X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi probiotykami i tak dalej tez jestem zielona, zobacze jak to bedzie w szpitalu a najwyzej bede sie radzic mojej poloznej, poki co nie kupowałam na zapas.
    Dziewczyny, współczuję tych telefonow i wszystkiego... U mnie jeszcze trochę do terminu a juz tez sie zaczęło dopytywanie czy to juz...
    Ja tez jestem team wiecznie mokry tyłek w przy tej pogodzie, tylko u mnie jeszcze dochodzi kaszel i czasem jak mnie mocno dusi to jeszcze zdarza mi sie popuścić niestety... Takze jak nie śluz to pot a jak nie pot to mocz a za kazdym jednym razem, wierzcie mi, rozkmina czy to nie wody xD.
    W ogole wrócił mi trochę węch i z nim taki masakryczny apetyt... Zjadlabym wszystko. A potem mi niedobrze. Musze jakoś zacząć moze nad tym panować bo jak cos sie wydarzy wcześniej to nie wiem jak jest z cesarką jak przyjadę taka objedzona jak prosiak :D

Malinka2021, Kasjanna, Zosiek, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka właśnie temperatury to nie są jakieś super wysokie, chociaż dzisiaj z 25 stopni będzie. Rano się cieszyłam, że w końcu pogoda, a teraz się rozpływam. Leżę na łóżku jak rozgwiazda i dzgam małego w nogę, bo się coś słabo rusza dzisiaj.
    Przed chwilą zamiatałam w ogóle i miotła na mnie poleciała, ale tak lekko i siniak na 5cm na brzuchu...

Zosiek widzę, że dzisiaj termin. Trzymam kciuki, żeby coś się zadziało!

Ana.ta u ciebie za 2 tyg, ja dzień po tobie.
    Obstawiam, że mój mały się urodzi 15 maja, mąż obstawił 21, zobaczymy kto wygra 😁

Malinka2021, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się łącze w "bólu" z pytaniami czy to już, kiedy rodzę,czy urodziłam, czy nie czuje,kiedy urodze... A mnie krew zalewa. Termin mam na 27.05,żadnych skurczy oprócz tych zwykłych napinań brzucha co od 24 tygodnia,Max 4 dziennie i krotkie. Nawet okresowe minęły. W ogóle mam nadzieję,że będę na szarym końcu, że Wy już wszystkie będziecie po A ja będę jedyna czekać. W ogóle bliska mi osoba "wywrozyla" mi już na początku kwietnia,że na pewno nie urodze w maju tylko na przełomie. Dlatego ja zakładałem i tak się bałam porodu na koniec kwietnia,bo myślałam,że chodzi,że wcześniej urodze. A ostatnio się okazało,że chodziło o czerwiec.nie mówię,że wierzę w takie rzeczy,ale jakoś tak człowiek sobie bierze to do serca i potem chcąc nie chcąc się tym kieruje. Ehh.. wczoraj sąsiadka urodziła. W ogóle dopiero 3 tyg temu dowiedziałam się,że też jest w ciąży,bo rzadko ją widzę. Termin miała na 6.05.wczoraj było cc, mały się nie obrócił. Nie wiem czy miała planowa cc,bo tak dziwnie na sobotę, czy kazali jej zrobić jak mi,że jak się zacznie poród to jechać do szpitala i tam dopiero decyzja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 19:10

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skasował mi się post 🙈

A chciałam mniej więcej napisać, ze to pytanie czy czujesz kiedy urodzisz to powala mnie na łopatki 🤦🏼‍♀️ Ja wiem, ze kobieca intuicja bla bla bla itd, ale ja swojej intuicji nie wierze. Myśle, ze każda z nas czuje, ze ten poród nadejdzie JUŻ, zwłaszcza, gdy ma się jakies tam skurcze i napinania się brzuszka, a potem przychodzi noc, sen i poranek i „o a jednak wczoraj nie urodziłam” i tak dzień za dniem leci. 😄

5ylwian, Megsi, Zosiek, Kasjanna, Soleil, 910608, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa idealnie w punkt.
    Ja od początku ciąży mówiłam, że nie ma szans, że ja dociągnę do końca, że urodzę przed czasem. Martwiłam się, żeby nie było zawczesnie i co i nic. 2 tyg zostało do porodu, od 3 tyg rodze i urodzić nie mogę.
    W pracy mi mówili, że brzuch mi opadł, lekarka, że ja na milion % przed terminem urodzę, a w ogóle to najprawdopodobniej w ciągu 2 tyg. Minęło ponad 3, a ja dalej z brzuchem musze słuchać komentarzy, że miałam rodzic przecież już, a tu nic...
    Smsy codziennie, ale w sumie nie przeszkadza mi to aż tak. Jakoś zleci... wytrzymamy dziewczyny już prawie połowa maja

Leksa, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Hortka Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂 Ja też jeśli chodzi o probiotyk profilaktycznie dla dzidzi to na pewno to przemyśle bo mój starszy synek też miał problemy z brzuszkiem, do tego jeszcze doszedł refluks i nie było łatwo jak był malutki...

Merci i Zosiek trzymam kciuki żeby jednak dzieciaczki nie kazały Wam dłużej na siebie czekać i już się zbierały do wyjścia 😉✊

U mnie dziś standardowo skurcze i napinania brzucha ale nadal w dwupaku także mam nadzieję że nic się za wcześnie nie wydarzy. Jutro też wizytuje także zobaczymy co tam się dzieje 🙂

Megsi, Merci92, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

20da4935f4.png

*13.05.- mój Bąbelek 3396g-37+1tc💙👶😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek aj ci ludzie - zawsze muszą pokomentować. Takie to wszystko przewrotne. Człowiek się bał, czy ze wszystkim zdąrzy, wgl jak to będzie. A teraz jak się „rozkręci” będziemy się cieszyć 😇

Ale Moja mała od 21 mi brykała w brzuchu. Ja już nie wiem czy to normalne.. przy tego typu ruchach to ja bym skurczy nie czuła tak mnie wszystko bolało. Mąż miał za zadanie przykładać rękę jak już nie mogłam wytrzymać, bo przy niej siedzi dziecko cicho...
    dobrze, że we wt mam wizytę... zapytam o to 🤷‍♀️ I wgl chce usłyszeć że nie jest taka duża i już prawie wychodzi🙈

Vende cieszę się, że już się lepiej czujesz😘 ja też się śmieję że są małe szanse rodzenia na głodniaka. No chyba że będzie to noc - wtedy przekąski znikną na bank hihi Za bardzo sobie ostatnio dogadzamy. Zrobiło się cieplej, więc doszły lody w zamrażalce i wgl jakoś tak apetyt większy 🙈

Megsi to odliczamy razem! Ja obstawiam 16ty 😂
    Dobrze, że uszłaś z tego tylko z siniakiem, ale kurcze szybko się zrobił, jak go trzeba uważać 😬 ale ja się nie odzywam ostatnio bym spadła z pufy bo chciałam poprawić żabki w karniszu... zapomniałam że mam brzuch i przeciążenie do przodu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 22:45

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa witaj w clubie - mi się tel wyłączył 😂

5ylwian wytrwałości życzę 😘 nie ważne która kiedy- ważne abyśmy wszystkie to zniosły w miarę i trafiły na dobrą opiekę. Będzie dobrze. Grunt to sobie nic nie wkręcać 🙂

Apropo tych napinań brzucha to się czuje jak dziecko się rusza czy jak śpi... bo ja od kilku dni mam takie stawianie brzucha do góry. Mega boli. Ale to podczas jej „zabaw” na wszystkie strony. 🙈 Powiem Wam że dla Mnie największa zmora to serio to aby wyczuć że coś jest/ będzie na rzeczy 😬

Leksa, Megsi, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, gdzieś czytałam że stawianie się brzucha jest często powodowane przez ruchy dziecka. Tylko u mnie to nie było bolesne...

Wydaje mi się dziewczyny że bóle porodowe to nie jest coś co można przeoczyć, chociaż nie wiem co czujecie teraz, ale porodowe są coraz mocniejsze, częstsze i regularne, nie da się ich przespać czy przegapić...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2022, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka meldujemy się po tak długim czasie(doczytać wszystko graniczy z cudem). Gratuluję wszystkim mamusiom🎉😀Ale u nas były problemy z mlekiem z cyca . Mało syte i ciągły płacz. A jak zaczęliśmy się dokarmiac i ten wszelaki stres jak to położna mówiłam to i mleko zanikło . Od dwóch dni na samym mm. A od 5 dniu są kołki i tak w sumie to ciężko. zamówiłam z awenti butelkę antykolkowa z nakładka mam nadzieję że pomoże ale też właśnie położna radzi zmienić na mleko mm bez laktozy i chyba tak zrobimy bo szkoda maluszka . Może zapytam o ten probiotyk jeszcze jak mówicie że pomaga.
    U mnie krwawienie też było na zmielane raz wogole a czasami się polało. Teraz już po 4 tygodniach nie krwawie.
    Powodzenia dziewczyny

Klara_1985, Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Megsi, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia, podobno nawet zwykle mleka się między sobą różnią i warto popróbować różne, na pewno będzie dobrze. Probiotyk niestety ma działanie długotrwałe, więc raczej nie będzie tak że dasz i problemy brzuszkowe znikną, dlatego właśnie tym razem chciałam dać wcześniej, zanim się pojawia.

Ale to krwawienie ustało teraz czy wcześniej? Liczyłam że będzie nnie dłużej niż 2 tygodnie...
    Przy synu trwało tydzień i koniec, i miałam nadzieję że będzie tak samo, a teraz tak jak mówisz, nic a jak lunie na raz to się przelewa, jakby się naraz jakas blokada zwalniała... Aż się boję wychodzić gdzieś dalej.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2022, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjana 3 dni jak nie ma nic także długo miałam bo dziś 4 tygodnie mija.
    A z tym probiotykiem to dam jak nie za szkodzi to przy tych wszystkich zmianach może akurat coś dopomoże jeszcze.

Kasjanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Missiia! Dobrze, że się odezwałaś :) o tym probiotyku Progaia czytałam u Pana Tabletki, że:
    Probiotyk podawany w dawce 100mln CFU w czasie od 3 tygodni do 3 miesięcy skracał czas płaczu wywołanego przez kolki o 50%. Zmniejszał również częstość występowania zaparć.

Także zaszkodzić raczej nie zaszkodzi. Ja przy córce podawałam te niemieckie kropelki, odpowiednik Espumisanu, ale swoje wieczorami i tak musiała przeryczeć, może skracały płacz, nie wiem. Po trzech miesiącach faktycznie minęło. Powodzenia dla Was, żeby choć trochę sytuacja się uspokoiła.

Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o szyjkę. Czy ona się obniży przed porodem? Wczoraj próbowałam ją wyczuć, ale mimo włożenia całego palca (musiałam się nieźle wygiąć 😅), nie mogłam jej dosięgnąć. Nie wiem czy dalej jest twarda, czy już się rozpulchnia powoli 🤷‍♀️ czy to, że jest wysoko oznacza, że jeszcze nic się nie zbliża?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka dobre pytanie też jestem ciekawa, chociaż palca nie wciskałam od ponad tygodnia jak przestałam brać progesteron 😀 a zastanawiam się czy ta szyjka tam jest, czy aby nie rozwarta bo czasami dziwnie mi się 'chodzi'

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty 😍

Merci92, Malinka2021, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 Wydaje mi się że żeby jakieś zmiany zaopserwować to trzeba by było często badać sobie samej ta szyjke. W necie też ciezko znaleść info jak powinna wyglądać. Jak ostatnio gin powiedział że mam rozpulchniona szyjke to po wizycie sama sobie sprawdziłam i jakoś ja nie czuję różnicy. Nie wiem jak oni to badają. A masz jeszcze jakaś wizytę u gina czy położnej przed porodem? ☺

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissiaa najważniesze, że zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Dzielne mamy jesteście dziewczyny 💪

Mam nadzieje, że jutro moja ginekolog wkoncu coś więcej powie o tej szyjce, bo ostatnio nie mowila nic. A ja chce wiedzieć , czy jet jakaś szansa na szybszy poród.. wiem, że słowa to nie gwarancja co potwierdza wyczekiwanie dziewczyn, ale na tym etapie to ważny temat...

Dobrze że kolejny dzień, wstaje na nogi - o wiele mi lepiej w pionie. Dzisiaj ja będę sadzić jarzynki 😎

Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej przed porodem czasem ją sprawdzalam, zależało od fazy cyklu, bo czasami też nie mogłam jej dosięgnąć.
    Właśnie szukałam w google odpowiedzi i nic nie znalazłam 🤷‍♀️
    Gin mówiła, żeby już czekać na poród i nie przychodzić, jak ostatnia wizytę miałam w 37 tc. Ale właśnie chyba się spróbuję zapisać na jutro, żeby się upewnić co i jak tam na dole 🙂

Ana.Ta, Merci92, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta dobrze pamiętam, że szczotkujesz się na sucho? Masz szczotkę z rączką czy taką co trzyma się całą w dłoni? Zastanawiam się nad zakupem, może mogłabyś mi coś polecić 🙂 ktoś jeszcze może szczotkuje i poleca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 07:38

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021
    Tak szczotkuję, choć przyznam że przez ostatni miesiąc odpuściłam. Ja kupiłam taką zwykłą okrągłą w rossmanie. :)
    Do moich potrzeb wystarczy jak szczotkowałam się prawie codziennie nogi były super napięte:) jak dojdą do tego niedlugo wymachy nóg na macie myślę że będzie ok :)

https://www.rossmann.pl/Produkt/Akcesoria-do-kapieli/For-Your-Beauty-bambusowa-szczotka-do-masazu-z-paskiem-na-dlon-1-szt,356981,8586

Od 2 dni znów sobie masuję tak z góry na dół na udach i pośladkach i lepiej się czuje :)

Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ