Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta dziś pediatra mi powiedziała, ze od ostatniego razu słabo przybrała. Przez to wszystko nawet nie zapytałam ile dziś wazyla, bo wagę mi zasłoniła. Ufam temu lekarzowi co chodzę do niego z mlodym i dlatego nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty.
Soleil lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyAsiulka mały ma wysypkę na klatce i czasem na policzkach i mąż panikuje... Ja bardziej bymnstawiala na nietolerancję laktozy, a nie od razu białko mleka krowiego no ale od jutra odstawiam nabial, a za 2 tyg przyprawy i chipsy, zobaczymy czy coś pomoże. Umówiłam się też do fizjo i do mojej ginekolog. Trochę się boję, bo mąż sam zostanie z małym I mimo, że jest świetnym ojcem to boję się, że mały będzie za mną płakał, ale damy radę. Mam zamrożone 2 porcje mleka, a pewnie coś dociągnę.
Dziewczyny kpi jak wychodzicie gdzieś to jak przechowujecie mleko? Bo chyba na zewnątrz może stać 4h, a jest jakiś sposób żeby dłużej było dobre? -
Mwgsi zalezy od temperatury otoczenia. Do 4 godzin teorytycznie nawet w upaly nid musisz sie martwic, moze stac bez lodowki. Jak dluzej to do lodowki trzeba wlozyc i podgrzac jak bedzie potrzeba (teortycznie dziecko moze jesc tez zimne mleko matki, ale ja takiego bezpośrednio z lodowki bym sie bala, ale lekko zimne zdarzylo mi sie dac). Jak potrzebujesz gdzies wyjsc to mi sie sprawdziła taka torba termiczna na butelke ale może byc tez inna i ja wrzucalam sobie do niej jedna wielorazowa kostke do lodu
. I elegancko trzymala nawet w upaly.
Caly czas walcze z tym zastojem i kiepsko to widze, od wieczora piers cala czerwona...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyO dzięki vende zobacze ta torbę, wczoraj u lekarza był taki poślizg, że w aucie nakarmiłam najpierw piersią i później tez mogłam znowu, ale już dałam butle, bo szkoda mi było wylać, a już 2.5h była na zewnątrz w aucie.
W ogóle pierwszy raz musiałam budzić małego na jedzenie i w sumie sam by wstał, bo już trochę stękał przez sen, ale jakbym chciała to mogłabym godzinę dłużej go jeszcze przetrzymać, ale taki zalany już był i cycki jak kamienie, że mąż go na szybko przebrał bez wrzasku i później karmienie też bez nocnego wrzasku 😁 nowy rekord 5.5h przerwy między jedzeniem 😁 5h snu ciągiem. Mam nadzieję, że teraz trzeba pójdzie spać na 5h i o 10 rano wstaniemy.
Żeby nie było tak cudownie to cały dzień był markotny i mało spałSoleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Vende super sposob z tym mlekiem👍 Ja ściągam raczej na bieżąco Teraz od karmienia do karmienia. A zapasy jak trzeba to lodówka. Jak trzeba na juz lekko podgrzewAm a jak nie to samo „dojdzie”. Ponoc zimne tez mozna dawac ale tez sie balam 😂
Megsi to u mnie wczoraj to samo w dzień z tym spaniem i tez 1 „runde” spala 5,5h - jakbym nie dala jesc nawet by nie wolala, teraz wstala mi tez i to samo, bo wazniejsza kupa.... męczą ją te bąki.tak kwili przez sen że masakra i wczoraj przez nie 3 razy usypialiśmu
Jest nadzieja że będą nam kiedys przesypiac noce 😇przeczytalam gdzies ze teraz juz przerwa jedzeniowa moze spokojnie wynosić 6h 👍w dzien by u Mnie nie przeszlo ale super ze noc tak wyglada, ale nie chwal dnia...🙈wgl w nocy mniej je bo 1 razem zjadla 90 ml, teraz tylko 70ml
Oo Kasjanna super👍 Mądre te dzieciaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 06:26
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kasjanna wrote:A my wrocilismy wczoraj od dziadków oo 4 dniach i inne dziecko. Tam budzila mi sie co godzine i pierwszy mocny sen byl max 2,a dzis pierwszy sen 4,a poznisj co 2,takze jednak co dom to dom
Soleil, jak tam u was?
Dojechaliśmy planowo o 20 i praktycznie całą drogę przespał a jak nie spał to patrzył co sie dzieje 😍 jedynie ostaynia godzina była męcząca i sprawdziła nasza cierpliwosc i wytrzymałość, ja akurat prowadzilam a mały sie darł, nie było gdzie sie zatrzymać, tatus go uspokajał i dobrze mu wychodziło ale miał mine jakby był na nas obrażony. W domu przywitanie dziadków kolacja kąpiel i usnął. Szkoda ze bez zmian sen tylko po 2 godziny ale pocieszam sie tym ze wczesniej budzil sie co godzineMalinka2021, Ana.Ta, Leksa, Kasjanna, Merci92, Misiaa, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Kasjanna, Soleil czy tylko nasze bobasy nie śpią jednym ciągiem po 5h?🙈Ja to się cieszę jak 3h mi przespi🤦♀️
Boze jak mi się marzy przespać 5h beż przerwy❤
Kasjanna patrz jaka niesprawiedliwość...Twoja córa i nasze dzieciaczki z Misia są najstarsze na grupie wiec czemu za tym nie idzie najdłuższe spanie?😆Soleil lubi tę wiadomość
-
Asiulka tak 2 miesiące a ja nie wiem kiedy to minęło 🤷♀️ i u mnie Bartek też nie śpi dłużej niż 3h czasami w dzień pośpi 4h ale za to w nocy nigdy więcej niż 3h...
Próbuję dzisiaj posprzątać bo w mieszkaniu już przesada ale Wam powiem że taaaaak mi soę nie chce...wstawiłam tylko Bartka pranie i muszę umyć porządnie i wyparzyć jego butelki...a na resztę nie mam ochotymoże później jak młpdy wstanie to odkurze, taka sie leniwa zrobilam ze nie wkem,ale jak jestem niewyspana to tak mam
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyDziewczyny, dołączam do Waszej grupy szybko śpiących bobasów. Moja Hanka raz spała w nocy 5h, ale to chyba wtedy zaczynała się u niej infekcja. Śpi po 2 2,5h, a co najlepsze do stałego repertuaru wchodzi ostatnio w nocy 2 h przerwy w spaniu na zabawę. Dzisiaj w nocy to już się klepałam po twarzy, jak ją lulałam, bo sie bałam, że zasnę i ją upuszczę. Chciałam jej nawet dać mm, żeby zasnęła i dłużej pospała, ale mały dziad konsekwentnie odmawia
-
Klara ja tez czasami probuje dac Bartlowi mm jak nie mam sily albo czasu sciahnac mleka...dzisiaj ewidentnie chcialo mu sie pic wiec wlalam mu mm ale nawet maly dziadyga nie sprobowal tylko wypluł..a jak sciagnelam swoje to az mu sie uszy trzesły tak pil..teraz spi juz chyba 2h ale nawet mi sie nie śni go wybudzac na jedzenie cjoc jadl 3.5h temu
Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny a ile u was dzieci waza bo moja Laura 4560 zaczęłyśmy teraz 8 tydzień a urodziła się z waga 3510 czy to aby nie za mało? 😔 Może któraś zna się na tych wagach 🤔
Ja też jakoś jestem leniwa ale na spacery 🙃 Nawet teraz na balkonie siedzę zamiast wyjść. Chyba dobrze robić sobie listę zadań do zrobienia może nie na każdy dzień ale może tak na tydzień. To jakoś się człowiek ogarnie 😃 Teraz to wiadomo wszystko na raty się robi 😉
-
Na pewno sie doczekacie ! 💛 Wszystkiego najlepszego dla najstarszych dzieciaków🥳 u mnie jeszcze 11 dni- mam nadzieje, że bedzie juz wiecej uśmieszków i takiej świadomej interakcji 🙈
U Mnie córka dziś aniołek... chyba wczoraj faktycznie był ten skok. Ma trzecią drzemkę od 7.00 uff 😇
Misiaa ja sie motywuje z systematycznymi porzadkami tym że często ktos do nas wpada (rodzina blisko) no i tym że o wiele przyjemniej mi się funkcjonuje, jedynie co to czeka mnie niezla sterta prania 🙈 dobrze ze zamknieta w pokoju ktory jest teraz nieuzywany hihi
Ale fakt gdy doskwiera zmeczenie nic sie nie chce 🤦♀️ Ja teraz zamiast prasowac siedze w fotelu z niunia , jem i pije herbate. Delektuje sie tą chwilą bo rano często zabieganie, trzeba wcisnąc gdzies spacer i obiad, choc czesto robie juz ma dwa dni- tak mi wygodniej16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Klara to faktycznie słabo z tymi zabawami w nocy. Mam nadzieje ze to takie chwilowe... U mnie zazwyczaj nawet kupy robi na śpiocha. I jak nie odpadnie po butli zwykle lulanie i cieply termofor pomoga. A mowisz cos do corki w nocy? Ponoć lepiej milczeć, i zbytnio nie łapac kontaktu wzrokowego. Ja jak karmie mala zamykam oczy zeby widziala ze spimy😂
Ja to w sumie niewiem kiedy moja córka chce sie bawic 🤷♀️ Zadowolona tylko na bujaku, pedaluje wtedy nogami i chwyta misie. Jedyne co to lubi chwile postac przy lusterku, ale mata tylko na chwile i mina nietęga jakby czula ze bedzie zaraz na brzuchu 😂
Merci92 ja tez lubie tarasowanie. Teraz nawet bardziej, nie stresuje sie i wszystko pod ręką😂 spacery raczej jak chce uzupelnic zapasy jedzeniowe bo mam na cos chcice 😂 albo z mężem bo raźniej 👍mysle ze jak dzieci beda wieksze bedzie to bardziej przyjemne
U mnie waga podobna. Urodzeniowa 3400, spadek do 3100 i teraz orientacyjnie na mojej wadze wychodzi 5kg. Podobnie u Ciebie.. ja jak patrze jak moja córka ma dwa podbródki i fafułki na udach mysle ze waga ok
Zreszta dziecko jakby mialo za mało napewno by sie domagało. Mysle ze teraz juz nie ma sie co martwic. Ja bym nawet wolala aby byla drobniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 15:55
Kasjanna, Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U nas waga urodzeniowa 2500 a teraz nie wiem dokladnie ale ok 5kg takze podwoil swoja wags i lekarze mowia ze przybiera za duzo, juz przestalam sie tym przejmowac..
Leksa lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualny
-
Klara_1985 wrote:Ana.Ta, tak ostatniej nocy mówiłam do corki:Ty mała cholero, idź już wreszcie spać 😂
A ona na to zaśmiała mi się w twarz i to w głos!! 🤔
Hahaha ma charakterek 😂 a ile tygodni ma?16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍