X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, cudownie ze sie udalo z ochrona krocza, duzo latwiej Ci będzie na pewno dzięki temu :) Z tymi zadaniami dobry pomysł, bede próbowała go wykorzystać u siebie :)

Ja się dzisiaj skrzywdzilam znowu. Wielkie sprzątanie od rana, jeszcze ciasto upiekłam. A teraz siedze i się modle zeby jeszcze nie urodzić ;). Mąż mnie zdenerwował bo znowu jest sobota i juz go ciagnie żeby gdzies wyjść, a ja znowu zostane w domu. Wkurza mnie to troche, rozumiem ze chce korzystać z dni wolnych ale to tez jego dziecko i nie mam ochoty znowu siedzieć w sobotni wieczor sama...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende masz racje🙂
    To są Wasze z mężem ostatnie wspólne w dwójkę chwile hehe wiec mąż rez powinien zadbać o Ciebie teraz☺️
    Ale z drugiej strony pamiętam że pisałaś że masz cudownego męża wiec moze i lepiej go puścić, niech chociaz on skorzysta z jakiejś rozrywki jeszcze😛

Merci92 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, czy takiego cudownego to nie wiem, ale no czasem sie stara i ogólnie jest dobrym człowiekiem, nigdy nie robi nic z mysla zeby zrobić mi na złość :). Doszliśmy do kompromisu, 'zezwoliłam' mu na wyjscie teraz na rower, a wieczór mamy mieć dla siebie :) Teraz i tak leże i cierpię haha ;).

Malinka2021, Merci92, Asiulka87, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende rozumiem Cię. Może zróbcie sobie razem jakieś wychodne. Jakaś kolacja, lody na mieście lub ciacho 🙂 Facet ma inne myślenie niż my kobiety. Ja ostatnio naklonilam mojego na kolację i lody i chyba przez to się rozchorowałam bo było zimno a ja już nie potrafię żadnego płaszcza lub kurtki zapiąć 🤦

Mój za to całe dni spędza na podwórku, bo ogarnia jeszcze różne prace które sobie powymyślał. Daje mu ta przestrzeń, nie będę go ograniczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 14:52

Merci92 lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitaminna, czasem sobie robimy takie wychodne, teraz jestem chora więc i tak bym nigdzie nie poszla. Natomiast przed ciążą to ja byłam ta ktora nie mogla usiedzieć spokojnie w domu ;) A jemu sie nic nie chciało.
    Ja rzadko go ograniczam. Ale akurat dzisiaj stwierdziłam ze kiepsko sie czuje i nie chce dluzej byc sama ;)

Provitamina, Soleil, Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina Jak coś to wysłałam wiadomość do Ciebie w sprawie FB ☺

Nie wiem jak wy ale ja już robie frytki i burgera z grila 😃😋 Mniam! 😋

Provitamina, Motyl12 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Provitamina Jak coś to wysłałam wiadomość do Ciebie w sprawie FB ☺

Nie wiem jak wy ale ja już robie frytki i burgera z grila 😃😋 Mniam! 😋
    Ja dzisiaj "dostałam" od męża karkówkę z grilla. Od stycznia o niej gadałam. Od dłuższego czasu miałam ochotę najpierw na kebaba A potem na właśnie karkówkę,taka już przyprawioną z Dino. I się doczekalam:) wciagnelam 3 kawałki i do teraz sama nie mogę wstać z kanapy 😂 Ale jak je zjadłam to powiedziałam,że teraz już mogę iść rodzić 😂 bo pewnie potem długo nie zjem takich rzeczy. I właśnie przy okazji pytanie do Was czy przy karmieniu piersią będziecie się jakoś ograniczać żywieniowo? Ja pamiętam 8 lat temu z synem to bardzo uważałam co jem,żeby nie było wzdymające, uczulające itd. Teraz coraz częściej czytam,że zasady się pozmienialy i że niby dzieci znają smaki potrwaw z wód płciowych,więc jak się coś jadlo w ciąży to nie trzeba tego unikać po porodzie. Trochę dla mnie to dziwne..

Merci92, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Przy synu na początku tylko gotowane, delikatne. Teraz mam w planach jeść normalnie, może nie od razu fasolka po bretońsku, w miarę rozsądnie. Ograniczę dopiero jeśli się okaże że mała ma jakieś problemy z brzuszkiem.
    Właśnie na podwieczorek w szpitalu dostaliśmy mandarynke, a pamiętam że przy synu nie jadłam cytrusow bo uczulają, także nawet szpital ewoluował.

Merci92, Zosiek, Soleil, 5ylwian, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy taki wypad we dwoje, nie wiem czy nie ostatni. 🙃 McDonald's i później lody, zdrowo nie ma co 🤣 ale tak dzisiaj pięknie, wiosna obudziła się na całego i żal mi w domu siedzieć.

Z tą dieta też właśnie słyszałam, że się już tak nie przestrzega, ale ja będę bo chce zrzucić kg po...🤣 Do tego wydaje mi się że mimo wszystko trzeba dziecko obserwować zwłaszcza jakieś z delikatniejszym brzuszkiem.

Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar jeść normalnie i dopiero jak się pojawi problem to coś zmieniać. Niby nie ma diety matki karmiącej ale myślę, że chyba jednak jakoś te jedzonko może wpłynąć.
    My dzisiaj dominos 😀 ekspres juz stoi. Pierwsze mleko z kawą za mną. Pojazd dla syna również złożony 😍 zaczyna się robić ciasno💕

Kasjanna, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna a jak się czujesz, jak pierwsze wrażenia? Myślisz, że córa podobna bardziej do Ciebie? Do męża? Jak myslisz ile zostaniecie w szpitalu? :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zamiaru jakos sie ogaraniczac z jedzeniem ale wiadomo wszystko z rozsadkiem :) grochu i fasoli od razu jesc nie bede :p

Kasjanna alez ja Ci zazdroszcze ze juz masz malenstwo obok siebie! ❤

Wy tu piszecie o pysznych karkoweczkach,kiełbaskach a ja dostalam kanapke z serem na kolacje :p tyle mam z majowkowego grilla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 17:28

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna-jupii ogromne gratulacje🤱🌻🌹🍰🧸💝💐🎈🎂😍😍super że poród taki szybki i że dobrze się czujecie🤗
    A z tym grillem to narobiliście mi smaka-ale ja w bloku mieszkam więc tylko elektryczny ale to nie to samo😋🤤

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Kasjanna a jak się czujesz, jak pierwsze wrażenia? Myślisz, że córa podobna bardziej do Ciebie? Do męża? Jak myslisz ile zostaniecie w szpitalu? :)
    Soleil, trudno powiedzieć do kogo podobna, ma czarniutkie włosy jak mój syn, ale i tak jemu wszystkie się wytarły i już takie ciemne nie odrosly ;)
    Myślę że zostaniemy minimum do poniedziałku, a czy dłużej to zobaczymy jak będzie z przybieraniem na wadze. Na razie spadła ale minimalnie.

Co do porodu to myślę dziewczyny że najważniejsze jest pozytywne nastawienie, to już połowa sukcesu. A co ma być to będzie. Planu porodu w końcu nie zrobiłam, ale przy przyjęciu polozna poprosiła o wypełnienie, co z tego jak i tak nic nie zdarzyłam z tego zrobić co wypełniłam. Natomiast odpowiedni oddech naprawdę bardzo mi pomógł, aż się dziwiłam że to ma aż takie znaczenie.

Soleil, Zosiek, Merci92, Klara_1985, Megsi, Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to fajnie byłoby jeśli wyjdziecie w poniedziałek, bo zawsze lepiej chyba w domku. Mała pewnie głównie śpi? A to chyba te 200 g spadku wagi dozwolone, chyba że się coś zmieniło.
    Dajesz dużo optymizmu teraz nam, dziękuję 😘

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna rewelacja, że tak gładko poszło u Was! A jak braciszek, poznał już siostrę?

Mnie dzisiaj odwiedził mój brat i zrobił nam trochę zdjęć w parku, także będziemy mieć pamiątkę. Jutro planujemy ognisko. Chcę jeszcze na maksa wykorzystać te dni przed cc.

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil i jak kawa smakuje z ekspresu?😀
    Ja też na początku na pewno będę się starała jesc lżej ale to bardziej tak po tej cesarce a potem mysle ze nie będę się ograniczac🙂 też czytalam ze diet się już nie stosuje chyba że coś byłoby nie tak z malutka w sensie wzdecia czy cos takiego to wtedy pewnie bym szukała powodu właśnie w moim jedzeniu🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ognisko zaliczone, a teraz mąż wyszedł z kolegami. Wojtuś obiecał tacie nie opuszczać brzuszka 😄
    Tydzień temu byłam z koleżankami na spotkaniu, 5 godzin w knajpie wysiedzialam 😳 a jak wróciłam to miałam tyle energii, że mogłam mieszkanie sprzątać 😂🤣 ale się ogarnęłam i poszłam grzecznie spać 😆

Ana.Ta, Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś troszkę pomogłam mężowi w ogrodzie takie było ładne słońce, pozbierałam gałązki po obcinaniu:) teraz sobie oglądamy film i jem chipsy solone (mają znośny skład) 🙈

Grill pewnie by był ale jutro mamy Komunie, zaplanowaliśmy na poniedziałek bo chodzi za Mną kiełbaska i pieczony boczek 🙈

Kasjanna dobry pomysł z tą pomocą, obiadek zawsze się przyda😇 cieszę się że poród tak pozytywnie przebiegł. Tak sobie przedtem myślałam czy ci się przekąski przydały w tak krótkim czasie 😂

Ps. Czy tylko ja nie masuje krocza 😬 masakra, muszę się wziąć za siebie w tym temacie i wkońcu zadzwonić do położnej bo wkońcu nie zdąrze 🤷‍♀️

Soleil, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka pierwsza próbna okej, nie wspominając że zeszło z 1.5 godziny zanim ją zrobiłam, ale jestem bardzo zadowolona 😀 jutro robię kolejne podejście 😀 muszę kupić tłusciejsze mleko do spieniania chociaż te 2% też jako tako dało radę 🙂

Malinka zazdroszczę energii po takim wyjsciu, u mnie dłuższe wypady kończyły się łóżkiem, ale jutro planuje wyjść na mecz męża i tez zejdzie kilka godzin. A że to ostatni to z grillem itd. Na szczęście w klubie jest kanapa gdybym nie dala rady usiedzieć będzie gdzie się 'rozwalić' :D

Póki co nadrabiam jedzenie lodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 20:37

Ana.Ta, Zosiek, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ