X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzeba sprawdzić kiedy w maju jest pełnia księżyca. Podobno wtedy jest najwięcej porodów. Zawsze się śmiałam, że nie wierzę w takie zabobony i poród zaczął mi się właśnie w noc pełni:)

Merci92, Megsi, 5ylwian, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Dziewczyny, trzeba sprawdzić kiedy w maju jest pełnia księżyca. Podobno wtedy jest najwięcej porodów. Zawsze się śmiałam, że nie wierzę w takie zabobony i poród zaczął mi się właśnie w noc pełni:)

Pełnia księżyca wypada 16 maja 😅

Megsi, 5ylwian, Merci92, Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha leksa uprzedziłaś mnie, bo też właśnie to pisałam 🤣
    Provitamina u ciebie nic się nie dzieje, więc może nagle cie wziąć. Ja mam wrażenie od tygodnia, że zaraz urodzę i spokój wiec z tym zamykaniem maja to jeszcze nic pewnego 😅

Leksa, Soleil, Provitamina lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odpuściłam z tym ogrodem, teraz czas dla Mnie.

Pokaże mężowi, gdzie mu zostawiam warianty ciuszków do zabrania/ ewentualnie kocyk itp i mam nadzieje, że podczas porodu i po będzie z Nami, a nie będę słyszała o jego pracy, że to czy tamto. No zobaczymy. Może on przeżywa tą zmianę na swój sposób. Może córka zawróci Mu w głowie dopiero jak ją ujrzy. My czujemy brzdące cały czas, a Oni widzą tylko wielkie brzuchy i dziwnie wyglądające „bombardowanie”😂

Muszę rzucić hasło z tym plecakiem dla Niego, bo jak jednak coś go tknie, że będzie tam ze Mną długo bez jedzenia nie wytrzyma 😂 kabanosy świetna sprawa, może zapakuje dla siebie. Bo mam tylko sucharki i czekoladę 🤦‍♀️😂 może być mało 😬

Czyli pełnia za 10 dni, idealny termin tak sobie myślę. 😍

Provitamina może Nas prześcigniesz z tym terminem, życie pisze różne scenariusze 😂

Oj ciekawe to wszystko ciekawe,

Zosiek, Soleil, Provitamina lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy będziecie miały ochote jeść, ale polecam te wyciskane owoce z tubki, o których już ktoś kiedyś pisal. Ja co prawda nie zdążyłam, ale jest to jedyna rzecz która sobie wyobrażam przełknąć, na pewno nic konkretniejszego bym nie dała rady. Jakby mi się mąż opychał kabanosikami to też nie wiem czy by mnie nie trafiło, bo to jednak ma konkretny zapach.

Ja też mam urodziny w maju, dlatego też nic o prezencie nie wspominałam, a tu jednak. Miło :)
    Za to na dzień mamy chyba nigdy nic nie dostałam (poza laurkami z przedszkola) :D

Malinka2021, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, przerazilyscie mnie ta pełnią 16tego. Mam nadzieję, ze mnie nie odeślą z kwitkiem ze nie ma miejsca na mnie i moje cc haha ;)

Kasjanna, Soleil, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszystkim. Podczytuje ale sama nie mam co pisać 😝 u mnie bez zmian, skurcze od południa do rana, w nocy między 2 à 3 przerwa na herbatkę, dzisiaj dosyć znośnie bo obudziłam się bez okresowego bólu, ale od dwóch dni czuje takie lekkie mrowienie
    ,nie chce napisać że ból, ale to chyba coś ze spojeniem? 🤔 Nie jest to takie że nie dam rady chodzić i nie boli za każdym razem ale odczuwam, muszę do sklepu wyjść, będę robić małe kroczki 😆

No ciekawa jestem niby 16maj blisko 19, czy wytrwam czy będę pędzić wcześniej do szpitala 😆 to wszystko już tak Blisko :)

A ja dalej bez Przekąsek 🙈 też muszę się za to wziąć, tubki owocowe po cc też chyba będą dobrą opcją? Trochę mniejsze pole manewrów żeby potem w WC nie płakać 😆

Merci92, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😉
    Mogę do Was dołączyć?
    Co prawda na końcówkę ciąży już... 🙂

Może napiszę parę słów o sobie... A więc tak,
    ja też mam termin na 2.06. z OM,tak jak Provitamina 🙂 i małego Antosia w brzuszku 💙Jest to moja 2 ciąża, z pierwszej też mam Synka i będę mieć 2 cc prawdopodobnie 26.05. jeśli dotrwam, bo też mnie męczą skurcze, które są ze mną już dość długo, bo od 20 tyg.
    ale ostatnio coraz częstsze i na ostatniej wizycie miałam robione ktg no i niestety już się zaczęły zapisywać...kolejna wizyta już w poniedziałek 🙂

Także mam nadzieje, że ta pełnia o której piszecie jeszcze bardziej mi wszystkiego nie przyśpieszy 😉

Soleil, Merci92, Leksa, Zosiek, Malinka2021, Provitamina lubią tę wiadomość

20da4935f4.png

*13.05.- mój Bąbelek 3396g-37+1tc💙👶😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortka witaj, też jestem skurczowym przypadkiem od 20 tc plus wiecznie twardy brzuch :) i nikt mi początkowo nie wierzył że tak się męczę.
    3mam kciuki żebyś donosiła do 26, ja mam cc na 19maj ale jestem już taka zmęczona, że byłabym wdzięczna choćby i te 3 dni wcześniej 😂

Hortka lubi tę wiadomość

• Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil witaj w klubie, wiem co czujesz bo mam dosłownie tak samo i też mi nikt nie wierzył.
    Nawet mój gin twierdził, że jestem trudnym przypadkiem, bo skurcze męczą już tak długo ale żadnych szkód do tej pory w szyjce nie wyrządziły.

Także cały czas mam nadzieję, że jednak uda się dotrwać, choć też już mam dość 😉

Soleil lubi tę wiadomość

20da4935f4.png

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortka witamy na pokładzie 😀 Jak to się mówi lepiej późno niż wcale 😀 Super że napisałaś 🥰 No ja to ciągle się zastanawiam czemu niektóre kobietki mają te skurcze a nie które nie mają 🤷‍♀️ Współczuję serdecznie 😔 Natomiast mnie jak ktoś teraz pyta jak się czuję to odpowiadam że za dobrze jak na ten moment ciąży i wcale mnie to nie cieszy 😐

A tak to z ciekawostek to chyba coś jest z ta genetyka bo dzisiaj z mama rozmawiałam i nie dość że doszłyśmy do tego że mamy taka sama budowę piersi (dała mi kilka wskazówek co do karmienia bo stwierdziłyśmy że mamy takie same sutki i jakieś tam mogą być problemy z karmieniem przez nie na początku 😀) to jeszcze dwie pierwsze ciąże rodziła 10 i 13 dni po terminie 🙃 Więc już wszystko jasne czemu nic jeszcze u mnie się nie zadziało 😀😉

Hortka, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Hortka :) czyli będzie dwóch braci? A starszy w jakim wieku? Cieszy się?

Dziewczyny, jakbyscie miały problem z pogryzionymi brodawkami to ten Maltan czyni cuda. 1 dzień i nie ma śladu. Co nie zmienia faktu że mała ta jedna pierś nadal gryzie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 15:34

Merci92, Hortka, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna chyba sobie ten Maltan kupię na wszelki wypadek. Miałam bardzo pogryzione sutki po pierwszym porodzie, nikt mi wtedy tego nie polecił, a szkoda.

Odnośnie tej pełni, to pamiętam, że faktycznie na oddziale było bardzo duże przepełnienie. Położne się śmiały, że znowu się baby skrzyknęły na pełnię.

Asiulka jak u Was? Wszystko w porządku? Mam pytanie, czy dzidzia była z Tobą w noc po cc czy u Was w szpitalu raczej zabierają?

• Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 ja też właśnie nie wiem jak to jest z tymi skurczami, że jedne mają a inne nie 🤔 ale chętnie bym Ci je oddała gdyby się tylko dało, bo widzę że Ty już naprawdę na wylocie 🙂 Trzymam kciuki żeby się coś u Ciebie w najbliższym czasie zadziało... 😉

Kasjanna dokładnie będzie 2 braci 🙂 Starszy ma już 6 lat i bardzo się cieszy, że będzie miał młodszego brata, wręcz doczekać się już nie może 😁

Merci92, Malinka2021, Kasjanna lubią tę wiadomość

20da4935f4.png

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pełnią to też kiedyś czytałam, oczywiście z przymrużeniem oka 😄 mam termin na 17stego, więc.. Jest szansa, że nie przenoszę xd

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hortka 😍

Hortka lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hortka ☺️ Mój syn pod koniec czerwca tez skonczy 6 lat 🥰 i dzielnie czeka na siostrę, ciagle pyta za ile dni mała się już urodzi 😄

A mnie dziewczyny coraz bardziej męczą bóle krocza i pachwin. Zwłaszcza tej lewej pachwiny. Boli nawet jak chodzę. Zaczyna to być baaaardzo męczące juz, bo ból się jakby nasilił niz był jakiś czas temu.

Hortka lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hortka 🙂 super, że do nas dolaczylas 😉🙂 każda osoba mile widziana 🙂

Ana.Ta masz rację, życie pisze różne scenariusze 😜 narazie pozostaje mi czekać , choć jak kazda z was boję się jak to będzie 😁

Hortka, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Leksa 😉 To tak jak mój, nie ma dnia żeby nie pytał ile jeszcze musi czekać na brata 😂 ciekawe czy im tak zostanie jak już się rodzeństwo pojawi na świecie 😁

Leksa lubi tę wiadomość

20da4935f4.png

• Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny bardzo się cieszę, że mogłam do Was dołączyć 🥰 w grupie zawsze raźniej 😉

Malinka2021, Leksa, Provitamina, Merci92, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

20da4935f4.png

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ