X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja mam bazę obrotową do fotelika, maz juz zainstalowal i jest podobno ok :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta My pasami będziemy zapinac ☺ Mąż jakiś filmik odpalił z yt i z tego sie uczył 😀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 to Ty już faktycznie na „wylocie”. To są dopiero emocje 🙈
    Ja z tego wszystkiego codziennie robie zdj brzuszka, ale brakuje jeszcze takiego gołego. Jutro coś pewnie pstryknę.

Kurcze właśnie mąż się nie poddał i byliśmy jeszcze raz. Udało się go tam stabilnie umieścić. 😎 tylko kurcze zabawy z tym dużo... ta baza ułatwiłaby życie... tylko też za często jeździc nie bedziemy z małą i waham się czy ją załatwiać czy nie 🤷‍♀️

O bazie obrotowej nie słyszałam. Poczytam 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 17:53

Merci92 lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende my uwielbiamy escape roomy z mężem. Świetna zabawa dla nas 😁 merci mi lekarz mówił, że te z brzuszka są dokładniejsze pomiary, ale ty już termin masz wiec dużo ci nie urośnie już bobas.
    Ja mam jutro wizytę u położnej wiec pewnie tylko szyjkę sprawdzi.
    U lekarza mam 11 maja dopiero wtedy już będziemy rozmawiać o sprawach porodowych.
    Co do fotelika, mój mąż jak kupował to w sklepie mu pokazywali montowanie. Do auta będzie na dniach wsadzać tylko posprzątać musi w środku. Fotelik mamy obrotowy, bo wydaje się extra przy wsadzaniu dziecka

Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta nie wiem jaki macie fotelik, ale są takie bazy, że pasują do fotelika dla niemowlaków i do tego dla większych dzieci. Czyli jedna baza na kilka lat 🙂
    Takie rozwiązaniem jest np dla maxi cosi Pebble a potem większy fotelik maxi cosi Pearl. My tak zamierzamy, ale na razie mamy Pebble a mąż zbiera się do kupienia bazy, zobaczymy czy się wyrobi 😅

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta my będziemy zapinać pasami tak jak to robiliśmy przy synku :)

Ogolnie tez mi już ciężko jest. Dziś czuje się jak słonica jakaś 🤦🏼‍♀️ Już marze o tym żeby mała wyszła z brzuszka.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nosidełko joie i kupiłam bazę ktora bedzie pasowała również pod kolejnego joie po łupinie właśnie :) też na dniach będziemy montować 😍

U mnie kolejna i ostatnia wizyta 13 maja więc zostaje mi się cieszyć Waszymi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 18:09

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Ja mam nosidełko joie i kupiłam bazę ktora bedzie pasowała również pod kolejnego joie po łupinie właśnie :) też na dniach będziemy montować 😍

U mnie kolejna i ostatnia wizyta 13 maja więc zostaje mi się cieszyć Waszymi :D

O widzisz a.my od razu kupiliśmy fotelik joie, co będzie też dla starszaka, ale przez to nie mamy nosidełka i właśnie się zastanawiamy z mężem jak rozwiązać sprawę przenoszenia małego z auta do lekarza np. Chyba na rękach poprostu. Ja miałam iść do lekarza prywatnie, ale stwierdziłam, że szkoda mi kasy, a zmierzenie dziecka już nic mi nie da, poza niepotrzebnym stresem. Wiec moje wizyty to położna na zmianę ze szpitalem. Liczę, że ten 11 maja to moja ostatnia wizyta będzie. To będzie 38 +2

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty 😘

Ja mam w czwartek i miałam nadzieję że moją lekarkę zobaczę tego 5 maja w szpitalu, a nie w przychodni, ale jest jeszcze czas🤣

Merci to obie przebieramy nogami bo terminy w tym tygodniu 🙃 na prawdę łudzę się, że urodzę w tym bo jakoś muszę się zregenerować do komunii i trochę mnie przeraża każde opóźnienie.🤦🤣

My kupowaliśmy maxi cosi z bazą, mieliśmy przeboje z fotelikiem bo okazało się po miesiącu od zakupu, że nie pasuje do wózka, mimo, że był na liście pasujących. 🤣 W końcu sprzedaliśmy i kupiliśmy inny, tak to jest jak się od razu nie sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 18:53

Leksa, Soleil, Merci92, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie fotelik kupiłam w zestawie z gondolą i spacerówką - fotelik to model Bobostello Mars. W necie jest mnóstwo baz do maxi cosi, ale właśnie do tego nie widzę 🤔 a maxi cosi nie podejdzie - sprAwdzałam u siostry. No i waham się czy kombinować coś innego, bo w sumie w tych pasach jest stabilnie, też niektóre z Was tak jeździły... może porostu większy fotelik kupimy już z bazą ... kiedy wgl dziecko osiąga te 13kg 🙈

Zosiek to dobrze że w porę ogarnęliście temat 😂

A z innej beczki, bo spakowałam w razie w małą torbę typowo na porodówkę i większą na później. Upchalybyście tam też stanik do karmienia i szlafrok? Bo w sumie w niej mam tylko: „papierki” (skierowanie itp), koszulę, gumkę do włosów, wodę, przekąski, ręcznik, klapki, podklady, majtki siateczkowe, jakieś chusteczki, dla bobasa czapeczkę, niedrapki i skarpetki, pampersy (ubranko daje szpital). No i dorzucilam w razie w smoczek i butelkę🤷‍♀️ Ale nie wiem, czy trzeba...
    wgl bierzecie jakieś mleko mm gdyby był problem z karmieniem 🤔

Ps. Dziewczyny teraz to faktycznie codziennie możemy czytać że już nas mniej w dwupaku. Z terminem na 05.05 ale macie piękną datę 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 19:17

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Kurcze nie wzięłam tego szlafroka do tej torby o której mówisz ale w szpitalu i tak jest gorąco a jak będzie nas wszystko bolało to nie wiem czy wogole nie będziemy się pocic z bólu? 🤷‍♀️🙆‍♀️🤔 Stanika raczej nie biorę do tej torby ale można jak ktoś się krępuje ☺ Tylko być może po porodzie raczej go i tak trzeba będzie zdjąć do kangurowania... 🙃 W sumie obie rzeczy można wziąć bo dużo nie zajmują miejsca ale ja chyba nie biorę ☺ Smoczka i butelkę nie wrzuciłam do tej torby żeby oszukać mój mózg i nie dać mu powodu do nie produkowania mleka 😄 (nie wiem czy to podziała 🤭😉) Natomiast mleko do mm (dwie małe saszetki), smoczek i butelkę do tej drugiej torby na później wzięłam jakby coś 😉

Ana.Ta A wzięłaś te słynna pomadkę do ust? 🤓

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiąc szczerze nie użyłam w szpitalu ani razu szlafroka ani biustonosza.
    Szlafrok planowałam używać jak się będzie gdzieś wychodziło na korytarz, ale praktycznie nie miało to miejsca, czasy covidowe mają swoje prawa - każdy siedzi u siebie.
    A co do stanika to nie miałam na tyle pokarmu żeby był potrzebny, ale u was może być inaczej. Tak czy siak chyba na porodówce jeszcze się nie przyda, raczej na oddziale.

Co do mm, to u nas w szpitalu dają takie małe buteleczki jednorazowe jeśli jest potrzebne dokarmianie. Nie wiem czy wszędzie jest tak samo.

Co do fotelika to my zapinamy na pasy, ale na pewno baza to lepsze rozwiązanie. Nie wpina się do naszego wózka i jak gdzieś jechaliśmy to najczęściej braliśmy że sobą również wózek i przekładaliśmy do niego. Do lekarza na rękach nie jest za wygodnie, bo nawet jak jest blisko to już wewnątrz dobrze mieć gdzie odłożyć dziecko.

Pomadkę zdecydowanie polecam, a jeśli chodzi o bidon to tak na porodówkę, na oddział to było niepraktyczne, bo pije się wodę hektolitrami, i dolewanie tego ciągle jest bez sensu, szczególnie jka się ciągle jest przy dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 19:43

Soleil, Malinka2021, Zosiek, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Kurcze oby udało się szybciej urodzić ☺ A Ty czujesz że tak będzie? 🙃 Bo u mnie jakieś sygnały organizm mi daje że może być niedługo poród brzuch mi twardnieje mocno, Laura to już tak się rusza że chyba zaraz pekne jak taka żaba napompowana do ubikacji często chodzę i nie tylko na siusiu 🤭 ale niestety na ktg skurczów nie było więc może to tak trwać i trwać 🤦‍♀️🙃

Trochę nie mogę się doczekać tego porodu nawet z ciekawości jak to jest 🤭🤓☺

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Vende i ja jutro tez wizytujemy 😊 powiem szczerze, ze nie mogę się już doczekać, a moja wizyta dopiero na 20 🙈
    Moja na 21 😱

Leksa lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek i potwierdzili Ci to cc 05
    05? Zaczyna ogarniac mnie strach 🙈

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci no właśnie ciężko powiedzieć, bo kłucie i pieczenie szyjki to nic nadzwyczajnego.🙃 Skurcze mi ucichły, brzuch niby też mi twardnieje ale ja to miałam i wcześniej. Też mam uczucie że mała się rozpycha bo biedactwo miejsca nie ma i wydaje mi się że zaraz mi dziurę w brzuchu zrobi tak ciągnie 🤦 musimy być dobrej myśli, że uda się w tym tygodniu, bo to czekanie jest straszne 🤣 jak cię oczyszcza to może już 😘

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Moja na 21 😱

To jeszcze później niż moja 🙈 ja jeszcze jutro do diabetolog, oby u niej była już ostatnia wizyta.

5ylwian lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, cieszę sie ze ktos podziela moją pasje :D
    Dziewcyzny wyobrazam sobie jak trudne musi byc to czekanie jak juz jest tak blisko terminu... Ja juz dzien w dzien czuje sie jak na bombie... A wlasnie najlepsze sa wieczory jak sie smieje do męża ze jakby to bylo dzisiaj to ja nie mam sily ;). On teraz pracuje do konca tygodnia na noce wiec mam nadzieje, ze Mala jeszcze te kilka dni wytrzyma ;).
    5ylwian, jeju na 21? U mnie nawet tak dlugo nie przyjmują! :)
    Ja szlafrok mam w ogolnej torbie, nie tej do porodu tak samo stanik do karmienia. Ale ja w stanikach do karmienia juz chodze bo mi wygodniej , wiec moze sobie zostawie ten co akurat bede miala na sobie. Pomadke i gumke do wlosow oczywiście mam w torbie na porodówkę :P
    Ja mam fotelik bez bazy i troche mnie wystraszyłyscie ze cos moze byc nie tak. Chyba jutro tez bede sprawdzac jak to sie tam trzyma. Trochę mi kasy na ta baze bylo szkoda szczerze mówiąc... Ale to zobacze jutro jak to sie trzyma.

Zosiek, Ana.Ta, 5ylwian, Soleil lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomadkę muszę sobie właśnie kupić drugą bo niewiadomo kiedy to będzie, a ja używam kilka razy ma dzień 🙈
    Macie racje szlafrok czy nawet stanik na porodówkę bez sensu brać. Butelkę pewnie też przełożę. Dzięki dziewczyny😘

Powiem Wam że jak tak sobie myśle „kiedy to będzie” to chyba wolałabym mimo zmęczenia wieczorową porą🙈 jakoś tak mi się wydaje byłoby spokojniej dojechać 🤔 ale to nie My, a natura wybierze 😇
    Ja właśnie jedynie przez to rozpychanie czuje się trochę jak na bombie 🙈

Vende z tą bazą na pewno jest szybciej gdzieś wyruszyć, bo zapinanie fotelika trochę trwa. Ale to chyba kwestia wprawy będzie:)
    Stabilnie się trzyma na pasach. U Mnie mąż dziś kombinował, bo się przestraszył, że nie ogarnie jak czasem Mu już urodzę 😂
    Napatrzył się biedny na to rozpychanie małej bokami i stwierdził że faktycznie ona już nie ma miejsca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 23:08

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta też bym wolala wieczorem 😀
    Ja mam wrażenie że i moje dziecie jakieś bardziej aktywne chyba mu niewygodnie, szczególnie w nocy. Przestał lubić spanko 😅 druga noc z rzędu budzą mnie skurcze w nocy, wstaje kolo 4 rano biore magnez. Ale szczerze przechodzi dopiero jak wstanę z łóżka tak więc od 6 jestem na chodzie 🙄 ogarnę się i pewnie pójdę na drzemke 😀 serio dzisiaj czułam się w nocy mega okresowo, bardzo bym chciała spokojnie wytrzymać już do tego terminu cc ale zobaczymy co los przyniesie 😅
    3mam kciuki za wasze wizytki :)

Leksa, believer lubią tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ