Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Rano ogarnęła mnie taka panika, że aż mi niedobrze było 😆
Ale skupiajmy się na pozytywach, bo same pozytywne nastawienie czyni życie lepszym 😘
Te z Was które już mają dzieci, one zyskają brata/siostrę na całe życie 😍 nawet jak w domu będą drzeć koty to przed światem będą się bronić jak lwice młodych 😊
A te, które oczekują pierwszego, często długo oczekiwanego.. Zanim pojawiły się II na teście, ciągle mi czegoś brakowało, tęsknota za czymś czego nigdy nie doświadczyłam. I teraz jak przeraża mnie co to zaraz będzie, jak życie się zmieni, to przypominam sobie tamte uczucia i za nic nie chciałabym do nich wrócić i od razu mi lepiej, że marzenia się spełniają i czeka nas nowa przygoda 😍
Już niedługo przytulimy nasze maleństwa, a one będą nas kochały najmocniej na świecie 🥰
Ściskam Was wszystkie 😊 damy radę! 💪Soleil, Asiulka87, Zosiek, 5ylwian, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Mysle ze przy koncowce to juz kazda ma takie mysli...ja mimo tego ze mialam juz cc to tez mysle czy dam rade, jak sobie poradze, przeraza mnie laktacja, to wstawanie co 2h w nocy, przewijania,kąpania..chyba wszystkiego juz teraz sie obawiam...
Soleil, Asiulka87, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ten strach chyba nie przechodzi tylko przenosi się dalej. Ja już się nie martwię porodem, teraz powrotem do domu. Mała jest bardzo absorbująca i nie wiem jak to przeżyje syn, miał mamę tylko dla siebie. Zawsze się znajdzie powód do zmartwień.
My właśnie czekamy na wyniki bilirubiny i być może jeszcze dziś wracamy do domu.Asiulka87, Soleil, Merci92, Zosiek, Malinka2021, Misiaa, 5ylwian lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna to ile dni dokladnie bylyscie w szpitalu jesli dzisiaj by Was wypuscili? Kurde ja tak marze urodzic w czwartek i w poniedzialek wyjsc...maz ma tez tak hotel wykupiony no i dluzej nie moze zostac w Warszawie
Motyl12 lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa, mysle ze jest szansa. U nas po cesarce trzymają 3 doby. Mam nadzieję ze wszystko bedzie ok i uda Wam sie w poniedzialek wyjść
Asiulka, super, ze masz juz date, w sumie racja na co czekac
Mnie tez wszystko przeraża. Ale jest mi tez juz tak ciezko z tym brzuchem, ze nie moge sie doczekac rozwiązania.
Dziewczyny tez macie tak wzmożoną produkcje śluzu? U mnie dzisiaj jskis koszmar, dobrze ze w srode mam lekarza bo zaczynam sie niepokoić.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende ja mam wzmozona ilosc sluzu o to na dodatek jakis on taki dziwne zolty..obawialam sie ze jakas infekcja mi sie wdala ale mnie badali bo to zglosilam i ginekolog mi powiedziala ze to jest skapa ilosc sluzu..to ja nie wiem ile to dla nich duzo... :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa wrote:Kasjanna to ile dni dokladnie bylyscie w szpitalu jesli dzisiaj by Was wypuscili? Kurde ja tak marze urodzic w czwartek i w poniedzialek wyjsc...maz ma tez tak hotel wykupiony no i dluzej nie moze zostac w Warszawie
Muszą być 2 pełne doby. Jako że urodziłam w piątek w nocy to wyszłam w pon, gdybym urodzila np w pt w południe to mogłabym wyjść w niedzielę.
W każdym razie udało się, jesteśmy w domu. Syn nie odchodzi od małej na krok. Nawet jak spala to chciał żebym posiedziała z nim koło niej. Zobaczymy jak nam minie pierwsza noc, bo czuje ze mam juz mocny deficyt snu...Megsi, Zosiek, Leksa, Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna super że już w domku!
Oby maleńka pozwoliła mamusi na jakiś sen a jak nie to może choć jutro w ciągu dnia uda się jakoś z nią zdrzemnąća braciszek?na medal!
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualny
-
Kasjanna super, że już w domku, teraz będziecie się uczyć siebie nawzajem na spokojnie 🥰 trzymam kciuki za adaptacje z braciszkiem 😘
Megsi niestety wszystko ucichło, dzień i noc dzisiejsza spokojne. No nic, próbujemy jeszcze cieszyć się tym czasem, mimo przebierania nogami 🤣
Wszystkie w dwupaku? Dzieci majówkę chcą spędzić chyba w brzuchach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 07:03
Leksa lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dzień dobry ja również w dwupaku! U mnie będzie dzisiaj cudna pogoda, muszę ogarnąć kilka drobnych rzeczy na zewnątrz więc trochę się nachodzimy, ale liczę że podołam ze wszystkim
trochę już zaczynam się obawiać samotnych wyjść z domu 😅 nie wiem czy to nie będzie ostatnj raz
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Cześc dziewczyny 😘
Ja oprócz mega aktywnego dziecka w brzuszku (co mnie budzi w nocy i doskwiera wieczorami) czuje się super. Choć mam mniej energii z rana. Wolniej, oj wolniej się rozkręcam. Dobrze że są słodycze 🤷♀️ Też mam trochę więcej śluzu. Ale w tym tyg. robię badani na wizytę, więc zobaczymy
Pisałyście wczoraj o obawach- witam w clubie 🙈 jeszcze inni nie pomagają. Wczoraj np. na grillu usłyszałam kiedy powiedziałam że czuje się jak na wakacjach „ciesz się bo już Ci się konczy” oraz „przez pierwsze 3 mce nie będziesz wiedziec kim jesteś”. Brak słów na takie słowa...
Niewiem może doświadczone mamy coś powiedzą w tym temacie... czemu wszyscy na taki cud życia nakręcają n e g a t y w n ie 🤦♀️ I jeszcze mi nagadali że przy dziecku się normalnie nie śpi na początku, bo trzeba cały czas czuwać... najlepiej gdyby spało w łóżku... czego się boję..
No i chyba lepiej teraz spędzać czas we dwójkę, aby cieszyć się tym czasem, a nie słuchać straszenia 🤷♀️
Tymabrdziej, że zdaję sobie w 100% sprawę że będą pobudki, zmęczenie itp ale ja na to czekałam! Na to maleństwo i dzielnie chce przejść przez ten czas. Nie jestem z tych których szczęściem jest leżenie na kanapie... tymbardziej mnie wkurza takie gadanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 08:42
Asiulka87, Merci92, Leksa, 5ylwian, Vende, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta nie przejmuj się gadaniem ludzi. Nie ma co się negatywnie nastawiać. Wiadomo, że będzie inaczej z dzieckiem, ale bez przesady. Ja czas z synem wspominam pozytywnie, nie wiem po co inni straszą.
A ja się właśnie załamałam, odebrałam wyniki badań i mam pozytywny gbs...Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ana.Ta nie rozumiem takiego gadania. Przeciez kazda z nas jest przygotowana na "ciezkie" poczatki czy to zwiazane z laktacja czy ze snem.. najwazniejsze to wypracowac sobie swoj plan dzialania i tyle a nie zeby od razu wysluchiwac durnot.. wkurza mnie strasznie takie biadolenie..
Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."