Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny 😘 próbuje też jakoś to rozruszać, bo boje się wywoływania 🤦
Motyl gbs tylko jest niebezpieczny dla dziecka podczas porodu jak jest aktywny, jak dadzą antybiotyk 4h przed dziecku nic nie będzie. Masaże normalnie można robić i mąż nie musi nic brać. To chodzi o kontakt tej bakterii bezpośredni. Przy cc nawet nie zwracają na gbs uwagi. Będzie dobrze 😘Motyl12, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Vende wrote:Dziewczyny, melduje ze moja cesarka bedzie 16.05
Pani chciała mnie zapisac na 12, ale ja zwątpiłam i jednak ustalilysmy tego 16tego
Mam byc na czczo i mozliwe ze od razu zrobia operacje tego dnia
Moge przyjść z mężem jesli będzie zdrowy to będzie mogl tulac maluszka
To już tuż tuż! 😊 coraz wieksze emocje na naszym forum ! 😊Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Zosiek wrote:Dziękuję dziewczyny 😘 próbuje też jakoś to rozruszać, bo boje się wywoływania 🤦
Motyl gbs tylko jest niebezpieczny dla dziecka podczas porodu jak jest aktywny, jak dadzą antybiotyk 4h przed dziecku nic nie będzie. Masaże normalnie można robić i mąż nie musi nic brać. To chodzi o kontakt tej bakterii bezpośredni. Przy cc nawet nie zwracają na gbs uwagi. Będzie dobrze 😘
No i wywoływania też się boję, po oksy podobno bardziej boli:/
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Dziewczyny mam cudowną córeczkę ☺️narazie widzialam ją tylko przez chwilkę. Jest kruszynka 2850g i 52 cm☺️
Narazie leżę na sali pooperacyjnej. Nic nie czuje od pasa w dół jeszcze. Malutka ponoc badają i monitorują ale mają mi ją przywieść niedlugo☺️to chyba tyle narazie🙂dziekuje za kciuki jeszcze raz i trzymam kciuki za was🙂odezwę się pozniejMerci92, Leksa, Zosiek, 5ylwian, Malinka2021, Soleil, Iwonaa27, Megsi, Vende, Klara_1985, Kasjanna, Ana.Ta, Provitamina, Motyl12, Kasik809 lubią tę wiadomość
-
Asiulka gratulacje!! Super wieści 😘 dawaj znać 😘
Vende super! Bardzo ładna data 😁
Motyl niekoniecznie mąż też ma, ale nawet jak ma to zarażamy tylko drogami dolnymi, że tak powiem.😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 13:26
Motyl12 lubi tę wiadomość
Haha Motyl Ja po dostaniu wyniku GBS+ odrazu podejrzenia skierowałam na męża🤣 A on na mnie 😎
Zosiek Może Cię dzidzia zaskoczy nigdy nie wiadomo 😃 No i w końcu miałaś jakieś skurcze i te rozwarcie na 1cm 🙃 Ja tylko mam szyjke rozpulchniona ale zamknięta na amen 🙏😃 Mój lekarz mnie pocieszał że rzadko robi się indukcję i że i tak w każdej chwili mogę urodzić ale on jest z tych mniej straszacych i pocieszający ginekologów ☺
Tylko Zosiek 13.05 to piątek 🤭 Jak coś to na pewno najszczęśliwszy 🥰
Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Asiulka gratulacje 🍾🎂👶 dużo Zdrówka dla Was! Super, że już jesteś po
Zosiek dokładnie też tak uważam. Dla Kasjanna lekarz też mówił, że na poród się nie zapowiada a na dniach urodziła ☺️ więc wszystko możliwe
Możliwe że ja wytrwam do 19maja, już sama zaczynam w to wierzyć 😂Merci92, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka gratuluję! Wracaj powolutku do siebie i cieszcie się sobą ❤
Ja s zaczynam martwić, bo mała coś 3 dzień jest mniej aktywna. Tylko sie delikatnie przesuwa, rozpycha. Już nie ma szaleństw żeby brzuch mi latał na wszystkie strony i zachodzę w głowę czy jest ok. -
Asiulka, gratulacje!!!
Iwona, może po prostu już nie ma miejsca? Rozpychanie się to też jest ruch, więc pewnie jest ok.
Zosiek, u mnie właśnie też mówili że szyjka rozpulchniona, ale jeszcze się nie przesunęła. Ja ten poród wychodziłam chyba, bo dzień przed poszłam z koleżanką na dłuuugi spacer. Jeśli masz siłę to polecam.Iwonaa27, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Iwona u mnie też te ruchy tak zaczęły wyglądać. Aż miałam stracha wieczorem, szturchalam a tam nic. Cisza.
A później tak się zaczął rozpychać że już miałam dosyć 😅 i już mu nie dokuczam 😆Iwonaa27, Merci92, Leksa lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Mąż twierdzi to samo, że zwyczajnie nie ma już miejsca. Ale dziwnie minz tym, że zrobiła się taka "leniwa".
W ogóle to znowu tak mam, że chciałabym być już po porodzie. A tak to się stało zastanawiam kiedy to będzie, a nie należę do zbyt cierpliwych osób;)
Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam😘😘😘
Merci a kiedy Ty masz jakieś ktg? Kurcze to dobrze masz z tym lekarzem, u mnie dzisiaj już była aluzja o wywoływaniu.🤦
Kasjanna własnie próbuje ze spacerami i innymi rzeczami 🤣, ale ja mam szyjke właśnie bardziej sztywną, nierozpulchnioną.🙃
Ale tak jak mówicie trzeba być dobrej myśli, że w każdym momencie coś się może podziać.🙃
No nic pozostaje czekać cierpliwie.
Iwona te ruchy u mnie też pod koniec już są spokojniejsze, takie przeciągania bardziej i to jest ok. Jak Cię to niepokoi to wiadomo lepiej sprawdzić 😉Kasjanna, Leksa, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
Asiulka, gratulacje, super że Malutka juz na świecie
Kruszynka, ale najwazniejsze zeby byla zdrowa
Wszystko w porzadku? Daj znac jak dojdziesz do siebie
Mnie teraz pytali o wynik gbs, mimo ze cesarka, wiec moze ma to jakies znaczenie ale nie wiem, nie dopytalam.
Dziekuje dziewczyny, teraz tylko zeby doczekac do tego 16tego (dzisiaj trochę mam skurcze i znowu nadprodukcja sluzu), teraz oczywiście mysle ze moglam sie umowic na tego 12tego ale wiadomo, kazdy madry po szkodzieChyba generalnie to ta odwaga teraz wynika z tego ze po lepszych kroplach moge chociaz troche odetchnąć haha
Iwona, u mnie tez te ruchy sa teraz takie slabsze tyle co przesuwanie sie takie, a na wizycie wczoraj wszystko ok, dobre przepływy, duzo wód. Takze spokojnie, ale nie mozna sie martwic w ciazy wiec jak co to jedz i sprawdzIwonaa27 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Merci, ja też od razu na męża podejrzenia ale przypomnial mi ze mialam operacje w szpitalu i na pewno tam złapałam to cholerstwo. Jutro mam ktg u położnej to dopytam o szczegóły
Merci92 lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Vende odnośnie gbs mi pobrali i tlumaczyli, że wynik będzie istotny w razie gdyby dziecko jednak się ułożyło główkowo i będziemy rodzić bez operacji, żeby wiedzieli co robić
bo do cc nic nie będą podawać,
I mnie męczą skurcze, ale serio męczą, na walczę ze sobą żeby na sor nie jechać niepotrzebnie bo nie wiem czy będą mnie trzymać na obserwacje czy ciąć. Póki nie jest gorzej to siedzimy w domu, ale nawet magnez słabo sobie z tym radzi. Ta końcówka to dla mnie troszkę męczarnia 😐