Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka historia niesamowita, jak z filmu 🤣😂 można pozazdrościć tylko tak szybkich porodów 😁
Ana.Ta mąż miło zaskakuje, czasami oceniamy może ich za surowo.😂 Na juwenalia to z chęcią poszłabym i napiłabym się w końcu normalnego piwa, a nie karmi 😂
Leksa nie był taki straszny, tylko po prostu dużo krwi straciłam, leżałam na kangurowaniu pod tlenem bo zaczęłam im odlatywać po porodzie i później okazało się że tak mi hemoglobina poszła w dół, a ja mam skłonności do anemii więc tym bardziej. 🤦
Dziewczyny współczuję Wam tych skurczy, bo człowiek pewnie skupić się nie może 🤦
Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale odszedł mi cały czop śluzowy 😂 jest szansa, że moja szyjka coś ruszy w końcuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 19:52
Leksa, Soleil, Klara_1985, Merci92, Ana.Ta, Vende, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek gratulacje
to już krok do przodu 😀 jest szansa że zdążysz przed pełnią 🤣
U mnie dziś skurcze dosyć łaskawe..
za to kręci mi się lekko w głowie, chyba od nadmiaru truskawek 😅
Trochę ciśnienie miałam wyższe niż zwykle ale teraz już ok na szczęście.. I chyba powoli zaczyna mi puchnąć jedna stopaZosiek lubi tę wiadomość
-
Soleil, jedna stopa? Jak dziwnie... Mi przez całą ciąże nie puchły, a po porodzie myślałam że je rozsadzi. Wyczytałam że to normalne, ale do domu wrocilam w klapkach, nie dalam rady włożyć butów.
Zosiek, trzymam kciuki!
Pytanko mam do mam które już urodziły - jak z krwawieniem u was? U mnie się skończyło 2 dni temu, po czym dziś zaczęło znowu, nie wiem czy tak może być? Miała któraś taka przerwe?
I pytanie numer 2 odnośnie przemywania oczu. Całej ampułki na raz nie zużyje, zostawiacie/planujecie zostawiac na następny raz resztę? A jeśli tak to gdzie, w lodówce? Czy traktujecie te ampułki jednorazowo?Zosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ojej Zosiek ! Teraz to tymbardziej robi się emocjonująco 🙈 a my tu o piwku piszemy... 😄
Mnie dziś po tym sprzątaniu łapią skurcze ale najmocniej w lewy pośladek 😂 aż mąż zachodził ze śmiechu jak mnie zgięło przed chwilą podczas marszu po domu😂
Kasjanna ja używałam soli w zimie bo mam często „piach w oczach” i spokojnie trzymałam ją w lodówce przez kilka dni.
Nic się z nią nie działoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 20:39
Zosiek, Kasjanna lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
A właśnie dziewczyny z dzieciaczkami
czy w taką pogodę sprawdzają się cienkie czapeczki na główkę, czy lepiej kupić jakieś letnie kapelusze? Bo chyba ze szpitala trzeba główkę okryć nawet przy 20 stopniach? 🙈🤔
Ponoć dzieciaczkom zaraz po porodzie przez jakiś tam okres czasu jest zimniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 21:01
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta, ja póki co używam czapeczek, jak będzie bardzo gorąco to przestanę, ale myślę że czapeczki warto mieć bo pogoda nie jest pewna. Też zaraz po porodzie u nas zakładali czapeczkę. Dziecka nie ubierali bo ma być skóra do skóry, ale dali właśnie czapeczkę, skarpetki i niedrapki, bo podobno dłonie i stopy na początku bardzo się wychladzaja. I ja po kąpieli też zakładam na chwilkę czapeczkę.
Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil wrote:Tak dokładnie, mam wrażenie że tylko na prawej zanika mi kostka, zobaczymy na dniach co będzie się działo dalej.
Kasjanna a teraz już lepiej? Czytałam że chwilę może potrwać aż opuchlizna zejdzieUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Soleil wrote:Tak dokładnie, mam wrażenie że tylko na prawej zanika mi kostka, zobaczymy na dniach co będzie się działo dalej.
Kasjanna a teraz już lepiej? Czytałam że chwilę może potrwać aż opuchlizna zejdzie
Tak, zeszło może po 4 czy 5 dniach. Ale nic z tym nie robiłam, tylko czekałam aż samo zejdzie.
Dzięki Ana.Ta, tak będę robić!29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyZosiek no to trzymamy kciuki, żeby to był dobry zwiastun. Najwyraźniej sadzenie jarzynek pomogło 😁
Mi też jakoś prawa stopa bardziej puchnie niż lewą, ale z drugiej strony ja już od dawna mam takie 2 mortadele zamiast nóg, a odciski od skarpetek na centymetr wchodzą w skórę.
Mnie te okresowe skurcze smuci najbardziej, bo przypominają o tym za czym w ogóle nie tęsknię czyli właśnie okresie. Może jakaś dziwna jestem, ale naprawdę wole w tej ciąży łazić niż okres mieć 😬Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
-
Mysle ze w każdym szpitalu będzie inaczej z tym dokarmianiem i braniem dzieci🙂
Powiem wam tak ze ja akurat po cc czulam się całkiem kiepsko i gdybym miała mirc caly czas malutka przy sobie to nie wiem czy dałabym rade (szkoda ze mężowie nie mogą być caly czas z nami to wtedy byłoby inaczej☺️) tu najbardziej mnie zdenerwowało to ze mialam tą siarę przeciez a co chciałam coreczke sprobowac ją nakarmić to ona nie chciała bo nie byla glodna😏i po prostu wkurzający jest fakt że panie w ogóle nie pytają co my matki chcemy tylko działają sobie po swojemu🙂Merci92, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
No nic ale koniec narzekania🙂 dajemy rade😃 i tak się okazuje ze jestem jedna z nielicznych mam po cc które troche tego pokarmu swojego mają wiec za dnia walczymy na piersi a w nocy butelka🙂
Merci92, Kasjanna, Zosiek, Leksa, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość
-
Malutka jest śliczna! Ciemnych włosków ma tak strasznie duzo haha ale to po tatusiu☺️ tatuś przeszczesliwy hehe piekny widok☺️ jednak mała Alicja wydaje się dosyc charakterna i to też moze byc po tatusiu hah pierszą dobę była bardzo spokojniutka a teraz coraz bardziej marudziowa się robi😋
Merci92, Zosiek, Soleil, Provitamina, Megsi lubią tę wiadomość
-
W drugiej dobie jak zrobila kupkę kiedy akurat był tatuś u nas to baliśmy się ją przebrać haha i poszliśmy do pań położnych. Pani tak mega sprawnie ogarnęła małą która az ubranko miala brudne haha i nagle dała ją taką gołą mężowi a on biedny przeżył szok wtedy hahah myslalam ze zawału dostanie ale dal rade heheh i malutka uspokoiła się u niego na rękach, wiec tatuś był przeszczesliwy❤ a ja już wczoraj ze 4 kupy przebierałam, królewna dosyc dużo chce jeść no i tych kupek tez wychodzi duzo🙈
Merci92, Soleil, Provitamina, Megsi lubią tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania!☺️
Aaa I jeszcze jedno, wiem że wam mega ciezko ale nie ma się co tak spieszyc🙂 pediatra nam wczoraj powiedzial ze troszke jest zle właśnie na ginekologów ze czasem te cesarki tak wcześnie robia bo dla takiego maluszka w brzuszku każdy dzień dłużej jest wazny☺️wiadomo że po tych 40 tyg to już czas na niego heheh ale wcześniej nie ma co przyspieszać porodu☺️ moją ślicznotka np nie zdarzyła nabrać takiego tłuszczyku i wydaje mi się taka długa a chudziutka heheh ale myślę że nadrobimy to jakoś i będzie taka piękniutka tłuściutka za niedlugo😃Merci92, Zosiek, Provitamina, Megsi, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Hej 😁 dalej w dwupaku ale cierpliwie czekam 😉
Odkopałam moje zapiski z poprzedniej ciąży i czop mi odszedł 2 dni przed porodem, a dobę po odejściu pojawiły się skurcze.
Leksa tak córka była idealnie 40+0 z miesiączki. 🙃
Kasjanna pamiętam, że tak miałam z tym krwawieniem, przerwa i znowu, dość długo mnie trzymało wtedy. Z tym puchnieciem po porodzie nieźle, jednak ciąża i poród to rzeczywiście taki maraton dla organizmu.🤦🙃
Ana.Ta miałam córkę marcową i latem ubierałam kapelusiki ale takie co uszka zasłaniały. Nie wiem czy mam stara szkole, ale właśnie bałam się główkę odsłaniać na polu przez pierwsze miesiące. Teraz te cienkie czapki też na pewno będę używać, u nas bardzo wieje to tym bardziej. Czapunie po kąpieli też zakładałam na chwilę jak Kasjanna. 😁
Asiulka super, że u Was się wszystko normuje i radzicie sobie. 😁 wiadomo kiedy do domku wychodzicie?
Merci jak tam u Ciebie masz jakieś symptomy? Do Ciebie też tak dzwonią czy już? Zaczynam żałować że podawałam datę dokładną, bo ludzie myślą że przychodzi termin i pstryk. 🤦Leksa, Kasjanna, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Czytalam historie Maliny i sie zastanawialam czy ona jakiegos filmu nie opisuje 🙈 musialam 2 razy przeczytac! :p
Ana.Ta ja mam czapeczki nawet w szpitapu u malego na glowce bo mimo tego ze jest tu mega goraco to Bartek non stop ma zimne dlonie...na ten moment jest opatulony w piepuche tetrowa,kocyk i rozek..oczywiscie czapeczka na glowce...juz mowilam do poloznej ze to chyba przesada ale dopoki ma zimne rece tak ma byc..
Ja na opuchlizne stop juz nie daje rady..mam wrazenie ze skora na piszczepach to chce mi peknac...przed samym porodem juz bylo lepiej i teraz znowu..masakra..a mnie nie wypuscili,powiedzieli ze jutro..Malinka2021 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dzień dobry. To ja zarzucę nowy temat, nie wiem jak się na to zapatrujecie, ale daje małej probiotyk na rozwój flory bakteryjnej w jelitach. Dajecie albo planujecie dać?
Przy synu dawałam dopiero jak miał problem z gazami, ale mówiąc szczerze nie znam dziecka które by nie miało mniejszych czy większych problemów z brzuszkiem, więc teraz stwierdziłam że dam od razu, za zgodą pediatry.29.04 - moja kochana córeczka