X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się właśnie dzisiaj bardzo cieszy od rana i mówi że Laura będzie majowa i on by chciał żeby po majówce się urodziła tak tego 04.05🥰 Ah Ci faceci 😃
    Już nawet walizkę mamy w samochodzie bo w razie porodu np na mieście jak będziemy lub u znajomych i wody mi odejdą to odrazu do szpitala pojedziemy 😃 Normalnie pełna organizacja 😎😄

Zosiek, Leksa, Megsi, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Wiwat maj! Dałyśmy radę ❤ ja dzisiaj po pierwszej dawce sterydów :)

Co do pielęgnacji to mam w planach robić tak jak Vende,zobaczymy w praniu jak wyjdzie.. w ogóle powiem Wam że czuję się taka....nieprzygotowana :p

Udanej majówki :* korzystajcie ;)

Misiaa, a już wiesz kiedy Ci zrobią CC?

Merci, też już pod koniec ciąży jeździłam z walizką. Teraz planuję zabrać na wizytę 12 maja i pewnie już ją zostawię w samochodzie.

Ja dzisiaj spędziłam cudowny babski dzień z córką. Mąż śpi po nocnej zmianie, a my pojechałyśmy na plac zabaw, na lody i kawę mrożoną, byłyśmy w parku na spacerze i nawet umyłysmy samochód. Super, że taką pogodę mamy na końcówce ciąży.

Dobrego dnia Wam życzę!

Leksa, Megsi, Kasjanna, Merci92, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara tak, cc mam 05.05 o 8 rano :)
    Mnie laktacja tez stresuje,fakt leci mi juz troche siara ale ja nie potrafie kompletnie przystawiac dziecka do piersi 🙈 poza tym brodawki mam naprawde duze i sie boje ze nie bedzie mogl zlapac :(

Asiulka87, Ana.Ta, Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam napisze ze pytalam tutaj o lewatywe przed cc i polozna mi powiedziala ze na zyczenie pacjentki zrobia ale jeszcze sie z tym nie spotkala a pracuje dlugo... ppwiedziala ze mozna jesc i pic normalnie do godz 24 przed cc a pozniej juz nic..w szoku jestem bo przed pierwsza cc zabronili mi jesc i pic calusienki dzien przed i myslalam ze z pragnienia sie przekrece taka mialam suchosc w buzi ze slowa z siebie wydusic nie moglam..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, zazdroszcze, ja tu zioram zza okna na to piękne słoneczko i chętnie bym się gdzies wybrała.

Misiaa, widać czasy się zmieniają i podejście też.

Mi nic nie leciało praktycznie w żadnej ciąży, ale po porodzie ruszyło (i to nie od razu), więc nie ma się co zrażać. Ale jakbym miała powiedzieć co jest najtrudniejsze we wszystkich tematach związanych z noworodkiem to powiedziałabym że karmienie. Teraz też już trochę dokarmiam, moja fabryka nie wyrabia na zapotrzebowanie ;)

Kiedyś pisałyśmy o rozmiarach ubranek, to mogę się teraz podzielić doświadczeniem - na 3 kg dziecko 56 jest tak na styk i pewnie długo nie posłuży, natomiast pieluszki mam z pampers 1 i spokojnie mogłyby być mniejsze.

Merci92, 5ylwian, Ana.Ta, Malinka2021, Klara_1985, Zosiek, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze misiaa to już tuż tuż!🙂Ja też myślę że mogę mieć jakos tak podobnie jak Ty ale nie podali mi jeszcze konkretnej daty🙂
    Kasjanna ale Ci zazdroszczę ze jesteś już po i tak się dobrze czujesz ze smigalabys już gdzieś na spacer☺️
    Ja raczej zdecyduje się na tą lewatywę bardziej że względu na sytuację po cc🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka z tym ze to tez juz zalezy od szpitala bo nawet jesli zrobisz lewatywe przed cc to w niektorych szpitalach na drugi dzien po cc naciskaja na stolec mimo tego ze no nie bardzo jadlas i nie ma czym zrobic ze tak to ujme...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj maju😍💞🤰🤱
    Dzisiaj mąż zrobił mi sesję w plenerze więc synuś może już pojawić się na świecie-wszystko przygotowane🎈🧸smacznych kiełbasek z grilla🤩😋

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wrociłam z Komunii na którą myślałam że już nie pójdę - ależ dobrze że dotrwałyśmy! 🙂
    Też jechałam już z torbą w bagażniku, w razie w do szpitala hihi 🤣
    Teraz wkoncu majowka w dresie i jutro grillowanie :)

kurcze to już! Ale chce choć tygodnia na pooglądanie filmików. A i szlafrok jeszcze „idzie”. Ale bez jak coś też się obejdzie nie?

Powiem Wam że mnie opieka nad małą na razie nie stresuje, staram się podchodzić zadaniowo, czyli narazie trzeba urodzić :D
    Później się wszystkiego nauczymy 😘

Kasjanna dzięki za rady. To dobrze że jednak mam te pampersy 0. Siostra przy dziecku 3800 je używala🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2022, 19:06

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanaa z pampersa i to my już się na 2 przezucilismy a ubrania na 56 to teraz właśnie na styk, ledwo się dopinają. Synus już jutro 3 tygodnie. A u nas z kiermieniem to już ciężko z piersią sama. Jakiś mało mleka. Ale tak jak nam położna tłumaczyła jedna piers druga a jak jeszcze mało to sztuczne. Tyle że hak raz nie było w cycku wogole to100 mleczko wypił. Piłam herbatki i pije dużo wody ale nie wiem to chyba stres albo sama już nie wiem co robic.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia ugotuj sobie gar kompotu z jabłek podobno jest świetny na rozbujanie laktacji, ja tez juz powiedzialam mamie ze jak bede wychodzila to ma mi ugotowac:)

Kasjanna lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia, 2,wow. To brzmi jak duże dziecko :)
    Ja syna dokarmiałam przez miesiąc i to nie mało, ale później się ustabilizowało, liczę że teraz będzie podobnie. Oby tobie też się udalo :)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Kasjanaa z pampersa i to my już się na 2 przezucilismy a ubrania na 56 to teraz właśnie na styk, ledwo się dopinają. Synus już jutro 3 tygodnie. A u nas z kiermieniem to już ciężko z piersią sama. Jakiś mało mleka. Ale tak jak nam położna tłumaczyła jedna piers druga a jak jeszcze mało to sztuczne. Tyle że hak raz nie było w cycku wogole to100 mleczko wypił. Piłam herbatki i pije dużo wody ale nie wiem to chyba stres albo sama już nie wiem co robic.
    Moja kumpela bardzo chwali sobie saszetki Femaltiker, też kupiłam i będę testować:)

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia i kasjanna dobrze, ze piszecie o tych pampersach i ubrankach. Ja już wczoraj chciałam te 56 dokupywać, ale mąż mnie powstrzymał i dobrze z tego co czytam.
    Moja wczorajsza sesja nie wyszła, bo deszcz, dzisiaj miałam być w gotowości i też lało.

Wstępnie przełożona na niedzielę następna, mam nadzieję, że mały wysiedzi w brzuchu do tego czasu. Poza tym do 15 dzisiaj w łóżku leżałam, a później 7km spacer, obiad. Zaraz trochę na piłce poćwiczę.
    W końcu mogę zaznaczać w kalendarzu dni do porodu 😁

Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi 7 km spacer zazdroszczę, ja zmeczylam się siedzeniem w miejscu 😀
    Dziewczyny mój mąż dzisiaj zrobił mi kolację była taka pyszna, że podzielę się przepisem 😀 kromka chleba, nutella(ew inne czekoladowe mazidło) maliny. Smarujemy chleb czekoladą, na koniec układamy maliny. Ja nawet nie wiedziałam, że moj organizm tego potrzebował 😁 mam też nadzieję że w połogu będzie mnie karmił lepiej 😆

Ana.Ta, Leksa, Megsi, Zosiek, Merci92, Malinka2021, 5ylwian, Asiulka87, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil zarąbisty przepis 😍 zdradzę mojemu mężowi - powinien sobie poradzić hihi

Ja dziś się ewidentnie przejadłam 🙈 chciałam iść spaść ale muszę się chwilę pokręcić, bo jak miałam chwilową drzemkę ucierpiało biodro i trzyma do tej pory. Nie wiem czy tylko ja mam na odwrót że lepiej mi gdy chodzę/ siedzę niż leżę 😬

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanaa niunio prawie na 4 kg ale jak mieliśmy 1 z pampersa to już ciężko było z zapięciem. Taka pyzia się zrobiła. W przeciągu 4 dni przybył na wadze aż 230 dag. Położna twierdzi że sporo.

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta! O toto! Ja tak mam, lezenie masakra, duzo lepiej mi sie chodzi, siedzi, stoi :D. Nawet nocą pierwsze 2h to jest masakra, krece sie z boku na bok, wszystko mnie boli, pozniej dopiero jakos przysypiam i jestem w stanie trochę pospac. Tak jak dzis, do 1 w nocy budzilam sie co 15 minut, a pozniej dopiero teraz bo pęcherz. Musialam sie ogarnac i oddac od razu próbkę moczu bo dzisiaj ide chyba juz na ostatnie badania krwi, a czulam ze do 6-7 nie wytrzymam :P. Ja chybs nigdy nie oddalam do labolatorium probki moczu takiego po calej nocy. Ja nawet przy testach ciążowych mialam z tym problem i lepiej wychodziły mi popoludniu niz rano ;).

Soleil, szczerze mowiac ja tak czesto jadam sniadanie tylko zamiast nutelli taki zdrowszy krem orzechowy bez palmówki albo philadelfia milka (mniaaaaaam) i maliny zamiennie na truskawki :D Jak mam wene to sobie twarozku dołożę taka jestem sprytna. Staram sie tak ogrywać potrzebe na słodkie, ale zwykle kolo 14 i tak znowu mnie do czegos ciagnie :P.

Czuje, ze moj brzuch mocno opadł. Wczoraj znowu chyba część czopa odpadla... Chciałabym zeby Mala sie wstrzymala do konca tygodnia bo ja jeszcze nie czuje sie najlepiej a mąż dopiero wczoraj zaczął smarkać, wiec chyba sie zarazil... Nie wyobrazam sobie zeby go do szpitala ze mna nie wpuścili :( Ale wiem, ze jak sie rozłoży to moze byc roznie...

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, pyszna ta Philadelphia milka :)

Czy w Polsce dalej sprawdzają testy covid?
    Życzę Wam, żeby przy wejściu do szpitala już nie robili problemów Waszym partnerom to tylko niepotrzebny stres.

Miissia tak słyszałam właśnie że dzieci szybko wyrastają z tych pampersów 1, ale szczerze myślałam ze w rozmiarze 56 chociaż dwa miesiące pochodzą. Będzie trzeba dosyć często wymieniać garderobę 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2022, 06:37

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na rozkręcenie laktacji też polecam saszetki Femaltiker. U mnie przy synu zdziałał cuda i była rzeka mleka ;)

U mnie w mieście w szpitalach już nie robią testów na covid I oby do tego nie wrócili.

Ja się chciałam wyspać, to nic z tego nie wyszło, całą noc tak mnie bolały biodra, że nie wiedziałam jak leżeć. Czuję się nieprzytomna...

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ