X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, cudownie ze sie udalo z ochrona krocza, duzo latwiej Ci będzie na pewno dzięki temu :) Z tymi zadaniami dobry pomysł, bede próbowała go wykorzystać u siebie :)

Ja się dzisiaj skrzywdzilam znowu. Wielkie sprzątanie od rana, jeszcze ciasto upiekłam. A teraz siedze i się modle zeby jeszcze nie urodzić ;). Mąż mnie zdenerwował bo znowu jest sobota i juz go ciagnie żeby gdzies wyjść, a ja znowu zostane w domu. Wkurza mnie to troche, rozumiem ze chce korzystać z dni wolnych ale to tez jego dziecko i nie mam ochoty znowu siedzieć w sobotni wieczor sama...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende masz racje🙂
    To są Wasze z mężem ostatnie wspólne w dwójkę chwile hehe wiec mąż rez powinien zadbać o Ciebie teraz☺️
    Ale z drugiej strony pamiętam że pisałaś że masz cudownego męża wiec moze i lepiej go puścić, niech chociaz on skorzysta z jakiejś rozrywki jeszcze😛

Merci92 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, czy takiego cudownego to nie wiem, ale no czasem sie stara i ogólnie jest dobrym człowiekiem, nigdy nie robi nic z mysla zeby zrobić mi na złość :). Doszliśmy do kompromisu, 'zezwoliłam' mu na wyjscie teraz na rower, a wieczór mamy mieć dla siebie :) Teraz i tak leże i cierpię haha ;).

Malinka2021, Merci92, Asiulka87, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende rozumiem Cię. Może zróbcie sobie razem jakieś wychodne. Jakaś kolacja, lody na mieście lub ciacho 🙂 Facet ma inne myślenie niż my kobiety. Ja ostatnio naklonilam mojego na kolację i lody i chyba przez to się rozchorowałam bo było zimno a ja już nie potrafię żadnego płaszcza lub kurtki zapiąć 🤦

Mój za to całe dni spędza na podwórku, bo ogarnia jeszcze różne prace które sobie powymyślał. Daje mu ta przestrzeń, nie będę go ograniczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 14:52

Merci92 lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitaminna, czasem sobie robimy takie wychodne, teraz jestem chora więc i tak bym nigdzie nie poszla. Natomiast przed ciążą to ja byłam ta ktora nie mogla usiedzieć spokojnie w domu ;) A jemu sie nic nie chciało.
    Ja rzadko go ograniczam. Ale akurat dzisiaj stwierdziłam ze kiepsko sie czuje i nie chce dluzej byc sama ;)

Provitamina, Soleil, Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina Jak coś to wysłałam wiadomość do Ciebie w sprawie FB ☺

Nie wiem jak wy ale ja już robie frytki i burgera z grila 😃😋 Mniam! 😋

Provitamina, Motyl12 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Provitamina Jak coś to wysłałam wiadomość do Ciebie w sprawie FB ☺

Nie wiem jak wy ale ja już robie frytki i burgera z grila 😃😋 Mniam! 😋
    Ja dzisiaj "dostałam" od męża karkówkę z grilla. Od stycznia o niej gadałam. Od dłuższego czasu miałam ochotę najpierw na kebaba A potem na właśnie karkówkę,taka już przyprawioną z Dino. I się doczekalam:) wciagnelam 3 kawałki i do teraz sama nie mogę wstać z kanapy 😂 Ale jak je zjadłam to powiedziałam,że teraz już mogę iść rodzić 😂 bo pewnie potem długo nie zjem takich rzeczy. I właśnie przy okazji pytanie do Was czy przy karmieniu piersią będziecie się jakoś ograniczać żywieniowo? Ja pamiętam 8 lat temu z synem to bardzo uważałam co jem,żeby nie było wzdymające, uczulające itd. Teraz coraz częściej czytam,że zasady się pozmienialy i że niby dzieci znają smaki potrwaw z wód płciowych,więc jak się coś jadlo w ciąży to nie trzeba tego unikać po porodzie. Trochę dla mnie to dziwne..

Merci92, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Przy synu na początku tylko gotowane, delikatne. Teraz mam w planach jeść normalnie, może nie od razu fasolka po bretońsku, w miarę rozsądnie. Ograniczę dopiero jeśli się okaże że mała ma jakieś problemy z brzuszkiem.
    Właśnie na podwieczorek w szpitalu dostaliśmy mandarynke, a pamiętam że przy synu nie jadłam cytrusow bo uczulają, także nawet szpital ewoluował.

Merci92, Zosiek, Soleil, 5ylwian, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy taki wypad we dwoje, nie wiem czy nie ostatni. 🙃 McDonald's i później lody, zdrowo nie ma co 🤣 ale tak dzisiaj pięknie, wiosna obudziła się na całego i żal mi w domu siedzieć.

Z tą dieta też właśnie słyszałam, że się już tak nie przestrzega, ale ja będę bo chce zrzucić kg po...🤣 Do tego wydaje mi się że mimo wszystko trzeba dziecko obserwować zwłaszcza jakieś z delikatniejszym brzuszkiem.

Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar jeść normalnie i dopiero jak się pojawi problem to coś zmieniać. Niby nie ma diety matki karmiącej ale myślę, że chyba jednak jakoś te jedzonko może wpłynąć.
    My dzisiaj dominos 😀 ekspres juz stoi. Pierwsze mleko z kawą za mną. Pojazd dla syna również złożony 😍 zaczyna się robić ciasno💕

Kasjanna, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna a jak się czujesz, jak pierwsze wrażenia? Myślisz, że córa podobna bardziej do Ciebie? Do męża? Jak myslisz ile zostaniecie w szpitalu? :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zamiaru jakos sie ogaraniczac z jedzeniem ale wiadomo wszystko z rozsadkiem :) grochu i fasoli od razu jesc nie bede :p

Kasjanna alez ja Ci zazdroszcze ze juz masz malenstwo obok siebie! ❤

Wy tu piszecie o pysznych karkoweczkach,kiełbaskach a ja dostalam kanapke z serem na kolacje :p tyle mam z majowkowego grilla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 17:28

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna-jupii ogromne gratulacje🤱🌻🌹🍰🧸💝💐🎈🎂😍😍super że poród taki szybki i że dobrze się czujecie🤗
    A z tym grillem to narobiliście mi smaka-ale ja w bloku mieszkam więc tylko elektryczny ale to nie to samo😋🤤

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Kasjanna a jak się czujesz, jak pierwsze wrażenia? Myślisz, że córa podobna bardziej do Ciebie? Do męża? Jak myslisz ile zostaniecie w szpitalu? :)
    Soleil, trudno powiedzieć do kogo podobna, ma czarniutkie włosy jak mój syn, ale i tak jemu wszystkie się wytarły i już takie ciemne nie odrosly ;)
    Myślę że zostaniemy minimum do poniedziałku, a czy dłużej to zobaczymy jak będzie z przybieraniem na wadze. Na razie spadła ale minimalnie.

Co do porodu to myślę dziewczyny że najważniejsze jest pozytywne nastawienie, to już połowa sukcesu. A co ma być to będzie. Planu porodu w końcu nie zrobiłam, ale przy przyjęciu polozna poprosiła o wypełnienie, co z tego jak i tak nic nie zdarzyłam z tego zrobić co wypełniłam. Natomiast odpowiedni oddech naprawdę bardzo mi pomógł, aż się dziwiłam że to ma aż takie znaczenie.

Soleil, Zosiek, Merci92, Klara_1985, Megsi, Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to fajnie byłoby jeśli wyjdziecie w poniedziałek, bo zawsze lepiej chyba w domku. Mała pewnie głównie śpi? A to chyba te 200 g spadku wagi dozwolone, chyba że się coś zmieniło.
    Dajesz dużo optymizmu teraz nam, dziękuję 😘

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna rewelacja, że tak gładko poszło u Was! A jak braciszek, poznał już siostrę?

Mnie dzisiaj odwiedził mój brat i zrobił nam trochę zdjęć w parku, także będziemy mieć pamiątkę. Jutro planujemy ognisko. Chcę jeszcze na maksa wykorzystać te dni przed cc.

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil i jak kawa smakuje z ekspresu?😀
    Ja też na początku na pewno będę się starała jesc lżej ale to bardziej tak po tej cesarce a potem mysle ze nie będę się ograniczac🙂 też czytalam ze diet się już nie stosuje chyba że coś byłoby nie tak z malutka w sensie wzdecia czy cos takiego to wtedy pewnie bym szukała powodu właśnie w moim jedzeniu🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ognisko zaliczone, a teraz mąż wyszedł z kolegami. Wojtuś obiecał tacie nie opuszczać brzuszka 😄
    Tydzień temu byłam z koleżankami na spotkaniu, 5 godzin w knajpie wysiedzialam 😳 a jak wróciłam to miałam tyle energii, że mogłam mieszkanie sprzątać 😂🤣 ale się ogarnęłam i poszłam grzecznie spać 😆

Ana.Ta, Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś troszkę pomogłam mężowi w ogrodzie takie było ładne słońce, pozbierałam gałązki po obcinaniu:) teraz sobie oglądamy film i jem chipsy solone (mają znośny skład) 🙈

Grill pewnie by był ale jutro mamy Komunie, zaplanowaliśmy na poniedziałek bo chodzi za Mną kiełbaska i pieczony boczek 🙈

Kasjanna dobry pomysł z tą pomocą, obiadek zawsze się przyda😇 cieszę się że poród tak pozytywnie przebiegł. Tak sobie przedtem myślałam czy ci się przekąski przydały w tak krótkim czasie 😂

Ps. Czy tylko ja nie masuje krocza 😬 masakra, muszę się wziąć za siebie w tym temacie i wkońcu zadzwonić do położnej bo wkońcu nie zdąrze 🤷‍♀️

Soleil, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka pierwsza próbna okej, nie wspominając że zeszło z 1.5 godziny zanim ją zrobiłam, ale jestem bardzo zadowolona 😀 jutro robię kolejne podejście 😀 muszę kupić tłusciejsze mleko do spieniania chociaż te 2% też jako tako dało radę 🙂

Malinka zazdroszczę energii po takim wyjsciu, u mnie dłuższe wypady kończyły się łóżkiem, ale jutro planuje wyjść na mecz męża i tez zejdzie kilka godzin. A że to ostatni to z grillem itd. Na szczęście w klubie jest kanapa gdybym nie dala rady usiedzieć będzie gdzie się 'rozwalić' :D

Póki co nadrabiam jedzenie lodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 20:37

Ana.Ta, Zosiek, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ