Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czekamy na relacje z wizyt
Oczywiście ze dam znac jak jutro umówię termin ccWgl. Odwiedzily mnie dzis dwie przyjaciółki, ktore troche jakby o mnie zapomnialy jak bylam w ciąży i przyniosły trochę rzeczy dla Malej, troche ciuszkow, zabaweczki, gryzaczki i torcik z pampersow
. Bardzo mi sie milo zrobiło bo wlasnie maly byl ten kontakt w ciąży ze względu na rozne etapy zycia a tu na koniec taka niespodzianka, ze jednak o mnie pamietaja
Mnie w samym cc tez przeraza najbardziej to ze bede swiadoma... Ale rozumiem czemu tak ma byc. Jeszcze troche sie martwie cewnikiem, moze to śmieszne sle nigdy nie miałam i wydaje mi sie to straszne ;] Zobaczymy
Asiulka, Misiaa, ja juz za Was mocno trzymam kciuki, jutro bede odswiezac forum jak szalona i czekac az sie odezwiecieLeksa, Soleil lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende ja przy pierwszej operacji mialam cewnik założony już po uspaniu ale wyciągania nie wspominam zbyt dobrze😏
Teraz powiem Wam ciekawostkę ze tu w szpitalu mialam robione badanie moczu do kubeczka i wyszły bakterie a na następny dzień pobrali mi mocz wlasnie cewnikiem i wyniki ok😏ale faktycznie zakładanie cewnika to nic milego a jutro mnie to czeka ale co zrobić az tak straszne to nie jest🙂 -
Melduje się po wizycie !
dzis 36+4 mała wazy 2900g ❤️ W porównaniu do syna to jest duża 😅 ale najważniejsze, ze zdrowa 😍
A co do cewnika to tez mnie to przeraza :oSoleil, Asiulka87, Megsi, Zosiek, Vende, Merci92, Ana.Ta, 5ylwian, Kasjanna, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Powodzenia jutro przy CC Dziewczyny, jesteśmy z Wami 😍😍😍
Wszystko dobrze na wizytach, więc czekamy dalej na Maluszki 🥰
Dobrej nocy 😘Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Megsi to Ci dali zagwostke 🙈 na spokojnie „prześpij” się z tematem i zrób jak ci podpowie serducho 😘 najważniejsze zebyś Ty się czuła bezpiecznie.
Jutrzejsze mamusie jestem z Wami myślami😘 powiem Wam że człowiek solidarnie z Wami to przeżywa 🙈
Asiulka z laktatorem położne na pewno Ci pomogą gdy będzie potrzeba, nie martw się 😘 ja w sumie też się tego jeszcze nie nauczyłam i nie wiem czy zdąrze 🤷♀️
Leksa super, że wizyta ok.
Co do cewnika ja po zabiegach miałam raz, źle wspominam tylko ściągnięcie, bo miałam po tym okropny ból w pochwie 😬 ale to chyba kwestia tego że pojawiło się podrażnienie przez nieuważne ściąganie... akurat trafiłam na praktykantki które nie mogły sobie z tym poradzićLeksa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Zosiek, nie słyszałam o tych muszlach. Ciekawe to. Bo kapturków wolałabym uniknąć.
Spróbuję ten maltan najpierw bo juz mam, ale jak się dalej będzie to przeciągało to chyba faktycznie zamówię...
Powodzenia jutro dziewczyny!29.04 - moja kochana córeczka -
Leksa wrote:5ylwian czekamy na relacje z Twojej wizyty 😊
Mój mały ma 3275 g i ani myśli wychodzić wcześniej. Jutro ciąża donoszona,mówiłam lekarce,że mąż zbiera w sąsiedztwie zamówienia na weekend na mycie okien przeze mnie,a ona po badaniu szyjki mówi,że musiałabym umyć w całej dzielnicy. Szyjka jest wysoko,daleko,długa i nawet jeszcze nie wycentrowana,tylko odgięta do kości krzyżowej jak przez całą ciążę. Skurczy na ktg zero, maksymalną liczba jaka się zapisała to 20 😂. Mówi,że na pewno nie urodze w najbliższym czasie. A jeśli chce przyspieszać poród seksem,aktywnoscia fizyczna, "miksturami do picia" jak to nazwała to mam poczekać do następnej wizyty 18.05,jeśli stwierdzi,że nic nie rusza to coś mi doradzi. Aczkolwiek mówi,że nie mam już miejsc w karcie ciąży na wizyty,więc nie pogniewa sie jak mnie nie zobaczy 😂 GBS pobrany,po weekendzie wynik. No i L4 dostałam już do terminu porodu czyli 27.05.mowi,że najwyżej będę skracać albo wydłużać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 06:14
Zosiek, Merci92, Malinka2021, Soleil, Leksa, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dzień dobry 😁
Asiulka i Misiaa powodzenia! Czekamy na wieści 😘
5ylwian to mały nie zapowiada się bardzo duży, ale nie wiem jak wierzyć w te pomiary... Mam nadzieję, że uda Ci się wcześniej urodzić jakbyś chciała 😘 ważne że wszystko ok.
Megsi ja bym przemyślała tą propozycję, to tylko kilka dni przed, a to czekanie jest koszmarne... Dziecię rośnie, a przenoszone często kończą się cc, bo te baloniki różnie działają. Tylko ja mówię ze swojej perspektywy, co mam mieć niby duże dziecko i fizycznie już nie daje rady.🤣
Jadę dzisiaj na wizytę, będę ja chyba błagać, żeby nie czekać do 42 tygodnia jakby coś.🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 06:19
Merci92, 5ylwian, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek Łacze się w bólu oczekiwania 🙃 Wczoraj już myślałam że mi trochę wód płodowych odeszło ale to jednak nie było to 😀 Laura tak się ruszała że aż pęcherz nie wytrzymał 😅🤭(No tak przynajmniej mi się wydaje) Czuje jakaś presję rodzenia w terminie która sama sobie narzucilam🤷♀️ Chyba muszę bardziej wyluzować 🙃 Mi to lekarz powiedział że jak do poniedziałku nic się nie zadzieje to na 14.05 daje skierowanie a położna w szpitalu powiedziała że nawet bez skierowania trzeba sie zgłosić tydzień po terminie ☺ Ja naprawdę czuje ze sama Laura nie wyjdzie chyba że jakiś cud się zdarzy 🤦♀️☺ Psychicznie jestem już gotowa i na poród i ogólnie na wszystko ale chyba moje ciało nie bardzo no i może Laura też nie 🙃☺
Miłego dnia dziewczyny! 😀
Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kochane ja tylko tak na szybko, cc o 8.. jestem juz zwarta i gotowa 💪
Zosiek, Kasjanna, Vende, Malinka2021, 5ylwian, Merci92, Klara_1985, Soleil, Leksa, Megsi, Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa, kciuki trzymam i nie puszczam! Czekamy na Bartusia!
Asiulka, Ty wiesz o ktorej u Ciebie?Aaa, poznacie zaraz swoje dzieciaczki
powodzenia
5ylwian, fakrycznie strasznie pozno z ta wizyta. Ale dobrze ze wszystko w porządku5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Zosiek wrote:Dzień dobry 😁
Asiulka i Misiaa powodzenia! Czekamy na wieści 😘
5ylwian to mały nie zapowiada się bardzo duży, ale nie wiem jak wierzyć w te pomiary... Mam nadzieję, że uda Ci się wcześniej urodzić jakbyś chciała 😘 ważne że wszystko ok.
Megsi ja bym przemyślała tą propozycję, to tylko kilka dni przed, a to czekanie jest koszmarne... Dziecię rośnie, a przenoszone często kończą się cc, bo te baloniki różnie działają. Tylko ja mówię ze swojej perspektywy, co mam mieć niby duże dziecko i fizycznie już nie daje rady.🤣
Jadę dzisiaj na wizytę, będę ja chyba błagać, żeby nie czekać do 42 tygodnia jakby coś.🤦Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Misiia pewnie już ma swoje dzieciatko☺️
Ja jeszcze czekam na obchód który tutaj jest między 8.30 a 9 i dopiero wtedy mnie wezmą a kiedy cesarka to się okaże. Podobno jak nie ma innych nagłych porodów to jest od razu a jak są inne ważniejsze to ja czekam w kolejce☺️
Ciekawe kiedy moja malutka urodzilaby się naturalnie🙂mi już raczej nie będą sprawdzac szyjki itp wiec nie będę wiedzieć czy ciało byloby już gotowe na poród 🙂moja mama ponoc wszystkie dzieci rodziła naturalnie ale wlansie ze 2 tygodnie przed terminem wiec w sumie akurat tak jak jestem ja teraz🙂
Dziękuję dziewczyny za wszystkie Wasze kciuki!☺️
A ja trzymam kciuki za Was heheh🙂
Na każdą przyjdzie czas☺️obyście tylko nie musiały za długo czekać bo to też męczące 😋Merci92, 5ylwian, Zosiek, Klara_1985, Malinka2021, Leksa, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kurde był ten obchód I cesarkę będę mieć dzis ale nie wiadomo kiedy bo zapowiada się im ambitny dzien☹️
Mam sobie na czczo cierpliwie czekać 😧
Mam nadzieje ze wcisną mnie jakoś jednak i nie będę musiala za długo czekać bo to masakra😒Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny kciuki mam zaciśnięte 😁🙂 dzisiaj Wasz najważniejszy dzień, wyczekany od 9 miesięcy 🙂 przesyłam ciepłe myśli i czekam na nowe wieści 😁
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.