrzymałam to jeszcze te max 3 tyg wytrzymam. Pewnie jutro rano będę na tak, po kiepskiej nocy, a po południu, jak już zapomnę o bólu to będę na nie. Będę myśleć i nie muszę się decydować na to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende super, że masz już wstępny termin, zawsze to lepiej wiedzieć już na pewno 😁
    Leksa, a ty na kiedy masz termin, bo nie pamiętam?
    Misia wiesz o której jutro cesarka?
    Kasjanna zazdroszczę Ci już pierwszego spaceru i tego spokoju co miałaś przed porodem, bez rozsterek związanych z przyspieszaniem.
    Współczuję piersi, może jesc coś co pomaga się goić takim ranom?

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Jeżeli podadzą Ci środki farmakologiczne te co zawsze a nie eksperymentalne to raczej dobra propozycja ☺ Tylko pytanie jak szybko zaczniesz po nich rodzic żeby się nie stresować że np tak szybko rozkręci się poród że ciezko będzie zdarzyć do szpitala 🤷‍♀️ No chyba że masz blisko ☺ Kusząca propozycja no ale na ile bezpieczna dla Ciebie i maluszka to najlepiej się wypytać i jak dadzą jakieś papiery do podpisania to dobrze się wczytać 😎☺

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, ciekawa sprawa z tym wywołaniem. Ale może jeszcze się akurat zacznie. U mnie też zanosiło się na przenoszenie.

Na piersi w szpitalu kazali smarować własnym mlekiem i wietrzyć, ale od dwóch dni latam z gołym cycem i lepiej nie jest. Na szczęście nie krwawi, tylko takie jakby otarcie jest. Dziś polozna zasugerowała Maltan jeśli mleko nie pomaga i mąż właśnie poszedł do apteki.

Jak zapatrujecie się na przebieranie dzieci? Jesli nie kąpie się codziennie, a dziecko nie ulewa, to myślicie ze to codzienne przebieranie ma sens?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, ale cudownie, ze pierwszy spacerek już za wami 🥰 tez z chęcią bym już chodziła z mała na spacerki 😊 a co do przebierania dziecka to ja bym przebierała, jakby nie patrzeć to jednak dziecko, ale tez w jakiś sposób się poci, mimo ze może tego nie widać.

Vende waga małej super 😊 daj jutro znać na kiedy wyznaczyli Ci termin cc :)

Megsi ja mam ustalony termin cc na 24 maj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 18:50

Soleil, Zosiek, Kasjanna lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też bym przebierała hmm nie zastanawiałam się nawet nad tym🙂
    Kurcze nie taka prosta sprawa z tymi piersiami hmm zawsze coś musi być nie tak😏
    Ja się znowu zastanawiam czemu u mnie poki co tam siara ktora się pojawia jest zawsze w lewej piersi. Z prawej nie było ani kropli i nie wiem czy to coś znaczy hmm🤔
    Dzisiaj mąż przywiózł mi już do szpitala laktator i oglasalam jak się go używa bo zdałam sobie sprawę że nawet nie wiem🙈
    Ale i tak nie wiem czy w stresie to ogarne ehh w ogóle zaczynam chyba panikowac😐
    Nie wiem czy nie lepsze takie pelne usypianie zeby czlowiek nie był niczego swiadom a tu Ja będę wiedzieć że mnie tam tną😐 Ja na codzień jestem spokojna ale czasem zdarzało mi się tak spanikować że az słabo mi bylo...oby jutro się to nie zdarzylo😔

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, gratuluję wizyty, czyli termin masz dzień lub dwa przede mną i Solei. Wracaj do zdrowia!

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki jutro!
    Asiulka dobrze być świadomą podczas cc, bo od razu jak Ci wyciągają z brzucha dzidzię, to Ci ją pokazują. Wspaniałe uczucie i wspomnienie-taki rozwrzeszczany maluszek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 19:21

Soleil, Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 mam takie same myśli ale jestem pewna że dasz radę! A po wszystkim powiesz, że nie taki diabeł straszny i uspokoisz nas oczekujące na 1 cc :P

Kasjanna przyznam szczerze, że nie wiem, pewnie bym wąchała i dotykała dzidziusia czy niespocony, wydaje mi się że gdybym nie widziala potrzeby pewnie bym nie przebierała 🤔

5ylwian, Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia jutro!ale super że zobaczycie już swoje maleństwa💞
    Do przemywania oczek kupiłam gaziki jałowe. Co do przebierania to myślę ze jeśli będzie czyste ubranko i nie przepocone to te 2dni może w nim być. W sumie nie myślałam wcześniej o tym🤔

Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez będzie pierwsze cc i tez się boje. W ogóle poród mnie bardzo przeraza nie ważne jaka to forma ma być.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende super, że po wizycie wszystko ok 😘 daj znać jutro na kiedy cc, fajnie, że będziesz znać dokładną datę. 😊

Ana.Ta gaziki jałowe zalecają do oczu. 😉

Kasjanna a próbowałaś muszli z medeli? Przyjaciółce sprawdzaly się przy poranionych sutkach. Ja za to musiałam karmić w kapturkach bo krew ciekła 🤦 trzymam kciuki, żeby to Ci się uspokoiło bo nie jest to przyjemne 😘
    Zazdroszczę spacerku🥰
    Co do ubranek jak nie jest spocone jak najbardziej można drugi raz. Pizamki pamiętam zakładałam po 2 nocki.

Dziewczyny trzymam jutro mocno kciuki za cc!!! Dawajcie znać 😘😘😘 będzie wszystko dobrze 🥰

Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Asiulka87 mam takie same myśli ale jestem pewna że dasz radę! A po wszystkim powiesz, że nie taki diabeł straszny i uspokoisz nas oczekujące na 1 cc :P

Kasjanna przyznam szczerze, że nie wiem, pewnie bym wąchała i dotykała dzidziusia czy niespocony, wydaje mi się że gdybym nie widziala potrzeby pewnie bym nie przebierała 🤔
    No ja byłabym szczęśliwa mając zaklepaną cc. Jak sobie przypomnę skurcze po oxy, z malutkim rozwarciem, a sam ból po cc to bez porównania. Wiadomo, boli rana,Ale mając już dziecko obok nie myśli się o tym. I wystarczy sluchac sie rad położnych,żeby się prostować przy chodzeniu mimo bólu i wstawać z łóżka bokiem,opuszczając najpierw nogi na podłogę i naprawdę szybko można dojść do siebie :) ja czekam właśnie na ktg A o 21 wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 20:33

Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ