Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna a dostałaś już zgodę od pediatry? Myślałam o tym i chciałam dawać po wyjściu ze szpitala. U nas były problemy i wchodził w grę już Espumisan, wolałabym za wczasu coś działać, a w wielu przypadkach słyszałam, że właśnie chroni przed kolkami. 😉
Misiaa super, że już jutro wyjdziecie 😉 może Bartuś potrzebuje więcej ciepła, zobaczycie w domu jak to będzie 😉Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Kasjanna wrote:Dzień dobry. To ja zarzucę nowy temat, nie wiem jak się na to zapatrujecie, ale daje małej probiotyk na rozwój flory bakteryjnej w jelitach. Dajecie albo planujecie dać?
Przy synu dawałam dopiero jak miał problem z gazami, ale mówiąc szczerze nie znam dziecka które by nie miało mniejszych czy większych problemów z brzuszkiem, więc teraz stwierdziłam że dam od razu, za zgodą pediatry.
Ja akurat jak robiłam paczkę z Polski to kupiłam i maltan i Biogaie i espumisan dla dzieci. I tak chciałam się zapytać ostatnio ale czekałam aż więcej nas się rozpakuje,
Biogaie podajesz tak jak napisane na opakowaniu czy pediatra zaleca inaczej?
Taka ciekawostkę Wam powiem, na grupie fb belgijskiej, często dziewczyny pytają o te brzuszkowe problemy i najczęściej co czytam, podają witaminę D firmy X, która ma jakiś tam olej, który powoduje te bóle brzuszków, i dziewczyny polecają zmianę na witaminę d firmy Y która jest na bazie oleju kokosowego i z tego co czytam piszą, że jak ręka odjął, problemy się skończyły 🤔 słyszałam że i w Polsce te witaminy D dla dzieci mają różne oleje w składzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 11:10
Zosiek, Merci92, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
A my jednak wychodzimy dzisiaj☺️
Ale trochę się podłamałam znowu bp mialam usg robione np i okazuje się że faktycznie mam od nowa miesniaki I to najprawdopodobniej 4 sztuki😔2 jakies malutkie ale 2 już większe i lekarka mi powiedziala ze jeden z nich jest tak umiejscowiony ze najlepiej do usunięcia 😔a ja już mialam przeciez laparoskopie właśnie na mięśniaki 😑wiedzialam ze one lubią odrastać ale mialam nadzieję że u mnie się nie pojawią albo chociaż za ileś tam lat a tu minęły niecałe 2 lata i ewidentnie musiało się to pojawić w ciazy i tak urosnąć bo przed ciążą cos mi wspominał ginekolog ale mowil ze jest jakiś ociupeńki na niecaly cm i to jeden a nie 4😔
Np nic trudno , najwazniejsze ze z malutka wszystko ok I ze jest już z nami wiec nawet jakby się nie udało zajść w drugą ciążę to jeden skarb już będę mieć ❤Leksa, Zosiek, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Asiulka87 wrote:A my jednak wychodzimy dzisiaj☺️
Ale trochę się podłamałam znowu bp mialam usg robione np i okazuje się że faktycznie mam od nowa miesniaki I to najprawdopodobniej 4 sztuki😔2 jakies malutkie ale 2 już większe i lekarka mi powiedziala ze jeden z nich jest tak umiejscowiony ze najlepiej do usunięcia 😔a ja już mialam przeciez laparoskopie właśnie na mięśniaki 😑wiedzialam ze one lubią odrastać ale mialam nadzieję że u mnie się nie pojawią albo chociaż za ileś tam lat a tu minęły niecałe 2 lata i ewidentnie musiało się to pojawić w ciazy i tak urosnąć bo przed ciążą cos mi wspominał ginekolog ale mowil ze jest jakiś ociupeńki na niecaly cm i to jeden a nie 4😔
Np nic trudno , najwazniejsze ze z malutka wszystko ok I ze jest już z nami wiec nawet jakby się nie udało zajść w drugą ciążę to jeden skarb już będę mieć ❤
Asiulka mięśniaki lubią rosnąć w ciąży.. Mi w pierwszej jeden który miałam urósł do 5 cm do momentu poronienia, później miałam laparoskopie i laparotomie, usunieto go ale lekarz mówił że mam takich kilka mini mini, których nawet się nie rusza bo nic złego nie robia. I też się martwię jak moja macica będzie wyglądała po ciąży. Wiem, że mam znowu jakiś jeden większy. Poczytaj o naturalnych sposobach na nie, mięśniaki też potrafią same z siebie się zmniejszać, ale ciężko im Bedzie przy mojej czekoladowej diecieale był okres że codziennie rano piłam na czczo łyżkę octu jabłkowego z wodą i mam zamiar wrócić do tego nawyku bo i wyniki krwi się poprawiały, co do mięśniaków pewności nie mam. Jak ktoś ma złote rady na mięśniaki to chętnie przyjmę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 11:59
-
Leksa wrote:U nas przy młodym tez były kolki i on się okropnie męczył.
A ta biogaia to jest od pierwszych dni życia ?
Od pierwszych dni życia, daje zgodnie z tym co na opakowaniu, pediatra nic nie mówiła że inaczej.
Soleil, a jaki jest ten zły olej? Ja podaje bioaron d i ma olej MCT, cokolwiek to znaczy.
Asiulka, współczuję mięśniaków, ale najważniejsze że wracacie do domu
Leksa lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna od razu nie napisałam jaki to był olej bo nawet na stronie apteki nie mogę znaleźć konkretnego składu i jak na złość na grupie fb również. Ale wiem też że są witaminy D na bazie wody (w Belgii na pewno)
w każdym razie często na brzuszki widzę że dziewczyny polecają zmianę witaminy D, zostaje obserwować i reagować. Ale również myślę zacząć od Biogai -
Zosiek Z objawów porodu to podobno brzuch mi opadł według moich znajomych ☺ Wierzę im bo same z siebie to powiedziały bez mojego pytania 😃 No i Laura tak dziwnie teraz mnie napiera boleśnie na krocze lub szyjke że może jakoś ulozyla się do tego kanału rodnego ale to ja jutro potwierdzę u lekarza ☺ I chyba zaczynają mi się robić jakieś skurcze bo wcześniej nic mnie nie bolało a teraz czasami coś mnie pobolewa w podbrzyszu ☺
A z tym dopytywaniem się to mam ten problem non stop. Pytają się jak się czuję i czy to juz. Nawet w mojej rodzinie obstawiali daty kiedy urodze 🤦♀️
Staram uzbroić się w cierpliwość ale i dzisiaj i wczoraj już płakałam że czemu jeszcze nie rodzę i co jest ze mną nie tak.🤷♀️ Więc hormony szaleją na całego. No i nawet ten mój pasek mnie dzisiaj wkurza.😐Malinka2021, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
-
Jak Wam mija niedziela? U mnie właśnie wyrasta ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką 🙂
Dziecię grzecznie siedzi w brzuchu i ani myśli wychodzić 🤷♀️
Uwielbiam maj. Jest tak cudownie 😍
Miłego dnia ☺Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Merci a bierzesz np okej z wiesiolka czy liście malin? Albo ćwiczenie oddechu w ten sposób: podeprzeć dłonie na zebrach, wdech nosem (tak żebyś czuła że żebra się rozszerzaja), wydech ustami powoli i tak głęboko, że czuje się nacisk na pęcherz - fizjo mówiła że rozluźnia to mięśnie dna miednicy 🙂 może by coś pomogło 🙂
Merci92 lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyKasjanna wrote:Od pierwszych dni życia, daje zgodnie z tym co na opakowaniu, pediatra nic nie mówiła że inaczej.
Soleil, a jaki jest ten zły olej? Ja podaje bioaron d i ma olej MCT, cokolwiek to znaczy.
Kasjanna ja też kupiłam Bioaron D, a olej MCT to albo palmowy albo kokosowy właśnie.
Ja też planuję kupić biogaię i dawać profilaktycznie.
-
nick nieaktualnyU nas dzisiaj piękna pogoda, zrobiliśmy sesję zdjęciową, więc oficjalnie mały może już wychodzić kiedy chce. Natomiast strasznie się cieszę, że nie muszę być w ciąży w lecie, bo dzisiaj gorąco strasznie. Zastanawiam się nad tym jak Maluszek sobie będzie radził z upałami. Tez gdzieś czytałam, że witamina D stwarza problemy z brzuszkiem. Będę obserwować u mojego małego. Probiotykow narazie nie mam, jak się zaczną problemy to wtedy coś ogarnę.
Idę zaraz na spacer, żeby dobić moje 10km dzisiaj, a później drzemka.
Z mężem też dzisiaj robiliśmy zakładam o to kiedy mały wyjdzie z brzucha.
A i nie lubię takiej pogody, bo nie wiem czy to mi wody odchodzą czy tylek się tak spocił 😬Soleil, Malinka2021, Vende, Zosiek, Kasjanna lubią tę wiadomość
-
Dzięki Malinka za rady muszę ten wiesiołek wypróbować i te oddychanie ☺ Herbatke z malin pije już od jakiegoś czasu, oddycham przeponowo co jakiś czas codziennie żeby ćwiczyć do porodu no i na spacery dłuuugie chodzę około 6-7km + schody na 4 piętro (jak na 40 tydzień to i tak sporo chodzę) 😃
Malinka2021, Zosiek, Megsi, Soleil lubią tę wiadomość
-
Merci 7km? Megsi 10km? Raaany 🙈
A ja ze swoich 3km byłam dumna 🤣
Megsi to jakie u Ciebie temperatury teraz? 🙂 dobre z tym tyłkiem 😆Merci92 lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Hejka
jeśli chodzi o probiotyki ja kompetnie nie w temacie🙈
Ja dzisiaj zajadam się na trasie kremówkami, które wczoraj zrobiłam. Wgl mimo ciężkiej nocy taki przyjemny dzień bo piękna pogoda. Zjedlismy też obiad na tarasiemąż pójdzie chwile na rower a ja bede ogladać pewnie coś związanego z porodem, czy opieką nad dzieckiem, bo nadal jestem zielona w tematach 🤷♀️
Za 2 tyg. w niedziele mam termin. Wiem że to tylko teoretycznie ale tak sobie odliczam.Przypuszczam że mała może wyjść szybciej bo strasznie się gniecie. Dziś wychodzi dosłownie dwoma bokami - muszę zapytać na wizycie ile ona ma cm- coś mi się wydaje, że ma długie nóżki 😂
Megsi mam podobnie z tymi „wodami” - tylko ja wczoraj podczas sprzątania 😂
Asiulka dzięki za wiadomości. Jak super, że wracacie do domku. Cieszę się, że sobie radzisz i mega się cieszę że jesteś już pełnoprawną mamusią tulącą swojego bobasa ! 😘
Malinka2021 To prawda. Maj jest piękny 😍💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 15:55
Malinka2021, Leksa, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Merci rozumiem Cię, mnie też nękają i męża, bo w rodzinie i w okolicy porody przed terminem wszyscy i komentarze : "no tak niektóre przenoszą" mi nie pomagają🤦 Dawaj jutro znać po wizycie 😘 ja sobie to tak tłumaczę, że misio potrzebuje więcej czasu w brzuszku.🥰 7 km wow podziwiam 😁, ja nie daje rady już z takimi spacerami, ale u mnie nogi jak banki i plecy bolą już brzucha dźwigać nie mogą. 🤦
Megsi hahaha też czasem się zastanawiam czy wody czy się upociłam🤣 mamy najlepszy miesiąc do rodzenia 🥰Ana.Ta, Malinka2021, Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰