X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Ciężko powiedzieć bo nie liczę już, wcześniej jak dziewczyny miały po kilka (ok 23-27tc)to ja miałam kilkanaście i zdarzały się takie mocne że jeździłam na sor, od 3 dni miałam dosyć regularne od południa do rana, co 10 min i trwające minute, jeszcze 2 tyg temu były 40sekundowe, łagodzę je magnezem, jak biorę regularnie to żyje jak człowiek :) brałam 3 asmagi forte dziennie ale dzięki dziewczynom zaczęłam brać 6 a nawet 8 dziennie i zaczęłam jakoś funkcjonować w 3 trymestrze. Dalej biorę magnez ale trochę w kratkę i skurcze wracają.
    A boleć niektóre bolą. Ostatnie 3 noce są takie, że aż oczy w nocy otwieram 😅 przegapie poród na bank

Hortka uda się na pewno mało zostało :)

Mam nadzieję, myślałam że 2 ciąża będzie łatwiejsza, ale nic bardziej mylnego 😉 Człowiek się zawsze musi stresować bo przecież było by za dobrze 😁 Byle dotrwać do donoszonej i niech się dzieje co chce 😂
    Wy już prawie wszystkie macie donoszoną także możecie troszkę odetchnąć z ulgą, zazdroszczę 😉😁

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

20da4935f4.png

*13.05.- mój Bąbelek 3396g-37+1tc💙👶😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortka, witamy :) Ja bralam luteine ze względu na skracającą sie szyjke do 36 tygodnia. Teraz mam tylko magnez, ale zostaje na nim regualarnie do końca ciąży bo i tak mam miec cesarke wiec lekarka stwierdziła, ze po co mam sie męczyć. :)
    Zaraz i u Ciebie będzie donoszona :) To szybko leci :)

Hortka lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Hortka Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Hortka, witamy :) Ja bralam luteine ze względu na skracającą sie szyjke do 36 tygodnia. Teraz mam tylko magnez, ale zostaje na nim regualarnie do końca ciąży bo i tak mam miec cesarke wiec lekarka stwierdziła, ze po co mam sie męczyć. :)
    Zaraz i u Ciebie będzie donoszona :) To szybko leci :)

Cześć Vende 🙂 Ja też mam mieć cc 26.05. prawdopodobnie jak wytrwam 😉 i to będzie już 2 cc, bo pierwszego Szkraba niestety też się nie udało urodzić sn.

Ja już odliczam dni do donoszonej 😉 Mam nadzieję że szybko zleci bo gin się kazał bardziej oszczędzać i więcej wypoczywać przez ten tydzień, a ja nie należę do osób które potrafią usiedzieć na tyłku 😁

20da4935f4.png

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,jestem!
    Dopiero dzisiaj doszłam tak całkiem do siebie choć brzuch jeszcze odczuwam...
    Bartek urodził się o 9:08 ❤ 10/10 2540g 50cm..miałam go od razu do konagurowania na sali pooperacyjnej ale położna pomagala,gdy nabrał ciepła przystawiła do piersi,ma ładny odruch ssania ale niestety moje mleko póki co słabe i wczoraj kazali dokarmiac,bede walczyla z tym w domu:) na ten moment Bartus jest mega grzeczny głównie spi ale juz 2 razy wymusil przytulanie:) ja z tych ktore nie maja dziecka non stop na rekach :p jak dobrze pojdzie dzisiaj nas wypuszcza,czekam do 1w za decyzja. Jestem szczesliwa! Po 6 latach i tylu stratach udalo sie! ❤
    Niedlugo kazda z Was ujrzy swoj cud ❤

Merci92, Hortka, Kasjanna, Vende, Klara_1985, Malinka2021, Leksa, Zosiek, Provitamina, 5ylwian, Soleil, Ana.Ta, Motyl12, Megsi, Asiulka87 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Misiaa! 🥰 Dobrze, że już możesz odetchnąć z ulga, że dzieciątko jest zdrowe i zabieg cc przeszedł pozytywnie ☺ A z laktacja jak to moja mama stwierdziła zawsze jakieś były małe problemy na początku każdej jej ciąży nawet przy trzecim dziecku ale z czasem wszystko dobrze się reguluje ☺ Trzymam kciuki za szybki powrót do domku ✊🙃

6056198c02.png
  • Hortka Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Kochane,jestem!
    Bartek urodził się o 9:08 ❤ 10/10 2540g 50cm..miałam go od razu do konagurowania na sali pooperacyjnej ale położna pomagala,gdy nabrał ciepła przystawiła do piersi,ma ładny odruch ssania ale niestety moje mleko póki co słabe i wczoraj kazali dokarmiac,bede walczyla z tym w domu:) na ten moment Bartus jest mega grzeczny głównie spi ale juz 2 razy wymusil przytulanie:) ja z tych ktore nie maja dziecka non stop na rekach :p jak dobrze pojdzie dzisiaj nas wypuszcza,czekam do 1w za decyzja. Jestem szczesliwa! Po 6 latach i tylu stratach udalo sie! ❤

Gratulację Misiaa ☺ Super, że już jesteście razem 🥰 Ja ze swej strony mogę powiedzieć, że Bartki to fajne chłopaki 😁 sama mam starszego synka o tym imieniu 😀 Odpoczywajcie i oby udało się wyjść dziś do domku ✊

20da4935f4.png

• Hortka Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 a jak tam u Ciebie? Bo widzę, że teraz pora na Ciebie 😉

Merci92 lubi tę wiadomość

20da4935f4.png

• Vende Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa! Pisałam gdzies wyzej, ale jeszcze raz- gratulacje! Bardzo sie cieszę :) Super jakby Was juz wypuścili nie ma to jak w domu :) A laktacja sie rozkręci z czasem, trzeba po prostu w to wierzyć i tyle :) Daj znac z domku :)

Ja sie melduje w dwupaku, jakies pojedyncze skurcze w nocy były, ale w sumie nie za mocne bo podsypialam przy nich :) Takze melduje sie dalej w dwupaku :) Jak reszta? :)

Hortka, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortka Ja dalej z Laura w brzuszku 🥰 Coś czuje, że nic dzisiaj nie będzie a szkoda bo 07.05.2022 to taka piękna data no i słonko dzisiaj świeci ☺ W sam raz na poród! 😄 Natomiast mój mąż cały czas twardo wierzy w to że już na dniach Laura sana wyskoczy z brzuszka 🙃 Faceci jakoś mniej emocjonalnie do tego podchodzą a ja troszkę się zamartwiam niepotrzebnie 😌 No nic jak coś to od jutra zaczynam kolejne odliczanie 🤦‍♀️☺

Zosiek, Ana.Ta, Hortka lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w dwupaku 🙂 wczoraj cały dzień brzuch mi się stawiał. Już myślałam, że coś się rozkręca, a w nocy spałam jak zabita, nawet raz się nie przebudziłam, nawet na siku czy zmianę pozycji 😅

Merci92, Ana.Ta, Zosiek, Hortka lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nadal w dwupaku 😊

Merci92, Ana.Ta, Hortka lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Kochane,jestem!
    Misiaa nawet nie wiesz ile czekałam na to :) od 2018 r, kiedy sama straciłam ciążę blizniaczą i widziałam Twoje wpisy na ovufriend. Kibicowałam Ci cały czas. Zawsze sobie mówiłam,że jeśli po Twoich przejściach uda Ci się wygrać to każdej się uda. Dlatego też sama nie straciłam wiary w swoją udaną ciążę. I los chciał,że zaszlysmy praktycznie w tym samym czasie :) jeszcze raz gratulacje i ciesz się szczęściem :)

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, super, że się odezwałaś! Gratulacje! A laktacją się nie przejmuj. Na początku nie ma za dużo mleka, a dziecko ma mały żołądek,to też może chcieć jeść co chwilkę i to jest całkiem ok. Wszystko się unormuje:*

Ja też się melduję w dwupaku. Bóle okresowe wczoraj mnie męczyły, ale nic poza tym.

Ana.Ta, Hortka, Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortka witamy :)

Misia, Olenkaa cudownie, że wszystko u Was ok. Super, że się odezwałyście. Jak dziewczyny piszą jesteśmy wdzięczne za każdą cenną radę💛 mam nadzieje, że Wasze samopoczucie będzie coraz lepsze 😘

Megsi kinooo! Super :)

Ja wczoraj wieczorem miałam tak nisko ruchy że sama zwątpiłam co to jest i czy ja nie przegapię porodu.
    Dziewczyny mam nadzieje, że ich nie przegapimy bo widzę że też nad tym „gdybacie” 🙈🙈🙈

Ojej czekają mnie dziś porządki 😬 idę działać. Na koniec ostatecznie poukladam ciuszki w komodzie małej - rozmiarami... zyczcie mi powodzenia- polowa ciuszków bez metek 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 09:15

Merci92, Leksa, Soleil, Hortka, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Hortka Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 nigdy nic nie wiadomo, z porodem bywa różnie, czasem nic na niego nie wskazuje a za parę godzin się wszystko zmienia 😉 Także kto wie, może to być Twój dzień, trzymam kciuki ✊☺

Ana.Ta możesz mi wierzyć, że porodu nie da się przegapić 😀 Gdy nadejdzie ten dzień to każda z nas nie będzie miała wątpliwości że to już, także nie macie się czym martwić dziewczyny ☺

Malinka2021, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

20da4935f4.png

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja nie patrzyłam na metki tylko dokladalam jedne do drugich 🙂 np z hm 56 to innej firmy 62.. Więc układanie metkami mija się z celem 😄
    Zaliczyłam dzisiaj prawie 3km spacer z psem, zaraz też biorę się za jakieś porządki, a wieczorem planujemy ognisko 😍
    Miłej soboty! 😊

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Kochane,jestem!
    Miaiaa gratulacje. My czerwcówki mamy grupę na fb i wszystkie Ci przesyłamy serdeczne gratulacje i zdrówka dla Ciebie i Bartusia.

Misiaa lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hortka🤰😊ja brałam utrogestan do 36tc i acard+magnez. Ciąża z ivf i problemy ze spinaniem brzucha oraz zakaz mizianek przez całą ciążę.
    Misiaa super że u Was wszystko ok, my czekamy dalej na nasze małe cudeńka🤱🧸🎈
    Malinka-wow ognisko!też chcę😍również pięknej soboty🤓

Malinka2021, Hortka, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hortka 😁 im więcej nas tym lepiej 😁

Misiaa bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku i Bartuś wreszcie jest z Wami😘 gratuluję! 🥰😘

Asiulka jak się macie? Odezwij się 😘

Olenka super, że jesteście w domku i wszystko jest ok.🥰

Co do hartowania brodawek niektórzy to chwalą, inni mówią, że mają odwrotny skutek. Idzie się zfiksować.🤣

My dalej dwupak 😁 idę dom ogarniać, a później jarzynki jakieś posiać. Miłego dnia 😘

Malinka2021, Megsi, Merci92, Hortka, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa gratulacje! Super, ze was dzisiaj wypiszą.

Probitamina napisz czy dalej jesteś w dwupaku, bo mi się śniło, że rodziłaś 🙈

Ja standardowo w nocy skurcze no i wrócił bol bioder, już od 3 tyg rodzę według objawów, a dalej w dwupaku jestem 😝
    Jeszcze chwilę może posiedzieć mlody, ale przysięgam później dostaje wypowiedzenie. Będę go dzgac palcem w kopytko, żeby wylazł na zewnątrz

Leksa, Merci92, Zosiek, Vende, Malinka2021, Klara_1985, Soleil, Hortka, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ